frågar läsarna: använder du kommandoraden?

De flesta människor har hört talas om det, men inte alla är bekanta eller bekväm med hur man använder denna bastion av Geekdom. Den här veckan vill vi veta om du använder kommandoraden eller inte.

Kommandoraden … bastion ultimata geekery i många människors ögon. Man hör ofta människor med hänvisning till att göra saker med hjälp av kommandoraden, så det måste finnas något i det, eller hur?

För vissa människor som använder kommandoraden är den bästa och mest effektiva och enklaste sättet att göra saker på sina system. Det är dessa människor som många av oss önskar vi var. Nästa du har dem som är skickliga på att använda kommandoraden, men inte lita på det för allt de gör på sina system. Sedan finns det människor som vet hur man utför vissa uppgifter eller hacka med hjälp av kommandoraden, men kanske inte lika bekväma eller kunskap som de vill använda den.

Flytta på dig hitta dem som är intresserade av att lära sig att använda kommandoraden och behöver bara en liten knuff för att komma igång. Kanske du känner för skrämmas att lära sig det och behöver bara rätt tillfälle att komma tillsammans. Och kanske du inte bryr dig ett eller annat sätt så länge du får gjort vad du vill göra på din dator. Eller du kanske föredrar att helt enkelt använda ett grafiskt gränssnitt eftersom det är snabbare och enklare för dig (tillsammans med att känna). Du hittar hela spektrum av människor när det gäller att använda kommandoraden …

Den här veckan vill vi veta om du använder kommandoraden eller inte. Vad kommandoraden kategori gör du passar in? Kraft användare? Avslappnade användning? Helt förlorad? Låt oss veta i kommentarerna!

[Polldaddy mätningen = “4215909”]

Varje dag. Jag gör massor av programmering och kommandoraden är ovärderlig. (Bash), jag gör också systemet konfigurering, som installera vbox kärnor, installera paket, och andra saker.

tillfälliga användare

Det beror på vad jag försöker göra. En stor del av tiden finns det en app som ger en GUI för kommandorad typ jobb, men andra gånger lite kommandorad kunskaper kommer väl till pass.

Jag skulle gärna vilja se några how-to på cli. men ingenting som de andra som finns där ute. Jag har funnit att cli guider kommer i två varianter: för nybörjare att använda baby steg och tala med mig som om jag var en fullständig idiot, eller för hela nörd (märker jag sa nerd, inte geeken nördar är långt mer avancerad än nördar.) som bara talar BORG.

Något i mitten för en normal person skulle vara underbart.

-Spydey

Ganska ofta. Lägga PPA, uppdatering, uppgradering, redigering, kompilering.

För att vara ärlig, jag tror att det är att vänta att Linux användare troligen skulle använda och även behöva använda kommandoraden mycket mer än en Windows-användare skulle

Jag vet inte, men min uppfattning är att varje ubuntu användare måste ha en kunskap om kommandoraden

Windows cmd är näst värdelös (bortsett från ipconfig /all).;The Linux terminal är allsmäktig, men de flesta operationer är lätta att utföra med hjälp av GUI.

Hej, hur-till-nörd läsare är definitivt avancerade användare!

Jag antar att de flesta vanliga användare inte använder kommandoraden (antar jag …).

I själva verket, jag alltid använder kommandoraden när jag inte har valet … som händer ganska ofta faktiskt 😉 men för vanliga uppgifter som vi har fantastiska GUI

I (Ubuntu användare) har terminalen på min panel. När jag vill lyssna på musik eller titta på en film jag använda kommandoraden,. På så sätt jag inte behöver klicka igenom filer, fortsätter fliken alla mina filnamn. Och om jag verkligen inte vet namnet ger Tabstop mig alla möjliga alternativ.

För mig, det finns inget bättre

@Kellan

“Windows cmd är näst värdelös (bortsett från ipconfig /all).;The Linux terminal allsmäktig, men de flesta operationer är lätta att utföra med hjälp av GUI.”

Talat som en sann nybörjare

Jag är fortfarande kör DOS 6.5 så ja … ja jag gör.

Jag håller med spydeyrch. hur skjutningen det hur?

