10 fönster tweaking myter krossat

Windows är stora, komplicerade och missförstådd. Du kommer fortfarande snubblar över dåliga råd från tid till annan när du surfar på webben. Dessa Windows tweaking, prestanda och systemunderhåll tips är mestadels bara meningslöst, men några är aktivt skadliga.

Lyckligtvis har de flesta av dessa myter har stampade på vanliga platser och forum. Men om du börjar söka på nätet, du fortfarande hitta webbplatser som rekommenderar att du gör dessa saker.

Du kan frigöra diskutrymme genom att köra ett program som CCleaner, en annan tillfällig fil rengörande verktyg, eller till och med Windows Diskrensning. I vissa fall kan du även se en gammal dator hastighet när du raderar en stor mängd onödiga filer.

Men kör CCleaner eller liknande verktyg varje dag för att radera webbläsarens cache kommer faktiskt inte påskynda saker. Det kommer att sakta ner din surfning som webbläsaren tvingas redownload filerna igen, och rekonstruera cache du regelbundet ta bort. Om du har installerat CCleaner eller ett liknande program och köra det varje dag med standardinställningarna, du faktiskt sakta ner din surfning. Överväga åtminstone förhindra programmet från att torka ut din webbläsare cache.

Windows uppmanas ändå att du ska aktivera Readyboost när du sätter ett USB-minne eller minneskort. På moderna datorer, är detta helt meningslöst – Readyboost kommer faktiskt inte snabba upp din dator om du har minst 1 GB RAM-minne. Om du har en mycket gammal dator med en liten mängd RAM – tänk 512 MB – Readyboost kan hjälpa lite. Annars, inte bry sig.

I Windows 98, användare var tvungen att öppna defragmentering verktyg manuellt och köra den, vilket garanterar inga andra program använde hårddisken medan den gjorde sitt arbete. Moderna versioner av Windows är i stånd att defragmentera filsystemet medan andra program använder den, och de automatiskt defragmentera diskar för dig.

Om du fortfarande öppna Diskdefragmenteraren varje vecka och klicka på Defragmentera knappen, behöver du inte göra detta – Windows gör det för dig om du har sagt det inte att köra på ett schema. Moderna datorer med solid-state-enheter behöver inte defragmenteras alls.

När Windows körs av tomt utrymme i RAM, byter ut data från minnet till en växlingsfilen på hårddisken. Om en dator inte har mycket minne och det går långsamt, är det antagligen att flytta data till växlingsfilen eller läsning av data från det.

Vissa Windows nördar tycks tro att växlingsfilen är dåligt för systemprestanda och stänga av den helt. Argumentet tycks vara att Windows inte kan lita på att hantera en file och kommer inte att använda den på ett intelligent sätt, så växlingsfilen måste tas bort.

Så länge du har tillräckligt med RAM-minne, är det sant att du kan klara sig utan en file. Men om du har tillräckligt med RAM, Windows kommer endast att använda växlingsfilen sällan ändå. Tester har visat att inaktivera växlingsfilen ger ingen prestandafördelar.

Vissa webbplatser hävdar att Windows inte kan använda alla dina CPU-kärnor eller att du kan snabba upp din uppstarten genom att öka mängden av kärnor som används vid start. De hänvisa dig till MSConfig programmet, där du verkligen kan välja ett alternativ som verkar öka mängden kärnor används.

I verkligheten, Windows använder alltid den maximala mängden processorkärnor processorn har. (Tekniskt sett är bara en kärna används i början av startprocessen, men de extra kärnorna snabbt aktiveras.) Lämna det här alternativet avmarkerat. Det är bara en felsökning alternativ som låter dig ställa in ett maximalt antal kärnor, så det skulle vara bra om du ville tvinga Windows att endast använda en enda kärna på en multi-core system – men allt det kan göra är att begränsa mängden kärnor används.

Windows klockor program du kör och creates.pf filer i sin mapp Prefetch för dem. Den Prefetch funktionen fungerar som ett slags cache – när du öppnar ett program, kontrollerar Windows-mappen Prefetch, tittar på application’s.pf filen (om den finns), och använder den som en guide för att börja förspännande data som programmet använder . Detta hjälper dina program startar snabbare.

