frågar Värme: ska jag förvara mina batterier i kylskåpet?

Vissa människor svär genom att lagra sina batterier i kylskåp för att förlänga livslängden på batteriet och ber om ursäkt för det uppenbara skämt förvara livsmedel hålla dem fräscha. Är det verkligen hjälpa? Finns det någon legitim anledning för att sätta batterierna i kylförvaring?

Kära How-To Geek

Jag letade efter en liten batteri förvaringsbox på Amazon idag med målet att hålla mina urladdade batterier i en låda och nyladdade batterier i en annan. Medan du tittar på batteriförvaringslådor jag märkte ett gäng av dem (som här Dial AA Batteri Förvaringsbox) märktes “Lämplig för kylskåp lagring”. Vad i helvete? Varför skulle du placera batterierna i kylskåpet? Jag söker på nätet för ett definitivt svar, men det verkar som alla andra webbplats motsäger den var innan det. Vad är grejen? Ska jag sätta mina batterier i kylskåp eller inte?

vänliga hälsningar

batteri Förvirrad

Du har säkert rätt att förbryllad ämnet och sedan förvirrad av sökresultaten du hittade, det finns massor av desinformation blandat med gammal information flyter runt. De fem andra sammanfattningen i ämnet är att vissa batterier, i vissa situationer, faktiskt dra nytta av kylning, men praktiskt taget dock för det mesta ingen ska sätta sina batterier i kylskåpet. Låt oss gräva i ämnet lite för att se om det skulle vara lämpligt.

Låt oss först titta på varför människor även sätta sina batterier i kylskåpet. Den underliggande principen (vilket är faktiskt vetenskapligt korrekt) är att den kallare temperaturen saktar utmatningshastigheten energi. Varje batteri har en hastighet av självurladdning, den hastighet med vilken det förlorar en procent av sin lagrade energi medan bara sitter där gör ingenting (t ex i paketet, kastas i skräplådan, etc.)

Denna självurladdning inträffar på grund av vad som är känt som “sidoreaktioner”, kemiska reaktioner som sker i batteriet även när det inte finns någon belastning som appliceras på den. Det finns inget sätt att undvika självurladdning, men förbättringar i batteriet design och tillverkning har minskat avsevärt hur mycket energi går förlorad under lagring. Här är hur mycket vanliga batterityper ansvarsfrihet vanligtvis per månad vid rumstemperatur (cirka 65F-80F).

Alkaliska batterier: Dessa är dina vanligaste engångsbatterier: den typ du köper, använda tills de är urladdat och sedan avyttra dem. De är helt lagringsstabila och vanligtvis förlorar 1% eller mindre av sin avgift per månad.

Litiumjonbatterier: Funna i bärbara datorer, high-end bärbara elverktyg och mobil elektronik, litium-jon-batterier har en urladdningshastighet på cirka 5% per månad.

Nickel-kadmium (NiCa) batterier: Även om det inte används i stor utsträckning idag, nickel-kadmium-batterier var den första allmänt antagit uppladdningsbart batteri. Du kan fortfarande hitta dem på vissa bärbara elverktyg och i andra tillämpningar, men få konsumenter köper dem i dag för ljus hem uppladdningsbara användning. Urladdningshastigheten på nickel-kadmium-batterier är typiskt omkring 10% per månad.

Nickelmetallhydrid (NiHm) Batterier: nickelmetallhydridbatterier till stor del ersatt NiCa batterier för konsumentbruk (särskilt i den lilla batterimarknaden). Tidiga NiHm batterier hade en ganska hög grad av urladdning och kan förlora upp till 30% av sin laddning per månad. Låg självurladdning (LSD) NiHm batterier infördes 2005 och har en urladdningshastighet runt 1,25% per månad, vilket är i nivå med den låga urladdningshastighet av engångs alkaliska batterier.

Om man tittar på urladdningshastigheter, är det rimligt att vissa människor i vissa tillämpningar vill sätta batterier i kylskåpet. Om du var en fotograf som behövs för att lagra en massa tidiga generationen NiHm batterier för dina blixtar, till exempel, det kan ha gjort klokt att ta ut dem alla på en gång, lägg dem i kylskåpet, och sedan kasta dem i din utrustning väska morgonen en stor händelse.

I praktiken, men det är bredvid ingen anledning att sätta batterierna i kylskåpet. Oavsett vinner du kan komma i hållbarhet med hjälp av tekniken skulle uppvägas av potentiella problem. Micro kondens på och inuti batteriet kan skada den och orsaka korrosion. Extremt låga temperaturer (t.ex. en mycket kylig del av kylskåpet eller placera dem i en frys som vissa människor felaktigt råda) kan ytterligare skada batterierna. Även om du inte direkt skadar batteriet, måste du vänta på att batteriet värmas upp för att använda den och hålla den från att samla kondens om rummet är fuktigt.

