fällor och låst in barn: en intervju med en Safecracker

Medan de flesta av våra artiklar fokuserar på säkerhet i den digitala slag, är denna intervju med en professionell Safecracker en intressant look den fysiska sidan av att säkra dina varor.

Som en del av sina intervjuer med personer som har intressanta eller ovanliga jobb serier över på McSweeney s, intervjuade de Ken Doyle, en professionell en locksmithing och safecracking veteran med 30 års erfarenhet av branschen. Intervjun är både underhållande och intressant läsning. En av de mer ovanliga aspekter av safecracking han belyser

F: Har du någonsin titta inuti, A: Jag ser aldrig. Det är ingen av min verksamhet. Engagera dig i människors privata angelägenheter kan leda till att instämda i en rättegång eller rättegång. Dessutom föredrar jag inte veta om en kunds drog stash, personlig porr, eller mage naveln samling.

När jag är klar jag samla mina verktyg och gå till lastbilen för att skriva min faktura. Ibland är jag ut ur rummet innan de öppnar den. Jag vill inte vara i närheten om det finns en fälla.

Fråga: Varför skulle det vara en fälla, A: Säker ägare medvetet använder utlösningsmekanismer, sprängämnen eller tårgas enheter till “avskräcka” obehörigt intrång i hans kassaskåp. Det är ganska dumt eftersom jag har ännu inte sett några tecken som varnar en blivande gärningsmannen om faran.

Under årens lopp har jag hittat flera tårgas enheter i kassaskåp och valv jag har öppnat. Dessa enheter marknadsfördes med namn som “bäver” och “BADGER.” Det finns safecrackers som samlar dem.

Hit upp länken nedan för hela intervjun.

Ken Doyle – Safecracker [via BoingBoing]

Den som fällor en säker utan att skicka en varning att inte göra det som en fast besluten, de medvetet vill skada, lemlästa eller döda vem bröt in som ett sätt att fånga som gjorde det, som en hämndaktion, eller båda. En varning om att säkra är booby fångade skulle vara en mycket mer effektiv som en deterent, även om säkert inte var faktiskt boobytrapped (det finns inget sätt för Safecracker att veta om skylten är korrekt eller inte).

Hej. I Saugus fanns MA en byggnad med en neonskylt med texten “Gun fällor”. Jag minns inte en enda instans av någon testar skylten. Eller någon skjuts. Det fungerade!

Grodor kan bo i grodyngel utvecklingsstadium under längre tidsperioder om miljöförhållanden inte är rätt för sin metamorfos att fortsätta.