15 saker du kan göra med Cortana på Windows 10

Cortana är ett av Windows 10 mest synliga nya funktioner. Microsofts virtuella assistent gör språnget från Windows Phone till skrivbordet, och det finns en hel del du kan göra med den. Det är inte bara en röst assistent antingen – du kan även skriva in kommandon och frågor

Öppna Cortana att se information som den tror att du kan ta hand om. Cortana ger en hel del passiv information också, även meddela dig när du behöver lämna för att boka tid i tid.

Om du inte kan använda Cortana ännu i ditt land, det finns ett sätt att göra det möjligt för Cortana överallt i världen.

Cortana har en kraftfull inbyggd påminnelse funktion, men det finns mer du kan göra med dessa påminnelser än att bara få en påminnelse vid en viss tidpunkt.

Använd ikonen Påminnelser eller säg “Påminn mig” för att komma igång. Du kan skapa en påminnelse och har Cortana påminna dig om något vid en viss tidpunkt, när du kommer till en viss plats, eller när du pratar med en viss person. Du kan också bara säga något i stil med “Påminn mig om att ta min piller vid 20:00” eller “Påminn mig om att köpa mjölk när jag kommer till [namn på en butik]” för att omedelbart skapa en påminnelse.

Cortana stöder naturlig sökning efter filer på datorn språk. Till exempel kan du be Cortana att “hitta bilder från augusti” eller “hitta dokument om Windows” för att hitta bilder från månaderna augusti eller dokumentfiler som rör Windows.

Det är den inbyggda i Windows sökfunktion, men med mer naturlig språkkunskaper. Det är lättare att använda än de gamla sökoperatorer.

Liksom Siri, Google Nu och dedikerade appar som Shazam kan Cortana lyssna på en låt spelas nära dig och identifiera den. Säg “Vad är den här låten?” Och Cortana kommer att använda mikrofonen för att lyssna på musik och anpassa den till en viss låt. Uppenbarligen fungerar detta väl med inspelad musik, men kommer inte nödvändigtvis att arbeta med levande musik.

Cortana är “powered by Bing.” När du frågar Cortana för något den inte vet hur man ska svara, kommer Cortana öppna standardwebbläsare och utföra en Bing söka efter det. Cortana respekterar din standardwebbläsare – även om det är Chrome eller Firefox – men kommer inte att respektera din standardsökmotor och kommer alltid att använda Bing.

Du kan göra Cortana använda Google istället – eller någon annan sökmotor, som DuckDuckGo eller Yahoo – med Chrometana förlängning för Google Chrome. När Cortana riktar Google Chrome till en Bing sökresultatsida kommer Chrometana automatiskt omdirigera att söka på Google eller din sökmotor val tvingar Cortana att utföra Google-sökningar.

Detta fungerar bara om du använder Chrome som standardwebbläsare, naturligtvis.

Cortana kan utföra snabba beräkningar, alltför. Kom ihåg att du kan skriva in i Cortana sökrutan också – du behöver inte tala långa tal.

Du kan antingen be Cortana efter svaret på en matematisk beräkning som “324.234 * 34234” eller ange en enhetskonvertering som “55 uk pounds till USD”. Detta fungerar för valutor samt andra typer av enheter.

Cortana kan spåra flygningar med flygnummer och paket med sina spårningsnummer. Skriv bara in en flygning eller paketspårningsnummer i Cortana sökrutan – du kan bara kopiera och klistra in den – för att visa aktuell status.

Cortana använder Bing att ge direkta svar på vanliga frågor. Detta liknar Googles faktaruta. Till exempel kan du ställa frågor som “Vad är den högsta byggnaden i världen?” Eller “Vem är president i USA?” För att få ett omedelbart svar.

Använd Cortana att snabbt kolla vädret på olika platser. “Väder” kommer att visa dig vädret på den aktuella platsen, medan “väder i [plats]” kommer att visa dig vädret i en annan stad.

Cortana kan svara med riktningar också. Fråga efter “vägbeskrivning till [plats]” och Cortana öppnar den medföljande Windows 10 Maps med vägbeskrivning till din plats val.

Cortana stöder också larm, inte bara påminnelser. Be Cortana att “ställa in alarm för [tid]” och det kommer att skapa ett alarm för dig. Larmet här sparas i Larm och klockprogrammet, där du kan hantera dina alarm.