Jag använder det mycket! Installera paket övervakningssystem ect.

Bra Survey! Kommandoraden kan spara tid, pengar lösa problemet (s),. @ Kellan, @ Bobo Re, “Windows cmd är näst värdelös (bortsett från ipconfig /all).;The Linux terminal är allsmäktig, men de flesta operationer är lätta att utföra med hjälp av GUI. “; talas som en riktig nybörjare.

Linux Terminal är bara allsmäktig om den körs med “Root” i “/ Root” katalogen,. Om du markerar “PATH” för “Root” det finns många kataloger som inte är en del, av en användare “PATH” (detta är by design) .; Linux Terminal är en mycket begränsad verktyg på egen hand.

I Windows Vista Power infördes som ett kraftfullt verktyg,. Vid första användningen löst Power ett problem för mig genom att ge ett motiverat, svar på mitt skrivande “ls -al” resulterar i, en utökad rirectory lista (en gemensam kommando jag använder i linux) en hård vana att bryta,. i Windows 7 Power utökades till att omfatta standard scripting, cmdlets, WMI (Remote Extensions), IIS (Power), SQL Server (Power), som alla tillåter en admin (s), för att automatisera och styra antingen; “Lokal systemet” eller “Remote systemet” De andra system utilties har utökats.

Bra exempel på Network Power “Netsh” kan styra mer än Ipconfig någonsin kunde.

Prova med användning av en Admin nivå cmd “Shell” typ Power /? eller / hjälp.

Det finns en stor grupp av reviderade program och hjälp,. Sammanfattningsvis nuvarande Windows-system är mycket kraftfullt på “Shell” eller “cmd” nivå. Martin 🙂

Windows och Linux kan arbeta tillsammans

Jag använder fortfarande kommandoraden med Windows. Jag måste erkänna mindre ofta nu jag använder Win7. Med WinXP det var långt vanligare. Ännu mer så med Win9x och jag har aldrig mycket gillade Windows 3.1

Med Linux Jag använder det mycket, men ofta bara för att jag kopiera och klistra saker från forum och hemsidor. Jag använder inte det, jag använda det … subtil skillnad, men du får vad jag menar. Jag inte öppna konsolen och börja skriva kommandon och navigera runt i filsystemet som jag skulle med DOS / Windows.

Bara om det första kommandot jag lärde mig i Unix är “shutdown -r now” (omstart). Jag kan inte komma ihåg den första DOS-kommandon förmodligen DIR och CD du vet de normala. Jag minns när “MOVE” lades DOS 6 tror jag … Kan finnas DOS5 Jag är inte säker.

Var är netsend borta;? Suck

Jag försöker att göra nästan allt i konsolen. Jag älskar cmus (musikspelare)!

mycket sällan i Windows, nästan alltid med ubuntu, och igen, sällan med mynta. med linux det är något du behöver

@Kellan, “Windows cmd är näst värdelös”

Talas av någon som är absolut inte en Windows avancerad användare eller utvecklare

Kommandorad är definitivt en stor produktivitet verktyg när vi är vana med dess syntax. Fler och fler användare bör bekanta sig med kommandoraden ^ _ ^

Utanför felsökning nätverk eller kanske snabbare enhet kartläggning (net use) Jag sällan använda kommandotolken.

@Andy; “Jag är fortfarande kör DOS 6.5 så ja … ja jag gör.”

LOL!

Jag använder det ganska lite i Ubuntu, nästan aldrig i Windows.

Det största problemet med att använda det för genomsnittliga användare är att du måste komma ihåg kommandon, formatering osv i motsats till att bara ge ett par musklick i ett GUI. De flesta människor har tillräckligt på sina sinnen utan att lägga det lol

Jag älskar absolut kommandoraden. Det är i särklass det mest effektiva sättet att arbeta på Linux IMHO.

Om du vill göra något coolt med en dator, typ av måste du kommandoraden kotletter. Jag använder det i Linux, Windows, och FreeBSD.

