3 enkla tips för att fixa fula kanter när du tar bort bakgrunder

Om du skär ut en hel del föremål från fotografier, är chansen att du har kört över några grov, fula söker kanter. De kan vara lätt fixar, och här är tre stora (GIMP vänliga) tips som hjälper i tre olika scenarier.

Vi har täckt många sätt att ta bort bakgrunden från bilder, men med tanke på rätt situation, det enklaste sättet kommer att använda “fylla” verktyg som Bucket Fyll Magic Wand, eller Magiskt suddgummi. Använda verktyg som dessa för att skapa transparenta GIF, PNG, eller bara helt enkelt byta ut bakgrunder kan ge hemska kanter som ser verkligen uppenbara och kan förstöra det hårda arbete du lägger in bilden. Här är hur man får rätt utseende och se till att din bild ser bra ut på någon bakgrund.

Låt oss börja med några grunder. Först ska vi anta att du använder en av de “fylla” metoder för att ta bort din bakgrund, och inte en av de många andra sätt som vi har täckt, däribland genom att använda suddgummi, lagermasker och pennverktyget. Färgen hink, trollstav, och magi suddgummi alla har olika inställningar som kan göra dem bättre eller sämre, beroende på situationen. “Anti-Alias” och “Tolerans” är de viktigaste aktörerna här.

Som vi lärt oss förra månaden, är anti-aliasing det naturliga uppmjukning av bilder. I detta fall kommer att använda den med färgen hink, trollstav, eller magi suddgummi ge dig en jämnare kant i de flesta fall.

Tolerans justerar hur känslig fyllningarna är. Dessa tre verktyg allt arbete genom att fylla eller välja färger ungefär som de som du klickar på, och detta justerar precision som fyller. Lägre siffror är mycket exakt, medan högre siffror kommer att fylla, välj eller ta bort färger som är mindre liknar den färg du klickade på.

Skillnaden är ganska uppenbart, den vänstra bilden använder en tolerans på 5 och ingen anti-aliasing, medan den högra använder en tolerans på 40 med anti-aliasing. Helt enkelt genom att använda rätt inställningar kan du isolera objekten bättre, om inte perfekt.

En av huvuddragen i Photoshop CS5 är verktygen för raffinering masker med “Smart radier,” för att hjälpa maskobjekt exakt och snabbt. Vissa objekt, som den här fjäril, har mjuka kanter och är notoriskt svårt att skära ut.

Låt oss ta en snabb titt på verktyg för redigering av masker, och se hur vi kan förbättra urval och hålla dessa suddiga kanter.

Till att börja med kommer vi att hålla saker grov. Denna mask uppenbarligen gör en hemsk jobb att faktiskt skära ut denna fjäril.

Här är vår lager panel med vår mask. Detta gjordes med färgen hinken och helt enkelt ger horrid resultat. Vi kan förfina våra resultat med masken panelen och “Mask Edge”, men det är lite som att få blod från en sten.

Datorn kämpar för att maskera ut de rätta delarna av fjärilen och ordentligt isolera objektet. Medan Edge Detection i Photoshop kan vara mycket användbart, det är inte en magisk, passar en storlek alla lösning. Du kan ignorera att använda “Noggrannare Mask” verktyg i Mask panelen om dina resultat är så dåligt som det här. För våra demonstrationssyfte, kommer vi att använda det och visa dig hur vi framgångsrikt kan få en bra bild av denna dåliga mask.

Det är en praktisk trick för att ta en grov val som den här och förvandla det till en övertygande suddig kanter objektet. Du vill hitta smetar verktyg begravd i din verktygslåda. Klicka och håll ner Blur verktyget tills du kan växla till Smeta Tool.

Det finns en hel del inställningar, och du kanske måste experimentera med de som passar dig bäst, men det viktigaste är “styrka” av Smeta Tool. Du kan behöva betydligt mindre än 100% om du använder musen om du använder en tryckkänslig tablett, kommer du att kunna kontrollera styrkan mycket mer exakt, och kommer sannolikt att ha en hög inställning.

Här är fjärilen isolerad i ett eget lager. Masken har “tillämpad” så att skiktet göres detta sätt, så att vi kan göra ändringar i kanterna. Du kommer inte att kunna sudda kanterna på detta sätt, såvida inte lagermask har tillämpats. Spara själv frustration och se till att du gör detta!

Bara klicka och dra för att sudda och måla en luddig kant, åter mjukhet av fjärilen, utan alla de fula vita pixlar.

Om du gör detta runt alla kanter som måste vara otydlig och mjuk, får du en mycket övertygande utskärning av det objekt som kommer att se bra ut på alla färger och bakgrunder. Det kanske inte är precis som den ursprungliga bilden såg, men det ser liknande effekter i en bråkdel av den tid det skulle ta att korrekt använda kanaler för att ta bort bilden.