Vissa Windows nördar har missförstått den här funktionen. De tror att Windows laddar dessa filer vid start, så din uppstart kommer att sakta ner på grund av Windows förspänning de uppgifter som anges i the.pf filer. De hävdar också att du kommer att bygga upp onödiga filer som du avinstallera program and.pf filer kommer att lämnas över. I själva verket, Windows laddar bara data i these.pf filer när du startar det associerade programmet och endast stores.pf filer för de 128 mest nyligen lanserade program.

Om du skulle regelbundet rensa ut mappen Prefetch, inte bara skulle program tar längre tid att öppna eftersom de inte kommer att förladdad kommer Windows att slösa tid att återskapa alla the.pf filer.

Du kan också ändra PrefetchParameters inställningen inaktivera Prefetch, men det finns ingen anledning att göra det. Låt Windows hantera Prefetch på egen hand.

Quality of Service (QoS) är en funktion som gör att datorn kan prioritera sin trafik. Till exempel kan ett tidskritiskt program som Skype väljer att använda QoS och prioritera sin trafik över en fil-hämtar program så att din röst samtal skulle fungera smidigt, även när du laddar ner filer.

Vissa människor tror felaktigt att QoS reserverar alltid en viss bandbredd och denna bandbredd är oanvänd tills du inaktivera det. Detta är inte sant. I själva verket är normalt tillgängliga för alla program 100% av bandbredd om ett program väljer att använda QoS. Även om ett program inte väljer att använda QoS kommer reserverat plats vara tillgängliga för andra program om programmet är aktivt använder den. Ingen bandbredd någonsin upphävas och lämnas tomt.

Den DisablePagingExecutive registerinställningen är satt till 0 som standard, vilket gör det möjligt för förare och systemkoden som skall sökas till skivan. När satt till 1, kommer förare och systemkoden tvingas stanna bosatt i minnet. Än en gång, en del människor tror att Windows är inte smart nog att hantera växlingsfilen på egen hand och tror att ändra det här alternativet kommer att tvinga Windows att hålla viktiga filer i minnet snarare än dumt personsökning ut dem.

Om du har mer än tillräckligt med minne, ändra detta kommer inte riktigt göra någonting. Om du har lite minne, kan ändra inställningen tvinga Windows att driva program du använder till sidan filen snarare än driva oanvända systemfiler där – det skulle sakta ner saker. Detta är ett alternativ som kan vara till hjälp för felsökning i vissa situationer, inte en inställning för att ändra mer prestanda.

Windows gör saker, som att skapa planerad systemåterställningspunkter när du steg bort från datorn. Den väntar tills datorn “tomgång” så att den inte kommer att bromsa din dator och slösa din tid när du använder den.

Köra “rundll32.exe advapi32.dll, ProcessIdleTasks” till kommandostyrkor Windows utföra alla dessa uppgifter när du använder datorn. Detta är helt meningslöst och kommer inte att hjälpa ledigt minne eller något liknande – allt du gör är att tvinga Windows att sakta ner din dator när du använder den. Detta kommando finns bara så benchmarking program kan tvinga tomgång uppgifter att köra innan riktmärken utför, vilket garanterar tomgång uppgifter inte börja springa och störa riktmärket.

Det finns ingen verklig anledning att inaktivera Windows-tjänster längre. Det fanns en tid när Windows var särskilt tung och datorer hade lite minne – tänk Windows Vista och de “Vista-kompatibla” datorer Microsoft stämdes över. Moderna versioner av Windows som Windows 7 och 8 är lättare än Windows Vista och datorer har mer än tillräckligt med minne, så att du inte ser några förbättringar från inaktivera systemtjänster som ingår i Windows.

Vissa människor hävdar att inte inaktivera tjänster, men – de rekommenderar inställning tjänster från “Automatic” till “Automatiskt (fördröjd start)”. Som standard Fördröjd start alternativet börjar bara tjänster två minuter efter den sista “Automatic” tjänsten startar.

Ställa tjänster till Fördröjd start kommer inte riktigt snabba upp starttiden, eftersom tjänsterna kommer fortfarande att behöva börja – i själva verket kan det förlänga den tid det tar att få en användbar skrivbord som tjänster kommer fortfarande att lastning två minuter efter start. De flesta tjänster kan laddas parallellt och lastning tjänsterna så tidigt som möjligt kommer att resultera i en bättre upplevelse. Den “Fördröjd start” -funktionen är främst användbar för systemadministratörer som behöver säkerställa en viss tjänst börjar senare än en annan tjänst.

