ändra skrivbordsupplösning med ett kortkommando

Tycker du själv att ändra din bildskärmsupplösning flera gånger om dagen? I så fall kanske du gillar denna praktiskt sätt att ställa in ett kortkommando för dina mest använda upplösningar.

De flesta användare har sällan att ändra sin skärmupplösning ofta, som LCD-skärmar vanligtvis bara ser bäst på deras upplösning. Men netbooks presenterar en unik situation, eftersom deras upplösning är oftast bara 1024 × 600. Vissa nyare netbooks erbjuda högre upplösningar som inte kan ser lika skarp som den upplösning men kan vara praktiskt för att använda ett program som förväntar sig en högre upplösning. Detta är det perfekta läget för ett kortkommando för att hjälpa dig att ändra upplösningen utan att behöva krångel med dialogrutor och menyer varje gång, och HRC – HotKey Resolution Changer gör det enkelt att göra.

Skapa kortkommandon

Ladda ner HRC – HotKey Resolution Changer (länk nedan), packa upp och kör sedan HRC.exe i mappen.

Detta startar en ikon, och kommer inte att automatiskt öppna HRC fönstret. Du behöver inte installera HRC. Dubbelklicka på ikonen för att öppna den.

Obs: Windows 7 döljer automatiskt nya ikoner, så om du inte kan se det genom att klicka på pilen för att se de dolda ikoner.

Som standard kommer HRC visar två poster med dina standard resolutioner, färgdjup och uppdateringsfrekvens.

Lägg ett kortkommando genom att klicka på knappen Ändra under upplösningen. Tryck på kortkommandot som du vill trycka på för att växla till denna resolution, vi in ​​Ctrl + Alt + 1 för vår standardupplösning. Se till att inte använda ett kortkommando som du använder i ett annat program, eftersom detta kommer att åsidosätta den. Klicka på Ställ in när du har angett kortkommando (s) du vill ha.

Nu, på den andra posten, välj den upplösning du vill ha för din alternativa upplösning. Den listrutan visar bara bildskärmens upplösningar som stöds, så du behöver inte oroa dig för att välja en felaktig upplösning. Du kan också ställa in en annan färgdjup eller uppdateringsfrekvens för denna resolution. Nu lägga till ett kortkommando för den här resolutionen också.

Du kan ställa in kortkommandon för upp till 9 olika upplösningar med HRC. Klicka på Välj antal snabbtangenter knapp på vänster och välj antal resolutioner som du vill ställa in. Här har vi unika kortkommandon för våra tre mest använda resolutioner om vår netbook.

HRC måste hållas igång att använda kortkommandon, så klicka på Minimera till ikon som är den andra ikonen till höger. Detta kommer att hålla den igång i facket.

Om du vill kunna ändra upplösning som helst, du vill HRC att starta automatiskt med Windows. Skapa en genväg till HRC, och klistra in den på din start Windows-mappen. Du kan enkelt öppna mappen genom att skriva följande i kommandot Kör eller i adressfältet i Utforskaren

% AppData% \ Microsoft \ Windows \ Start Menu \ Program \ Autostart

Slutsats

HRC- HotKey Upplösning växlare ger dig ett bra sätt att snabbt ändra skärmupplösningen med ett kortkommando. Oavsett om du älskar kortkommandon, är detta fortfarande ett mycket enklare sätt att växla mellan dina mest använda upplösningar.

Hämta HRC – HotKey Upplösning växlare

Q: Tycker du själv att ändra din bildskärmsupplösning flera gånger om dagen?

A: Nej.

Finns det en kommandorad argument,? Kan vara användbart för skript olika upplösningar för olika användare under inloggningsprocessen

@Matthew Lucas – Jag har hört talas om en kommandorad verktyg för att ändra upplösning kallas QRES, men jag har aldrig provat det.

@Matthew Detta är värdefullt om du är en webbdesigner en titt på sidor i 3 eller 4 resolutioner om flera webbläsare innan du publicerar.

Jag spelade just med detta och det fungerade inte så bra med min bärbara dator. Men jag har en Intel-drivrutin (Mobile Intel (R) 4-serien Express Chipset Family) och dess en jäkla att få det att fungera med Linux (t.ex. jag kan inte använda Google Earth på Sabayon). Men i teorin jag behöver något så här …

@Matthew – Jag ändrar min bildskärm upplösning flera gånger om dagen när jag genomför WebEx möten på nätet.

tack, fina skärm också.

Jag skulle vilja hitta ett liknande verktyg som också konfigurerar flera bildskärmar uppställningar, så jag kunde aktivera / avaktivera min andra bildskärmen snabbt.

Kommer detta att hjälpa till med skillnaden i displayen när jag byter från en bärbar dator för att övervaka eller finns det interna inställningar jag ska göra? Jag tycker när jag byter till Övervaka allt är alltför stor, men jag vill inte skruva upp inställningarna för den bärbara datorn. några tankar / råd?

@Zippy – Jag är inte medveten om ett verktyg för detta. Detta verktyg fungerar bara på en bildskärm, så det skulle inte hjälpa denna situation. Förlåt!

@Klämmig

Ge AutoHotkey ett försök. Det är lite mer förvirrande, men du kan spela in musen och ställa in ett makro ganska enkelt att göra det åt dig.

Detta är bra, men för en sådan liten app tar över 8 meg minne.

Jag saknar QUICKRES, en Win95 elverktyg som arbetat med W98SE också,. Det läggs en enkel bricka ikon som gav en lista över tillåtna skärmupplösningar. Välj bara en …

Människan har, jämfört med många djur som katter och hundar, mycket dåligt mörkerseende, du kan tacka vår brist på tapetum lucidum skiktet av vävnad som finns direkt bakom näthinnan hos många djur som hjälper reflektera synligt ljus tillbaka genom näthinnan (både öka djur mörkerseende och ge dem spöklikt reflekterande ögon).