frågar läsarna: Vad är din favorit Linux-system? [opinionsundersökning]

En av de trevligaste sakerna Linux är variationen och antalet distributioner tillgängliga för människor att använda. Den här veckan vill vi veta vilka Linux-system är din favorit.

Linux kommer i ett ständigt ökande antal distributioner som ger användarna möjlighet att hitta den perfekta för deras behov. Om du fokuserar på stil eller utseende, då kan du välja från en mängd olika GUI som KDE, GNOME och Xfce. Kanske ditt beslut kommer att baseras på storleken på distribution. Är det lite vikt eller har det alla typer av extra funktioner och programvara ingår. Kanske du letar efter en fördelning som är särskilt inriktad på en viss typ av dator som en netbook. Det finns en liten bit av något där ute för alla och det bästa är priset … gratis.

Så här veckan vill vi veta vilka Linux-distribution är din favorit. Som man ger bäst prestanda, användarvänlighet, eller flexibilitet för dig? Dela dina insikter och erfarenheter med oss ​​och personer som kan vara ny till Linux i kommentarerna!

Jag älskar Ubuntu. ^ __ ^

Jag vet inte riktigt använda Linux, men när jag gör, jag antingen använda Ubuntu eller Mint. Efter lite användning, fann jag att jag föredrar utgångsläget installationen av Ubuntu kontra Mint. När jag inte använder Windows, jag vill inte mitt system att fjärr agera som Windows. 😉

Begagnade Linux Mint, Fedora och Ubuntu, liksom Ubuntu bäst, fortfarande använda den på min laptop.

Jag gillar Ubuntu och Arch Linux som saknas i der listan.

Använda Ubuntu för att skriva detta. 🙂 Jag älskar absolut denna fördelning. Det är min favorit OS.

Jag använder Ubuntu och Mint.

Lubuntu för min netbook,. Ubuntu / Arch Linux / Frugalware för mitt skrivbord,. Slackware / Debian för min server.

Jag tror att du har glömt krom (eller Chrome) OS också.

Jag använder några olika distributioner beroende på vilket system jag använder: * buntu (Ubuntu, Xubuntu, Lubuntu), Mint, valp, openSUSE, sabayon. Jag skulle säga att min favorit är Ubuntu och Mint, även om den senaste versionen av valp är baserad på Ubuntu 10.04 så jag gillar det också.

-Spydey

Specifikt, jag använder en mash-up av Ubuntu Studio och Edubuntu. Jag älskar att ha en realtidskärna.

Ubuntu, eftersom jag inte har använt någon annan distro 🙂

Jag använder Ubuntu 10.4, Linuxmint 9 och openSUSE 11.3, de har alla sina pro och nackdelar. Jag älskar dem alla på eget sätt.

Jag använder Ubuntu 10.04 för tillfället. Jag har använt Linux Mint 9 i det förflutna och gillade det, för det mesta, men det verkar inte något annat för mig än att använda Ubuntu, så jag hamnade växla tillbaka när Lucid Lynx rullas ut.

Slackware

Arch ska vara på denna lista. Det är förmodligen den 2: a mest populära Distro bakom Ubuntu dessa dagar.

Ubuntu får nicka här – bara för att de strävar efter att vara den enklaste att använda. Alla distro som strävar efter att minska inlärningskurvan bör NAB # 1.

Linux Mint 9. Det är bara så vacker, funktionell och vacker. Jag kan inte ens komma ihåg förra gången jag startat upp i Windows. 🙂

Archlinux FTW! Inte på listan?

archlinux

När jag använder Linux, är det nästan alltid Ubuntu. Det är den mest polerade just nu IMO …

Jag föredrar Ubuntu, men jag kan inte tro att du inte inkludera Arch Linux bland alternativen.

Varför inte?

Jag röstade för Linux Mint, även om jag använder Ubuntu. Linux Mint är bra att använda, men som en linux noob, jag föredrar Ubuntu så att jag kan lära mer utan hälften av de saker gjorda för mig redan. BTW Linux Mint 9 KDE är mycket bättre än Kubuntu.

jag gillar ubuntu men jag har hört några bra saker om mynta

Jag gillar ubuntu senaste versionen. Eftersom det är verk, och fungerar hur jag vill.

