3 fria sätt att fjärransluta till din Mac skrivbord

Apple säljer Apple Remote Desktop på Mac App Store för $ 80, men du behöver inte spendera några pengar för att fjärransluta till din Mac. Det finns gratis lösningar – inklusive en inbyggd i din Mac.

Dessa lösningar låter dig få tillgång till Mac skrivbord på distans, oavsett om du använder en annan dator i samma lokala nätverk, eller om du är halvvägs runt om i världen att ansluta till din Mac skrivbord från en tablett.

Din Mac innehåller en inbyggd skärmdelning funktionen, som är i huvudsak en VNC-server med några extra funktioner. Detta innebär att du kan använda vanliga VNC-klienter för att styra din Mac, och VNC-klienter finns för alla plattformar.

För att aktivera skärmdelning, klicka på Apple-ikonen i menyraden högst upp på skärmen och välj Systeminställningar. Klicka på ikonen delning i fönstret Systeminställningar och aktivera kryssrutan Skärmdelning.

Denna kontrollpanelen kommer att informera dig om hur du kan ansluta. Om du har en annan Mac på det lokala nätverket, kan du öppna ett Finder-fönster, se i det delade delen av sidofältet, välj den dator du vill styra, och klicka på Dela skärm. Om du inte har en Mac eller vill använda en annan VNC-klient, kan du ansluta till IP-adressen som visas här. Tänk på att IP-adressen som visas ovan är sannolikt en intern IP-adress där din Mac kan hittas på ditt lokala nätverk, vilket innebär att du inte kan komma åt den via Internet utan att vidarebefordra portar.

Klicka på knappen Datorinställningar för att ange ett lösenord. Om du inte ställer in ett lösenord, måste du gå med på att en bekräftelseruta på Mac varje gång du vill styra det på distans.

Om du har en annan Mac, kan du ställa in skärmdelning att arbeta över Internet utan att behöva någon annan programvara. Öppna fönstret Systeminställningar, klicka på ikonen iCloud, kontrollera Använd Tillbaka till min Mac, och gå igenom installationsprocessen. När du använder en annan Mac och du har loggat in på samma iCloud-konto, kommer den andra datorn visas under Delat i sidofältet i Finder, och du kan ansluta till sin skärm via Internet.

Om du vill ansluta till din Mac från allt som inte är en Mac, måste du vidarebefordra portar för att säkerställa att VNC är tillgänglig. Vi rekommenderar inte detta om du inte vet vad du gör, eftersom det är mer komplicerat och det finns säkerhetsproblem. Om du vill ansluta via Internet från en annan enhet, rekommenderar vi att du använder ett av nedanstående, lätt att använda alternativ till skärmdelning.

LogMeIn nyligen upphört deras fria fjärråtkomst till skrivbordet program, men Teamviewer är fortfarande runt och erbjuder den här funktionen gratis. Teamviewer är tillgänglig för Mac, precis som den är tillgänglig för Windows, Linux, iPad, iPhone, Android, och även Windows Phone.

Ladda ner din favorit Teamviewer klient från Teamviewer Mac nedladdningssida. Teamviewer erbjuder ett komplett version, men du kan också ladda ner en Teamviewer Host program som körs som en systemtjänst och är optimerad för 24/7 tillgång. Du kan använda Teamviewer på flera olika sätt – ställa upp för att alltid lyssna med ett lösenord, eller bara skjuta upp det på din Mac och använd de temporära inloggningsuppgifter när du vill använda den.

Teamviewer är särskilt praktiskt eftersom du inte kommer att behöva vidarebefordra portar eller oroa sig för andra detaljerade serverkonfigurationsproblem.

Om du redan använder Chrome, kanske du vill ge Google skapade Chrome Remote Desktop förlängning ett försök. Det fungerar precis som den gör på Windows. Installera Chrome Remote Desktop förlängning i Chrome på Mac, öppna det från den nya fliksidan, och gå igenom sin installationsprocessen.

Du kommer då att kunna klicka på knappen Dela för att ta emot en tillfällig kod. Helt enkelt installera Chrome Remote Desktop förlängning i Chrome på en annan Mac, Windows, Linux eller Chrome OS-dator och du kommer att kunna ansluta till din Mac från förlängningen. Du kan också ladda ner mobila applikationer för iPhone, iPad och Android.

Du kan också välja att ställa in förlängningen så att du kan fjärransluta med en mer permanent lösenord. Detta är perfekt för att komma åt din Mac via Internet.

Som med Teamviewer, är detta ett mycket bekvämt sätt att komma åt din Mac som inte kräver vanliga Port Forwarding och andra konfigurationen.

Apple Remote Desktop är mer av ett företag ansökan om att hantera flera datorer, även om detta kan vara lite förvirrande om du är ny på Mac och letar efter en motsvarighet till Windows Remote Desktop. Du ska inte behöva köpa Apple Remote Desktop om du inte vill att centralt administrera ett nätverk av Mac – skärmdelning och andra kostnadsfria verktyg här bör göra allt du behöver.

Jag bryr mig inte så mycket för fjärrskrivbords del, eftersom jag använder Teamviewer för de flesta av mina grejer anway, men finns det ett gratis alternativ som kan skjuta ut program och skript som ARD kan? Jag bara frågar eftersom jag flyttade att stödja tre grundskolor för några månader sedan, som är övervägande Mac skolor, och jag har arbetat med Windows för ganska mycket större delen av mitt liv.

I värsta fall kan du skriva din egen admin skript för att dra ner uppdateringar och saker från en central lagringsplats.

Men jag tror att Apple har du täckt med deras fjärrhanteringsverktyg.

Kokos vatten är så lik blodplasma kan användas intravenöst för att behandla uttorkning.