6 ånga felsökningstips

Ånga är i allmänhet ganska stabil, men då och då kommer du stöter på ett problem. Denna guide ger lösningar på vanliga problem du stöter på Steam, från spel kraschar eller inte fungerar korrekt till Steam inte att starta.

Om ingen av dessa lösningar hjälper, prova googla problemet – du kan ha stött på ett spel-specifikt problem med en spelspecifika lösning eller bara en mer obskyr Steam bugg.

Om ett spel inte att ladda, kraschar så snart den laddas, eller kraschar när du når en viss nivå, kan det hända att spelets filer vara skadad. Skadade filer kan också orsaka en mängd andra udda spel buggar. För att ersätta skadade spelfiler, kan du ha Steam validera spelets cache på ditt system. Steam kommer att undersöka spelets filer och – om några problem upptäcks – kommer på nytt hämta skadade filer från Steam servrar.

För att validera en spelets cache, högerklicka på spelet i din Steam-biblioteket och välj Egenskaper. I egenskapsfönstret genom att klicka på fliken Lokalt filer och klicka på Verifiera integriteten hos spel cache-knappen.

Om Steam själv underlåter att starta eller om du fortfarande har udda problem med spel som inte fungerar korrekt, kanske du vill prova att ta bort din ClientRegistry.blob fil. När du har raderat den här filen, måste du logga in på Steam och andra lokala inställningar kommer också att gå förlorade – till exempel måste du återkategorisera dina spel. Du hittar den här filen i din Steam katalog – C: \ Program Files (x86) \ Steam som standard. Var noga med att stänga Steam helt (klicka på Steam menyn högst upp på Steam fönstret och välj Avsluta) innan du tar bort den här filen.

Ånga detekterar period närmast nedladdningsservern till dig. Dock kan dessa nedladdningsservrar överbelastas – om spel hämtar långsamt, kanske du vill ändra nedladdningsservern. Du kan se varje nedladdning server belastning på Steam Content Server statussidan. Var noga med att välja ett rimligt närheten.

Om du vill ändra nedladdningsservern, klicka på Steam-menyn och välj Inställningar. Från fönstret Inställningar, klicka på + fliken data Cloud och välj en annan server från rutan Download regionen.

Du måste starta om Steam efter att ha ändrat inställningen.

Vissa äldre spel inte spela bra med flera CPU-kärnor på moderna datorer. Vanliga symtom är glitchy, hoppande animationer och animationerna spelar för fort – spelets animeringar kan även vara i otakt med ljudet. Du kan tala om Windows för att köra på spelet på endast en CPU-kärna för att lösa detta problem – detta kallas att ställa in spelet CPU samhörighet.

Det enklaste sättet att göra detta är genom att lansera ett spel, alt-tabba ut, öppna Aktivitetshanteraren, högerklicka på spelets processen på fliken Processer och med alternativet Set Affinity. Men det kanske inte alltid lösa problemet – om problemet redan har börjat inträffar, kan spelet vara glitchy tills du startar spelet.

Ett knep du kan använda sätter Steam.exe CPU affinitet istället – när du startar spelet via Steam kommer det att ärva Steam CPU samhörighet och starta med rätt CPU samhörighet. Högerklicka på Aktivitetsfältet och välj Starta Aktivitetshanteraren för att öppna Aktivitetshanteraren.

Var noga med att ändra Steam CPU affinitet tillbaka till standard – med hjälp av alla kärnor – innan du startar en krävande, moderna spelet. Windows inte “spara” CPU affinitet mellan sessioner – när du stänger Steam och öppna den, kommer den att använda de ursprungliga CPU affinitet inställningar.

Några gamla spel kan också ha grafiska problem med Steams i spelet overlay – skärmen som visas när du trycker på Skift + Tab under ett spel. Du kan inaktivera överlägget för ett individuellt spel genom att högerklicka på spelet i din Steam-biblioteket, välja Egenskaper och avmarkera Steam gemenskapen i spelet kryssrutan Aktivera.

Windows tilldelar automatiskt kompatibilitetslägesinställningar till vissa program – inklusive Steam – när de kraschar. Om Steam upptäcker körs i kompatibilitetsläge, visas ett meddelande som denna

Om du högerklickar på Steam genvägen och välj Egenskaper, kommer du inte att se några kompatibilitetsinställningar tillämpas

Windows har gömt kompatibilitetsläge ställa den tillämpade – du kan bara ta bort den från registret. Först starta Registereditorn genom att klicka på Start, skriva regedit i Start-menyn och trycka på Enter. Bläddra till HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows NT \ Currentversion \ AppCompatFlags \ nyckel lager i Registereditorn och ta bort alla värden som är förknippade med Steam.

Ånga ska nu starta utan kompatibilitetsläge fel.

Har du andra felsökningstips att dela? Lämna en kommentar och låt oss veta om dem.

C: \ Program Files (x86) \ Steam som standard? Jag var inte medveten om 64-bitars Windows är att mainstream.

