6 vägar fönster 8 är säkrare än Windows 7

Oavsett vad du tänker på det, är Windows 8 inte bara ett nytt gränssnitt smällde ovanpå Windows 7. Windows 8 har sett en hel del säkerhetsförbättringar, inklusive en integrerad antivirus, en ansökan rykte systemet och skydd från boot-time rootkits.

Det finns också en hel del förbättringar låg nivå säkerhet under huven. Microsoft har inte preciseras alla av dem, men Windows 8 hanterar minne på ett säkrare sätt och innehåller funktioner som gör säkerhetsproblem svårare att utnyttja.

Windows 8 innehåller slutligen ett integrerat antivirusprogram. det kallas Windows Defender, men gränssnittet kommer omedelbart bekant för alla som någonsin har använt Microsoft Security Essentials – är detta Microsoft Security Essentials med ett nytt namn. Du kan enkelt installera någon annan antivirus du föredrar och Windows Defender automatiskt avaktiveras om en annan antivirus är igång, men den integrerade antivirus är en kapabel produkt. Bäst av allt, säkerställer detta att alla Windows-användare äntligen kommer att ha virusskydd out-of-the-box.

I Windows 8, kan antivirusprodukter starta tidigare i startprocessen för att skanna systemets drivrutiner för skadlig kod. Detta bidrar till att skydda mot rootkits som börjar innan antivirusprogrammet och dölja från den. Windows Defender börjar tidigare i uppstartsprocessen out-of-the-box, och tredjeparts antivirusprogram kan också lägga till tidig Starta Anti-Malware (ELAM) funktion för att deras produkter.

Tidigare använts endast i Internet Explorer, är Smartscreen filter nu genomförs på operativsystemnivå. Den kommer att användas för att skanna exe-filer du laddar ner från Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome och andra program. När du laddar ner och dubbelklicka på en EXE-fil, Windows skannar filen och skicka sin signatur till Microsofts servrar. Om ansökan vet fungerar, såsom installationsprogrammet för iTunes, Photoshop, eller något annat populärt program, Windows gör det möjligt att köra. Om det är känt-bad, kanske om det innehåller skadlig kod, kommer Windows att förhindra den från att köra. Om det är nytt och Windows inte vet vad det är, kommer Windows att varna dig och gör att du kan kringgå varningen.

Denna funktion bör bidra till mindre erfarna användare från att ladda ner och köra skadliga program från Internet. Även nya bitar av skadlig kod kommer att upptäckas av Smartscreen filter som ett okänt nytt program som bör behandlas med försiktighet. Läs mer om den nya Smartscreen filter här.

På nya Windows 8 datorer som använder UEFI firmware istället för gammaldags BIOS, Secure Boot garanterar att endast speciellt undertecknat och godkänt program kan köras vid uppstart. På dagens datorer, kan malware installera en skadlig thanterare som laddas innan Windows starthanterare, starta en boot-nivå rootkit (eller “bootkit”) innan Windows ens lanseringar. Rootkit kan sedan gömma sig från Windows och antivirusprogram, håller i trådarna i bakgrunden.

På Intel x86-datorer, kommer du att kunna lägga till egna säkerhetsnycklarna till UEFI firmware, så du kan även ha din systemstart endast säkra Linux starthanterare som du har registrerat. Läs mer om Secure Boot här.

Microsoft har gjort en hel del under-huven förbättringar av hur Windows 8 hanterar minne. När ett säkerhetshål upptäcks kan dessa förbättringar göra säkerhetshålet hårdare eller till och med omöjligt att utnyttja. Vissa typer av skadlig kod som fungerar på tidigare versioner av Windows skulle inte fungera alls på Windows 8.

Microsoft har inte preciseras alla dessa förbättringar, men de har nämnt några

Appar för Windows 8 nya modernt gränssnitt (tidigare känt som Metro) är sandlåda och begränsade i vad de kan göra på din dator.

På skrivbordet i Windows applikationer hade full tillgång till systemet. Om du har hämtat och sprang en Windows spel, kan det installera drivrutiner på ditt system, läsa filer från överallt på hårddisken och installera skadlig kod på datorn. Även om program körs med begränsade Credentials tack vare UAC, de vanligtvis installera med administratörsbehörighet och kan göra vad de vill under installationen.

Windows 8 program fungerar mer som webbsidor och mobilappar på andra populära mobila plattformar. När du installerar en app från Windows Store, har appen begränsad tillgång till systemet. Det kan inte köras i bakgrunden och övervaka alla dina tangenttryckningar, logga ditt kreditkortsnummer och internetbanker lösenord som program på traditionella Windows-skrivbordet kan. den inte har tillgång till alla filer på datorn.

Appar för Windows 8 nya moderna gränssnitt finns också endast tillgänglig via Windows Store, som är mer kontroversiell. Men användarna kan inte installera skadliga Moderna appar från utanför butiken. De skulle behöva gå igenom Windows Store, där Microsoft har förmågan att dra dem om de upptäcks vara skadligt.

Windows 8 är definitivt säkrare än Windows 7. En integrerad antivirus och tillämpning rykte systemet, tillsammans med en tämjd app ekosystem som ersätter den vilda västra karaktär av tidigare versioner av Windows, förmodligen kommer att göra störst skillnad för oerfarna användare som kanske inte har körde ett antivirusprogram eller visste vilka ansökningar var säkert att installera på tidigare versioner av Windows. förbättringar av hur Windows hanterar minnet kommer att hjälpa alla, även avancerade användare låg nivå.

Att alla säker låter som några övertygande skäl att uppgradera eller börja med Windows 8. Problemet är, jag fortfarande inte vill ha den. Inte ens gratis!

