färgkod utsikterna för enklare hantering

Organisera och hålla reda på många e-postmeddelanden på kontoret varje dag kan vara ett jobb i sig. Idag tar vi en titt på att använda färgkoder för att göra det lättare att identifiera meddelandeämnen och som skickar dem.

Den här funktionen har varit tillgänglig i Office 2007 från början men vi aldrig täckte det ännu, och det var något jag förbisett. Efter att ha spelat runt med det ett tag men fann jag att det är ett bra sätt att hantera de många mejl jag får varje dag. Här kommer vi att gå igenom färglägga kontakter som skickar meddelanden så att de blir lättare att upptäcka. Även kategori ämnet i olika färggrupper verkar hjälpa till att hålla sak rakt.

Color Code avsändare

Öppna Outlook och klicka för att markera det meddelande du vill färgkod.

Gå till Verktyg och sedan Ordna.

Sätt att organisera inkorgen öppnar upp och du vill klicka använda färger. Nu kan du välja den färg du vill associera med den kontakten. Du kan också välja en specifik färg för meddelanden som skickas till bara du, som kommer väl till pass som ett sätt att skilja mellan grupp och personliga meddelanden.

Här är ett exempel på vad som kan göras med färgerna. Du kanske bara vill skapa ett par färger för de viktigaste avsändare men gick jag lite överbord med detta exempel.

färg~~POS=TRUNC

Ett annat bra sätt att visuellt organisera dina meddelanden är att lägga färgkategorier till dem. Du kan anpassa vilka e-ämnen relaterade till varandra färgkategori.

Meddelandet kommer att ha kategorin färgfältet längst upp och du kan högerklicka stapeln för att ändra färg.

Du kan också högerklicka på ett meddelande i avsnittet kategorier för att ändra kategori.

Du kan byta namn varje kategori till vad som passar dig.

Du kanske vill göra en ny kategori för olika post. Gå till Åtgärder \ kategorisera och alla kategorier.

I Klicka på den färg Kategorier skärmen på nytt och ge kategori ett namn och färg kan du också tilldela ett kortkommando till det också.

Nu kan du sortera dina e-postmeddelanden baserat på vilken typ av kategori de befinner sig i.

Om du vill kunna snabbt blick på din e-post för att få en uppfattning om vad som finns där, kan med hjälp av färgkategorier vara till hjälp. Förhoppningsvis kan komma igång med att organisera din e-post så att du vet vad de spetsiga hårig chefer vill att du ska göra ett mer effektivt sätt.

Varför i helsike är “röd kategorin” blått? LOL

Detta är ganska tjusig … Det är mer användbar än det ser ut

Gjort detta i Lotus Notes för år! Jämför Outlook med en ordentlig samarbetssystem …

Detta har funnits i flera år, få en anständig e-postsystem 🙂

Önskar att det fanns ett sätt att hantera det via gruppolicy men.

Vi har färglägga post efter avsändare eller destition (ex: “skickas endast till mig”) efter färg sedan åtminstone Outlook 2003. Jag tror de kategorier funktionen var där också, men bandet gör det mer uppenbart

Kategorier är mycket gamla, men med färger för kategorierna är nytt med OL07. För detta är de gamla färgade flaggor borta. Med flaggor du hade cirka sex färger, nu med kategorier där är 25, och du kan fortfarande välja att använda en kategori utan färg,. Flaggor har nu en annan (och mer användbar) funktion.

@Jeremy, Eftersom OL07 kan du dela kategorinamn via GPO, men med att det inte är möjligt att dela de färger också. För att du behöver en tredje part ansökan. Se “Category Manager” på http://www.vboffice.net/product.html?lang=de för mer information.

Jag är ledsen, är detta den engelska url; http:? //www.vboffice.net/product.html Lang = sv

Är det samma i Outlook för Mac 2011? Kan någon ge mig råd om hur man gör samma sak i den nya versionen av Outlook för Mac? Mellan skola och arbete e-postmeddelanden jag blir galen! Tack!

Penguins vaggande eftersom vaggande är det mest effektiva sättet för dem att flytta medan du bränner den minsta mängden fett, en kritisk överlevnad färdighet i sin kyliga hemland.