frågar HTG: felsöknings övervaka barer, hämta en fil från systemåterställning, och att hitta dubbletter av filer

En gång i veckan vi samla ihop några av läsaren frågor vi har besvarat och dela dem med större How-To Geek publik. Denna vecka har vi tittar på felsökning en monitor med svarta fält, hur man hämtar en fil från en systemåterställningspunkt, och hitta dubbla bilder.

Kära How-To Geek

Jag älskar din blogg och jag vet att du kan hjälpa mig! Här är mitt problem: Jag har en dubbel bildskärmar på en Windows 7 64x maskin. En bildskärm är en Acer X233H och den andra är en Optiquest A201wb. När de båda ansluten i konfiguration med dubbla bildskärmar med Acer som huvudskärmen finns en svart band runt sidorna och botten av Acer monitor men Optiquest skärmen ser bra ut. Jag har hämtat nya drivrutiner för grafikkortet, nya drivrutiner för bildskärmar, och såg till att Windows är uppdaterat. Jag har läst över manualer för monitorer och funnit något som skulle hjälpa mig. Jag skulle verkligen vilja använda hela skärmytan jag betalat för! Hjälp!

vänliga hälsningar

Asymmetriska skärmar i Sacramento

käre Asymmetrisk

Spärr någon sorts konstig hårdvara problem, det låter som ditt behov av att se till att dina monitorer är inställda på samma upplösning eller åtminstone upplösningar med samma proportioner. Om du ställer in bildskärmens upplösning till en icke-nativ och / eller inkompatibla bildformat då du kommer att ha svarta fält på sidorna (och ibland på toppen). Även om du aldrig får en perfekt match med två olika stora skärmar (du gungande en 20 “och en 23”) om du har matchande bildformat du åtminstone få full användning av skärmyta.

Dra upp startmenyn och i snabbstarts rutan skriva “skärmupplösning”. Klicka på “Ändra bildskärmsupplösning”. Inifrån upplösning menyskärmen kontrollera upplösningar för både bildskärmarna. Om du kan ställa in dem båda till en matchande upplösning som skulle vara bra (det vill säga 1920 × 1080). Spärr att du måste se till att de har samma proportioner. Alltså, om du ställer in Acer på 1920 × 1080 (en 1,77 bildformat), vad du ställa in Optiquest till bör också ha en 1,77 förhållande.

Kära How-To Geek

Jag behöver återställa en fil som jag vet ingår i ett tidigare systemåterställningspunkt i Windows. Problemet är att jag inte vill rulla tillbaka till den återställningspunkt (och göra en massa systemförändringar i processen) bara för att få till den filen. Vad kan jag göra? Visst måste det finnas ett sätt att dra en enda fil av återställningspunkten?

vänliga hälsningar

Återhämtar sig i Reno

Kära Återställning

Du är inte den första personen att köra på detta problem och, tack och lov, det finns ett gratis verktyg för att hjälpa dig: Systemåterställning Explorer. Appen låter dig montera en systemåterställningspunkt som du vill montera en hårddisk. När monterad du kan bläddra runt inne och kopiera filen du behöver (allt utan att behöva rulla tillbaka till den tidigare återställningspunkt). Kolla in vår guide till att använda Systemåterställning Explorer här.

Kära How-To Geek

Jag är riktigt bra om att säkerhetskopiera mina digitala bilder och hålla flera kopior på mina olika systemenheter. Det enda problemet är att jag tror att jag har blivit lite för redundant och gjort för många lokala kopior. Hur kan jag gå igenom alla dessa bilder och bli av med några av dubbletter? Jag behöver verkligen inte 10 kopior av samma fil som lagras på samma dator!

vänliga hälsningar

Copy King från Kanada

Dear Copy King

Vi har två program som du kan trava ut att hjälpa till med din belöning av filer. Den första fungerar med alla dubbletter av filer, inte bara bilder. Duplicate File Finder är en robust Windows-baserade File Finder som skannar katalogerna / driver du anger, jämför filer, och har även en fil förhandsvisning så att du kan dubbelkolla filens innehåll innan du tar bort.

SimilarImages är en Duplicate File Finder fokuserade på bilder. Istället för att ge dig en massiv fillista (som Duplicate File Finder) visar SimilarImages den bedragna sida vid sida så att du kan se till att du tar bort den rätta. Det är långsammare att köra (även om det upprätthåller en intern databas så att det inte tar så lång tid att köra andra gången du använder det) och långsammare att använda (du jämför bilderna mer detaljerat än du skulle en enkel fillista) men om du är nervös om att radera dina bilder är det en grundligare sätt med mindre risk för felanvändning.

@ Asymmetriska skärmar i Sacramento

Ignorera HTG lata, dumma mannens råd till dig. Från vad du har beskrivit jag 99,9% säker på att du använder en kombination av en DVI och 1 HDMI-portar för din dubbla bildskärmar. Jag skulle också satsa pengar att bildskärmen på HDMI-porten är en med ränder.