Jag antar att jag kunde peka ut hur Microsoft Security Essentials är fritt tillgänglig för även icke-aktiverade versioner av Vista. Jag antar att jag kunde peka ut andra fria programvaror från lik av Malware Bytes också. Då igen, vad sägs om att försöka köra Windows som en virtuell maskin? Bara inte prova med Microsofts egen VM-klient, eftersom denna del av (saker) suger ungefär lika stor som ett svart hål! Strunt samma att Windows 8 kan köras som en gäst.

Naturligtvis, jag är säker på att många människor har hört talas om Linux och nu försöker några olika distributioner i reaktion på Microsofts senaste hjärn fis. Men för dem som inte bryr sig om alla uppgradering och rulla-bitting skulle du bryr dig att gissa varför fler och fler av dem nu väljer de mycket dyrare Mac ?! Anledningen är enkel. Windows 8 suger! Nej, det blåser! Nej det suger! Jag vet inte. Men det är definitivt en gammal illaluktande vind när jag ta itu med Microsoft dessa dagar. Eller kanske jag bara känner så har haft att betala upprörande summor pengar för tidigare versioner av Windows som aldrig kommer att vara helt fast.

Måste jag verkar bitter? Visst det gör jag. Det är som om Microsoft vill nu nickel och dime mig för varje liten kodrad i stället råna mig allt på en gång. Eller kanske båda! Glöm nya Service Pack till Windows 7 eller kanske till och med åter en oanvänd Windows Vista Ultimate detaljhandelstillstånd för något liknande kredit. Bra! Men om du (Microsoft) gå den vägen då du bättre hitta ett sätt för mig att helt bli av med saker som jag inte vill som IE och alla that.NET skräp som jag använder aldrig men nästan alltid på något sätt hamna lapp. Sluta tvinga det på mig! Och kan någon säga Silverlight eller Bing ?! Vad sägs om Windows Me eller Zune ?! Pee-EWE!

Ska jag ens komma in Windows 8: s sucky konfigurationer eller behovet av att nu börja skriva how-to är för grundläggande saker som att byta väder app från Celsius till Fahrenheit? Eller vad sägs om vad alla verkligen vill som helt enkelt få startknappen tillbaka på skrivbordet ?! Som kommer upp med dessa dumma designidéer?

Vad jag skulle verkligen vilja veta är varför Microsoft fortfarande kallar det Windows när det finns väldigt lite fönster en person kan göra? De borde kalla det dörrar. Antal väggar! Orsak det är vad folk brukar stöta på.

Jag kan känna det i mina ben och jag slår vad om att de flesta andra människor har samma gnagande känsla

Windows 8 kommer att landa med ett rungande duns och ljudet du hör är tusentals Windows 7 användare gäspa.

Jag inser att dunkande för den senaste och bästa är ditt jobb, men … sorry, ingen försäljning.

Windows 8 == Windows Vista Redux.

endast 6 sätt? y inte 8? Detta är samma bluff som de använde för vinster 7 att få Vista-användare att byta till 7 men de faktiskt sa 7 sätt LOL. men på något sätt den verkliga orsaken y användare bytte till 7 över vista var på grund av det faktum att det fungerade mycket bättre än Vista. Windows 8 SUGER helt enkelt och användarna har redan sagt Microsoft detta och de bara inte bryr sig.

@YaYa & Alla andra: Microsoft Security Essentials fungerar inte på piratkopia är av fönster. men det programmet SUGER precis samma.

Hat på haters …

Jag håller med om mycket av det tidigare men inte vill stänga denna kategori till en punkt \ counter argument mellan Windows, iOS, Android, Linux ,.

Fokus ligger på Windows 8, inte hur det kan jämföras eller favörer men hur det faktiskt är och låt oss inse det … Det är ganska bra.

Så för den som söker en “Readers Digest” version från en kille som pre-datum DOS här du går.

Icke-tekniska användare kommer att älska det, särskilt om de har en pekskärm. Det är förbättrad säkerhet, användning av ny teknik såsom UEFI, RAM användning och x64-arkitektur kommer att göra det snabbare och det är ganska.

Tekniska användare å andra sidan lär sig att älska det, men eftersom den är skriven för att vara intuitivt att en sex år gammal tar det bokstavliga nördar som oss tre Google-sökningar och en timme att räkna ut hur man stänga av den på natten.

Det är en trevlig förbättring till de redan stabila Windows 7 och prissatta i enlighet med detta. Om du har 7 kan du vänta en liten stund, men om du har Vista är det en no-brainer uppgradering.

Det är återigen bemusing, än förväntat, att titta på technorati ryser i fasa vid blotta tanken på förändring medan mina icke-techie vänner har hittills varit ganska glad att hoppa rätt in och flera har sagt till mig att de verkligen njuter Win8. Ett par är ens fråga mig om Surface, inklusive ett sjukhus chef som är ute efter att utrusta hela sin praktik med kuddar, baserat på deras positiva erfarenheter med Win8.

Jag antar att det är roligt på ett sätt. Datanörd är att få kvar i dammet av de människor som de gillar att titta ner på.

Den har en lång sätt att gå för att matcha Linux!

Jag har läst alla dåliga reaktioner på Windows 8 nya gränssnitt. Jag läste alla utmärkta nya funktioner som de har varit att lägga. Jag köpte Windows 8 vid 09:00 dagen den kom ut. Efter att ha använt det ett tag kan jag ärligt säga att jag inte missar 7 alls. Visst det tar ett par dagar att vänja sig vid den nya saker, men ärligt talat, att nya saker (aka kaklade startskärmen) är dolt 99% av tiden när du använder Windows 8 och jag använder bara startskärmen som ett tangentbord bärraket. Alla andra funktioner (Hyper-V, montering ISO-talet, byggda i anti-virus, mindre resursanvändning, etc.) gör Windows 7 känner föråldrad. Jag för en kan inte förstå alla negativa feedback, om inte självklart, de människor som ger negativ feedback har inte ens använt operativsystem för mer än 5 minuter …

“Självklart, jag är säker på att många människor har hört talas om Linux och nu försöker några olika distributioner i reaktion på Microsofts senaste hjärn fis.”

