bittorrent för nybörjare: hur du kommer igång ladda ner torrents

Bild av jacobian

Hört talas om BitTorrent, men inte riktigt säker på hur man använder det, eller undrar om du ska använda den alls? Här är en snabbguide för nybörjare om hur det fungerar och hur du kommer igång ladda ner torrentfiler.

Om du torrenta och du inte använder en VPN, är du bara be om problem. Internetleverantörer blockerar abonnenter och skicka meddelanden till dem att sluta, och problemet blir värre.

Lösningen att använda torrents och behålla din integritet är egentligen mycket enkelt: Bara använda en VPN som StrongVPN att hålla torrenta privat så att ingen kan se.

StrongVPN är ett utmärkt val – de har obegränsad bandbredd, klienter för alla enheter, blixtsnabba anslutningar stor säkerhet, och en låg månadsavgift. Plus som en extra fördel, kan du använda dem för att titta på strömmande media som Netflix som kan blockeras i ditt land.

Hämta StrongVPN att hålla din torrenta Private Idag

BitTorrent är ett internet peer-to-peer fildelningsprotokoll som fungerar i en sorts decentraliserat sätt. Dess unika ligger i det faktum att när du laddar ner delar av dina filer från den person som ursprungligen delade filen, är du också få delar från andra downloaders att maximera datautbyte.

BitTorrent är en av de vanligaste protokollen för överföring av mycket stora filer eftersom det inte överbelasta webbservrar som tillhandahåller nedladdningar-eftersom alla är både sändning och mottagning, det är mycket mer effektiv än alla ladda ner från en enda server.

För att bättre förstå hur allt detta fungerar, ta en titt på detta diagram från Wikipedia med uppgifter om processen

“I denna animation, färgstaplarna nedanför alla 7-klienter i det övre området ovanför representerar filen, med varje färg representerar en enskild bit av filen. Efter de inledande bitar överföras från frö (stor anläggning längst ner), är bitarna individuellt överförs från kund till kund. Den ursprungliga såmaskin behöver bara skicka ut en kopia av filen för alla kunder att få en kopia. För att stoppa animeringen, klicka på webbläsarens Stopp eller slå ESC. ”

indexerare

En “indexe” är en webbplats som sammanställer en lista över torrents och beskrivningar och är en plats där användarna bildar en gemenskap (med regler!) Runt BitTorrent innehåll. När du vill dela, ladda ner, eller begära filer, är indexeraren gemenskap där du går. Dessa sker vanligtvis i form av ett forum och / eller en IRC-kanal.

trackers

En “tracker” är en server som hjälper styra kamrater, initierade nedladdningar och föra statistik. Eftersom de flesta indexe har egen tracker, de flesta människor bara hänvisa till dem båda som trackers. I den här artikeln, vi kommer att använda detta mer allmän definition för att undvika förväxling med vad du kan hitta dig själv på internet.

Trackers rutt små bitar av data eller paket, till downloaders och hjälpa dem att ansluta till sina kolleger kamrater-du hämta bitar av filer, du också överföra dem till andra personer som har olika bitar av filen och eftersom alla är att dela med varandra andra vid nedladdning, tenderar det att zip tillsammans snabbt.

Såmaskiner och Leechers

När du är klar att hämta, blir du en “seeder” och du fortsätter att ladda upp till andra jämnåriga. Om du inaktiverar uppladdning och du bara ladda ner, du kallas en “leecher” och bortsett från dess etiska betänkligheter kan det leda till att förbjudas från trackern. Som sådan, är det i allmänhet bra att ympa åtminstone lika mycket som du laddar ner.

Bild av nrkbeta

Offentliga vs Privata Trackers

En annan aspekt av trackers är om de är offentliga eller privata “Privat” trackers baseras på medlemskap, så att endast registrerade användare kan ladda ner, ladda upp, och / eller har tillgång till förmåner som extra nerladdningar. “Public” trackers vanligtvis inte kräver registrering, eller om de gör det, det är gratis och alltid öppen. I allmänhet kommer den bästa upplevelsen från en privat tracker med en stark gemenskap, så se till att titta runt och se om du inte kan hitta en som passar din smak.

BitTorrent klienter

Den andra sidan av BitTorrent ekvationen kan hittas på den lokala datorn: en klient. Kunden uppgift är att hantera dina torrents, faktiskt ansluta till andra kamrater, hantera statistik på slutet, och, naturligtvis, ladda ner och ladda upp. Medan tracker ger instruktioner om vad man ska göra och hur man ansluter, det är kunden som faktiskt gör tunga lyft. På grund av detta är det viktigt att du väljer en kund du litar liksom en klient som utför vänligt.