Vad är ånga för?

Vad sägs om denna pärla, jag använder ånga från min laptop, men jag gå regelbundet till en kompis, som har inte kunnat få internet. Jag har märkt att om jag försöker logga in ånga i offline-läge, 9 gånger av tio itll bugg ut, efter att inse det inte kan ansluta, (nej, egentligen?) Berätta så mycket och bara hänga, inte nära, hänga . Detta händer även när under den en gång, jag försöker öppna ett spel som Team Fortress eller gmod,. Allt annat än sjunga i när im hemma eller ber till Gud i höjden Gabe doesnt verkar fungera, någon räknat ut något?

Jag har 2 mycket bra spel köpas för mig som kräver Steam. Jag kommer inte att spela dem som jag inte gillar att tvingas använda Steam,. Jag tycker inte om ånga och spionprogram, jag kommer aldrig att köra ett spel som kräver det så Spel producenterna bör notera eftersom det finns många som är likasinnade .; det värsta att hända med PC-spel och det bidrar till att nedläggningen av PC-spel.

Vi har använt 64bit Windows-versioner i över ett halvt decennium nu, var har du varit, Det här är en bra utgångspunkt för felsökning Steam-klienten, tack för att sprida information, DW. SA-IT

Hur är det spionprogram? Var är beviset på detta uttalande?

Om någon inte vill använda det som är bra, men att lämna falska uppgifter om Steam eller förklaras död PC-spel (egentligen? Miljontals människor skulle hålla) är ganska extrem.

Om du inte gillar det gå vidare och gå spela på konsoler. Jag råkar njuta Steam, liksom många andra människor.

Jag håller något med Roy. Om du inte är en online-spelare som själv Steam är en smärta,. Jag tror att för de stora pengarna tas ut för spel, bör du ha möjlighet, av Steam / ingen ånga. Då kan vi gå vidare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag förstår varför vissa människor (inte många) har en sådan fråga med Steam inte.

Ånga är stor!

Det ger dig tillgång till alla dina Steam köpta spel på vilken dator som helst eller Mac (om en Mac-version av spelet finns) var som helst i världen. Heck, installera Steam genom Wine gör många av de Windows-spel som skall spelas på Linux eller Mac (och även andra operativsystem). Många av spelen stödjer Steam Cloud sparar, vilket innebär att om du spelar spelet på en dator och flytta till en annan, du plockar upp i sista spara. Spel automatiskt hålls uppdaterad med patchar. Det finns inga fler lådor, manualer, skivor, etc, att hålla reda på. Dess alla tillgängliga via Steam. Ånga har massor av försäljningen. Du kan ofta förbeställa nya spel för några få dollar mindre och även få äldre spel för så lite på $ 2.

Mina första två möten med Steam irriterade mig. Jag köpte två spel via ett försäljningsställe – det vill säga från hyllan boxed spel – och jag var irriterad DVD kom med Steam-klienten. Det innebar att man var tvungen att ladda ner spelet. Men sedan dess, havent jag köpte en box spel sedan. Jag har använt något annat än ånga, eller från andra digitala nedladdningskällor (Gog D2D, ursprung).

Ånga har ingenting men Fördelar och inga nackdelar.

Det enda negativa är att man skulle kunna tro att priset på vissa spel skulle vara billigare, eftersom det inte finns någon förpackning, men Steam doesnt sätta första pris, gör förlaget.

@wunnle – Ganska mycket alla datorer som säljs under de senaste 6 + år är 64 bit. Den enda anledningen till att 32-bitars operativsystem fortfarande existerar är den långsamma hastigheten människor uppgraderar sina datorer. 64 bitars processorer var vanliga före 64 bitars operativsystem. Många tillverkare sålde datorer med 64-bitars PROC, men installerade 32-bitars operativsystem. Microsoft uppgav ursprungligen Windows 7 att vara endast 64 bit, men eftersom vissa människor – oftast äldre generationerna och icke tech orienterade människor – uppgradera Dont sina datorer, insåg de som kommer att skada sin försäljning och vänt detta beslut.

Bra artikel som vanligt. Enda jag skulle vilja ändra är att byta namn på ClientRegistry.blob filen till ClientRegistryold.blob och låta Steam för att göra en ny fil. På så sätt, om det finns problem, du kan bara gå döpa om den till ClientRegistry.blob

Ånga har vissa anslutning / säkerhetsfrågor (jag ska inte behöva kolla mina mail för att få en kod för att logga in, det är bara åsnor) men när det fungerar, är ganska cool ånga. Det är vad Xbox Live borde vara. Du har kontaktlistan och resultat, men inte dum “bloop” ljud, eller tecknade avatarer eller annonser prejar skit du inte bryr sig om din hals, och ingen $ 60 / år avgift, heller. Ovanpå att du får en (n visserligen skit) webbläsare du kan komma åt inuti spel, eftersom så många spel har funktioner bara att sälja spelguider och några andra funktioner.