Bra sagt. När artikeln beskrivs hur ansökningarna arbetade som väckte mitt intresse, låter som lite av Linux-koden och filstruktur kan ha funnit sin väg in i nya operativsystemet. Jag är en Linux kille, rakt igenom. Hatade windowz, tills win7. Nu, alla mina personliga lådor är dual boot win7 med olika pingviner i det. Jag är säker någon gång jag kommer att ha några Win8 lådor att bara räkna ut bedrifter och köra vissa laboratorier, men jag kommer inte att använda den för arbete relaterade saker. Jag hatar att vara en naysayer, men jag är ganska säker på Microsoft skruvas upp på detta.

Någon av er som läser detta och undrar vad du ska göra så långt som win8 eller OS i allmänhet. Google Ubuntu, dess fria, apps är gratis, 12,10 är lika stabil som en Lamborghini på 10 MPH. Ge det ett skott, en rättegång innan du gör ditt beslut. Jag tror att du kommer att finna sin stöd webbplatser trumf Microsofts av miles. Det är den mest säker plattform i världen. Lycklig sökning.

Om du vill inkludera anti-virus i Win8 är ett smart drag och erbjuder skydd för den genomsnittlige användaren. Måste ge Microsoft kredit för att tänka på användarupplevelsen. Dock är Win8 en stor smack i ansiktet på stationära PC-användare jag känner. De gynnar tabletten och telefon användaren istället. De dumbed-ner även utseendet. Borta är öppenheten och de ger oss 16-bitars färgskärmar så att vi kan köra den på telefoner. Ubuntu Linux har också övergett skrivbordet användare, och nu har de sjunkit till 3: e eller 4: e i popularitet från att vara nummer ett för år. Jag förutspår ett liknande öde för Win8. En anledning Windows XP fortsätter att rocka på … det fungerar. Varför inte ge användaren val, tillägg till Win7 och ge användarna alternativ vid uppstart för standard skrivbordet, tunnelbana, och tablett datorer, i stället för att dra OS ut från under dem … .the gamla marknadsföringskampanj, vilket ger dig mindre för? mer $. Jag ska hålla med Win7 tack …

Jag kunde inte stå ut med det först.

Nu får jag van vid det. Låt oss inse det, det är framtiden.

Och uppgraderingen priset som erbjuds är en stjäla.

Jag köpte den och jag kör det i Parallels på en Mac.

Mycket bättre att gratis demo jag hade

Säkrare eftersom färre människor är / någonsin kommer att använda den.

Det är “Vista on Ice”! all glitter och skådespel, och ingen av ämnet.

Allt detta splittrande kan inte vara bra.

Jag inser att jag kanske uppdatera till Windows 8 omedelbart,. Fler förbättringar hänför sig till säkra är en metod gäller Microsoft,. Det är intelligent,. Jag hoppas Windows 8 versionen kommer framgång i framtiden,. Nu, Enjoy!

Jag har varit en Windows 8 rulle för ett år nu, Gaming ect;. Dess ett bra program ,, säker på att de vill nickel och dime du,. Men dess mycket bättre sedan hamna över att betala för ett ruttet äpple,. Jag som Microsoft leksaker ,, mycket lätt att åtgärda,. i slutändan Windows 8 är bara Childs spela,. jag ska säga en sak bra om Microsoft, där det finns en vilja finns det en väg!

Ja mycket säkrare ser som för mig att det kommer att bo i “bitbucket i himlen” eller säkert insvept i förpackningen i butiken. Detta är inte en uppgradering för en allvarlig stationär användare, är det en leksak. En nedgradering i ordets rätta word.I’ll vistas på Windows 7 på obestämd tid och om nästa version av Windows går det nya gränssnittet som jag kommer att vara på Linux och bara köra 7 att spela min lilla samling av casual games i en virtuell maskin vid behov.

@Myria: Kanske måste inse att Techs funderar på att genomföra det i ett företag, och en hel del Techs som win8 för personligt bruk, men har problem med att köra i en företagsmiljö. Techs inte “rysning i skräck” av det. Är du tech, eller vet du en,? Jag är en tech. “GO Win8 !!

¿W8 bättre eftersom det integrerar en antivirus? Snälla du. Något liknande kan sägas om de återstående skäl.

Kanske W8 är bra, men jag skulle inte säga att det är bättre.

@ shifu29

Citat, Någon av er som läser detta och undrar vad du ska göra så långt som win8 eller OS i allmänhet. Google Ubuntu, dess fria, apps är gratis, 12,10 är lika stabil som en Lamborghini på 10 MPH. Ge det ett skott, en rättegång innan du gör ditt beslut. Jag tror att du kommer att finna sin stöd webbplatser trumf Microsofts av miles. Det är den mest säker plattform i världen. Lycklig sökning.

Jag hoppas du menar 100 miles i timmen som en häst och vagn är stabil vid 10mph 🙂

Tja, sandlådor Metro apps gör mig föll bättre. Jag kan räkna antalet gånger en app har dödat min Android och iPhone.

Personligen tror jag inte gillar idén att använda denna nya operativsystemet, du nu krävs för att få precis allt som Win8 gör att du kan köra på den från Microsoft “Store”!

Behöva köpa allt över en grundläggande användning system från en butik på nätet är som att betala en extra användarskatt efter att ha köpt det ursprungliga programmet, och om du laddar ner från några där annat än den officiella “Store”, OS förmodligen inte kommer att göra det möjligt att springa.

Det är därför jag hålla sig borta från de övervärderade “dataanvändning” smarta telefoner samt – de ger dem till dig för nästan ingenting och låsa dig till låga kontrakt data ersättning så att de kan dra dig för att ens ha dem eller rimligen använder dem för åtminstone 2 år.