Jag skulle älska att vara en nörd. Jag är en total nörd wannabe. Jag tillbringar timmar i CMD försöker få det att lära mig saker … .. det finns alla typer av listor med kommandon där ute, men ingen syntax exempel, och inga exempel vad du kan göra med dem. Någon som vet hur man inaktiverar standard “read-only” attribut i filer / mappar till exempel ?? (Win 7? OS som behandlar dig som ett barn?) Gud hur jag hatar det. Så var börjar jag på min resa till Geekdom?

Jag önskar att någon skulle sätta upp en webbplats som är bara om kommandoraden och trick du kan göra med det skrivet i vanlig enkel engelska så att alla kunde förstå det. Ingen nördigt prata vänligen.

Nästan varje dag. Jag använder det för att installera saker främst. Eftersom jag har upptäckt webbläsar Links, jag använder det oftare. Jag tycker det är så coolt att surfa på webben i en terminal.

Jag slutade med en kommandorad när jag började använda Windows 3.0. Jag älskade DOS, men Windows var mer praktiskt.

Jag använde det vardagliga i Linux, inte i Windows! Jag vet Windows Powershell, men nej,! För mig Windows är bara för Game / underhållning.

Det gäller UNIX / Linux är CL, och det ger mig stor pengar för 35 år!

@BeBe, Om du goto Microsoft Download Center, och sök efter “Windows Kommandoreferens” det har notering med massor av exempel för Windows,. @ Dresandreal Sprinklehorn, Om du söker (Goodle eller Bing) TechNet Library Windows. Du hittar information, exempel och aktuella; inlägg från Support Forum (Tips och tricks) .; För generell lärande, Om du söker (Google eller Bing) Linux Documentation Project,. De har PDF guider för kommandoskal, Bash Scripting, säkerhet och installation,. LDP har också en mycket stor HTML, guide som innehåller kommandon och exempel, för AZ för användning och maintance Linux; -system, men mycket kan tillämpas på Windows Systems också.

@BeBe, Fråga om standard skriv / endast kan hanteras genom att lägga till menyn sammanhang en ta “ägare-ship”, genväg. Gå till toppen av sidan och välj Windows 7 avsnitt,. Metoden att göra det är i “How-To-Geeks” Windows 7 avsnittet check för, “add-ta-ägande till explorer-högerklicka-Menu- i-vista “som även fungerar för Windows 7.; Martin 🙂

Windows och Linux kan arbeta tillsammans

Jävla rakt. Jag nästan aldrig öppna en filhanterare i Linux, bara ibland i Windows, men även det är sällsynt. Windows CLI är svag, men jag har lyckats manus runt en hel del av de brister så är det faktiskt inte * som * dåligt att använda!

Jag använder det ganska ofta.

Jag använder det på min bärbara (Gentoo med Gnome) och min Homeserver (endast CLI), ibland jag använda skit CLI av fönster om det inte tillåter mig att ta bort en fil, eftersom det är “i användning”.

Jag brukar inte använda det om jag måste. Definitivt en how-artikel om CLI skulle vara perfekt eftersom de flesta av de tutorials på andra platser är antingen dum och behandlar dig som ett barn eller rotvälska.

För CLI älskare / användare, är detta en app som du säkert är så kommer att älska det. Det kallas Yakuake, det är en ersättning för Terminal / Terminal. Det fina med det är att det använder en Quake-stil show / hide funktion, slår dig F12, det visar tryck på knappen igen och det är borta. Den finns i standard repor i Ubuntu.

@Kellan; De Windows cmd är nästa-till-värdelös (bortsett från ipconfig / all).

Thats definitivt någon som inte vet precis hur mäktigt det är med Win 7. Jag var här när MS försökte döda den med ME

Wanna ny värld. Start, Tillbehör, Windows Powershell. helig ko

@Martin, Tack!

Re att bli ägare men-jag tror att jag gjorde ett register tweak en stund sedan som gav mig det alternativet i R-klicka … hur som helst, jag har det och det fungerar inte. Om jag tar ansvar manuellt eller med snabbmenyn, skrivskyddad alltid kommer tillbaka. Jag har lyckats ett par gånger genom att ge “full kontroll” tillåtelse att “alla” … ..men denna metod är prickig också.

