Fråga hur till Geek: uppgifter latens och spel, bärbara skärmar som andra skärmar och Iding datorns komponenter

Du har frågor och vi har svar. Den här veckan tar vi en titt på uppgifter latens när du spelar datorspel, hur du använder din laptop skärm som en sekundär bildskärm, och hur man lätt lista och ID komponenterna i din Windows-dator.

Kära How-To Geek

Min dotter älskar ett spel som heter Runescape (som jag använder för att utpressa henne till att få hennes läxor). Hon spelar detta spel på en uppringd konto eftersom hon säger Wildblue satellit Internet konto har en stor eftersläpning till det. Jag har sorts verifierat detta genom att titta på när hon klickar på skärmen och såg henne Runescape karaktär flytta när hon ansluter på uppringd och Wildblue. Wildblue är definitivt långsammare. Ändå upp uppringd är vansinnigt långsammare när vi hämta på uppringd,.

Detta är inte meningsfullt för mig. Hur kan satellit Internet vara så mycket snabbare att hämta än uppringd, men ändå vara så mycket långsammare när man spelar ett spel på den?

vänliga hälsningar

Titta på Lag i Wisconsin

Kära Watching

Vad händer är detta: det finns en stor skillnad mellan total bandbredd (mängden data du kan ladda ner på en gång), och latens (hur snabbt varje fram och tillbaka händer). Satellit-Internet är ökända för mycket lång fördröjning, men uppenbarligen kan överföra stora mängder data (som alla TV-kanaler).

Föreställ det så här: om du bodde i en storstad, kan du hyra en cykel-budbärare kurir (låg latens) till mycket snabbt leverera brev och små paket från en plats till en annan. Alternativt kan du hyra en stor lastbil (hög bandbredd) för att bära större laster, men det skulle ta mycket längre tid att ladda upp lastbilen och göra dig igenom trafiken. Det är skillnaden mellan latens och total bandbredd.

Eftersom onlinespel kräver mycket snabb och tillbaka, men inte nödvändigtvis en hel del data, är det bäst att ha låg latens anslutningar för att hålla svaren mellan spelservern och datorn galleriets.

käre HowToGeek

Jag har hört att du kan använda en bärbar dator som en bildskärm för skrivbordet. Behöver du en annan grafikkortet i skrivbordet eller en specialsladd?

vänliga hälsningar

duell Screen

Kära Dual Screen

Du behöver inte en annan grafikkort eller specialkabel-nor skulle du sannolikt kunna hitta en kabel som väldigt få bärbara datorer har någon form av video-in funktion-din bästa insats är att vända sig till en mjukvarulösning. Maxivista är en populär, men tyvärr inte gratis, lösning för Windows. Det kommer att ställa dig tillbaka $ 40, men har kommit med en försöksperiod. Applikationen utökar skrivbordet över nätverket till skärmen på en annan dator (bärbar eller stationär). En mindre populär, men gratis, Windows lösning är ZoneScreen. ScreenRecycle ($ 30) är ett alternativ för Mac och Windows-användare. För att förlänga skärmar mellan Mac och mellan Mac och iOS-enheter som iPhone och iPad, kolla in Air Display ($ 20 och $ 10, respektive).

Kära How-To Geek

Finns det ett enkelt sätt att se alla hårdvarukomponenter i Windows-dator?

vänliga hälsningar

Nyfikenhet dödade katten

Kära Nyfikenhet

Det finns två enkla sätt du kan kolla in hårdvaran i maskinen utan att behöva knäcka öppna fallet. Om du kör Windows Vista eller Windows 7 kan du öppna startmenyn och skriv “Systeminformation” i rutan Kör. Om du vill ha en mer detaljerad vy kan du också ladda ner gratisversionen av System Information för Windows (SIW) bläddra ner till botten av sidan för att komma till den fria versionen. SIW kommer att ge dig så intim bild av din dator som du kan få utan att dra isär och kontroll av varje serienummer varje komponent.

Har du en fråga som du vill sätta före How-To Geek personal? Skjuta oss ett mail på ask@howtogeek.com och sedan hålla utkik efter en lösning i Fråga How-To Geek kolonn.

Magneter, hur fungerar de?

“Identifiera Windows Hardware komponenter”, sägs om att använda Belarc ?,)

Jason, jag trodde du gav en bra förklaring av skillnaden mellan latens och bandbredd.

För systeminformation om du kör XP och MS Office. öppna Word -> Hjälp -> Om MS Word, på det nya fönstret som dyker upp klicka på systeminformation. Detta kommer att få du oftast någon information du vill använda för ditt system,. Detta fungerar i alla versons kontor ett eller annat sätt. Office 2007 klicka på ofice -knappen och välj Word-alternativ, resurser, Om MS Office.

Piriform s Speccy är en annan bra verktyg för att identifiera maskinvarukomponenter, från skaparna av CCleaner.

Jag håller med Kellan – Speccy är stor

* Ahum * Ett program som kallas “Synergy” är gratis och fungerar över flera olika operativsystem.

Belarc Advisor kommer att berätta mer än du vill veta om din maskin.

Magneter är majik.

@Mastermind Jag använder Synergy hela tiden, men det är inte vad “Duel Screen” bad om. Synergy kan du använda ett tangentbord och mus med två (eller fler) datorer, inte använda den bärbara skärmen som en monitor för en annan dator.

Ett annat sätt att identifiera maskinvarukomponenter, bygga din egen. Nog sagt.

Jag är förvånad ingen nämner Windows inbyggda “dxdiag.” Bara öppna en kommandoraden, (det enklaste sättet är Windows-tangenten + R,) och ange “dxdiag” utan citattecken, naturligtvis.

James

Landningen du kan gå ifrån är bra så länge du har pengar att fixa planet.

och jag är förvånad över att ingen nämnde kör systeminfo32, det är bara en mindre vacker version att söka efter systeminformation men fungerar lika bra

Den amerikanska uttrycket “OK”, som i “allt är okej, jag är OK”, först dök upp i allmänt bruk som en följd av en förkortning modefluga som svepte Boston i slutet av 1830-talet, OK var en förkortning av avsiktligt felstavade frasen ” oll korrect “(i stället för” all rätt “).