bio datorn använder spillvärme för att accelerera växternas tillväxt

Denna intressanta och ganska organiska dator modifiering använda rör av jord som kylare för att dra värme upp till en planter inbyggd i toppen av fallet och påskynda tillväxten av vete gräs planteras där.

På TotalGeekdom förklarar drivkraften bakom projektet

Jag kan inte exakt ihåg när idén kom till mig, men någon gång började jag vill använda värmen från en dator som ett sätt att värma jorden och hjälpa till med groning / tillväxt. Jag är ungefär lika långt från en botanist som den kommer, jag gjorde vissa behandlingen på nätet och blev ganska intresserad av effekterna av marktemperaturen på groning / tillväxt. Jag läste olika studier och papper från olika universitet. Det var inte alltför länge i den processen som jag fastnade för idén att använda dator värme som ett sätt att kontrollera jordtemperaturen av någon sorts levande växter.

Resultatet är en ganska smart design som använder akryl cylindrar fyllda med jord för att dra värme upp till den planter i toppen av chassit. Hit upp länken nedan för en mycket detaljerad kör ned av projektet, inklusive resultat från olika tester temperaturer.

Bio Dator [via hackade Gadgets]

Killen som utarbetat detta kunde inte vara geekier, han kör Linux Ubuntu på sin dator! Ta plattorna på den vänstra sidan av skärmen i bilden.

Vi vet alla vad som händer ….

Även om mycket lite är känt om dem på grund av glesa historiska dokument, fanns kvinnliga gladiatorer, så kallade gladiatrices, i det antika Rom.