frågar Värme: hur gör du ta fram människor i din facebook nyhetsflöde du tidigare har dolt?

Facebook kan uppdatera menyer och gränssnitt vänster och höger, men det säkert betyder inte att de gör dem lättare att använda i processen. Den dåliga menydesign och vaga terminologi gör det ganska svårt att göra ändringar (eller att ångra ändringarna), i många fall. Läs vidare när vi hjälper en läsare liva upp sin nyhetsflödet genom att returnera tidigare dolda vänner i förgrunden.

Kära How-To Geek

Det är inte mycket av ett liv eller död problem, för att vara säker, men det är ett som är lite frustrerande. Förra året när många av mina Facebook-vänner ständigt publicera uppvärmd politiska saker, började jag kontrollera “Jag vill inte se det här” och “Sluta följa” poster i min feed mycket. Sagt och gjort, jag “dämpad” eller vad man nu vill kalla det en hel del människor. I efterhand kan jag ha varit lite förhastat med kon av tystnad och nu vill jag att liva den gamla nyhetsflödet upp igen.

Det enda problemet är … jag kan inte räkna ut hur man gör det. Jag har tittat på varje meny och undermeny och jag kan inte hitta en lista över de personer jag har dämpat. Jag hittade en lista över personer som jag har blockerat (som inte har några poster) så det är ganska meningslöst. Vad gör jag? Visst måste det finnas en lista jag kan faktiskt titta på, eller hur?

facebook Frustrerad

Det är i själva verket, en lista. Du ska inte känna alls dåligt för att inte hitta den här listan eftersom det är dolt i det mest löjliga plats som vi är 99 procent säker genomsnittlig användning skulle aldrig råkar snubbla på. När du är inloggad på ditt Facebook-konto på en dator (inte en mobil enhet) navigera till din nyhetsfeed. Titta på listan över poster på längst till vänster menyn (det är där du kommer att se saker som “News Feed” och “meddelanden” direkt under din profilbild.

Om du håller musen direkt till vänster om “News Feed” länken, kommer en liten växel visas

Klicka på den växel och lite “Redigera inställningar” rutan dyker upp från det. Klicka på “Redigera inställningar” och du kommer att tas till “Redigera nyhetsflöde Settings” låda som så

Det är huvudlistan över alla de människor du har unfollowed och dolda inlägg från. Du kan helt enkelt klicka på “x” bredvid deras namn för att ta bort dem från den dolda listan och klicka sedan på “Spara”. Ett annat sätt att uppnå samma mål (men långt mer tråkiga om du behöver göra det för mer än ett fåtal personer ) är att besöka personens Facebook-profil sida. Det finns en Följ / Sluta följa knappen i det nedre högra hörnet på varje persons omslagsfoto som du kan växla.

Har en pressning tech fråga? Skjuta oss ett mail på ask@howtogeek.com och vi ska göra vårt bästa för att svara på det.

Hockeyrinkar brukade ha en enda gemensam straffområdet, spelare från motsatta lag skulle ofta fortsätta kampen som landade dem i rutan medan bundet i det.