8 saker du kan göra i Androids utvecklaralternativ

Developer Alternativ-menyn i Android är en dold meny med en mängd avancerade funktioner. Dessa alternativ är avsedda för utvecklare, men många av dem kommer att bli intressant att nördar.

Du måste utföra en hemlig handskakning för att aktivera utvecklar Alternativ-menyn på skärmen Inställningar, eftersom det är dolt från Android-användare som standard. Följ de enkla stegen för att snabbt aktivera utvecklaralternativ.

“USB debugging” låter som ett alternativ endast en Android-utvecklare skulle behöva, men det är förmodligen den mest använda dolda alternativ i Android. USB-felsökning kan program på datorn för att kommunicera med din Android-telefon via USB-anslutningen.

Detta krävs för en mängd avancerade tricks, inklusive böka en Android-telefon, låsa upp det, installera en anpassad ROM, eller ens använda en stationär program som fångar skärmdumpar av Android-enhetens skärm. Du kan också använda ADB kommandon för att driva och dra filer mellan enheten och datorn eller skapa och återställa kompletta lokala säkerhetskopior av din Android-enhet utan böka.

USB-felsökning kan vara ett säkerhetsproblem, eftersom det ger datorer du ansluter enheten till tillgång till din telefon. Du kan ansluta enheten till en skadlig USB-laddning port, som skulle försöka att kompromissa dig. Det är därför Android tvingar dig att gå med på en snabb varje gång du ansluter enheten till en ny dator med USB-felsökning aktiverat.

Om du använder ovanstående ADB knep för att skapa lokala säkerhetskopior av din Android-enhet via USB, kan du skydda dem med ett lösenord med Set en stationär reservlösenord alternativ här. Detta lösenord krypterar dina säkerhetskopior för att säkra dem, så att du inte kommer att kunna få tillgång till dem om du har glömt lösenordet.

När du flyttar mellan program och skärmar i Android, du spendera en del av denna tid att titta på animationer och väntar på dem att försvinna. Du kan inaktivera dessa animeringar helt genom att ändra fönster animation skala, Transition animation skala, och Animator varaktighet skala alternativ här. Om du gillar animationer men bara önskar att de var snabbare, kan du snabba upp dem.

På en snabb mobil eller surfplatta, kan detta göra att växla mellan appar nästan omedelbar. Om du trodde att din Android-telefon var snabbt innan, bara försöka att inaktivera animationer och du kommer bli förvånad över hur mycket snabbare det kan tyckas.

Om du har en high-end telefon eller surfplatta med stora grafikprestanda och du spela 3D-spel på det, det finns ett sätt att göra dessa spel ser ännu bättre. Bara att gå till skärmen för utvecklare Alternativ och aktivera alternativet Force 4x MSAA.

Detta kommer att tvinga Android att använda 4x multisampling kantutjämning i OpenGL ES 2.0-baserade spel och andra program. Detta kräver mer grafikkraft och kommer förmodligen tömma batteriet lite snabbare, men det kommer att förbättra bildkvaliteten i vissa spel. Detta är lite som kraft möjliggör kantutjämning med hjälp av NVIDIA Control Panel på en Windows-gaming PC.

Vi har skrivit tidigare om hur uppgiften mördare är sämre än värdelös på Android. Om du använder en uppgift mördare, du bara sakta ner ditt system genom att kasta ut cachedata och tvinga Android att ladda program från lagringssystem när du öppnar dem igen.

Tro inte oss? Aktivera inte hålla alternativ verksamhet på skärmen Utvecklaralternativ och Android kommer att tvinga-nära varje app du använder så fort du avslutar den. Aktivera den här appen och använda telefonen normalt några minuter – du ser bara hur skadlig kasta ut allt som cachade data och hur mycket det kommer att sakta ner telefonen.

Faktiskt inte använda det här alternativet om du vill se hur illa det är! Det kommer att göra din telefon utföra mycket långsammare – det finns en anledning Google har dolt detta alternativ bort från genomsnittlig användare som kanske oavsiktligt ändra dem.

Alternativet Tillåt sken platser låter dig ställa in falska GPS-positioner, lura Android att tro att du är på en plats där du faktiskt inte. Använd det här alternativet tillsammans med en app som Fake GPS-position och du kan lura din Android-enhet och de program som körs på den att tro att du är på platser där du faktiskt inte.

Hur skulle det vara bra? Tja, du kan fejka en GPS check-in på en plats utan att faktiskt gå dit eller förvirra dina vänner på en plats-tracking app av till synes teleportera runt om i världen.

Du kan använda Android Daydream Mode för att visa vissa appar samtidigt laddar enheten. Om du vill tvinga Android för att visa en vanlig Android app som inte har utformats för Daydream läge, kan du aktivera Stay vaken alternativ här. Android kommer att hålla enhetens skärm på under laddning och kommer inte att stänga av den.

Det är som Daydream läge, men kan stödja någon app och tillåter användare att interagera med dem.

Du kan visa data CPU-användning genom att växla användningen alternativet Visa processorn On. Denna information kommer att visas på toppen av vad app du använder. Om du är en Linux-användare, de tre siffrorna på toppen ser förmodligen bekant – de representerar systemets belastning genomsnitt. Från vänster till höger, siffrorna representerar systemets belastning under de senaste ett, fem och femton minuter.

Detta är inte den typ av sak du skulle vilja aktiverat för det mesta, men det kan rädda dig från att behöva installera tredje part flytande CPU program om du vill visa information av någon anledning CPU-användning.

De flesta av de andra alternativen här kommer bara vara till nytta för utvecklare felsökning sina Android-appar. Du bör inte börja ändra alternativ du inte förstår.

Om du vill ångra någon av dessa förändringar, kan du snabbt radera alla dina egna alternativ genom att skjuta strömbrytaren högst upp på skärmen för att Off.

Min telefon har inte stöd för AA … fan. Spelen ser verkligen pixelated där.

År 2005, Mark Zuckerberg erbjöd sig att sälja Facebook till MySpace, den 75 miljoner dollar erbjudande avslogs av MySpace vd Chris DeWolfe.