Cortana kan starta program för dig. Säg bara “Starta [programnamn].” Om du har “Hey Cortana” röst genväg aktiverat betyder det att du kan bara säga “Hej Cortana, lansera Google Chrome” till datorn och det kommer automatiskt att öppna appen.

Cortana kan skicka e-post med hjälp av den inbyggda i Mail app och de konton du har konfigurerat där. Säg bara “skicka e-post” för att komma igång, eller säga något mer specifikt som “Skicka e-post till Pete” om det är en person i dina kontakter.

Cortana kan också skapa kalenderhändelser. Säg något som “Lägg till möte på torsdag 14:00 till kalender” och Cortana kommer automatiskt fylla i den information som du har angett. Du kan också bara börja med “lägg möte” och Cortana kommer att be om mer information.

Liksom Siri, Cortana kan “prata” om saker och svara på dumma frågor med galleriets svar. Ställ Cortana en fråga som “Var är Clippy?” Eller ens ge en instruktion som “Berätta en historia”, “Säg mig ett skämt”, “Sjung en sång mig” eller “Överraska mig!”

Be Cortana för “hjälp” och du kommer att se en lista över saker du kan göra med Cortana. Detta kommer att visa en mer komplett lista.

Du hittar några andra alternativ som vi inte lista här. Till exempel kan Cortana spela musik, visa sportresultat och ge prognoser, och erbjuder ordboksdefinitioner och översättningar för ord. Microsoft kommer sannolikt att lägga till nya funktioner till Cortana och förbättra de befintliga i fria uppdateringar framöver.

Microsoft är för närvarande föra Cortana till Android och iPhone. När Cortana apps lansera dessa andra mobila plattformar, kommer du att kunna använda Cortana icke-Windows smartphones också. Detta innebär påminnelser och andra Cortana funktioner kommer att följa dig överallt, också.

Cortana är ett av Windows 10 mest synliga nya funktioner. Microsofts virtuella assistent gör språnget från Windows Phone till skrivbordet, och det finns en hel del du kan göra med den. Det är inte bara en röst assistent antingen – du kan även skriva in kommandon och frågor

Trevligt att se vad Cortana kan göra. Jag har inte aktiverat på grund av kravet att skicka vissa uppgifter till Microsoft så jag har inte kunnat prova.

Du kan göra Cortana använda Google istället – eller någon annan sökmotor, som DuckDuckGo eller Yahoo – med Chrometana förlängning för Google Chrome. När Cortana riktar Google Chrome till en Bing sökresultatsida kommer Chrometana automatiskt omdirigera att söka på Google eller din sökmotor val tvingar Cortana att utföra Google-sökningar.

Denna förmåga inbyggd i Firefox 40. När Firefox 40 är inställd som standardwebbläsare, kommer det att skriva om Bing söker från Cortana att använda standard Firefox sökmotor (såvida den förvalda sökmotorn är Bing naturligtvis).

Google och Yahoo är precis lika dålig som Microsoft. De alla samla in data och JMHO men Google är värst. Jag använder DuckDuckGo dessa dagar eftersom de inte spåra sina användare. BTW Ed Bott älskar Cortana men jag gör inte. Jag kommer att dela mitt hem, min mat, etc. bara inte mina uppgifter.

Och naturligtvis den 11: e sak du kan göra är att stänga av det !!

Jag använde den för ett tag. Senare, när jag tryckte “hantera vad Cortana vet om mig”, och visade informationen på min webbläsare. Jag var nästan svimmade. Det är permanent av nu.

Kör slutliga versionen av Windows 10 “The Apocalypse”. Jag försöker ta bort Cortana från min dator eftersom (a) det är ett privatliv suga och (b) det verkar vara en bluff – det har aldrig talat eller gjort något annat än direkt mig till Bing (! Även Hi Cortana går till Bing) . Dessutom kan någon berätta för mig om sökfunktionen är knuten till Cortana? Det kan inte hitta något, även själv. Jag skapade ett test dokument som kallas HÄR DUM och satte den på skrivbordet och det kunde inte hitta det.

Har någon haft denna erfarenhet? Det verkar vara något slags skämtprogram. Kan det tas bort helt? Flera av oss i IT tror att det kan faktiskt vara någon form av Microsoft malware.