Om du någonsin hitta en guide som rekommenderar att du ställer en föga känd registerinställning för att förbättra prestanda, ta en närmare titt – förändringen är förmodligen värdelös.

Vill du verkligen snabba upp din dator? Prova att inaktivera onödiga startprogram som körs vid uppstart, öka din uppstart och krävande minne i bakgrunden. Detta är en mycket bättre spets än att göra något av ovanstående, särskilt med tanke på de flesta Windows-datorer kommer packad till brädden med bloatware.

Jag håller helhjärtat med de flesta av detta, med ett undantag – jag rutinmässigt bort webbläsarens cache-filer. Inte för prestanda, men för säkerhet / integritetsfrågor.

Lägg inte upp. INTE KLAR SEATTLE – En stor säkerhetsbrist i Googles populära Chrome exponerades på torsdag från datahantering fast Identity Finder. Felet kommer in i bilden när du skriver

Dölja omkring med Page File är ofta kontraproduktivt. Bortsett från tillfälligt defragmentering den.

Clearing webbläsare cachar kommer inte sakta ner dig mycket om du inte är på en långsam uppringd anslutning.

Och en sak du inte har nämnt, många ställen fortfarande råda stänga av indexeringstjänsten som kan ha haft problem på vissa XP-system, men är viktigt med terrabyte enheter.

Så, ja, är kanske ökning bra. Men är det en inställning för att tona ner hur mycket ökning används? I Android, det var något som “Växlingsbenägenhet”, som låter dig ställa in prioritet för swap i jämförelse med det interna minnet.

Bästa man kan göra om växlingsfilen är att ställa in den till en statisk storlek. Dynamisk dimensionering teoretiskt kan sakta ner dig om det har att justera växlingsfilen storlek medan du är i mitten av något extremt viktigt (som laddar ner din porr vids). Massor av guider ute beskriver uppgifterna.

Eh, för mig, “extremt viktigt” hämtar Steam-spel, inte skräp. Men ja, jag har ställt till 1 GB.

Jag håller med de flesta av rekommendationerna utom såvitt avser användningen av en sida fil. “Men om du har tillräckligt med RAM, Windows kommer endast att använda växlingsfilen sällan i alla fall.” Så det väcker frågan, varför ägna utrymmet på hårddisken till en sida fil? Prestanda åt sidan, om du använder en 128 GB SSD som jag (och 16 GB RAM) Jag vill bevara så mycket hårddiskutrymme som möjligt. FYI, jag har också inaktiverat viloläge (set storlek till 0). Jag lyckades återta över 20GB i fritt utrymme på min SSD utan några biverkningar. Det är väl värt det för mig.

Filen? Säker. Minskad det till en GB.Hibernation. Aldrig. Det är viktigt för mig.

XP är inställt på automatisk defrag? Inte sett detta på mitt arbete som datorn tech. Kanske ska jag kolla mina barn XP st.

DisablePagingExecutive kan fixa KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR bsodotherwise theres ingen mening med detta

Så Soluto inte göra någon skillnad?

Med bredband, är webbläsarens cache värdelös … especiallly om du aldrig har rengjort den. Därför jag rekommendera ccleander en gång i veckan. Windows disk defrag på vista, Win7 och 8 är tänkt att vara aytomatic ….. Men jag har ännu inte sett en dator som är några månader gammal och inte hooribly fragmenterad. månader har testat dem alla och de defragmentera disken i verkligheten

Jag är inte säker på om du sarkastisk om dina barn och Windows XP, men om du inte: Varför Windows XP i stället för en Linux-distributioner? De skulle förmodligen lära sig mycket mer om datorer om du gick med Linux.

Varför windows xp i stället för en Linux-distributioner? De skulle förmodligen lära sig mycket mer om datorer om du gick med Linux.

Vad har detta att göra med en tråd med titeln “10 Windows Tweaking Myter krossat” ???

XP är inställt på automatisk defrag?

Nix, på HTG förklarar: Behöver du verkligen att defragmentera din dator? det står: “Tyvärr finns det ingen automatisk defragmenter i Windows XP, vilket inte är förvånande eftersom det är 10 år gammal.”