Nej tack, jag kommer att stanna med användarvänliga Win7 under överskådlig framtid – och förhoppningsvis kommer Microsoft inte börja sätta ut fixar eller patchar som förlamar Win7 förmåga att köra nya 3: e parts programvara eller begränsar 3: e parts programvara för att köras på Win8 endast!

Försökte W 8 x64 Pro Uppgradera från W 7 x64 Ultimate. De flesta funktionerna kopieras, några borta eller bruten. Största problemet, inte kunde komma åt intern D-enheten. Tillträde beviljas ej. Tillbaka till W 7 och ok. Men sedan försökte göra en systemavbildning C till D. misslyckades åtkomst nekad. Så möjligen C var dåligt innan försökt W 8 Upgrade tho trodde jag gjorde ett ok;. Hade satt gigabyte mobo från bios att använda UEFI metod. Tro inte att förändringen månad tillbaka skulle ha gjort detta. C är SSD SATA III och D 2 TB SATA III HD,. W 8 såg ok men ögongodis del kommer i form av multitasking med omskalade fönster öppna i skrivbordet. På sätt Jag menar varför bry sig med det. Boot tider egentligen om samma i UEFI. Udda tho att montera W 8 skulle inte gå om inte har DVD-enheten inställd på normalläge, inte UEFI alternativet hade i bios / UEFI inställning,. Laddning under gamla W 7 DVD med den sparade systemavbildningen på D gick OK gång användes normal inställning bios, annars W 7 inte skulle hitta bilden på D., tanke fastställande av åtkomst nekad när du gör systemet Inage i W 7 och försöker igen. Även i uppgradering var tvungen att göra massa förare, även MS Intelli S / W för mus & kb, lyckligtvis det plockas upp tidigare inställningar. Win Live Mail kom thru ok. Inte bråka med Mail i modern,. Fick inte använda någon av add ons för att återställa Start-knappen saknas – pojke är så dumma att ta bort, bara denna känsla MS har ingen vård för befintliga användare..

Windows 8 är faktiskt inte så illa. Först är det en styggelse, säker, men när du skräddarsy allt, bli av med gud-hemska inbyggda program, och faktiskt få arbeta (eller spela, i förekommande fall kan vara) du kommer att upptäcka att det är bättre än 7 . Om du är en tech kille / tjej (som om du är på HTG du förmodligen är) kan du behöva gräva bara lite att bekanta sig med de verktyg, etc, som är något dolda så att den genomsnittlige användaren inte behöver oroa sig för dem, men det är en bra, solid (nu ändå var det inte för några månader sedan) OS.

Det är sant att det inte har fått mycket över Linux (jag älskar mig några Linux, jag tror att vi alla gör), förutom att den är kompatibel med (de flesta) appar och program som används och åberopas av de flesta användare.

Jag fick Windows 8 gratis, men var så emot det att jag höll helt enkelt på det, utan att ens installera, ca 9 månader eller så, men jag använder det nu, och (mina fönster 8 graviditetsperioden lol?) – Som jag sa – jag har faktiskt kommit att föredra det över Windows 7.

Server 2012 är en annan historia. Jag är fortfarande att vänja sig vid väldigt olika GUI (servermanager kraftigt har ändrats, till exempel), men om du är kunnig i Power, det spelar ingen roll. Och vill det eller inte, det är vad vi kommer att arbeta med – åtminstone på något plan – att gå framåt.

I likhet med andra Har LOL inte har de problem som MS har skapat som jag har Linux också. Angry Bird hmm … $ 4,99 vid MS, gratis med Linux. Gratis Anti-Virus väl som har funnits ett tag så ingen big deal, kan inte hjälpa det om människor är bara lata. Windows Defender uppdateras varje 2: a tisdagen i varje månad, bara MS inte berätta för någon hur man använder den. Jag tycker inte om när någon tar saker ifrån mig och kallar det en förbättring och sedan ber mig att ge dem mer pengar. Lycka till med det, inte för mig.

Windows Defender används för att kallas Microsoft Security Essentials ?? Ingen skit ?! Det är inte så länge sedan MSE kallades Windows Defender !!! Namn räknas för ingenting.

Ska vi vara imponerad? Eftersom jag inte. Tekniken är inte viktigt här. Anledningen MS håller på att ta fram nya och dyra operativsystem är – och det handlar om pengar och marknadsandelar, inte säkerhet. Jag ska hålla med Win7 och Kaspersky om du inte har något emot – det är då jag inte använder Linux 70% av tiden ändå.

Uppriktigt sagt den bästa OS någonsin producerats av MS var WinXP – och det övergavs långt innan dess potential hade uttömts. Om MS hade någon anständighet, skulle de släppa XP i public domain wher det otvivelaktigt skulle vidareutvecklas. Men det kommer inte att hända naturligtvis som – trots alla MS: s krokodiltårar – deras främsta prioritet är att sälja uppsvälld programvara till en undiscriminating och i stort sett tekniskt ordblind marknaden.

