Codec Pack ger rå stöd för Windows Explorer och fotogalleri

Om du har funderat på att skjuta RAW med din digitalkamera men avskräckta av extra arbete som krävs här Codec Pack ger äkta Windows stöd för RAW-filer.

Traditionellt du behöver särskild programvara från kameratillverkaren och / eller ytterligare programvara från tredje part för att arbeta med RAW-filer. Att arbeta med RAW-filer i Windows kom precis radikalt lättare, men med lanseringen av Microsoft Camera Codec Pack för Windows 7 / Vista. Inte bara kan du visa filerna i Utforskaren och Fotogalleri men Fotogalleri nu också stöd för redigering av RAW-bilder. Det är inte Photoshop substitut, naturligtvis, men det tillåter dig att snabbt redigera bort mindre brister som röda ögon samtidigt som den ursprungliga bilden.

Hit upp länken nedan för att läsa mer om codec tillbaka och vad det innebär för din RAW arbetsflöde i Windows.

Fotogalleri stöder nu råformat [Windows Live blogg via Ars Technica]

“Hit upp länken nedan för att läsa mer om codec tillbaka” -> bör vara Codec Pack.

Dagarna av alla digitalkameror / video-cam med en stor installation CD codec-pack / ‘foto Tweaker “klon göra min HD suck av lättnad att jag inte fylla upp det med uppföljande” köp-print $ “laddade program att alla gör samma sak, men bara för deras varumärke av kamera,. nu är det bara pop ut SDHC smartkort (GB: s) och smetar det i min kortläsare för råbilds arbete med progs som Adobe Photoshop eller Elememnts,. (men kontrollera listan över modeller här förpackningen stöder B 4 U rusar 2 d / l det)

R D

Detta suger verkligen, eftersom jag har köpt Nikon D3100 två månader sedan, och trots det faktum att det är liknande med D5000 och D3000 är det inte stöds, men jag använder Nikon NEF Codec Pack utan att kunna ändra dem från Windows fotovisare. Jag hoppas på en uppdatering … nästa år kanske.

Kan relatera Dan, Softpedia © har nyligen [23 januari, 2011] länk till D3100 codecs / raw / NEF. 34,1 MB / Windows XP / Vista / 7, trevliga kameran! Jag använder en Targus Universal 33-i-1 USB 2.0 kortläsare, en $ 9-12 köpa Walmart-Amazon. Adobe PS CS5 förfinar mest JPG väl, Drar från min 6 digitala stillbilder / cam-Corders SDHC är ganska snabb / lo dataförlust, http:.. //www.softpedia.com/get/Multimedia/Graphic/Graphic-Plugins/Nikon HELA BÖNOR-Codec.shtml, Hoppas det hjälper.

R D

Det finns inga kända bipedal amfibier det finns inte heller några bevis på fossila fynd som någon någonsin har existerat.