frågar HTG: enkelriktad fil synkronisering, saknade starthanterare, och itunes till android synkronisering

En gång i veckan vi doppa i våra läsare postsäck och svara på dina akuta tech frågor. Idag har vi tittar på enkelriktad fil synkronisering, saknad starthanterare, och hur du synkroniserar din iTunes-samling till din Android-telefon.

Kära How-To Geek

Jag har precis köpt en ny extern hårddisk för att säkerhetskopiera mina bilder och videoklipp. Jag funderar på att inrätta en enkelriktad File Sync så att alla nya filer på datorn hamnar skytteltrafik till den externa hårddisken. Hur kan jag ställa in det så att nya filer flyttas till den externa enheten, men radering av filer på datorn inte leder till radering på den externa enheten? Finns det ett snabbt och enkelt sätt att göra detta?

vänliga hälsningar

Synkronisera i Cincinnati

Dear synkronisering

Om du letar efter en praktiskt taget noll-setup lösning som kan utföra en eller två-vägs fil synkroniseras, är det svårt att slå gratisversionen av SyncBack. Du kan ladda ner en bärbar kopia här. Köra programmet, skapa en ny profil, och sedan slå upp den avancerade fliken i menyn skapa profiler. Ställ in käll- och kataloger (den mapp på datorn och mapp på din externa hårddisk, respektive), och sedan ställa in inställningarna som visas i skärmbilden ovan. Vi valde en försiktig strategi och ställa in den så att när det sker förändringar fil de inte automatiskt över (det här sättet om du redigerar ett foto, spara den, och sedan ångra ändringarna, är det inte automatiskt över i nästa synkronisering ).

Mot bakgrund av denna oro, att filer kan skrivas över när du vill ha tillgång till tidigare kopior du kanske vill kolla in andra lösningar som är mer inriktade på att säkerhetskopiera filer med versionshantering. Versionshantering är där din backup programvara håller flera säkerhetskopior av dokument när de förändras. Detta sätt om du inser några veckor efter det faktum att du verkligen ville ha en tidigare version av ett dokument eller foto som du redigerat, kan du hämta det från säkerhetskopian. Crashplan har fri programvara som innehåller lokal mapp, nätverksenhet, och remote backup med versionshantering.

Kära How-To Geek

Jag hoppas verkligen att du kan hjälpa mig! Jag har installerat Windows 7 på min laptop, men jag får felmeddelandet “Bootmgr saknas” när jag försöker starta upp Windows. Den säger att slå CTRL + ALT + DEL för att starta, men det hjälper inte alls. Jag kontrollerat HTG forum men några av de tips innebär faktiskt att kunna komma åt Windows och kolla läget. Vad kan jag göra om jag inte kan starta upp Windows alls?

vänliga hälsningar

Fångad i Topeka

Kära Trapped

Ditt problem är inte en ovanlig en och vi har tidigare delade en handledningen på att korrigera problemet. Du behöver Windows installations-DVD. Alternativt måste du bränna en återställnings-cd som innebär tyvärr måste du tillfällig åtkomst till en annan dator om den bärbara datorn i fråga är din enda maskin. När du har skivan ska det bara ta dig några minuter för att åtgärda problemet! Du kan läsa mer här.

Kära How-To Geek

Jag fick bara min första smartphone, en HTC Evo kör Android. Jag är en lång tid iTunes användare med en oklanderligt organiserad samling. Hur kan jag bäst synkronisera musik från min samling till min nya telefon?

vänliga hälsningar

Evo ägare i Erie

Käre Evo Ägare

Du är i tur (och inte bara för att du gjorde en söt ny Evo), vi skrev nyligen upp en guide till både synkronisering iTunes till Android och anpassa din omslagsbild. Du kan läsa mer här. Medan du är på det, kan du komma igång med din nya Android-telefon genom att kolla in några av våra tidigare Android-relaterade artiklar här.

Har ett brinnande teknik fråga? Skjuta oss ett mail på ask@howtogeek.com och vi ska göra vårt bästa för att svara på det.

Kära HTG, hur FreeFileSync (http://sourceforge.net/projects/freefilesync/)?

Jag använder det nästan dagligen. Fungerar som en charm.

Jag har ingen läs / skriv privliages på min computer.Nothing med Admin är tabelluppsättningar några idéer?

b.t.w.-Attempted-, systemåterställning,. komma in på andra account.N / A-tänkande åtkomst kastade thumbdrive kan fungera,. kan ladda ner filer utan att behöva ändra behörigheterna på dem varje gång att komma åt.

Tack truely already.Your webbplats har fått mig närmare disolving detta problem än någon annan hittills (human eller webbplats).

Den gjutna Brad Pitts karaktär i filmen Seven bär är en verklig gjuten, det måste skrivas in i filmens manus efter Pitt skadades under tidig inspelningen av filmen.