Jag hörde alla skräckhistorier om W8 och användargränssnittet och tänkte WTF och jag ska bara ge det en miss. När W8 RTM släpptes på Technet jag beslutat att ge den en körning på en av mina maskiner. Det var verkligen annorlunda, men det är som en hudtumör, växer den på dig. Den 26 oktober köpte jag licenser för alla mina maskiner och jag arbetar mig igenom att installera dem. Erfarenheterna blir bättre och bättre. Jag satte upp Star Start8 på den första maskinen och efter att ha använt den för ett par veckor jag tror att jag har förlorat min $ 5. Det flicks säkert du rakt förbi tunnelbanan till traditionella skrivbordet och ger dig en nästan identisk meny till Win7 men jag behöver inte det. Du kan fästa till aktivitetsfältet precis som 7 och du kan föra tillbaka fältet Snabbstart som tappades från 7. Egentligen kan du föra den tillbaka i 7 också. Du kan också fästa så många mappar och genvägar som du vill Metro GUI. När det gäller skit om den saknade eller svårt att hitta avstängning jag göra vad jag har gjort i år. Jag gör mina egna genvägar avstängning och fästa dem överallt, aktivitetsfältet, Metro etc. När jag gjort Jag tycker inte om att knulla runt letar efter en väg ut. När det gäller Metro appar kvardröjande på när du lämnar dem, jag bara Alt + F4 dem och sätta dem ur deras elände. Mycket alltför svårt att dra dem utanför skärmen. Negativ, inte alltför många så långt. Vissa saker inte köra. De måste uppdateras. Försvarare uppdateringar så ofta som behövs, ibland flera gånger per dag. Den enda klagomål som jag har med det är att det bygger på Windows Update för nya saker. Jag kommer inte att tillåta Win uppdateringar automatiskt köra. Jag gillar att inspektera mycket uppdatering. För det mesta spelar det ingen roll jag sätta dem på något sätt, men jag gillar att känna jag har sista ordet. Hittills är det en mycket positiv erfarenhet och jag skulle rekommendera det till alla (inklusive mina relos, lol) och på $ 40 det är en stjäla. Om de bump upp priset som skulle vara en del breaker för mig.

BTW, varför de wank runt och göra priset $ 39,99 och inte en jämn $ 40 och kommer att vara $ 9,99 för Media Center. Det verkar alltid för mig att vara den ultimata onani. Star avgifter $ 4,99 för Start8. Det har varit en lång tid sedan vi blev av våra mynt mindre än 5 cent här i Australien och jag vet att du kan använda udda cent på en kort men varför bry sig.

Som sagt, dessa är några ganska övertygande skäl att uppgradera. …Igen!

Men med tanke på att de flesta stationära användare inte ens bryr sig om tunnelbana och förmodligen bara vill ha en startknapp tillbaka i motsats till den invecklade startskärmen, varför inte bara ge samma “fördelar” i en SP2 för Windows 7 minus någon Metro saker? Åh, det är rätt, pengar! Och det är inte som ärliga användare inte betalar redan tillräckligt för Windows 7 eller Vista heller – även OEM saker.

Microsoft förmodligen skulle kunna omfatta alla dessa fördelar till Windows 7 / Vista, men de kommer inte. Och det är det bara går att visa Microsofts inställning till befintliga kunder – “F *** EM!” Microsoft kommer fortfarande att ge säkerhetsuppdateringar och patchar för saker även så långt tillbaka som XP, men det är bara för att andra företag också göra det – som varje fri Linux-distributioner! Microsoft kommer även ibland kasta in en ny värdelös app eller två bara för att göra en kund tror att han / hon blir bra stöd också. Men titta igen! Det mesta du uppdatera eller uppgradera har antingen haft en säkerhetsbrist eller dålig kod bugg redan från början. Ta hänsyn till Microsofts tidigare historia med saker som IE6 eller ens deras weirdo.NET skräp och du bara kan se denna oroande trend.

Så betyder det jag ska installera Windows 8? Nej! Men jag kommer. Faktum är att jag har redan sedan den första dagen varje varje beta fanns också. Och jag fortfarande “H8” det. Men jag kommer förmodligen fortfarande installera och använda Windows 8 helt enkelt eftersom många av mina kunder kommer. När allt kommer omkring, du bara inte kan sluta bra marknadsföring även när produkten de säljer eller ger bort är absolut skräp.

Du måste också hålla jämna steg med Windows helt enkelt eftersom det är den enda produkt som finns och som driver någon av de program de flesta människor vill ha eller behöver. Även ett stort antal Apple-användare gör det också. Det är som droger på det sättet, i synnerhet när det gäller spel. Jag kunde också påpeka att en annan Microsoft-produkt besläktad med metadon – kontoret! Jag kan även påpeka en annan lömsk drag för att hålla människor beroende av Windows – EUFI! Men jag antar att jag borde vara tacksamma för att inte rullas som en ränna bostad spricka missbrukare när det gäller Windows. Även om prisskillnaden troligen betyder bara Microsoft vill att jag ska spendera mina besparingar på andra digitala knark. (Och när man tänker på det, är Linux egentligen mer som rehab där vi hålla och hoppas vi aldrig frestas att skjuta upp.)

Windows 8 … Microsoft fortfarande spelar den gamla katt och råttalek med skadlig kod, i stället för att genomföra äkta proaktiv, intelligent säkerhet i centrum.

Det fanns dinosaurierna, nu är det Microsoft haters. Jag kan inte vänta på den senare att bli utrotade. Den nedersta raden för de flesta av oss som använder, och ibland älskar vad datorer kan göra för oss är att Windows har tillåtit oss att flytta in i 21: a århundradet med ett minimum av IT-stress. Rave på MS hatare, dina ORMLIK ord och pseudo-intellektuell åsikter kommer att gå vägen för Windows 3.1.

“. Du måste också hålla jämna steg med Windows helt enkelt eftersom det är den enda produkt som finns och som driver någon av de program de flesta människor vill ha eller behöver”, igen, beror på hur mycket du tror endast Windows kan tjäna * ALLA * dina behov, och – ännu viktigare – varför. Den sannare uttalande skulle ha varit, “Windows-användare känner att de måste också hålla jämna steg med Windows helt enkelt eftersom det är den enda produkt som finns och som driver någon av de program som de vill ha eller behöver. Och jag vill och * behovet * Den senaste störst MS Office och Photoshop och … och … och … ”

Jag kör WinXP i VirtualBox så att Thumbs Addict av huset kan få tillgång till det gamla programmet. Windows inte tjänar något annat syfte än att köra Thumbs. Det är allt. Den “swiss-armékniven” har bara ett blad nu resten, jag lät Mint 13 ta hand om.