En av de tuffaste utmaningarna tar ett objekt som fotograferades på en vit bakgrund och sätta det smidigt på en mörk. Låt oss ta en titt på några knep för att göra just detta.

Trollspö användes här för att ta bort den vita bakgrunden, och sedan skiktet med tigrarna lades ovanpå en fast svart bakgrund för att testa kanterna. Yikes.

Beroende på situationen och hur enkelt objektet är, att ställa in en “Blandning Option” kan dölja en hel del av dessa fula kanter. Högerklicka på lagret (i det här fallet, skiktet med tigrar) att plocka “Blandningsalternativ.”

Detta är den effekt du vill “. Inre glöd” Markera kryssrutan för att slå på den, då kommer vi att göra justeringar för att använda den på rätt sätt.

Du kan använda antingen “Blend Mode” av Normal eller mörkare att göra detta på rätt sätt. Grundtanken är att använda en färg i själva bilden, och använd “Inner Glow mörkare eller maskera ut den vita pixel gränsen, vilket gör det mer osynlig.

Detta kan fungera för enkla föremål. Dessa tigrar förbättras av detta skikt effekt, men inte perfekt, notera hur den vita ben vänder orangebrun i olämpliga områden. Om objektet inte har oroshärdar som detta, kan du helt enkelt stanna här. Men för detta hur vi kommer att ångra vår inre glöd effekt och prova något lite annorlunda.

Vi börjar om igen genom att återgå tillbaka till våra grovt utskurna tigrar. Vi kommer att skapa ett lager och selektivt måla i färg för att förbättra dessa kanter på den mörka bakgrunden.

Vi skapar ett lager (Ctrl + Skift + N) på toppen av vår utskurna tiger, sedan in det lagret till en urklippsmask för tiger skiktet. Du kan göra detta genom att gå till Layer> Skapa urklippsmask. Ställ sedan in Blandningsläge (visas till höger) till “mörkare” för bästa resultat.

Vi greppa pipettverktyget att välja en färg inifrån konstverket.

måla sedan över kanterna som ser alltför vitt och naturligtvis på sin plats. Använd mörkare färger för att måla om det behövs, särskilt om du tänker din bild till vara på en mörk bakgrund.

Använd pipetten för att ta ljusare färger när du arbetar med områden som behöver ljusare använda din egen bedömning om vad som ser bättre.

Medan många kommer att försvara ritstiftet (till döden, även) som det perfekta sättet att ta bort objekt, kvarstår det faktum att en kombination av Wand, Skopfyllnad, eller Magiskt suddgummi är det mest användarvänliga sättet att ta bort en bakgrund. Och när man använder dessa verktyg, kan du nästan vara säker på att behöva använda radergummit eller pensel för att rensa upp fula röran som detta från dina kanter. Detta kan ge dig en möjlighet att ytterligare förbättra dessa kanter med en mjuk borste för att ta bort de värsta, mest taggiga delar av dem. Se nedan.

Med en kombination av dessa tekniker, kan du ta bort bakgrunden från bilden ganska snabbt, och få en fin resultat också.

Har du frågor om teknik, eller har egna metoder som du bryr dig att dela? Berätta om dem i kommentarerna, eller skicka dem till ericgoodnight@howtogeek.com.

Bild Poäng: Darter Anhinga melanogaster av Fir002, tillgänglig under GNU licens. Graphium Macleayanus av JJ Harrison, tillgänglig under GNU License. Panthera Tigris på Buffalo Zoo av Dave Pape, i offentligt område.

Korrigering: “. Klicka och håll ner Blur verktyget tills du kan växla till verktyget oskärpa” borde säga “Klicka och håll ner Blur verktyget tills du kan växla till smetar verktyg.”

Fast. Tack!

leh syfte

Tack för detta – det är kommer att vara till stor hjälp som jag nyss “lära” Photoshop! <3 Tack! Även om jag använder PSE8 och inte hela Photoshop, kommer detta att vara en stor hjälp. Gjort någon locket om vattenfallet? Jag skulle vilja veta hur det arbetet. Denna tutorial är ganska lätt för mig. Återigen visar howtogeek det användbarhet. Bra artikel! Jag tror att en av de bästa sätten att bli av med en vit kant runt ett val att välja vad du vill behålla (den vita gränsar objekt), genom CTRL / CMD + klickar på lagret, och sedan gå till Välj> kontrakt och sedan kanske någon ludd

Jag gillar fyllningsverktyget och trollspö mycket för denna typ av redigering

Tenn kan uppfanns 1810 men burköppnare uppfanns inte förrän 1858, innan tillkomsten av burköppnare människor som används hammare och mejsel för att öppna burkar.