frågar Värme: kan jag ansluta en USB-enhet rakt in mitt moderkort?

Vi är alla bekanta med att ansluta en USB-kabel eller dongle till de externa portarna på våra datorer, men är det möjligt att ansluta en USB-enhet direkt till moderkortet så att enheten är göms undan och säkert innesluten i fallet med datorn? Läs vidare som vi visar dig hur du enkelt kan eftermontera en dator med den här funktionen.

Kära How-To Geek

Två av dina senaste artiklar fick mig att tänka. Först pratade du om att uppgradera datorn till USB 3.0 och sedan några veckor senare du talade om att lägga Bluetooth till datorn via USB dongle.

Vad händer om du ville lägga till att USB dongle (eller en flash-enhet eller något USB-baserad för den delen) till datorn, men på insidan? Jag menar jag inte behöver ansluta och koppla bort Bluetooth dongle, det kan stå permanent inkopplad alltid för alla jag bryr mig. Och hur människor kör operativsystem från flash-enheter som XBMC eller FreeNAS? Jag är alltid paranoid att någon kommer att dra OS-minne och skruva upp allt. Jag skulle vara mycket lyckligare om flash-enheten doldes i fodralet.

Är det möjligt? Finns det något sätt att ansluta en USB-dongel eller flash-enhet rakt in moderkortet?

vänliga hälsningar

dongle nyfiken

Vid beräkning där det finns en vilja finns det ett sätt, och i den mån sådana frågor går din begäran är inte särskilt besynnerliga. Det är fullt möjligt att ansluta en USB-dongel eller flash-enhet direkt till ett moderkort.

Vissa moderkort, nästan uteslutande server moderkort, kom med den här funktionen i exakt de skäl som du anspelar till: du kan ladda lätta operativsystem på flashmedia och den bästa platsen för att flashminnes på en rackmonterad server är säkert i fodralet.

Låt oss ta en titt på Super X10SLH-F moderkort som ett exempel på en sådan server moderkort design. I top-down bild nedan kan du se den blå USB 3.0-port sticker rakt upp från den nedre kanten av moderkortet.

Att hamnen fungerar precis som portarna på baksidan på moderkortet som kan nås från baksidan av datorn fallet: bara att koppla in en USB-enhet och det är som om du har kopplat in den i en traditionell fall port.

Efterfrågan på sådana interna USB-portar på konsument moderkort är ganska låg, men så var inte förvånad över att du inte har en på din stationära dator. Låt inte det hindra din dröm interna USB hårdvara men eftersom det är trivialt lätt att lägga till den i maskinen (så länge du har en ledig USB-header inne).

Låt oss referera till samma bild igen. Något till vänster om USB-porten på bilden är tre USB rubriker (två svart USB 2.0 rubriker och en USB 3.0 header), Bank of tre indikeras av pilen i bilden nedan. Medan interna USB-portar är sällsynta på konsument moderkort, är dessa rubriker (särskilt USB 2.0 sådana) finns på nästan alla moderkort runt.

Det finns mycket billiga adapterkablar / moduler som du kan använda för att stänga av dem rubriker i funktionella USB-portar och de kräver inte mer arbete än att öppna ditt fall och ansluta dem. Om du vill konvertera en USB 3.0 rubrik till en intern USB 3.0-port, du kan göra det med en adapter som ansluts rätt in och ger en vertikalt orienterad USB-port (~ $ 3) eller så kan du använda en adapter med en kabel (~ $ 6) om du behöver placera dongle eller flash-enheten av någon anledning (som ditt fall är särskilt grunt djup).

Samma adaptrar finns för USB 2.0 rubriker, också. Här är en vertikal port adapter (~ $ 11) och en adapter med en kabel (~ $ 4), båda fästa till USB 2.0 moderkort rubriker.

Så länge du har en öppen header på moderkortet, för några dollar reservdelar, och några minuter att öppna ditt fall och anslut den nya adaptern i, det finns inget som står mellan dig och en USB-installationen dolda inside-the-fallet.

Har en pressning tech fråga? Skjuta oss ett mail på ask@howtogeek.com och vi ska göra vårt bästa för att svara på det.

Det stora problemet med denna metod är om fallet är metall, kommer det att blockera Bluetooth-signal. Samma sak med WiFi.It kommer att fungera bra för en flash-enhet.

Alla fall är någon form av metall, men inte järn eller stål rakt fram, cuz de är riktigt tunga och fallet behöver inte stå extrem vikt ovanpå dem. Jag har använt PC fall som stolar och de fungerar perfekt, ingen skillnad mellan före och efter.

Alla fall är någon form av metall, men inte järn eller stål rakt fram, cuz de är riktigt tunga och fallet behöver inte stå extrem vikt ovanpå dem. Jag har använt PC fall som stolar och de fungerar perfekt, ingen skillnad mellan före och efter.

Det har ingenting att göra med @ wd5dhk s punkt. Hans poäng var att du inte kan använda en intern adapter för WiFi eller Bluetooth eftersom fallet blockerar signalen, och detta gäller alla dator som är konstruerad och byggd för hemmabruk: FCC regler kräver datorhöljet för att blockera radiosignaler, så datorn inte stör TV och radio.

För några år sedan var jag tvungen att ge ytterligare portar på en dator och jag installerade en via chipset PCI-kort. Det hade 3 externa portar och en ombord. som kan användas för att direkt koppla in en flash-enhet, en förlängningskabel eller säkerhet dongle för dyra program. Även i dag de flesta av de addon korten har denna funktion.

Det är precis vad jag menar. Thanks.The fall är utformad för att blockera radiovågor. Både Bluetooth och WiFi använder radiovågor. Fallet kommer att skydda dem.

Det finns en medicinsk skillnad mellan en hjärtattack och ett hjärtstillestånd: en hjärtinfarkt är en cirkulationssvikt (blockerat blodflöde) och ett hjärtstillestånd är ett elektriskt fel (oregelbunden hjärtrytm).