Ja, och Windows 8 har redan haft en bragd utvecklats för det …

Läs mina läppar. Det finns inget sådant som “säkerhet”. Eller för att vara mer exakt, går min meme

“Du kan haz bättre säkerhet kan du haz sämre säkerhet. Men du kan inte haz “säkerhet”. Det finns ingen säkerhet. Handla.”

Windows 8 har Microsoft Security Essentials. Titta på de oberoende AV tester dumpa den och installera Avast, AVG, eller Antivir. För att inte nämna att du måste vara igång antimalware program samt antivirusprogram. Och utöver detta, kan hackare kringgå de flesta av det där nästan trivialt.

Smartscreen-filtret: Kan hjälpa – Om slutanvändaren bryr sig om att läsa varningen – som de inte. Inte heller hjälper mot ett e-post … Dessutom är det inte mycket mer än UAC under ett nytt namn …

förbättringar minneshanterings: Hackare kan redan förbi ALSR, och kommer utan tvekan att hitta relativt enkla sätt att kringgå resten av mitigations – och förr snarare än senare.

Sandboxed Apps: Eftersom de inte fanns på Windows 7, det är omtvistad om 8 är säkrare – eller 8 har helt enkelt infört en ny klass av applikationer som redan har visats på Android maskiner lätt infekterade … Detta kallas i INFOSEC cirklar “öka attackytan” …

Tyvärr, men varje Windows OS har varit tippad som “den mest säkra” – och det är inte gjort något för att stoppa säkerhetsfrågor från att få större och större för varje år.

Det kan vara alla fina och bra. Men … eftersom Microsoft sabbade UI, företag tillsammans med allvarliga personliga användare kommer att hålla fast vid Windows-7 (. Eller i vissa fall XP) Skrapning helt bra hårdvara till att få den senaste “gee vina UI” inte vettigt. Sedan, för att lägga sten på skadan, har Microsoft inte ge användarna valet av UI att använda. Tack, kommer mitt företag att hålla sig med Windows-7.

Whew Chris !! Att få en liten personlig är vi? W8 är inte så dåligt när du använder några W7 funktioner. M $ Shoulda gjort dessa saker alternativ från början. Jag vill inte ha en smart telefon skrivbordet på min dator skrivbord. Metro är inte cool. Det är en PITA !!! Visst, det finns några plussidan till W8. Det är, om du installerar den på en smart telefon. Varför är du och HTG försöker ramma detta OS ner våra halsar?

Den första personen som kommenterade är en noob,. Endast NOOBS hatar Windows så mycket …;. Noobs som kan “t räkna ut hur man rättar compuers, Noobs, noobs överallt

Det finns inget nytt i Windows 8. Allt som nämns ovan redan finns i andra operativsystem.

Efter att ha använt både recensionsexemplar som min huvudsakliga operativsystem, efter naturligtvis förbi Metro skärmen vid start och sätta tillbaka den gamla goda startknappen och menyn har jag gått tillbaka till Windows 7 och kommer att stanna där. Medan den genomsnittlige användaren kommer att vara mer än nöjd med Windows 8 och kommer utan tvekan att ge Microsoft all word of mouth “goda nyheter” det kan hantera, som en gamer har alldeles för många äldre spel som körs bra på Windows 7, men jag kommer inte ens startar upp på Windows 8, använder jag också en hel del tredje part och skrivas programvara som också fungerar helt enkelt inte. med den stora 50 hotande inom en snar framtid jag bara inte har tid eller energi att riva OS isär för att passa mina egna preferenser och behov, men det är min personliga ställning i detta avseende,. Jag är ganska säker på att Windows 8 kommer emellertid allmänt accepterat och kommer att gå från framgång till framgång med ovannämnda genomsnittliga användare som bara behöver den för att utföra normal kontors arbetsuppgifter skicka och ta emot e-post och surfa på webben

@ Marco,. Jag tycker synd om dig och din brist på empati,. Jag tycker synd om dig på grund av ljudet av saker, du har bara någonsin använt ett operativsystem. Vem är NOOB nu,? Oh vänta. Jag gjorde precis samma antagande du gjorde,. Se hur dumt det är?

Är det bara jag eller hörde jag begränsning (eller liknande) en hel del? Men för dem som inte har en aning om hur man använder en dator detta bör vara stor.

Vilda västern typ av tidigare versioner av Windows hade mig rullande. Skjut först ställa frågor senare program.

Loving Windows 8 och hur snabbt min dator flyttar jämfört med Win 7. Det finns blandade åsikter om välkomstskärmen. Som en stationär användare jag älskar det som en grafisk startmeny, skönhet är människor inte tvingas att använda tunnelbana appar. Men hey, haters som går att hata. Uppgraderingen till Win 8 har varit smärtfri, mina program fungerar, användargränssnittet är vacker, och de nya funktionerna är en stor anledning att välkomna i det nya.

Adjö Windows 7!

Hm, yeahh… http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2012/10/31/government-funded-hackers-say-theyve-already-defeated-all-of-windows-8s-new-security-measures/

I like it!;Paid $40, upgrade was the easiest I’ve dealt with, and it is working very well. It is faster, I can choose between Tiles or desktop with one key, and can customize it any way I like. I added a Start menu for when I need it or feeling nostalgic.:-)

I’ve been a Windows user and developer since v3.11. For what it’s worth, here’s my take on these security features.

Windows Defender: A rebranded version of Microsoft Security Essentials, which is a rather underwhelming anti-virus package that has been available free from Microsoft since 2009. A resource-sapping bit of bloat that any experienced user will immediately disable.

SmartScreen: A blacklist checking scheme that sends hashes of any unsigned executables to Microsoft for validation. A privacy-invading bit of bloat that any experienced user will immediately disable.

