frågar Värme: Hur får jag photoshop miniatyrer tillbaka?

En gång i tiden Windows visas inbyggt PSD miniatyrer efter du har installerat Photoshop. Dessa dagar, men bara du får den generiska Photoshop ikonen. Hur kan man få den lilla bilden för Photoshop tillbaka (och andra bild och design format i processen)?

Kära How-To Geek

Den senaste tidens läsare fråga om att justera miniatyr i Windows 8 fick mig att tänka på en miniatyr problem som irriterade mig alltför länge. En gång i tiden Jag minns att jag hade miniatyrerna för PSD (Photoshop) filer. Jag tydligt minns att ha och använda dem som referens, och sedan någonstans längs linjen (och flera datorer verkar) de gick bort. Min dåliga vanan att dåligt namnge mina arbetsfiler är att fånga upp med mig … Jag behöver dessa miniatyr tillbaka! Jag har Photoshop CS6 installerat. Vad kan jag göra för att få tillbaka dem i Windows 8?

vänliga hälsningar

Shoppin ‘med Inga tummen

Tror inte att ditt minne opålitliga, du är rätt i ditt minne av miniatyr en gång i tiden. Versioner och versioner sedan, vilket motsvarar med ditt minne av det har varit ett par datorer i det förflutna, gjorde Adobe faktiskt leverera en codec med deras Windows Installer för att möjliggöra korrekt miniatyrbilder i Windows. Påstås codec de använde orsakade någon form av konflikt med nyare versioner av Windows och i stället uppdatera den, de helt enkelt tappat den.

För att lösa din saknas miniatyr dilemma, måste vi fokusera på det pusselbit: den saknade codec. Enkelt uttryckt är en codec ett datorprogram med förmåga att kodning eller avkodning av någon form av digitala data. I vårt fall vi vill ha en codec som kan extrahera data från en Photoshop-fil och skicka det till Windows hur Windows gör native det med andra filer som JPG och sådant. Lyckligtvis är Windows mycket utbyggbara via codec packs och det är ingen svett att lägga till funktioner du önskar igen, sedan Windows Vista har Windows hade en specifik ram bara för bilder som kallas Windows Imaging Component (WIC) avsedda just för dessa situationer.

Först, innan vi kommer in i själva fixeringssteget, låt oss lyfta fram vad vi inte ska göra. Det finns en mängd olika lösningar som är föråldrad eller fungerar inkonsekvent. Det brukade vara en enkel registren hacka and.DLL som möjliggjorde miniatyrer för äldre versioner av Photoshop. Det fungerar inkonsekvent på Windows 7 med nyare versioner av Photoshop och inte alls på de senaste versionerna på Windows 8 (men för läsarna med äldre system och äldre versioner av Photoshop är det en fri, om än ofullständig lösning). Det finns också en mängd olika kommersiella codecs begränsad till just Photoshop som lägger till i miniatyr funktionalitet. Vi kommer att hoppa dessa lösningar eftersom de kostar $ 15-30 för en mycket begränsad lösning.

I stället ska vi rekommenderar det verktyg vi använder, Fastpictureviewer ($ 15, för närvarande på en semester / nyår försäljning för $ 10), eftersom det gör inte bara miniatyr stöd för Photoshop-filer, men dussintals andra filformat inte inbyggt stöd Windows, inklusive andra Adobe Creative Suite filformat som Illustrator-filer, specialitet kamera format som RAW-format som används av Canon, Nikon, Olympus och andra kameratillverkare, Google Sketchup, och andra grafiska designformat.

Dessutom ökar mängden av data som visas i Utforskaren förhandsgranskningsfönstret, vilket gör det ännu enklare att mange dina filer utan att öppna dem. Fastpictureviewer är codec pack val på en hel del stora designföretag som Blizzard Entertainment och Disney på grund av det stora antalet format som stöds och den extra information du får i förhandsvisningar. Medan vi gillar fria lösningar och vi inte har något emot dölja om i registret för att fixa saker här eller där, $ 15 för en produkt som fungerar på Windows 8 hela vägen tillbaka till Windows XP och täcker att många filformat är $ 15 väl spenderade. (Om du är orolig att det inte kommer att vara $ 15 väl spenderade, kan du prova två veckors studie.)

Till skillnad från mixtra med registret, installera Fastpictureviewer är död enkel. Ladda ner installations här installerar appen och starta om datorn (eller, om du är hat till omstart typ startar explore.exe).

När du har startat ser du att dina miniatyrer har gått från generiska ikoner

att visas korrekt ikoner med detaljerade metadata också

Du är allt klart med riktiga Photoshop miniatyrer samt miniatyrer för bara om någon annan kamera RAW eller utformning format du behöver. Tack vare den utbredda företags antagandet av Fastpictureviewer, det finns liten chans att ett nytt och vanligt format som dyker upp kommer att lämnas ut.

Har en pressning tech fråga? Skjuta oss ett mail på ask@howtogeek.com och vi ska göra vårt bästa för att svara på det.

SageThumbs https://code.google.com/p/sagethumbs/ Kommer att ge dig miniatyrer så bra och gratis.

Naturgas är luktfri, efter en explosion i 1937 dödade hundratals i en Texas skola, var lagar passerade kräver en lätt upptäckt lukt läggas till alla naturgas.