Tack

Chibo

Jag försöker ta bort Cortana från min dator eftersom (a) det är ett privatliv suger

Du kan enkelt inaktivera Cortana sedan från Inställningar app.Go till Privacy -> Tal, infärgning, och skriva och klicka på “Sluta att lära känna mig”, och detta kommer att inaktivera all information som skickas till Microsoft och inaktivera Cortana.You kan inte ta bort Corana från Windows 10.It är ett system app som inte kan vara removed.It visas även med Corana funktionshindrade, är det sökfunktioner för integrerade i Start-menyn så att du skulle förlora Start-menyn sökning om du kunde ta bort det.

(B) det verkar vara en bluff – det har aldrig talat eller gjort något annat än rikta mig till Bing (även Hi Cortana går till Bing!). Dessutom kan någon berätta för mig om sökfunktionen är knuten till Cortana? Det kan inte hitta något, även själv. Jag skapade ett test dokument som kallas HÄR DUM och satte den på skrivbordet och det kunde inte hitta det. Tack

Cortana är inte en bluff, ett skämt eller malware.It är bara en sökprogram med förmåga att göra sökningar via Voice tillsammans med några andra saker som att sätta påminnelser, spårning flyg, identifiera sig låtar, inte etc.It samla mer data då många vill ha för vissa funktioner men jag tror att det är normalt för en app så här som jag tror att Googles röstigenkänning och Apples Voice Recognition (Siri) också samla liknande data.

Jag försökte bara Corana själv och det verkar röstigenkänning är inte bra för mig, verkade det också att ha problem med att lista ut att jag sa Corana.Windows 10 sa min bärbara dator Mikrofonen är kanske inte fungerar bra med Corana när jag aktiverat .Vill Googles röstigenkänning på Android-enheter när röstigenkänning inte känner igen något som ett kommando (som spåra en flygning eller ställa in en påminnelse), bara gör det en webb search.Usually om du inte säger ett kommando då du vill en webbsökning, men om du säger ett kommando då kan det vara annoying.There har varit ett par gånger med Googles röststyrning att det inte fick vad jag sagt och bara sökt efter vad det trodde jag sa.

Jag har läst på nätet att vissa människor har problem med Apples röstigenkänning (Siri) too.It är precis som dagens teknik röstigenkänning är, är det mycket svårt att få datorer att förstå vad folk säger och vad de menar med it.It one av de många problem med att skapa artificiell intelligens.

@Chibo

Bara Inaktivera Cortana av säkerhetsskäl som @ jd2066 sagt ovan och använda IExplore 11 som maskinen standardsökmotor.

Om du försöker ta bort Cortana, du kommer att sluta förstöra O / S installation programmet är djupt integrerat i Windows 10 ram.

Om du försöker ta bort Cortana, du kommer att sluta förstöra O / S installation programmet är djupt integrerat i Windows 10 ram.

Tja, Cortana integrerad i många Windows 10 appar som skulle bryta om Cortana togs bort, men jag tror inte att det skulle förstöra OS installastion.

Utan några fler tester, kan jag inte säga säkert men tillfälligt ta bort mappen Cortana installations verkade bara bryta Startmenyn ökning och aktivitetsfältet search.Note: Jag skulle inte rekommendera någon annan försöker att om de inte är bekväm att hantera instabiliteten / brakage och eventuella OS installera som kommer med leka med systemfiler.

@ jd2066

Jag skulle inte känna sig bekväma med någon annan än dig att försöka ta bort ett fönster Component.

Det finns ingen på detta forum mer bekant än du med hur Windows byggs.

Tack till alla för snabba svar. Efter att ha läst dina mycket kunniga inlägg i.rolled tillbaka my.machines till Windows 7 … och kommer att hänga på så länge jag kan. Jag vet att Cortana har varit stor på Windows-telefoner. I.should har varit försiktig när Windows 10 var gratis. Mellan tvångs och nu blinda uppdateringar … som behöver to.know vad en uppdatering gör? … Och “all din info tillhör oss” Jag är i en desperat kamp för att utbilda mig på ett nytt operativsystem, även om jag är rädd det är inte möjligt att fungera effektivt utan Microsoft. Du var en miljon gånger mer hjälp than.the Microsoft techbots och denna webbplats är så användbart. Jag ska bara vara över här i min Windows 7 grotta ….

Den engelska staden av Redditch började producera nålar under medeltiden och på topp produktion tillverka 90 procent av nålarna i världen.