frågar HTG: öka wi-fi-anslutning, kalibrera bildskärmen och genomföra datorbaserade upptåg

En gång i veckan vi delar läsaren problem och tre lösningar, denna vecka vi tittar på att öka Wi-Fi-anslutning, hur man kalibrerar bildskärmen, och hur man smyga in en bra skämt eller två på jobbet.

Kära How-To Geek

Vad kan jag göra för att få en bättre förbindelse mellan min laptop och en Wi-Fi-router? Finns det någon programvara eller operativsystem tweaks som hjälper? Jag är i en avlägsen plats och jag har bara tillgång till en ganska flakey Wi-Fi-router. Vad kan jag göra?

vänliga hälsningar

Wi-Fi Craving

Kära Wi-Fi Craving

Om inte datorn är allvarligt felinställd det finns egentligen inte mycket du kan göra så långt som programinställningar går. Vad du vill fokusera på är hårdvaran sidan av saken. Wi-Fi-router är en radiosändare / mottagare och datorns Wi-Fi hårdvara är en radiosändare / mottagare. För att öka kvaliteten på den anslutning du vill öka datorns förmåga att ta emot och sänder signaler tillbaka till Wi-Fi-routern.

Jag för att göra det måste du göra ändringar i hårdvaran i datorn. Det skulle vara till stor hjälp att ha en Wi-Fi-kort med en extern antenn, till exempel. Detta gör att du kan bygga din egen (eller återanvända) olika former (som rätter och burkar) för att förstärka signalen. Vi skulle föreslå checkar ut denna DIY “Cantenna” handledning och denna “Wokfi” tutorial för att hjälpa dig att komma igång. Söka efter “Cantenna” och “wokfi” eller “Wi-Fi-skålen” kommer att leda dig till dussintals handledningar i ämnet.

Kära How-To Geek

Som jag får mer i digital fotografering, jag höra mer och mer om vikten av att kalibrera bildskärmen. Jag är inte riktigt säker på vad denna kalibrering medför. Vad behöver jag göra? Behöver jag verktyg eller kan jag använda bildskärmen själv att få jobbet gjort?

vänliga hälsningar

monitor Gazing

Käre Övervaka Gazing

Målet med skärmkalibrering är att ta vad du ser på skärmen i linje med den naturliga världen / vad andra människor ser på sina monitorer (om du redigerar för användning på webben eller online fotosajter) och / eller till skrivare bilderna kommer att skrivas ut av. Om datorn är allvarligt ej anpassade med värdena alla andra använder, då bildmanipulering du utför kommer att ge färger och kontrast som ser ut till alla andra och skriva ut dåligt.

Om du vill veta mer om skärmkalibrering ta en titt guide för att övervaka kalibreringen här. Om du planerar att konsekvent skriva ut foton med en viss skrivare, skulle vi också rekommendera att kontakta dem och be dem om ytterligare information om kalibrering och deras specifika fotoskrivare.

Kära How-To Geek

Vi upptåg skiten ur varandra runt mitt kontor, men problemet är … Jag är skräp på att komma med goda upptåg. Som ett resultat, får jag pranked en hel del och jag kommer aldrig fram till något bra att få människor tillbaka. Har du några tips för lite kul men ofarliga snack?

vänliga hälsningar

trött Fool

Kära Trött Fool

Det finns en hel del enkla upptåg du kan dra av bara leka med någon dator. För en roundup av kul men ofarliga dator upptåg kolla in våra erbjudanden från April Fool dag: De 10 mest löjligt enorma Geeky Computer Ofog -Vi säker på att du hittar något för att få tillbaka dina kontorskompisar. Vi är också övertygade om dina kolleger läsare kommer att vara mer än glada att kunna erbjuda ett tips eller två.

Jag lol’d så hårt på “överbelastad porr mappen”

Jag är oftast svårt att fastna men när mina kollegor fick mig perfekt. Om någon använder glidande fingeravtrycksläsare för att logga in appar, webbsidor etc. kan du klippa genomskinlig tejp till den exakta storleken som glas läsaren och hålla den. Sedan kan du se vad som händer nästa särskilt om man är skicklig på PC / IT 🙂 Jag var nästan om sjöfarten datorn till verkstaden. Då insåg jag att andra inte kan dölja skratt längre …

Trots den utbredda uppfattningen att engelska är det officiella språket i USA, det finns ingen officiellt deklarerade språk.