Windows 7 är den mest påträngande, infantilizing OS jag någonsin stött på. Det är en fascistregim. Inga sökvägar eller förlängningar. Filer och mappar omlokalisering oavsett hur du har bemödat sig om att arrangera dem. (Jag fortfarande snubbla över filer jag trodde jag hade förlorat till “OS” för länge sedan …) Inaktivera bibliotek? Dream on. De vet bäst. Jag har kommit att avsky Microsoft. Bokstavligen. Jag måste lära mer om Linux.

Vilken rant! Förlåt. Och tack igen.

Jag använder den för att konvertera textfiler (abc-format) till noter. Dessa program är gratis och gör ett utmärkt arbete.

Det finns uppgifter jag kan göra snabbare med en Windows kommandorad än jag kan klicka överallt för att komma till ikonen. Cmd linjen är min vän och används dagligen!

Jag är nog en ganska genomsnittliga desktop användare (inte en utvecklare eller programmerare) och jag har tillfälle att använda kommandoraden ofta. Monteringsnätverksenheter, installera paket, lansera fjärrskrivbordssessioner, etc .. Det finns ett antal rutinuppgifter jag det blir lättare att starta från kommandoraden än att använda ett grafiskt gränssnitt.

Å andra sidan använder jag GUI för ett par saker som de flesta nördar skulle prolly använder linjen för. Till exempel, jag föredrar Grsync över rsync för säkerhetskopiering.

Jag vill lära mig alla och allt ENSKILDA COMMAND LINE!

I TILL gång skulle vilja bli gudalika GEEK NÄR DET GÄLLER kommandoraden.

HJÄLP!?

Kommandoraden,. När jag började datorer som var det enda sättet att få maskinen att göra något om du har lagt ett förskrivet prgram från en 5 “diskett. (Kom ihåg dem Många användare inte rmemeber 3 1/2 “disketter?!), Ahh ja, var dem dagarna mina vänner,. Tack vem för GUI!

Jag använder främst kommandotolken för att sålla ut konstiga saker som verkar krypa in när jag inte ser. Jag kan söka någonstans för någonting genom att veta hur man använder DIR cmd,. Om du vet hur man använder kommandoraden, “speciellt i felsäkert läge, du är nere och smutsiga och jag gillar det så.

Snert, Du verkar vara GUDFRUKTIG … ..

Lär mig dina vägar !! 1

MUHAHAHAHHA

Nej, men allvarligt, Lär mig en del saker.

(O.o)

Hej how-to-nörd, kan du ge några grundläggande tips att veta att det finns några noobs här också? (Jag är en alltför och jag skulle vilja lära sig det för att imponera min chef och sedan göra how-to-nörd åtkomliga även på kontoret: P); Ni publicera användbara artiklar så kan vi ha några kommandoraden artiklar också? Jag vet inte ens vad det är ännu O_o

Jag önskar att jag kunde se det mindre när du använder Linux. = \

Jag har ingen aning om vad praktisk användning av “kommandorad” är. I Windows 7 verkar det finnas en zillioner sätt att komma åt “kommando line’-men i vilket syfte? Jag kan ha alla typer av diagnostiska verktyg, men ingen av dem kan berätta exakt vad problemet är eller hur man botar det. Cirka 8 veckor sedan, eller så att datorn skulle upphöra att fungera efter 3 minuter eller så och stänga. Det pågick i ungefär en vecka eller så, sedan mystiskt klarats upp-gick bort! Har ingen aning om vad problemet var, ingen aning om att leta efter problem, ingen aning om hur man kan lösa problemet, ingen aning om var man ska leta för att lösa problemet. Med alla diagnosverktyg på dator autorun, cc renare, avg, partetologic, etc-ingen av dem verkade för att lösa problemet eller identifiera problemet. Hur det löst sig är en gåta för mig.

Jag använder det per nätet instruktion när du felsöker ett problem eller att söka efter en lösning på ett problem (som uppfattas av mig.) Jag använde det bara går att få MAC-adresser för min 2 datorer och bärbara för att bättre skydda mitt nätverk. Jag skulle inte ha vetat hur man gör detta utan google-ing för det. Online-sökning löser eller ger svar på 99,9 procent av mina problem. Naturligtvis får jag en hel del svar här på “hur” 🙂 Thanx för att vara här.