Early Launch Anti-Malware: Reorders software driver loading so anti-virus drivers load first (previously the load order could not be guaranteed). So simple, so obvious – so why has it taken this long to instill a bit of sanity into the boot process? Better late than never I suppose.

Secure Boot: Not sure what this is doing on the list since it’s a feature of the BIOS rather than Windows. But it will prevent you from installing any other O/S on your Windows 8 certified ARM tablet so it’s definitely a security feature – it gives Microsoft the security of knowing that you won’t be able to install a different O/S on your tablet.

ASLR: Enabled by default since Windows Vista, all that’s changed in Windows 8 is that Microsoft have finally started using it.

Sandboxed Apps: Only applies to the interface formally known as “metro”, which is largely irrelevant to desktop users and developers. As for tablet users, most will be running Windows RT which is metro-only, so the benefit of the sandbox will also be a curse since they’ll be stuck in it for good (this is generally referred to as a “walled garden” but I guess “sandbox” has a nicer ring to it).

I just ran one of my virtualized servers on Hyper-V in W8 in a new laptop (limited resources of course;no 13th Gb RAM, nor 1.2 TB Disk, etc.), but it is just running, which makes all my virtualized backups able to be tested, that was the only reason audits did not believe it was a safe method of backups and test, now they just have nothing to whine about. Just for that the $40 dollars are worth it, now lets begin the rollout to all computers because of better safety. Also to use all the ‘Touch’ functionality, just buying Touch Mice, quite simple really to get most benefits in existing desktops and laptops. Piece of cake!

I think Windows 8 may not be as secure as Windows 7 because, what i had observed is the that, if install an antivirus program say avast!, it is getting started slowly, i just made an experiment of starting firefox before the avast! antivirus has started and then firefox started earlier than avast!

So, due to this, malware can easily might start before the antivirus do and may cause severe problems. Windows 8 developers might be in a view of increasing the start up speed for Windows 8 but might have forgotten about this backlog. Am i correct? Replies are appreciated.

Hey HowToGeek, we went through this tedium when Windows 7 came out. You were going on about how XP was insecure, trying to make people feel like crap for sticking with it. Now you’re at it again.

On this subject, I wish you would **** off and STAY ****t off.

I been using Windows 8 little over 3 months, I like it. I been around since the C/PM days – before MS-DOS or IBM-DOS or DR-DOS. I have used all the different versions of Windows except ME, I keep my Windows 2000 (NT). True I miss my start button, but Start screen will do but I have added several icons to my desktop plus added most used software pin to taskbar. I spend more of my time using the desktop, the only thing I use the apps for to check the weather or learn to a radio stations. Since I am one man help desk for different software packages for the company, I am keep busy fixing errors or finding deleted files or other problems. I tried Linux, for me there no reason to move off of Windows. The main software I use is written by MS like Office 2010 (Open Office doesn’t keep the format the same as MS Office). Using couple hot keys and mouse, Windows 8 is winner and keeper.

“Windows 8 Tells Microsoft About Everything You Install, Not Very Securely”;http://log.nadim.cc/?p=78

It’s a great overlay system and security is a bonus, but this “protect the people” thing is going a little far. You can turn off Smartscreen but to have it enabled by default is wrong in my mind. Local computer stores around my area now ship with Win8 with no choice of Win7. & with build in anti-virus isn’t this an “IE law suite” waiting to repeat.

Love the overlay system though!

@clamo & other folks complaining about Windows 8

You guys just don’t know about how to use a computer, you are too orthodox to utilize yourself.;Windows 8 has some of fantastic upgrades over the time from Microsoft.;I know it, and believe it I have used more operating systems than the number of girls you have slept with.

Quoting Spike;a lot of techs like win8 for personal use, but have problems with running in a business environment. Techs aren’t ‘shuddering in horror’ of it. Are you a tech, or do you know one?

I highly disagree, techs should be very afraid. With the integration of look, feel, and UI simplification across all of MS platforms (Xbox, WinPhone, Surface, Win8) I feel us techs have a great deal to worry about. This is a giant push towards cloud computing and uniformity as well as making things easy for the end user. Prime example – if a program is missing from one of your users desktops how many of you get a call asking where it went when it is on their program/start menu?

This push is going to eliminate 50 – 60% of the tech work force. Prepare to fight for your jobs as the laborers did when robot automation came to be.

As much as we would like to keep things local I do not feel this is the a-typical client/server cycle we have seen time and time again over the years – I believe the cloud is here to stay and that computers will be much more stable eliminating the need for help desk positions and once the servers are setup for much maint of servers after that. Our era is coming to an end boys and girls, only the elite will survive.

