32 nya kortkommandon i Windows 10

En ny inriktning på skrivbordet ger nya kortkommandon för desktop-användare, så glädja sig! Här är alla nya kortkommandon du behöver veta i Windows 10.

Från fönsterhantering med Snap och Task View to virtuella skrivbord och Kommandotolken, det finns massor av nya godbitar för tangentbordsanvändare i Windows 10.

Windows 10 erbjudanden förbättrat stöd för Snap – känd som “Aero Snap” i Windows 7. Du kan nu fästa fönster vertikalt – ovanpå varandra, i stället för sida vid sida – eller knäppa fönster till en 2 x 2 rutnät.

Kombinera dessa genvägar för att snäppa in i ett hörn – till exempel skulle Windows-tangenten + vänster och sedan Windows-tangenten + Up knäppa ett fönster i den övre vänstra kvadranten på skärmen. De två första kortkommandon är inte ny, men sättet de arbetar med 2 x 2 snappfunktionen är.

(Du kan också använda musen – dra och släppa ett fönster till vänster eller höger kant av skärmen, eller dra och släppa dem i ett av de fyra hörnen för att knäppa i kvadranter.)

Uppgiften View är ett nytt gränssnitt som kombinerade en Exposé-liknande fönster växling och virtuella skrivbord – väldigt mycket som markkontrollen på Mac OS X. Förutom att klicka på “Task View” -knappen på aktivitetsfältet för att öppna den, kan du använda dessa kortkommandon

Det finns också några kortkommandon för att snabbt hantera virtuella skrivbord.

Tyvärr, det finns inte ännu en tangentkombination som kommer att flytta det aktuella fönstret mellan virtuella skrivbord. Hur om Windows Key + Skift + Ctrl + vänster / höger – var vänlig, Microsoft?

De nya Kommandotolken kortkommandon kanske inte aktiverad som standard, så se till att öppna Kommandotolken fönster med egenskaper och göra det möjligt för dem först.

Kopiera och klistra in text / Ctrl genvägar

Markera text / Shift genvägar: Många av de vanliga Shift genvägar för textredigering nu äntligen arbeta i kommandotolken! Dessa inkluderar

fler genvägar

Microsoft kommer förhoppningsvis ännu fler kortkommandon som de fortsätter att utveckla Windows 10. För nu, de nya kortkommandon är mycket användbara – särskilt till kommandotolken användare!

Image Credit: N I c o l a på Flickr

genvägar för aktivt skrivbord är fruktansvärda. Jag gillar hur stationära 2,0 gör det för Windows 7, där du anger vilka aktiva skrivbord du vill använda (1-4) och om den inte redan laddats, laddar upp och automatiskt växlar du till det. Jag har det satt som Alt + (1-4). Jag vill gärna göra det Windows-tangenten + (1-4) men som redan utsetts för att få tillgång objekt i aktivitetsfältet. Jag vet att vissa människor kanske inte gillar 1-4, men jag vill ha en mer effektiv / direkt sätt att komma åt något annat än “bläddra” för det.

Finns det någon ersättning för den nuvarande användningen av Winkey + upp / ner, det vill säga att växla ett fönster mellan maximerad, normal och minimera?

Mänskliga tårar skiljer sig i kemisk komposition baserad på orsaken till tårarna (såsom skratt / glädje, sorg, eller reaktion på utsidan stimulus som lök ångor).