Jag använda kommandoraden i Windows för automatisering, synkronisering, och att köra mitt spelservrar 🙂

Jag använde först datorer 1974 vad som kallades en minidator sedan. De första mikrodatorer (PC nu) jag använde baserades på en O / S kallas CPM som bara hade kommandoraden. När DOS kom inte mycket förändrats det bara tog över för kommandoraden som är. Windows upp till 3,1 var fortfarande en kommandorad systemet i princip det precis börjat fönster från Autoexec.bat som inte har långt borta. Undrar om Windows fortfarande skulle köra det på boot? Vi använde de kommandon som fortfarande är tillgängliga för att skapa menysystem. Du kommer att finna att utvecklare som arbetar med stora system använda kommandoraden för olika repetive jobb.

Jag är för gammal för det här, men jag skulle ändå vilja veta vad man ska göra med kommandoraden,. Jag vill också hitta en liten stationär påminnelse med inga krusiduller, klockor, visselpipor, e-post eller något annat. Bara en liten påminnelse som flyter upp på skrivbordet vid start, visar mig mina påminnelser, så jag stoppa tillbaka den i facket. Jag hade en liknande, men min dator kraschade och med det gick min påminnelse. Don ‘t vet sitt namn och kan inte hitta en liknande. HJÄLP!

@Steven Torrey, Mysteriet problem (s) för Windows Vista, Windows 7, Windows 2000, Windows XP och Linux, oftast upptäcks av operativsystemet och är inloggad. För Windows händelseloggar, Linux i “/ var / log / messages”.

1.) Genom design “Soft Error (s)” är inloggad för användning av administratörer och, aldrig visas för standardanvändare (undantag “Hårda fel (s), kritiskt fel (s)) .; Obs: Standard begränsat konto kan användaren inte göra något åt ​​fel (s) även när de är, som visas,.. 2) designen förutsätts administratörer övervakar fel och kommer att lösa dem,. för Windows-system kontrollera händelseloggar för tiden under ett problem kommer det att finnas, meddelanden och information om de flesta av vad som kan betraktas som “Mystery” fel (s) .; Den vanligaste orsaken (s) för fel orsakas av väntan “Task (s)” uppdatering, lapp, indexering webbserver förare, installerar java som kräver omstart att slutföra,. för dig specifikt problem kontrollera det förflutna “System” och “ansökan” loggar,. Martin 🙂

Windows och Linux kan arbeta tillsammans

@Ladyretreat, En möjlig lösning för din påminnelse programvara problem,. Sök via (Google eller Bing) Karen Ware. Kontrollera länken under fria program, titta på posten märkt “en gång per dag” det kan vara vad du vill, eftersom det är en utan kostnad nedladdning och kolla upp det, Anmärkning:.. Visual Basic Runtime installatör kanske behövs, om nödvändiga kopplingen till nedladdningen är, på den sidan,. jag hoppas att det hjälper,. Martin :-), Windows och Linux kan arbeta tillsammans

sällan,. bara om jag är tvungen till och med tanke på specifika ord att använda,. Oh! Med undantag för min gamla först Toshiba som jag kan bara använda genom att skriva “Win” på kommandoraden,. Elaine

Bara om varje dag. Just nu för både Unix och Windows

Jag ladda ner filer med wget i Windows regelbundet, det är så påträngande!: D

Även netcat (Windows-versionen) är roligt att använda som en IM-program också.

Vänligen lär oss hur man använder det eller ge oss de viktigaste koderna …

Jag använde kommandoraden för att få Ubuntu fungerar eftersom jag inte skulle ha en fungerande netbook om jag inte gjorde det. Annars skulle jag behöva se vilka fördelarna med att lära sig att använda kommandoraden var innan jag vill bry sig? Mestadels, jag bara komma åt filer och program osv och sedan spara resultatet av mitt arbete, liksom de flesta av de PC-användare i världen, så inget behov av en kommandorad. Ett undantag är att vissa Windows-inställningar är endast tillgängliga via msconfig, så jag har använt det för att uppnå en viss mod ibland.

