4 alternativ till Google Drive för Linux

Vi har täckt med Google Drive på Linux med programvara från tredje part, men varför bry sig hoppa genom dessa fälgar? Du kan använda en molnlagringstjänst som officiellt stöder Linux istället – flera av Google Drive konkurrenter gör.

Google kan lämna Linux-användare ut, men andra tjänster som Dropbox, Ubuntu One, SpiderOak och Wuala inte ignorera Linux-användare. De erbjuder även mer lagringsutrymme och andra användbara funktioner, såsom lokal kryptering av filer.

Dropbox var den första populära molnlagringstjänst, och dess klient ekosystem är mycket mer mogen än Google Drive. Dropbox erbjuder sina kunder för varje plattform, inklusive Linux. Ladda ner och installera Dropbox paket för din distribution för att komma igång.

Dropbox endast erbjuder 2 GB utrymme gratis, men du tjänar 16 GB från att hänvisa vänner till Dropbox (varje remiss får du ytterligare 500 MB). Medan den fria lagring som erbjuds är mindre än Google Drive kan du eventuellt ha mer ledigt utrymme utan att betala ett öre.

Det finns inte mycket annat att säga om Dropbox – det fungerar ungefär som Google Drive, som erbjuder en mapp som synkroniserar mellan datorerna. Det är uppenbart att Google Drive inspirerades av Dropbox på många sätt. Dropbox har förstärkt sin säkerhet nyligen, och erbjuder nu även Google-stil med två steg autentisering.

Om du använder Ubuntu Ubuntu One redan installerat. Som Google Drive, erbjuder 5 GB gratis lagring i molnet – men det finns också en Dropbox-stil remiss program som låter dig tjäna upp till 20 GB mer. Du kan placera filer i Ubuntu One mapp för att synkronisera dem eller synkronisera någon annan mapp på datorn.

Ubuntu One är inte en Ubuntu-bara molnlagringstjänsten. Ubuntu One erbjuder sina kunder för Windows, Mac, Android och iPhone. Det kan också köras på andra distributioner av Linux – klienten är öppen källkod och vem som helst kan kompilera den för andra distributioner.

För att komma igång med Ubuntu One, förutsatt att du använder Ubuntu, klicka på U-formade Ubuntu One ikonen på bryggan eller starta Ubuntu One från instrumentbrädan.

SpiderOak s kännetecken är dess stöd för kryptering. Till skillnad från Google Drive, Dropbox, och Ubuntu One, är alla filer du laddar upp till SpiderOak krypteras på din dator innan de laddas upp. SpiderOak annonserar att de är lagrade i en krypterad form där inte ens SpiderOak anställda kan se dem.

SpiderOak erbjuder en Linux-klient förutom Windows, Mac, Android och iOS kunder. Redovisningen omfattar 2 GB utrymme gratis, men du kan också tjäna upp till 10 GB gratis lagringsutrymme med en Dropbox-stil remiss program. Dess gränssnitt är lite komplicerat, men krypteringen är en kraftfull funktion.

Wuala, som ägs av tillverkaren extern lagring LaCie, är en annan moln lagring tjänst som erbjuder en Linux-klient utöver klienter för andra plattformar. Liksom SpiderOak, Wuala utmärker sig genom att erbjuda lokal kryptering av dina filer – de är upp till och lagras på Wuala servrar i en krypterad form.

Wuala erbjuder också 5 GB lagringsutrymme gratis. Ytterligare 3 GB är tillgänglig via en remiss systemet.

Om du ändå vill använda Google Drive på Linux, är InSync din bästa insats – särskilt när det är fortfarande fri.

Om du har en LaCie hårddisk kan du också få 10 GB extra gratis på Wuala konto. Stor fördel är att det är baserat i Schweiz så väl utom räckhåll för FBI 😉

European cloud storage with Swiss protection

Dessa är alla mycket bra alternativ till Google Drive.Well anges article.Thanks

Jag visste inte att Ubuntu One fungerar i Windows och IOS

Vad sägs om rsync över ssh till en server som vi styr?

Lita någon 3: e parts är galen, särskilt när många människor har en router som kommer att göra detta redan, bara ansluta en billig hårddisk via USB och installera en gratis dynamisk DNS-konto som din router förmodligen redan stöder,. Heck, har mamma haft detta för 8 år nu.

Eller så kan du få några vänner tillsammans för att dela $ 20 / månad kostnaden för en Linode. 20 vänner – $ 12 / år vardera – verkar vara en bra affär så länge ingen är en sann bandbredd galt.

Normalt skulle jag inte bry med detta (för komplicerat för _normal_ användare), men vi är alla kör Linux redan, så att inrätta ssh och rsync är ganska fårskalle för dessa läsare.

Tack! Mycket bra artikel.

I stället för rsync Jag tänker på dubbelspel (http://duplicity.nongnu.org/duplicity.1.html). Antingen en vänner hårddisk eller Google Drive, som stöds. Kryptering kommer med paketet så ingen anledning att lita på någon. 🙂

Det finns tillräckligt med toxin i huden på en enda vuxen gyllene kokoigiftgroda att döda hundra personer.