This should be considered during win xp development ! Almost two generation of OS development lost time ! But still not good enough ! In win XP SP3 i came across iCore Virtual Accounts that installs only on this one OS ! The idea is awesome ! Something like that should be integrated from inside out in Win OS having secured and layered security above low level integrated and installed OS ! If anything goes wrong then only in users space account and not tamper low level install ! And one having easy task to recover data revert changes installed drivers and so on … ! MS still misses to secure his OS ! Integrated antivirus isn’t an option specially from MS ! There are far more better solutions ! I have seen that some mentioned security modules are allredy trowed out of MS Win 8 by professionals that know what they are doing and guess what win 8 even speeds up ! MS Should low level harden his os and everything above administrator account should be layered and isolated from low level OS having secure user space and isolated app by default ! Except drivers nothing is alowed to tamper os ! We have seen enough nasty system related crashes BSOD’s and other nasty problems with MS OS-ses ! It’s time to draw the line and users should demand secure and stable os no mater what one installs on it ! But reality is taht even on Win 8 BSOD occurs and still not enough protected system and os ! The other issues are speed and performance ! Wun in original state is wery lazy and hardly performance os despite installed on power hardware ! Linux outperform it every time and far more less systems problems as in win ! But Linux has huge drawbacks too ! First huge drawback is bootloader ! Many times first time installed not working (not so in win – works every time) and one can not boot system and many user have crippled their win such way including me at the beginning ! This is childish disease in Linux and not overcome’d yet even as we speak in some distro’s ! The second big drawback is installing software in Linux ! Far to many different packages and not unified software installation method with GUI and few mouse clicks ! Some distro’s have much improvement further but as to day still not good enough ! The other thing is upgrade update Linux distro ! Many times required new install ! One sure knows what that means ! If there were this fixed the MS sure will packs his bags for good ! And we were far better off without MS ! Still MS is over sized OS packed with not needed and bloated things resource hungry OS with newer enough power and not secured and hardened enough ! The history of MS OS-ses prove this claim ! Win 8 is not exception ! They should code OS in Assembler not waisting every single bit optimized to max security and speed and not selling hot water around ! With such politics only hardware industry have benefits and security IT we user are non stop under the rain ! The only thing that MS is good for is to playing games on it ! If one playing games no security and stability needed due its used only for fun and if crashes no real damage occurs except for the user installing it all over again ! MS is not trustworthy and only good for playing games ! Why do you think that for strong security oriented task other OS-ses are used ! MS is far from being secure and stable in compare to others solutions ! People are dumb to buy it ! And why people are buying it? Because it is easy to use (and MS know it) and that is the main reason for MS success ! All other aspect are not considered until first major problem occurs and then wining about not being good enough ! We should demand it from MS and wining about it !

its ones i gainist for learning crack softwares but its defficult to do crack and to get crack software be care fully windows 8 is a like police is going to i rest in a parison

good bye all

Tech 80 hit the nail on the head, it’s all about making it as idiot proof as possible. When this happens guess what, bye bye techies.

If your a tech guy who works in that field you better fight like he_ _ against this new OS because it’s clearly the next stepping stone to your extinction. Unfortunately there seems to be a ton of people who are far from the sharpest tool in the shed and are easily persuaded by intelligent sounding press releases and media hype.

Kind of like the morons who think Obama’s God, instead of seeing him for what he really is, a community organizer who hates America, lies through his teeth and makes apology tours, he is the definition of a marxist who’s bent on bringing this Country to it’s knees (why was nobody surprised when he waited to officially announce the start of his campaign on Carl Marx’s birthday) 100% true and it’s no coincidence.

Well, they did say he would get all of the moron vote and he certainly did.

Anyone who believes 8 is a good thing has not only had a glass of cool aid but swallowed the whole damn pitcher. I guess the saying “liberalism is a mental disorder” is true, (google it) the books on the money, oh and enjoy the joblessness and misery for the next 4. Remember who called it right here.

Attack if you wish but i’ll never see it, hopefully someone with some intelligence will continue

I have to laugh at you idiots that hate, are jealous of Microsoft. Linux? Apple? More than a comedy show!!!

Windows 8 is beyond being a tremendous OS. It will beat out Apple so bad that Mackintosh will appear to be an apple that has been mostly eaten. Only the pits left!

Man, these comments that have gone on before that cannot stand Microsoft at more than pathetic. Why grace these fools with a response?

Ok so when i first used windows 8 i hated it and to an extent i still do. Anything remotely technical takes the biscite the new network manager is useless i still miss the good old XP one.

I thought i would be good for my laptop what i work on but it proved to be a nightmare. It’s like going back into the dark ages of one thing at a time even android is starting to become more multitask friendly at least on my tablet i can have a web browser open whilst i play a game.

No such luck with the outdated approach used by win 8 metro (even win 3.1 could do that). As the desktop is just now “an app” with horrible bars popping out when i move my mouse out the way it doesn’t relay count. Why run all 1.5gig of win 8 idling in ram when i can run a gig of win 7 and ignore all win 8s horrible features.

That being said on my games desktop its perfect because i just play games most of the time and with DX in full screen i couldn’t do much else. I also get the sens of wastage with my desktop games do use the multicore where as with win 8 apps im better off with a single one as the others won’t be doing anything anyway.

(just a foot note to MS restore the desktop and fire all the the developers and desighners of metro serious they ruin something that should have been grate. Win 7 2 could have been a game changer pushing apple of its perch but they screwed us all over)

I for one will not be using it. I am a writer and Windows 8 seems like it is designed for tablet and phone users, in other words more for play than for work. I will stick with Windows 7 until Microsoft decides to ditch it, then I will buy me a couple of Apples and say sayonara to Microsoft. I think that it is a bad move for Microsoft and in the end will alienate millions of business users, by driving them to Apple. I agree with what the above poster “im Nagy said.” I also think that consumers should be given a choice as to what type of “windows interface” a user should install.” In other words this smacks of not so smart or future sighted marketing as far as I’m concerned.

My old Dell Inspiron 1721, running vista, took forever to boot up, run programs, and shut down. Clean installed Windows 8 and witnessed a MIRACLE! The old Dell now boots up faster, runs apps faster, and shuts down faster than any computer at home or work. The apps that most people would need are included, the exception being no word processor/database/powerpoint/spread sheet. Many free apps available from Windows store e.g. Skype. I unpinned unneeded apps, and start interface is now simple and easy to use.

The concerns about no shutdown button are ridiculous because you can construct shut down button in < 1 minute: right mouse, create shortcut, enter: shutdown /p, select an icon, right mouse click and select pin to start interface. In general, you can customize any way you want;abundant information on internet. I really appreciate these informative articles from your site. I will have my Windows 8 pc in a few days. Can't hardly wait. Tried it out first on some old pcs and it worked great (the previews, not the finished product). Will be keeping my Windows 7 on one pc and will have touch with the other. Best of both worlds. Zimbabwe has experienced such hyper inflation that one U.S. dollar is worth approximately 92 quadrillion Zimbabwean dollars.