en spelare cameo där nintendo spel i stort sett okänd för över ett decennium?

Svar: The Legend of Zelda: En länk till det förflutna

År 1990, Nintendo höll en tävling genom deras nu pensionerad tidningen Nintendo driver med ett grand pris av en cameo framträdande i en Legend of Zelda spel. En Chris Houlihan vann genom att uppfylla tävlingskraven först via utskick en bild av sig själv engagera den svårfångade Warmech boss i spelet Final Fantasy. Medan vi säker Chris väntade att vara en icke-spelare tecken eller ens en målning på väggen i ett slott, hans cameo var radikalt mer oklar. Utvecklarna av The Legend of Zelda: A Link to the Past, vände Houlihan s cameo i en del av ett spel-krasch förebyggande fälla i form av ett rum som inte är tillgänglig under normal uppspelning.

Så hur oklara är rummet? Det finns bara cirka fem sätt du kan hamna i rummet och ingen av dem innebär promenader i dörren: den mest praktiska (om du kan kalla det så) för att komma in i rummet är att bära den höga hastigheten Pegasus Boots och utför en galen hastighet löpa från dörrarna till slottet Sanctuary till den hemliga ingången till Hyrule Dungeon. Utför det tillräckligt snabbt och utan pauser, och i stället för att rasa ner i fängelsehålan du förvirra spelets algoritmer och sluta tumlande i det hemliga rummet.

Vad finns i rummet? 45 blå rupier och telepati kakel på den bakre väggen. Tryck på väggen och du hör “Mitt namn är Chris Houlihan. Detta är min topp hemligt rum. Håll det mellan oss, okej? “Efter att ha lämnat rummet, du befinner dig står framför Link hus där spelet börjar.

Rummet är så oklar, i själva verket, att det var inte förrän folk började spela spelet i tävlan och peta runt i spelet ROM att det blev allmänt känt. Tyvärr för Chris, var detta om ett och ett halvt decennium för sent för något avlägset liknar givande skryta till sina Nintendo Ström läser kompisar.

 Nintendo.