bad maskiner var en integrerad del av det viktorianska eran aktivitet?

Svar: Ocean Simning

Kom ihåg din senaste resa till havet där du red ut i havet i en vagn med ett litet hus på det? Nej? Tja, du bara misslyckats “Är jag en viktorianska eran beachgoer” test och är förmodligen inte en tidsresenär eller en superhundraåring. Som sådan vi behöver för att fylla dig in på väldigt nyfiken praxis av de små husen och deras hjul eller, som Victorians skulle ha känt dem, bad maskiner.

I vilken grad Victorians skulle arbeta för att upprätthålla anspråkslöshet, särskilt kvinnliga blygsamhet, var verkligen gränslös och när det kom till frågor såsom simning (där alla sorters immodesty som mingel könen och utsatta knäskålarna kan förekomma), satsade på alltför komplicera en ganska enkel process verkligen stod ut.

Från och med 1750-talet och fortsätter fram till slutet av 19-talet, stränder i England, Frankrike, Tyskland, Mexiko och USA presenterade bad maskiner. Maskinerna var vagnar, typiskt dras av hästar men vissa platser hade ångdrivna enheter, med en stuga-liknande struktur ovanpå dem. Den badande skulle komma in i maskinen medan på land (och klädda i sina lämpliga gångkläder) och vagnen skulle dras ut i havet tills det var tillräckligt djupt så att strukturen ovanpå vagnen var nära vattnet som en låg- liggande brygga.

Den badande skulle förändras inne i strukturen och sedan avsluta strukturen ut genom dörren mot havet (bort från stranden) där de kunde simma med bad maskinen skyddar sina kroppar från strandlinjen där någon kan få en skymt av dem i en oblyg baddräkt (en kostym, kan vi tillägga, att mer liknade en modern hela kroppen våtdräkt än en bikini). När simmaren gjordes med deras noggrant strukturerad besök med havet, skulle hästen och handler tillbaka och föra dem tillbaka till stranden där de skulle vända processen och ta sig ur bad maskinen i sin fulla och blygsamma gångkläder.

Så nästa gång du går till stranden och du gå ända ner till surf linjen, sand mellan tårna, med baddräkten som blygsam eller oblyg som du vill ha det, vara glad att du inte behöver vänta på en vagn lag att dra dig ut till havet för att njuta av de enkla nöjen en strand besök.

Bad maskiner inte dö ut i den 19: e århundradet. De var fortfarande är i bruk i norra Wales när jag var ett barn, strax före andra världskriget.

@ ptru34 de var faktiskt trundled i havet, eller bara som på stranden omklädningshytter?

De flyttades upp och ner på stranden av hästar enligt tidvattnet. I. tror att tanken var att den öppna änden ska vara i havet, men de, inte alltid tid det rätt.

Det stämmer att de faktiskt dras ut med häst (eller maskin) i djupare vatten.

Det intressanta är att den klassiska lilla egen omklädningsrum som pricken stränderna är barn till bad maskin hus. När de slutat använda dem som land till hav transport de flesta av dem var bara parkerade på stranden och används som omklädningsrum.

Det är verkligen intressant. Används som en nyhet eller användas på allvar eftersom folk ville blygsamhet / integritet de ges?