Finns det några fördelar från att ansluta musen till en USB 3.0-port?

När du menar allvar med online-spel, du letar efter varje kant som du kan hitta. Frågan är, kommer att ansluta musen till en USB 3.0-port ger några hastighets- eller svars fördelar jämfört med en USB 2.0-port? Dagens Superuser Q & A stolpen debatter frågan.

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A webbsidor.

Foto med tillstånd av Jack Zalium (Flicker).

Superuser läsare philipthegreat vill veta om du ansluter en mus till en USB 3.0-port kommer att ge några hastighets fördelar eller inte

Jag söker ett auktoritativt svar backas upp av data. En vän frågade mig häromdagen om han skulle ha nytta av att ansluta sin mus till en USB 3.0-port i stället för en ledig 2.0-port. Jag nonchalant svarade att det skulle göra någon skillnad alls. Jag är verkligen inte den enda att tro att. Se dessa svar till debatten om

Intuitivt, jag tror inte att datagenomströmningen bör vara ett problem. Möss fungerade bra under en serieport, och de överföring till maximalt 112,5 Kbps. USB 1.0 körs på 1.5 Mbps (långsam) eller 12 Mbps (Snabb). USB 2.0 kan hantera 480 Mbps och 3,0 kan nå 5 Gbps.

Men hur responstid? Finns det några publicerade studier av svarstid mellan USB 2.0 och 3.0-portar?

Min fråga är, var jag rätt? Skulle det någon roll om jag har en riktigt tammus? Kan min vän skylla säkert hans förlust i League of Legends på sin långsamma USB-port?

Skulle du ansluter en mus till en USB 3.0-port gör en skillnad eller inte?

Superuser bidragsgivare AFH och Michael Hamilton har svaret för oss. Först ut, AFH

Så du är helt korrekt. Ansluta en mus till en USB 3.0-kontakt ger inga som helst fördelar. Om en mus svarar långsamt, är det på grund av något annat hogging processorn till nackdel för musdrivenhet.

Följt av svaret från Michael Hamilton

Vi måste ta en titt på musens polling rate. Från den kan vi få en bättre uppfattning om hur mycket data som överförs. Om en mus har en 100 Hz polling rate, är det att skicka data till datorn 100 gånger per sekund.

En vanlig mus skickar en 3-byte paket som innehåller information om X / Y-position information samt informationsknappen. Med tanke på att 3 bytes överförs varje cykel av polling rate, kan du ha 300 bytes per sekund som överförs.

Som standard är USB polling rate 125Hz, så genom vår logik, är den mängd data som överförs 375 bytes per sekund.

Baserat på detta, tror jag inte USB 3.0 kommer att vara mer fördelaktigt än USB 2.0 (eller ens 1,0).

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

Personligen skulle jag säga nej. Jag anser mig ha varit en seriös gamer för decennier nu. USB 3.0 är mest om bandbredd för datagenomströmning … så det är inte troligt, även med high-end spelmöss, som du gör för att fånga någon verklig nytta över 2,0. Du är bättre insats är att fokusera på teknik bakom musen till ytan-skanningar (t.ex. Darkfield), batteritid, och trådlös teknik (till exempel bluetooth vs RF, etc.).

Svaret är ja, om du har en USB 3.0 mus med high-end precision men fördelen är ganska mycket försumbar och de flesta människor inte skulle märka det. Jag vet att det var ett test på detta för att se om det finns någon fördel och ja men skillnaden var så obetydlig att det var ett slöseri med tid och en 3,0-kortplats. Testet som visade fördelarna var en mus som var $ 800 och självklart en Mythbusters stil driven prov … ändå var 99,99% meningslöst.

“The Big Apple” som ett smeknamn för New York populariserades av sport författaren John J. Fitz Gerald tillbaka på 1920-talet, men inte antogs allmänt utanför New York till den antogs för användning i 1970-talet av New York-konventionen och Visitors Bureau (aka NYC & Company) för användning inom turism annonskampanjer.