Steam är inte det bästa att hända med PC-spel – som bara kan vara bra Old Games (gog.com) – men ånga är inte dåligt. Mellan två av dem, de bara kan spara PC-spel. Jag tycker det är roligt att vi har två Steam hatare som hatar det i princip, men med inga giltiga eller ens svaga skäl till varför. “Jag hatar det … Jag kommer inte berätta varför … jag bara …” Okej, bra … men det betyder absolut ingenting för dem av oss som tycker det. Om du inte kommer att förklara varför du kan lika gärna inte säga yttrandet att börja med.

För alla som upplevt problem med ånga inte kan ansluta till Internet. Det är mycket troligt att du har Peerblock. Av någon anledning jag alltid började Peerblock före ånga (kanske på grund av ikonen var bredvid ångan en) och ånga aldrig fungerat. Något sätt använder inte Peerblock, egentligen inte göra det mycket något sätt.

@Nathan J. – Ive hade aldrig några problem med Steam. Den e-kod är att verifiera användaren efter Steam är installerad på en “ny” maskin. Det låter som något på datorn som orsakar det att tro dess på en ny maskin.

“Peerblock […] egentligen inte göra mycket [ändå]”? Um … faktiskt det gör om du ställer upp rätt,. Även ni har rätt i att om Peerblock blockerar Steam kommer det hindra dig från att ansluta. Eftersom det är inte tillrådligt att ha onödiga program som körs samtidigt som spel, men stänger några nedladdningstjänster (och Peerblock) inte skulle vara olämpligt, i själva verket är det en bra idé.

@keltari: Inte på min dator. Min ISP erbjuder dynamisk DSL, så Steam är att se mig komma från en annan extern IP varje gång. Xbox Live har inte ett problem med detta. Ånga bör inse att statisk IP är inte universell. Jag menar, jag vet varför jag får den “nya PC” uppmaningar, jag tror bara Steam ska använda en annan metod för att räkna ut det. Ta min hårdvara och göra en unik kod av det eller något. IP är ett dåligt sätt att göra det.

@Nathan J. – Nästan alla Internetleverantörer tilldelar hemanvändare IP med DHCP och kan ändra när kontraktet var upp. Ånga wouldnt, och doesnt, check för “nya” datorer på det sättet. Jag vet att min IP har förändrats och Steam har inte hade ett problem. Det låter definitivt som något på datorn höjer en flagga för Steam, vilket gör det tänker dess på en annan dator. Har du provat att publicera i Steam supportforum? Jag vet att de

Trevlig artikel! Jag är ett stort fan av ånga men en påfallande brist att jag har nötkött med är det faktum att du inte kan använda offline-läge om din online (lol wut ???) Av någon anledning, ansåg det nödvändigt ånga för dig att veta när du offline och ställ in i enlighet med (betyder det aldrig hända någonsin ???), istället för att låta ånga för att upptäcka när du är offline och låt du fortfarande spela dina spel.

Googlade “ånga utan online”, Detta är den 2: a resultat: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t%3D2641233&ei=IArWT8_yHLH26gHtxcWRAw&usg=AFQjCNEhd_fZxa6O-8uvb55FE_Lh-k6dTw&sig2=qak3NH2meJb3KCBuFmgfRA

En dag hade jag en fråga logga in ånga. Hittade en lista över antivirusprogram som hindrade det. AVG var en av dem, så jag bytte till Avast! och det fungerade.

Jag förstår inte hur det är spionprogram. Det vet många mindre om mig än någon annan programvara jag använder gör.

@Chris: Steam är en plattform för datorspel som ska säljas. Som Xbox Live Arcade eller Playstation store.

Kan inte vänta på Linux stöd! (Vin inte har behandlat det mycket fint. TF2 får en svart skärm för huvudmenyn.)

lol @ Roy anger Steam har spionprogram. Jag har använt Steam så länge jag kan minnas (när Counter-Strike 1.6 var beta rätt efter vann servrarna gick ned) och har aldrig haft ett problem. Jag älskar det faktum att jag kan installera Steam på så många datorer kan jag sätta mina händer på och ändå kunna installera spel och har inga problem och synkronisera mina konfigurationsfiler via Steam Cloud.

Ok, jag hämtade Portal 2 på Steam och jag spelade det efter det gjordes installation, och sedan Microsoft Windows “upptäcker” ett problem med spelet och stänger av den. Och jag TREID dina verifieringsmetoder cache och jag gjorde det som 2 gånger och det brukar fungera. Vad ska jag göra?!

@Luis

Inte säker – kontakta Steam Support om allt annat misslyckas! Det är en del av vad du betalar för.

Jag tog bort alla värde relaterat till ånga där sägs och ånga fortfarande wont köra

Trots att överges av 1400 AD, är akvedukter konstruerade av Guayabo människor i Costa Rica fungerar fortfarande, 2009 platsen förklarades en internationell Historic Civil Engineering Landmark av American Society of Civil Engineers.