Det finns ingen brist på gratis, funktionsspäckade BitTorrent klienter, men vi rekommenderar uTorrent (för Windows) och Transmission (för Mac OS och Linux). uTorrent är ett kraftpaket av en app, och lätt en av de lättaste att köras på Windows. Sändning installeras som standard på Ubuntu och många andra Linux-distributioner, och Mac-versionen går mycket bra och har Growl stöd. De är både nybörjare och resurs vänlig men inte hoppa ut på några av de mer användbara funktioner för avancerade användare.

Obs: uTorrent, som standard, möjliggör en Ask.com verktygsfält vid installation och erbjuder sig att göra din standardsökmotor Ask.com. Detta kan stängas av utan några problem, men det tål att nämna.

BitTorrent själv är ett protokoll, så det faller till enskilda trackers som vad är lagligt och vad som inte. Om en upphovsrättsbrott inträffar, är det tracker som primärt är ansvarig, och därefter dess användare. Du bör nog undvika blint ladda ner upphovsrättsskyddade verk på offentliga trackers, eftersom din IP-adress kan lätt spåras.

Det finns många lagliga användningsområden för BitTorrent, men-till exempel, de flesta samhällsdriven Linux-distributioner erbjuder torrents för sina ISOs. Phish fans spela ofta livespelningar (så länge de uppfyller Phish policy på musik handel) och dela dem på nätet, liksom många konstnärer själva.

Det finns gott om lagliga trackers ute, liksom torrent sammanställare som sammanställer länkar till lagliga nedladdningar värd på andra trackers. Här är ett par exempel

Vi här på How-To Geek inte tolererar piratkopiering och vi uppmanar er att ladda ner på ett ansvarsfullt sätt.

Saker delas genom “torrents”, små filer som innehåller text som fungerar som instruktioner för tracker. För att ladda ner filer, du hoppa på din tracker s hemsida och ladda ner torrentfilen, som är vanligtvis under 30 KB. Du öppnar då torrent i din valda BitTorrent och du har börjat att ladda ner! Processen är så enkelt, även om det finns en hel del man kan göra för att göra det mesta av din anslutning om du leka med din klient.

Steg för steg

Först och främst, hämta och installera den valda BitTorrent-klient. Här är jag använder uTorrent som min valda klienten på Windows. Om du använder Mac eller Linux, kommer det inte vara alltför svårt att följa med hjälp av Transmission.

Sedan behöver vi en torrentfil. Jag har en störtflod av Countdown album “Break Rise Blåser” från Jamendo.

När du har din torrent-filen i en lättåtkomlig (eller välorganiserad) plats, allt du behöver göra dubbelklicka på the.torrent fil för att ladda den i din klient.

Du ser uTorrent dyka upp och du får en dialogruta med alternativ för den specifika nedladdning.

Här kan du välja var torrent hämtas till, om du vill lägga till det till toppen av kön av torrents, och du kan även avmarkera enskilda filer från hämtas. När du har fast på vad du vill, kan du gå vidare och klicka på OK.

I huvud uTorrent fönstret ser du din kö. Härifrån kan du hantera dina torrents

Komma igång är bara så lätt. Värld BitTorrent är stora, men förhoppningsvis denna introduktion kommer att ge dig incitament att ta steget. Lycklig torrenta!

Jag har väntat hela mitt liv för den här artikeln = D. Tack!

Jag välkomnar denna info. Allt jag behöver för att komma igång och hela rättsliga och säkerhetsfrågor rensas upp något på grund av den här artikeln.

Intressant godbit: tryck T medan uTorrent är igång och du kan spela en mini-version av Tetris som är inbyggd i app!

Linux-användare kanske vill titta in Deluge som ett alternativ till sändning. Det är också gratis, och bär en starkare likhet med uTorrent. Det verkar också mer funktionsspäckade än Transmission. De flesta * buntu baserade distributioner gör det ganska enkelt att lägga till störtflod via sina Software Center / Package Manager appar.

Bra artikel.

Så jag undrar om du kunde göra en annan om hur man identifierar falska torrents, det skulle vara riktigt användbar.

@JON

Ja, vi faktiskt arbetar med en rad artiklar om torrents – Yatri är nästan klar med nästa i serien.

Stora how-to. Först: ladda ner och installera

Och det är där problemen börjar, med någon som helst hjälp. Det är installationen dum!

Personligen är jag ett fan av “Vuze”, i motsats till uTorrent, och blev förvånad över att inte se det som nämns här alls. Har H-T Geek vet något jag inte, och borde?

Och ja, vara försiktig med vad du laddar ner – MPAA och RIAA är inte nöjd campare nuförtiden och har mycket mer pengar för advokatarvoden än du …

Jag skulle vilja prova torrent men min oro är för säkerheten.