Om jag har rätt, oroa dig inte – det är ett mycket vanligt problem och har en lösning. Det beror på att GPU skalning (speciellt ATI Catalyst). Du kan bara Google “monitor HDMI svarta sidor” om du vill ha en andra opinion.I slet följande från Dell-forum, men det finns massor av anecdoes / lösningar på Newegg och Amazon också. (Det förutsätts du hämta / installera Catalyst Control Center som jag antar kommer på CD: n med grafikkortet)

ATI Catalyst skalnings default är satt till cirka 7,5 enligt scan som orsakar stora skärmar som visar tjocka svarta kanter runt alla 4 sidor av bildskärms. * Högerklicka på skrivbordet, * Öppna Catalyst Control Center * Växla till avancerat läge; * Klicka på rullgardinsmenyn Grafik i det övre högra hörnet, * Välj datorer och bildskärmar, * Högerklicka på närvarande Aktiv display. Denna del är mycket viktigt. Det finns en liten bild av en liten bildskärm och liten pil längst ner till vänster på CCC-menyn. Det är denna lilla Arrow som du vänsterklickar på den knappen som säger Basic och på knappen som säger OK. . När du klickar på den lilla svarta pilen (inte den stora svarta pilen i mitten av CCC fönstret, får du möjlighet att klicka på Konfigurera sedan följande 6 knappar kommer att vara tillgängliga för dig, attribut, Avivo Färg, skalnings Alternativ; HDTV-stöd, LCD Overdrive, Pixel Format, * Under attribut, markera Aktivera GPU skalning rutan och skala bilden till full panel storlek, * Klicka på Verkställ, * Välj Konfigurera; * Klicka på fliken skalning alternativ, * Flytta skalan till höger tills du får en fullskärmsbild 0%; * Klicka på OK

Är detta åtgärda problemet?

@ HTG

Skäms på dig. Du är vanligtvis så samvetsgrann med ditt råd, men “övervaka bildformat”? Verkligen? Vad en lat diagnos. Banding på alla 4 sidor – inte bara 2 sidor borde ha varit en stor tips av.

Wow vad en idiot. Och du vet att han har ett ATI-kort och använder DVI / HDMI-portar från vilken information han har gett. Du måste vara frackin psykiska. De gav en grundläggande gener svar på ett problem som verkligen inte har mycket information. Hur som helst hoppas att en av dina lösningar fungerar för OP.

@ Urichhai

bla bla bla. Jag var helt rätt i min bedömning av artikelns svaga råd. HTG är tänkt att vara en expert blogg. I stället det gav dime-store råd till ett välkänt problem. Demonstration av endast den mest flyktig investering i tanke och forskning.

Nej jag inte “jävla psykiskt. (Om du ska använda en obskyr idiom åtminstone få det rätt). 99,9% av de rapporterade problem är identiska med detta är på grund av att jag noterat. Om du brytt sig om att undersöka saken innan du öppnade munnen, skulle du veta detta. Även om det visar sig att problemet är 0,1% något annat, jag är fortfarande rätt i sannolikheten för orsaken.

Tror du OP ville verkligen en generaliserad skott-in-the-dark svar på en fråga som slutade i “Hjälp!”?

Om jag kunde räkna ut ett bättre, mer sannolika lösningen ut med samma minimala ledtrådar och 10 sekunder av Google-fu, då skam på HTG för att inte kunna göra samma sak. Jag förväntar mig inte att de ska veta allt, men deras lama svar var knappt halv assed – som att gå till en läkare som säger “Jag har svårt att andas” och läkaren säger “Jag tänker inte be dig några frågor. Istället kommer jag bara antar att du har en kall och berätta för dig att försöka äta kyckling soppa. “Lame.

HTG tillbringar tid på att försöka hjälpa människor med problem och välkomnar läsarnas synpunkter och ytterligare tips. Därefter kommer vad som kan vara användbar information, men på grund av dålig eller obefintlig uppfostran, HappyNewYears börjar inlägg med “Ignorera HTG lata, dumma mannens råd …” Det är aldrig en bra anledning att trycka ner andra för att bygga din egen trovärdighet / ego. Jag skulle inte ens svara med ett inlägg som sätter uppmärksamma sådana elakhet, men HTG inte förtjänar att flammade för varje nivå av hjälp och går ut i sitt sätt att vara nedlåtande till sina läsare.

Tja om du är en sådan expert varför inte u starta din egen råd blogg och lämna oss ifred. I stället för att attackera HTG du kunde bara erbjudit dig råd du själv rättfärdig prick!

Har du killar / tjejer inte fungerade ut ännu? Dessa frågor är hypotetiska generaliseringar av verkliga problem, av riktiga människor möter!

Det finns ingen ursprungliga affischen. Folket på HTG erbjuder råd till någon som är i en liknande situation, inte definitiva svar på ett särskilt problem!

Jag vet att det bara att vissa själv rättfärdig jackass sprutade ut och nu är även försöka visa att han är smartare än alla andra. HappyNewYears är den typ av a-hål som gör mig bara nötter. Hans rant var oprofessionellt och verkar slags barnslig. Vi vet alla hur man google ett problem som jag svarade bara honom på grund av hans jag gud och du är stoopid anmärkning. Jag har varit en abonnent till HTG under en lång tid och hitta en hel del användbar information här. Också jag aldrig skulle vara så oförskämd som att förringa de Blogg människor. Ledsen, men han är bara fel och som sagt en själv rättfärdig ASS. Ha en bra år HTG och hålla upp det stora verket.

Inte bara är HappyNewYears onödigt oförskämd, men också fel! Om han hade tagit bara lite tid att läsa läsarens skrivelse skulle han ha lagt märke till att datorskärmen illustration var en simulering av problemet, inte en bild av läsarens faktiska installationen. Bilden visar två identiska skärmar, inte två olika bildskärmar som nämns i brevet. Även bilden visar ränder på alla 4 sidor, men läsaren tydligt att hans problem är med band på bara 3 sidor! Så det är “synd om HappyNewYears” för att hoppa in med en lösning på ett annat problem från ett lämnats in,. Jag säger inte att hans råd är helt värdelös, bara att det är så lat som han beskriver HTG lösning.

Giraffer och människor både har sju halskotor.