Jag håller med alla utom för inaktiveringen av Windows-tjänster, och jag menar inte fördröjd start, jag menar antingen handikappade eller manuellt. Det beror på situationen för hastighet, men för att slösa en massa RAM-minne om du låter tjänster som Nessus eller Rapid 7 s Nexpose funktionen ska aktiveras varje gång du startar och kör när du inte använder dem, då du bättre köras RAM i tonåren . Jag har sett Nexpose användning tre eller fyra gig när på tomgång.

Det är vad förvirrade mig. Artikeln sade sedan Windows 98. Men du kan schemalägga en defrag i Win XP i Schemaläggaren. Gjort det för ett par datorer i vår domän.

Vad fästingar mig är Adobe Updater lägga till en uppdaterings till Schemaläggaren för att söka efter en uppdatering varje timme! allvarligt?!?

Det är ett allvarligt trasslat till uppdaterings.

När det gäller att fastställa en uppgift att defragmentera hårddisken, det är inte något den genomsnittlige användaren verkligen gör. Windows är en ganska anständigt verksamhetsmiljö, och du kan göra i stort sett allt du gör i en version av Windows i en annan.

Meh. Med brott de hade, de vill kunna få en uppdatering så snart som möjligt efter att de släpper det. Det är en overhead att köra ett litet program och några paket varje timme. Jag är säker på att de vill hellre ha en lyssnare igång och kunna driva uppdateringar i stället för varje dator enkät sina servrar. Men det skulle vara en ännu mindre godtagbar lösning.

Sensmoralen i historien …. bara lämna Windows ensam. Det kommer att göra saker fina på egen hand!

Återigen om växlingsfilen: Det förbättrar definitivt prestanda om du ger det en fast storlek. Det minskar också probabillity att få den skadade (som hände ett par gånger i min erfarenhet).

När det gäller “inaktivera Windows Services”: möjligheten att starta försenade Windows Services är bara en dålig lösning för start beroende lösa. Du kan definiera tjänste beroenden som är det mest korrekta sättet att få tjänster starta i rätt ordning och få systemet igång så fort som möjligt. I verkligheten program bör generera tjänste beroenden korrekt installera och ofta inte. Å andra sidan vägen hur tjänsten beroenden hanteras på Windows har sina brister, t.ex. när du installerar något senare, kommer att påverka tjänste beroenden. Ett exempel: Har ett program som är beroende av SQL-server som körs på en annan maskin. Då du flyttar SQL-server till den lokala datorn. Nu har du infört ett beroende som inte gavs i början.

Och ja, den moraliska av historien … bara lämna Windows

Jag hoppas att du menade “bara lämna Windows ensam.

Redo uppsving. Detta fungerar faktiskt ganska bra. När jag arbetar på en kunds dator (Win7 / Vista) Jag pop i en 8 GB flash-enhet (4 GB används av Readyboost) och systemet är betydligt mer lyhörd. Jag har försökt att mäta det på olika sätt. Till exempel, om Defraggler disk riktmärke (random läser) den ökade med 31-64% på äldre bärbara datorer, 37-200% på en netbook (prestanda förbättras med tiden), en HTPC 140%, etc. Så för mig är det en snabb lösning för en underpresterande systemet tills jag får det stämde upp – som i sig tid och diskintensiva: säkerhetskopiering, defragging, installera uppdateringar, virussökningar, ständiga omstarter, etc. jag tror Readyboost är underapreciated och förbises.

Det är bra för datorer med 1 GB RAM (32-bitars) eller 2 GB RAM (64-bitars). Mer än så, och Readyboost kommer att sluta att vara bra.

Som sagt, det är ett måste för min Windows 8 netbook.

@Netpilot: Nej, nej, jag menade det precis som jag skrev det. Jag är inte använder Windows längre – varken hemma eller på jobbet.

Jag hade en dator med Windows XP och jag gjorde många saker som nämns i artiklar för att göra anspråk på hastighet men det gjorde inte en liten ökning i prestanda. Och jag var tvungen att uppgradera min dator.

Om du inte är ett fan av spindlar, undvika grottor i norra Laos, där du hittar Giant Huntsman Spider som övertygade med ett 12 tums ben-span, är den största spindel på jorden (mätt via ben-span ).