I huvudsak, du riskerar att förstöra batterierna för att pressa ett par månaders lagring av dem och dessutom de batterier som gynnas mest av kylförvaring är laddningsbara och kunde bara laddats innan din avsedda användning. Att försegla vår hållning lämnade batterierna vid rumstemperatur, tillverkarna själva officiellt rekommendera mot det. Så, köpa batteriet förvaringsbox, men hålla det på en sval, torr och icke-kyld plats.

Har en pressning tech fråga? Skjuta oss ett mail på ask@howtogeek.com och vi ska göra vårt bästa för att svara på det.

Lagringen av batterier i kylskåpet går tillbaka till de dagar av kol-zink batteries.Photographers skulle göra detta ganska ofta som deras högt prissatta batterier för utlöses som användes på 50-talet och 60-talet var föremål för självurladdning.

Vid omladdning mina NiMH-batterier, märker jag att vid slutet av laddningen att batterierna är ganska varmt för varm. Som batterierna laddas och bli varm de ökar i motstånd som med alla elektriska apparater värme leda till resistens. Låta dem svalna tillåter mig att ladda dem igen. Upprepa denna process flera gånger (i allmänhet 4) gör det möjligt att batterierna ta mer laddning (nuvarande) vilket ger en längre tids användning (upp till 25%). För en snabb svalna jag placera dem ibland i frysen inte överstiger en halv timme. När jag använder batterier (AA) har jag märkt att de har överskridit normal användning av 45 minuter i min kamera till en timme ibland 01:20. Återigen så aktuell avlägsnas de tenderar att värma upp till en punkt av obehagligt att beröra. Obekväma att röra är en farlig punkt av alla elektriska apparater och användning bör avslutas. Jag rekommenderar inte långtidslagring av batterier i kallt av samma skäl som tidigare angivits. Men i den metod som jag har beskrivit, kan en bit av en extra kostnad erhållas. Kom ihåg obekvämt att röra tanke. Kontrollera alltid din laddare för överskjutande uppvärmning så ofta som möjligt och anordningen där de används.

Du döda dina batterier! Om de får något mer än något varmt i slutet av laddningen, du laddar dem i alltför snabb takt med alltför hög laddningsström. 200mA är den snabbaste du någonsin skulle ladda AA NiMH-batterier. Medan din metod för laddning av batterier kan tyckas vara att ge dig mer laddning livet, i det långa loppet, är batterierna kommer att dö tidigare än de annars skulle ha gjort. Dessutom är allt som svalna och ladda igen svammel mer arbete än den lilla vinst du kommer att motivera. Det skulle vara mycket lättare att bara bära några extra batterier och ändra dem när de kör.

Om du inte redan har ett, få en bra “smart” laddare, såsom La Crosse BC-700. En smart laddare gör ett bättre jobb med att reglera laddningsström och mattas laddningen mot cykeln för att undvika överhettning, vilket förhindrar skador på batteriet (som du verkar redan vara medvetna om, är värme dödligt batterier). Även om BC-700 har laddningshastigheter högre än standard 200mA, bör du använda dem endast om du får ett “fastnat” batteri, en som inte vill nå full laddning. Den handfull “fastnat” batterier jag har stött på svarade på 500mA, då kan laddas efter att på säkrare standard 200mA.

Om du inte använder låg självurladdning NiMH-batterier, rekommenderar jag starkt Sanyo Eneloops. Jag har några som är flera år gamla och är still going strong. Till skillnad från vanliga NiMH, som kan tömma sig i så lite som en månad, LSD NiMH, såsom Eneloops, kommer att hålla en stor del av sin laddning så mycket som ett år eller mer. Eftersom ett laddningsbart batteri livslängd mäts i antal urladdning / laddningscykler kommer LSDs pågå mycket längre än konventionella NiMH, eftersom de inte behöver laddas lika ofta. Jag har Eneloops som är flera år gamla och still going strong, av över hundra AA och AAA, jag har ännu inte har en tärning på mig.

Generellt i slutet av laddningen, de är behagligt varmt. De (2) som har fått Hot, omedelbart kastas, eftersom värmen indikerade ett potentiellt problem. Detta resulterade antagligen från att ha använt dem i en enhet som mest sannolikt hade utvecklat en nära kort eller en kort internt som de var mycket varm när den avlägsnas från anordningen. Vid uppladdning de åter fick heta och kastades. Laddaren var också kastas eftersom den utvecklade ett problem som följd. Som en veteran elektriker på 43 år som jag inte rekommenderar eller främjar lagring av batterier i kylskåpet eller frys. Även om jag kommer att kolla din enhet rekommendationer.

Duracell småbatterier nu alla komma med en etikett som hävdar en 10-årig lagringstid. Jag antar att du måste vänta och see.Duracell gör en laddare som har en automatisk avstängning efter avslutad. Laddnings ljus ändras från rött till grönt. Jag har aldrig haft varma batterier med denna laddare, så jag gissar att det fungerar. Modellnamnet är inte på laddaren, men det är ett som är en clamshell enhet.

Huskatter sover mellan 12-20 timmar per dag med den genomsnittliga katt sover cirka 13-14 timmar.