Red Hat Enterprise Linux 5 och Fedora 13 kan göra nästan allt för dig,. Jag älskar dem och de är de bästa.

Jag använder Linux Mint 9 på min USB,. Det är komplett och mycket stabil bärbar OS.

Jag använder och som #! Crunchbang Linux

Jag använde strikt crunchbang för sin minimala tillvägagångssätt. Jag började checkar ut några av de uppdaterade distributioner och fann Linux Mint KDE. det hade allt jag behövde redan inrättats. Jag kunde ta bort program jag inte behöver utan uppmaningar att säga jag kunde inte. En annan trevlig sak är att det är blå, inte mer grön, brun eller svart. några andra favoriter i liknande macpup och månen os, båda har utmärkt upplysning ögongodis, och kör mycket väl på precis vad som helst.

I dont verkligen se varför skulle människor föredrar Ubuntu istället för Mint, när vi vet att Mint påstår sig vara och verkligen är “en bättre version av Ubuntu”. Det är möjligt att de är hardcore användare som inte gillar enkelhet Mint … Hur som helst, jag gillar Mint :))

Jag gillar Super Ubuntu bcos det redan tillsatta databaser, media codecs och applikationer.

Jag använder crunchbang för min bärbara dator

Ubuntu även om jag använder opensuse med kde. 🙂

Ubuntu, CentOS, RHEL … De sten X)

Servrar: CentOS, Desktop (s): Ubuntu

Jag bara gått över till Linux Mint Debian Edition. Man här är en söt distro. Låg minnesförbrukning (Thunderbird och FF öppen) 248mb ram. Lyhörd, snabb starta upp, snabbt logga in. Vad mer kan man begära,. Redo att gå så fort installationen är klar.

Började med Slackware på 90-talet, bytte till Redhat tills de slutade med en “fri” version. För närvarande osäkra mellan Ubuntu och openSUSE. En av de dåliga sakerna Linux är också antalet distributioner att välja mellan.

Linux Mint fungerar perfekt och snabb för min 5-åriga Dell laptop som drar med Windows.

Mint när jag inte i Win7. Jag gillar Mint eftersom det är lätt att använda och jag är lat, plus det kranar i hela Debians sätt att göra saker, som jag har gillat i åratal. Om jag inte hade fått en laglig kopia av Win7 Jag skulle förmodligen vara i Mint hela tiden nu, men det finns aspekter av Win7 jag gillar mycket. Försökte Ubuntu en version eller två sedan och det slogs med min hårdvara. Gillade Xandros ett par år tillbaka när man köper den också fick en betald kopia av CrossOver (var tvungen att använda MS Office vid den tiden). Sammantaget, eftersom jag saknar en medfödd behov av att manuellt redigera konfigurationsfiler, jag är mycket nöjd med Mint. Det gör att jag alla tweaks jag behöver och lite. Dessutom har Gnome blivit så mycket mindre otymplig under det senaste året eller två, jag är inte ens frestas av KDE längre, inte när du lägger på slick sätt Mint anpassar menysystemet ytterligare. Mint är lätt, elegant, och så flexibla som du vill att det ska vara.

Googbuntu

pardus

Nice till SE så många kommentarer om detta ämne.

Kör Ubuntu 10.04 på netbook. Det kom med WinXP men Ubuntu är snabbare på den här maskinen. Inte mycket, men definitivt snabbare.

Missing Windows Live Sync men …

min gamla “monster” älskar Ubuntu

Vad ingen Slackware,? Btw, de fortfarande göra Slackware?

Jag undrar hur många av dessa Linux Mint fans fick det på grund av How-To Geek artikel om det …

De använder förmodligen det eftersom det liknar Windows. Jag tror att en Ubuntu-Mint-Win7 korsa med fullt inbyggt stöd för exe s skulle vara häftigt!

