äpple möjliggör verifiering i två steg alternativ för Apple-ID-konton

Igår Apple gick med en mängd andra företag som erbjuder tvåstegsverifiering som svar på den ökande säkerhetshot till användarkonton. De av er som har inrätta tvåstegsverifiering över hela linjen för onlinekonton kan nu lägga till ditt Apple-ID till “färdig” lista.

Ställa in tvåstegsverifiering kräver att du loggar in ditt Apple-ID-konto och gå till alternativen kontohantering. Därifrån tar det bara några minuter att ställa in (se instruktioner sidan länkad nedan).

Här är hur processen kommer att fungera när du har tvåstegsverifiering inrättats för ditt konto …

Du kan läsa mer om de nya tvåstegsverifiering alternativ och visa steg-för-steg-instruktioner för att ställa upp genom att besöka Apples sida stöd länkad nedan.

VIKTIGT: Se till att spara en kopia av din 14-siffriga återställningsnyckel på ett säkert ställe där du kan återställa det om det behövs! Apple rekommenderar också att hålla en extra kopia på en alternativ säker plats.

Apple-ID: Vanliga frågor om verifiering i två steg för Apple-ID

[Via Ars Technica och CNET News]

Janet Leigh, stjärnan i Hitchcocks “Psycho”, var så störd av hennes död på skärmen i dusch som hon vägrade att ta en dusch för resten av sitt liv, och bara tvättas av bad.