6 tips för att bemästra Microsofts yta pro

Om du har händerna på Microsofts Surface Pro, det finns en mängd saker du bör veta. Dessa knep spänner allt från dolda kortkommandon och frigöra diskutrymme för att använda penna och ansluta vanliga hörlurar.

Informationen i denna artikel bör gälla både den ursprungliga ytan Pro och Surface Pro 2. Vi testade detta med en yta Pro 2, men enheterna är ganska lika bortsett från de interna.

Om du har en yta, har du förmodligen en typ Cover eller Touch tangentbord för det. Dessa tangentbord har inte varje enskild tangent du hittar på större tangentbord. För att kompensera för detta har Microsoft lagt till en mängd olika Utanpå kortkommandon kombinationer som du kan använda. Dessa är faktiskt inte skrivs på tangentbordet själv, så måste du vet att de existerar innan du kan använda dem.

Surface Pro har begränsat hårddiskutrymme. I själva verket kommer den billigaste modellen med 64 GB lagringsutrymme och omkring hälften av det kommer att användas av Windows ur lådan. Återställningspartitionen, som används när uppfriskande och återställa datorn, tar ca 6 GB utrymme på enheten. Om du hellre spara utrymme, kan du använda ett verktyg integrerat i Windows för att flytta återställningspartitionen på ett USB-minne, frigöra utrymme. Du behöver USB-minne om du någonsin vill uppdatera eller återställa din yta.

För att göra detta genom att trycka på Windows-tangenten för att komma åt startskärmen och typ Återhämtning på startskärmen för att söka. Klicka på Skapa en återställningsenheten alternativ. När återställningsenheten öppnas, se till att “Kopiera återställningspartitionen från datorn till återställningsenheten” är markerat och gå igenom guiden. Tänk på att du behöver ett USB-minne är tillräckligt stor för att hålla återställningsenheten filer.

Surface Pro innehåller en 10,6-tums 1920 × 1080 skärm. Detta är en hög DPI display – om du använde full upplösning på ytan Pro skärm, skulle du verkligen behöva kisa för att göra någonting. Det är därför Surface Pro använder DPI skalning för att förstora element på skärmen, vilket gör dem större och mer detaljerad. Text, bilder och gränssnittselement är alla mycket tydligare och mer detaljerad än på lägre upplösning skärmar.

Tyvärr kräver denna DPI skalning att utvecklare ordentligt stöd det. En av de första sakerna du kommer att upptäcka på en Windows 8.1 PC med en hög DPI display är att många utvecklare fortfarande inte ordentligt stöd DPI skalning. Faktum är att många av Microsofts egna systemverktyg inte heller. När ett program inte stöder DPI skalning, kommer exklusivt till 200% på Windows 8.1 Windows. Resultatet blir ett större fönster som är lättare att se, men text och andra element visas suddiga. För att åtgärda suddiga typsnitt i ett program, kan du stänga av DPI skalning individuellt för vissa tillämpningar.

I det förflutna, har vi täckt en mängd olika sätt att elektroniskt signera dokument utan att skriva ut dem. Några av dessa trick inblandade underteckna ett papper, ta ett foto av det med webbkameran, och tillämpa som fångade signatur till dokument. Med en hög kvalitet penna som den medföljer Surface Pro, behöver du inte att använda sådana knep. I själva verket kan du använda Surface Pen att underteckna PDF-filer direkt på skärmen och snabbt spara din signatur till dem. Detta är även möjligt med den inbyggda PDF Reader app, så du behöver inte några andra verktyg.

För att göra detta, helt enkelt öppna en PDF-fil i den inbyggda Reader-appen. Lokalisera platsen i doucment du vill signera och underteckna den direkt på skärmen med hjälp av Surface Pen. Dra upp från botten eller ned från toppen för att komma åt app bar, tryck på Spara som, och spara PDF – när du sparar det, kommer läsaren app inkludera din signatur och allt annat du har skrivit på dokumentet. Du kan då skicka det sparade dokumentet, efter att ha undertecknat det direkt på skärmen.

Samma trick fungerar på andra Windows 8 enheter med anständiga stift.

Surface Pen är inte bara för att registrera dokument, naturligtvis. Den använder Wacom-teknik för att erbjuda 1024 olika nivåer av tryckkänslighet appar som stöder detta, så att du kan använda den mer som en professionell konstnär Wacom penna än en typisk billig kapacitiv tablett pennan. Du kan spela med den och dess trycknivåer i den medföljande Fresh Paint app.

Men pennan är inte bara en konstnärs verktyg. Det är bra för att komma runt systemet, i synnerhet när man försöker använda Surface Pro fullständiga traditionella skrivbordet i tablet-läge. Det är mycket mer exakt än ett finger – pennan var Microsofts ursprungliga verktyg för att interagera med Windows tabletter innan iPad kom.

Här är vad du kan göra med den Surface Pen

Rita på skärmen med flera trycknivåer kräver en app som stödjer trycknivåerna. Detta innefattar allt från enkla färsk målarfärg app ingår i Windows till Photoshop på skrivbordet. Vända pennan runt kommer även att låta dig använda radergummit på skärmen, vilket raderar saker du har ritat.

Liksom många nya enheter – från smartphones och tabletter alla de sätt upp till Ultrabooks och MacBook – Surface Pro har bara en enda ljuduttag. Du kan ansluta vanliga hörlurar till det alldeles utmärkt. Om du har ett headset med mikrofon avsedd för en smartphone kan du ansluta att headsetet i porten och använda den normalt. Om du har en USB eller Bluetooth-headset, kan du ansluta den till ytan och använda den och dess mikrofon normalt.

Men vad händer om du har ett headset med hjälp av vanliga gamla hörlurar och mikrofon? Du kommer att bli förvånad över att upptäcka att du inte kan koppla in mikrofonkontakten i din yta. Om du har ett headset du verkligen vill använda med din yta, kan du plocka upp en adapter som omvandlar de separata hörlurar och mikrofon kontakter till en kombinerad headsetkontakten. Var noga med att ansluta headsetet till adaptern innan du ansluter adaptern till Surface.

Vi köpte en Star MUYHSMFF adapter från Amazon och kan kontrollera att den fungerar med Surface Pro. Denna adapter bör också arbeta med andra moderna bärbara datorer som bara erbjuder en enda headset-port, inklusive MacBook och Ultrabooks. Andra liknande adaptrar ska förhoppningsvis fungera också.

Om du använder en Surface Pro, se till att hålla den uppdaterad. Microsoft erbjuder månatliga firmware-uppdateringar via Windows Update. I det förflutna har dessa lagt till nya funktioner (som kortkommandon ovan), fasta buggar och förbättrad batteritid.

Image Credit: Rodrigo Ghedin på Flickr, Rodrigo Ghedin på Flickr, Debs (ò‿ó) ♪ på Flickr

Om du gillar din biffar sällsynta skulle man kunna säga “jag gillar dem blodiga”, men den röd vätska som kommer ut ur en sällsynt biff är faktiskt inte blod (varav merparten avlägsnas under slakten) men vatten kvar i muskelvävnaden blandas med ett protein som kallas myoglobin.