förändring Ctrl + Enter beteende i Firefox

Min gode vän Daniel frågade mig igår hur man ändrar Firefox så att Shift + Enter automatisk ifyllning * .org i stället för * NET. Efter ungefär en två minuters google session, hade jag svaret att dela med alla.

Om du är obekant med hur det fungerar, kan du skriva in i howtogeek i adressfältet, och använd Ctrl + Enter i stället för att bara trycka enter Firefox kommer automatiskt att slutföra den till www.howtogeek.com.

About: config Tweak

För att justera den inbyggda Ctrl + Enter inställning, kan du bara ställa in några värden i Firefox konfiguration för att ändra standard from.com till vad du vill. Om du vill ändra Skift + Ctrl + Enter då måste du hoppa ner till nästa avsnitt.

Navigera till about: config i adressfältet, och sedan filtrera efter browser.fixup som visas

Det finns ett par av värden som du kan ställa samband med den här inställningen

Använd URL suffix Extension

Om du vill konfigurera alla inställningar, inklusive Skift + Enter for.net och Ctrl + Shift + Enter for.org, kan du använda URL suffix förlängning för att konfigurera dem alla, eller ens ställa ett anpassat värde för när du trycker in i adressfältet.

Installera tillägget, och sedan öppna upp möjligheter genom tillägg skärm. Du ser denna enkla att använda dialog

Alla ändringar du gör här bör omedelbart.

Ladda ner URL suffix Extension för Firefox

Visste inte om den funktionen … ser coolt, tack 🙂

Wow precis vad jag letade efter, det hjälper dig lägga in.com.au och ta bort sällan used.org

Perfekt!

Tack för tips och pekare till URL suffix. Jag har letat efter ett sätt att inaktivera Skift-Enter beteende på grund av den irriterande sätt samverkar med Smart Sökorden (t.ex. om jag skriver google “söktermer” i adressfältet och tryck på Retur några millisekunder innan du släpper Skift jag höll ner för att lägga den sista citattecken, lägger det www. and.net och mässar upp).

Hur kan vi förändra beteendet hos ctrl + shift + träda och skift + Enter utan denna addonn?

Det sägs att hoppa ner till nästa avsnitt för ctrl + shift + Enter?

Finns det en version för Firefox 3?

Den nuvarande versionen av “URL suffix Extension” (0.3.3) är inte kompatibel med Firefox 3.x: -; Varje annan lösning för att anpassa Shift-Enter genväg?

Detta var en kommentar på Firefox-tillägg sida för denna utvidgning. (Jag försökte det och det fungerar perfekt.)

“3.0.1 fungerande version

Love this addon. För dem som vill ha en uppdaterad version som fungerar med 3.0.1, här ya go: http://rapidshare.com/files/133157937/urlsuffix_0.3.7.xpi

av Lee Glover den 28 juli 2008 ”

Fantastisk!!! Tack så mycket. Jag hade den brasilianska versionen som gave.com.br mycket irriterande för mig!

Hälsar på

När jag lämnar prefixet tomt, fortsätter att sätta www – tankar? Jag vill att det ska gå till en intern domain.web.domain.com som inte kräver www, men när jag lämnar det tomt, går det det och naturligtvis misslyckas.

Denna fråga bör kanske vara en separat tråd, men det nära parallell detta ämne, så jag kommer att lämna det här. IE8 har en “shift + Enter” genväg som navigerar till den första posten i den smarta adressfältet. Något sätt att göra Firefox göra det med “shift + enter” också?

Tack för en sådan gr8 artikeln …

tack

TV-sändningar publik har minskat med hela 50 procent sedan 2002, men det betyder inte att vi har övergett mediet, skärm tid ligger kvar som en följd av strömmande videokällor som YouTube och Netflix.