Om du skulle låta oss in på några riktigt bra saker, skulle jag def vara intresserad om – och tack på förhand!

– Inställningar är endast tillgängliga via msconfig –

Fel också tillgängliga via ledning / tjänster / regedit etc

– Jag skulle behöva se vilka fördelarna med att lära sig att använda kommandoraden var innan jag skulle vilja bry –

En kommando är användbar när du: har en server eftersom det inte suga upp resurser som du behöver annars GUI skulle ta, vill konfigurera systemet på ett sätt som inte kan göras av gui, vill söka efter specifika ord i en text med katt och grep i stället för att öppna ord och titta i varje dokument du har

@Et Al, kommandoraden (kan och wiil) spara posteriort och System, Exempel på kommandoraden användning: (observera att du kan ha olika enhetsbokstäver dvs C:. Eller D :); Windows 7 Gå till Start -> Kör ; i prompt rutan typ cmd tryck sedan Enter, Du bör nu vara i kommandoskal och se C:. \ Användare \ ditt namn>, på “>” typ echo% pATH%> väg-machine.txt, du bara skapade en fungerande säkerhetskopia av “path” inställningar,. Efter avslutad återstående stegen i exempel, en kopia av denna till någon annanstans,. denna kopia av “PATH” kommer att vara en livräddare när du stöter på, en installatör eller program som antingen avlägsnar din “PATH” eller förkortar det till, nästan ingenting,. Af den “>” typ echo% PATH% .; din bör ha en lista över “PATH (S)” eller platser där du har tillgång till Running program

Viktigaste punkten att se och kontroll är det på vänster sida av “PATH”, börjar med “C: \ Windows, C: \ Windows system32, C: \ Windows system32 \ Wbem” andra objekt kan följa, dessa inställningar, If. den vänstra sidan inte börja med vad som visas ovanför du har en långsam start, dator och verksamhet med i Windows tar mycket längre tid,. Om du har installerat “Windows Live Essentials” kommer du att se din “PATH” har ändrats , både till vänster och höger sida för att starta i Windows Live mappar innan du hämtar, fönster och systemmappar, med gränserna för denna korta exempel bästa upplösningen är att gå till Start -> Kontrollpanelen -> System ->;. Avancerade inställningar och Enviroment inställningar och med kopiera, klippa, klistra modifiera “PATH” tills, det börjar på vänster sida som visas ovan,. jag hoppas att detta hjälper,. Martin :-), Windows och Linux kan arbeta tillsammans

Vad är detta GUI sak att människor talar om?

@Kompis

Grafiskt användargränssnitt.

Det är fönster, knappar, aktivitetsfält, allt du ser på din dator som inte är en kommandorad.

@Hayden, Jag tror att du missat skämtet.

Jag älskar ironi att tala om kommandoraden, och visar en bild från en av de mest underutnyttjade distro-talet av kommandoraden älskare.

$ Sudo vänligen få det att fungera, $ otillfredsställda beroenden | inget paket geekiness hittades 🙂

Jag använder det i förbigående …, returneras oftare nu eftersom jag har flyttat från Ubuntu till fedora som min föredragna distro ….

Jag använder det ganska ibland, men jag har en föreläsare som använder den för att göra nästan allt …. Jag har aldrig sett honom använda även filhanterare (Nautilus), använder han terminalen att gå igenom sin fil …. LOL

Använda Vista w / SP2

Jag är med Spydeyrch vilja ha något i mitten. Du har haft ett par nyligen wiht bäckar och clip.exe.

Jag använder kommandot dir att hitta filer snabbare än Desktop Search (ibland), eller att göra batch byta namn på filer, sånt.

Jag använder Command Line ofta för felsökning.

Jag är en pensionerad Microsofts supportingenjör, som säger allt.

Ja jag älskar cmd som det gör du verkar professionell

vetskap sådan kommando gör dig en riktigt Geek

Många människor i New Jersey uttala en hel del italienska ord på ett konstigt sätt, men det är inte på grund av okunskap eller felaktig tolkning av orden, det är därför många av italienarna som bosatte sig i den allmänna New Jersey region talade nu utdöda, regional dialekt av Italienska.