Min laptop använder Archlinux, och mitt skrivbord använder Gentoo: D

Ubuntu 10.04 (väntar på narwhal) är dueled med WinVista 64 på en HP 17 “media laptop med HDMI-utgång … varför jag gå till Ubuntu? Det hade noll problem med plug-n-play med min HDMI stora skärmen … medan Vista (med alla uppdaterade drivrutiner) skulle slumpmässigt BSOD eller kraft omstart om jag ansluten HDMI-kabeln eller ens vänta ett tag och överraska mig mitt i en film…

med hjälp av en förinstallerad “konstnärens linux” distro byggt av Ubuntu 9.x på min Toshiba Tablet PC som är dueled med Win7 … Linux distributioner har faktiskt bättre infödda penn kontroller … räkna.

Jag försökte dem alla och alltid använda Gentoo i slutändan, eftersom du kan få någonting händer som du vill utan att förlita sig på utvecklare att göra det åt dig 🙂

Fedora med full installation för arbete (beräkningskemi och molekylär modellering). Ubuntu för personligt bruk, på grund av dess enkelhet och liten storlek. Det är ganska mycket det.

Mint 9. dual boot med Win 7, men jag är bara i Windows en gång i månaden för att köra uppdateringar och låt min Carbonite back up. Windows 7 är mycket bättre än Vista och XP, men Linux (specifikt Mint) är händer ned en bättre OS. Jag kommer att ge Mint Debian en spin också.

gentoo

Jag använder Gentoo. Jag har provat andra distributioner, men jag har aldrig gillade dem.

Mandriva One har varit min introduktion till Linux. Trots att en desperat nybörjare, de dubbla startinstallationer med fönster på min familjer PC. från stationära och bärbara datorer till netbooks som jag har utfört under de senaste åren, har arbetat helt ur lådan bar en och som sorterades snabbt ut av Mandriva Club.

Den tunga arbetsbörda uppdateringar, AV-skanningar, Hostage-ware borttagning, kraschar, defragmenterar och den långsamma start ups av Windows har alla utom gått så barnen och hustru nu föredrar deras alternativ Linux. Nu är de går vidare till nya distributioner nämligen Ubuntu & Mint.

Så jag kommer att vilja säga tack till alla som på Mandriva och till Linux för att göra beräkning kul igen!

Ubuntu är den bästa os. Jag gillar också det.

OpenVMS

jag älskar mint och valp mest jag har använt nästan alla andra linux varianter men dessa två är mina favoriter

Jag kom igång på Ubuntu, men jag använder Fedora eftersom jag gillar sin enkelhet och funktionalitet. Jag känner mig mer hemma i Fedora än någon annan Linux. Jag kan inte förklara varför, jag använde det en dag, sedan installeras i, och nu bor jag i det. Den ersatte helt den instabila Kubuntu system som jag hade använt tidigare.

Jag hade aldrig riktigt använt GNOME Ubuntu, men jag fick nyligen tag i en kopia och jag gillar det. Kubuntu är en smärta i nacken, men Ubuntu fungerar bra och gör sitt jobb. Jag använder Lubuntu när jag är på en äldre dator som inte kan hantera en snyggare GNOME eller KDE Linux. När det gäller Xubuntu, jag har en endast installera kopiera som jag gjorde till en virtuell maskin, men jag har inte riktigt använt den ännu.

Förutom Fedora och Ubuntus, jag har Mandriva Linux Mint, Debian, och openSUSE. Jag använder dessa och Open i virtuella maskiner där de alla samexistera sida vid sida i en Windows 7 OS. De kan vara förenade med en BSD-derivat en dag. Jag använder dem alla på en regelbunden basis.

Jag använder NimbleX, Antix, Open Solaris men min favorit är Ultimate Edition Ubuntu

Jag svarade Ubuntu i undersökningen, men jag har just kommit över valp – Wow !!! Vad en otrolig distribution – i synnerhet för återvinning fil på Doz !! Och det ser så bra !!

UBUNTU 🙂

Desktop: Ubuntu (Rock)

Per mars 2014 Nintendo har sålt, i alla sina konsoler och bärbara enheter, 4,23 miljarder spel.