5 sätt att få meddelanden från webbplatser med bara din webbläsare

Webbläsare lägga till funktioner så snabbt att det är svårt att hålla reda på dem. Internet Explorer erbjuder levande kakel meddelanden och Aktivitetsfältet märken erbjuder Safari push-meddelanden, Chrome har sin egen anmälan centrum, och Ubuntu erbjuder webbapp meddelanden.

Alla funktioner nedan fungerar endast på webbplatser som specifikt har genomfört stöd för dem. Notifications är ett annat kraftfullt nytt webbläsarfunktionen blir mer och mer utbredd.

I Windows 8.1, kan Internet Explorer 11 visar nu levande plattor för webbplatser du fästa till Start-skärmar. Detta gör det möjligt att se de senaste uppdateringarna från dina fästa webbplatser på startskärmen på samma sätt som tillhör Windows 8-stil program använder levande brickor. För att kunna använda detta måste du fästa en webbplats som har möjliggjort levande kakel stöd.

För att göra detta, öppna en webbplats i Windows 8-stil version av Internet Explorer 11 på Windows 8.1. Tryck på stjärnan i navigeringsfältet genom att trycka på nålikonen, och sedan stift platsen till startskärmen. Om webbplats stöder levande kakel, kommer den automatiskt att uppdateras.

Till exempel, här är en Techmeme levande kakel i aktion.

Safari gör det nu möjligt webbplatser för att använda push-meddelanden och skicka uppdateringar direkt till din dator. När du besöker en webbplats som stödjer push-meddelanden, visas en prompt som frågar om du vill aktivera dem.

Om du accepterar, kommer du att se bubblor meddelande på Mac-skrivbordet när webbplats skickar ut meddelanden. Dessa visas också i anmälan centrum, vilket ger dig en enda plats för att se de senaste uppdateringarna från dina favoritwebbplatser.

Dessa anmälningar kan styras från meddelanderutan i Inställningar app System. För att stoppa en webbplats från att skicka meddelanden helt, måste du ta bort webbplatsen från Meddelande fönstret i Safaris inställningsfönster.

Chrome har nu sin egen anmälan center som visas som en ikon i systembrickan, samla alla dina Chrome-meddelanden på ett ställe. Webbplatser kan begära att visa meddelanden och de kommer att visas här. Detta fungerar bara om webbplatsen är öppen i en flik i bakgrunden.

Till exempel kan du aktivera Gmail meddelanden genom att gå till Gmail hemsida, öppna sidan Inställningar, och rulla ned till avsnittet Meddelanden. Välj aviseringar för chattmeddelanden, ny e-post, eller bara viktig ny post. De anmälningar kommer att visas som bubblor på skrivbordet, men bara när Gmail är öppet i bakgrunden.

Chrome-appar kan använda sådana anmälningar utan installation. Vi kommer förmodligen se Chrome-appar ta mer nytta av anmälan centrum i framtiden när de mognar.

I Windows 7 och Windows 8 skrivbord, kan Internet Explorer visa skrivbordsaviseringar via nålas webbplatser funktionen. Fästa en webbplats till aktivitetsfältet och webbplatsen kan visa en ikon overlay att meddela dig om nytt innehåll. Detta fungerar bara om webbplatsen är faktiskt öppen som ett fönster i bakgrunden.

För att göra detta, besöka en webbplats i Internet Explorer för skrivbordet och dra webbplatsens ikon från sin adressfältet till aktivitetsfältet. Nålas platsen kommer att få sin egen ikon i aktivitetsfältet och separat webbläsarfönster. Du kommer också att se räknare anmälan visas på ikonen om webbplatsen stöder dem.

Till exempel Microsofts Outlook.com e-posttjänst visar ett meddelande för att informera dig om nya e-postmeddelanden. Facebook stöder också den här funktionen.

Ubuntu har haft web integration app sedan Ubuntu 12.10. När du besöker en webbplats som stöds, kommer du att tillfrågas om du vill installera integrationsfunktioner. Till exempel kan du besöka BBC News webbplats i din webbläsare och aktivera webbapp integration. Du får sedan skrivbordsaviseringar med nya BBC nyhetsrubriker.

Om du använder Firefox och vill se i webbläsare aviseringar för webbplatser, e-post och andra saker du bryr dig om, måste du installera ett tillägg som ger dessa anmälningar.

Medan Firefox verkar stödja HTML5 skrivbordsaviseringar, verkar de inte kompatibel med Chrome anmälningssystemet. Till exempel, meddelanden på webbplatser som Gmail arbetar i Chrome, men fungerar inte i Firefox. Även om detta är förmodligen inte Firefox fel och Chrome kan göra något icke-standard, är slutresultatet att Firefox är bakom.

Okej … slutet var lite förvirrande … men tack om att Gmail sak!

Det är inget problem att få en förlängning i Firefox så varför inte ge detaljer i stället för att ha ännu en gräva på det? De flesta av dina läsare uppskattar sin självständighet från stora kapitalgrupper och dess icke spårning politik för att inte tala om dess tekniska förträfflighet.

Överens, och lägga till … Jag använder både Windows och Linux, men den enda webbläsare jag tror är upp till snus är Firefox.

Och hur många tillägg kommer att ha stöd för meddelanden när den kräver en tredje förlängnings part kontra byggs i? Firefox förtjänar utgrävningen.

En av de största mosaik fotografier i världen är den nordliga Polar mosaik skapad av NASA använder bilder tagna av Lunar Reconnaissance Orbiter, den totala upplösningen av den slutliga mosaik bilden är en enorm 680 gigapixels.