Robert … förmodligen bäst att ägna en äldre / reservdator enbart, för P2P utbyte. När det ibland fångar viruset du jour, bara installera s / v och soldat-on.

Inte för att någon skulle kunna ladda ner något de inte borde, men …, http: //www.peerblock.com

Kanske är värt att ha ytterligare två artiklar: medium och avancerad nivå. Det finns så många ämnen att täcka att vi skulle vilja höra om.

Tack för att du fördumma så att jag kan “get it”. Jag älskar verkligen denna plats!

Yatri, tack för denna artikel, det hjälpte klara upp en hel del frågor som jag hade om torrents. Min oro, liksom vissa andra har sagt, är med att ladda ner virus. Jag är inte riktig dator kunniga, så förlåt min okunnighet här, men jag undrar om det finns ett sätt att skanna en inkommande torrent för skadlig kod, för att förhindra att få virus. Tack för din tid att förbereda denna artikel.

http://www.peerblock.com ser lovande ut men jag tror GaGator är korrekt att om du gör torrents du så småningom kommer att fånga något på grund av den typ av anslutning.

@the Geek

glöm inte om Peerblock, hur man ska vara säker användar utan att fastna alltför så nybörjare kan lära från dina tutorials.

Torrent-protokollet är ganska bra i teorin, i praktiken är en annan historia. Hela idén med ett meritbaserat P2P-program är absolut tosh i verkligheten, en annan av de stora teoretiska / skit verklighet program. Det finns ett antal skäl till varför man inte skulle kunna hålla ett högt förhållande, som krävs av alla torrent program, och som ett resultat kan du sluta med mycket långsamma överföringshastigheter. Cohen skapade denna cuz han förkryssat han inte få program / filer / etc han ville från människor som hade dem. Detta är hans ultimata hämnden. Nu, ta ut det meriter BS, och du har en fin program. Det är som en ära baserat system som inte kan ta hänsyn till den verklighet av binära trafik och alla komplikationer och allmänna scenarier som uppstår från den.

PS.- du också i händerna på dem från vilken du leechar! Om de inte vill dela om deras ISP stryper Torrent-protokollet, om de har ett skit dator, om de inte vet hur man konfigurerar prog korrekt … .the Listan kan göras lång.

Kan du möjligen berätta de stora skillnaderna mellan Vuze och uTorrent?

dess en gud artikel n jag är en beginner.i tänker läsa hela serien av det ..

Jag har ladda ner saker via torrents under en lång tid nu utan att ens inse vad som faktiskt händer när jag ladda ner saker …;. Detta har varit reallly upplysande och en stor hjälp

Bra artikel. Mycket informativ. Jag är en nybörjare, snubblat på denna webbplats 2 månader sedan och älskar det ännu mer nu. Oavsett hur upptagen jag är, jag befinner mig öppna din e-post och läsa dessa informativa artiklar och recensioner, om jag inne i en hiss eller när jag lindra själv lol! Tack och fortsätta det goda arbetet!

mycket informativ och kortfattad artikel, det förklarade exakt vad jag behövde & ville veta i en direkt koncist tydligt sätt, jag förstår nu helt den popularitet, för-och nackdelar när det gäller hela frågan om P2P-fildelning och lite torrents, mina barn har vet om detta alternativ för år, för mig är det en skön ny digital era och medievärlden ute whoaaaa … att jag ska göra min del … = 0) både nedladdning, utsäde och köpa … jag verkligen tror att om du eller jag har fört Cd i passet, och oh förresten ha betalat alldeles för mycket för vissa låt oss se jag skulle säga konservativt över 700cds exklusive VHS och DVD, filmer. Eller vad som helst och vi vill dela dem med våra cyberbuddies då det är vår rätt som samtyckande vuxna som har betalt för dem rätt att vara njuta som vi gillar vanligtvis kallas ägande $ 9,95 … tänk bara på de möjligheter som dess alla verkligen fantastiskt Internet och den enorma informations / media tillgängliga genom att klicka på en knapp globalt WOW!

Bra artikel. Nu när jag är arbetslös Jag tillbringar en stor del av min fritid läsa dina artiklar. Du är bäst. Tack!!!

Lysande, har försökt att räkna ut hur man använder bit-torrents för åldrar, tills idag,. Hittade den här artikeln så lätt att följa,. Tack.

Till skillnad från valnötter, pistagenötter och andra populära nötter, kommer du aldrig att hitta cashewnötter säljs i sina skal som skalen innehåller höga halter av urushiol-samma oljiga irriterande finns i Poison Ivy blad.