frågar Värme: tillgång till usb i virtuella maskiner, automatiskt räta skannade bilder, och produktnyckel återhämtning

En gång i veckan vi delar några av läsaren frågor vi svara Fråga HTG roundup, idag har vi tittar på att komma åt USB-enheter i virtuella maskiner, hur automatiskt att räta ut och beskära skannade bilder, och hur man återställer produktnycklar från en gammal dator .

Kära How-To Geek

Hur kan jag använda en USB-enhet och Microsoft Sync Toy att säkerhetskopiera data från en Virtual Machine? Som standard USB-enheten är ansluten till värddatorn visas inte i min Virtual Machine.

vänliga hälsningar

Säkerhetskopiera i Boise

Kära Säkerhetskopiera

Du måste ställa in ett pass-through-system för din USB-enhet så att den fysiska porten och kör på den fysiska värden förs vidare till VM. Bara så vi täcker baserna, här är hur man gör det i VMWare Virtual Machine, i VirtualBox och Microsoft Virtual PC.

Kära How-To Geek

Först av allt, mycket trevlig webbplats. Jag älskar alla Linux täckning som jag är en nyomvänd. På min fråga, jag är i färd med att skanna min familj hela fotoalbum. Jag skannar lika många bilder som passar per skanning för att förkorta den tid det tar.

En del av mina bilder är lutade och måste rätas. Så nu har jag ett par hundra skannade bilder av 4-6 bilder som jag har behov av att beskära och räta ut manuellt. Jag vet att Photoshop har denna förmåga men jag är en högskolestudent och inte har så mycket pengar att spendera just nu. Jag behöver en funktion liknande den automatiserade beskära och räta funktion som finns i Photoshop. Några idéer? Mitt system kör den senaste och bästa Ubuntu utgåva (64-bitars). Tack för alla förslag.

vänliga hälsningar

Skanning i Sacramento

käre Scanning

Det finns ett par olika sätt du kan närma sig detta problem. Eftersom du är en student skulle kunna kolla runt och se om du kan få tillgång till en dator varv på campus med Photoshop installerat. Du kan också plocka upp en kopia av Photoshop Elements för under $ 100 med en studentrabatt och använda Divide skannade bilder funktion.

Bortsett från det, kan du göra allt för gratis om du använder GIMP på Linux-system. Det är ett skript för GIMP kallas, på lämpligt sätt, det Divide skannade bilder Tool. Här är en skriva upp om hur man installerar och använder den. GIMP-skript kommer att få jobbet gjort, men vissa av inställningarna är bakvända. Se till att prova det på en kopia av dina bilder och läsa instruktionerna på handledningen noggrant. Lycka till!

Kära How-To Geek

En dator till mig nyligen dött. Hårddisken är bra, men, och jag har kunnat dra den från maskinen och montera den i en annan dator. Jag skulle vilja dra gamla produktnycklar bort av det, men jag vet inte var jag ska börja. Några idéer?

vänliga hälsningar

Nyckel Uppsamling i Kansas

Käre Key Uppsamling

Få ut av den gamla maskinen och in i en ny maskin (eller en lämplig hårddisk docka) är det svåra. Vad du behöver göra är att ta en titt handledning om produktnyckel återhämtning här. Du har dina nycklar säkerhetskopieras i en fråga om minuter.

Har en pressning tech fråga? Skjuta oss ett mail på ask@howtogeek.com och vi ska göra vårt bästa för att svara på det.

KÖPTE ny laptop, HATAR WIN 7, HAR XP PRO OEM CD & PROD.CODE, Hur tar jag bort WIN 7 OCH INSTALLERA XP

HELPPPPPPPPPPP

Um, ja, kanske dessa Virtual PC inställningar vara lite off

GÄLLER FÖR

Microsoft Virtual PC för Mac Version 6.1

Warren, jag vet att detta inte svara på din fråga, men varför? Jag kan inte ens börja förklara hur mycket bättre 7 är än XP. Exakt vad du “hat” om det? De flesta delar av systemet kan finjusteras för att ge dig mer av en klassisk eller XP känsla. För att inte nämna 7 är säkrare, säkrare och i teorin enklare att använda och med fler funktioner. Om du måste installera XP. (Som återigen, jag starkt rekommenderar INTE …) Du kan infoga XP installation CD, sedan en gång den sparkar in installatören, göra avancerade installera eller något liknande och radera 7 enhet, sedan installera. Och återigen, är Windows XP 10 år gammal OS. Det är en dinosaurie. Den enda anledningen till att många människor fortfarande använder det i företag och vad som inte beror på att det är antingen för dyrt eller för mycket av ett besvär att uppgradera. Andra kan ha vissa udda dåligt codded skit program som bara körs på XP. Vilket i så fall kan du använda Windows XP-läget. Hoppas det hjälper. (Om det inte bara förvirra dig mer … 😛 Jag brukar skriva något länge som detta, läsa den igen, sedan ta reda på det är oläslig men blir för lat för att fixa det … LOL)

Warren, Det är en nyare bärbar dator har förmodligen SATA-hårddisk och XPwill inte se att nyare enhet om du slipstream en SATA-drivrutinen i en ny iso image och bränna en ny XP-CD.

Hej Warren, Om jag var i din position jag skulle göra en systemavbildning av din Lappy innan du installerar XP. Detta sätt om och när du behöver gå bakåt / framåt till Win7 du inte kommer att behöva köpa en ny installationsskivan,. Jag har installerat xpsp3 på ett skrivbord som hade SATA-enheter så att shoul inte vara ett problem,. Hoppas att detta hjälper.

Är det här till hjälp när jag vill installera Windows 7 och / eller Office 2010 på samma dator eller en ny,? Jag har alltid varit paranoid att när jag installera någon av dessa produkter, kan jag inte installera dem igen om mitt hårda enhet misslyckas eller jag behöver åter partition, eller så får jag en ny dator.

Google Picasa kommer att räta bilder och det är gratis!

Har någon någonsin tänkt mata CATV signaler på kraftnätet således att bli av med kabel co. Monopol och skit service.

Aaron

Som svar på Warren motvilja av Windows 7 – där han vill installera XP över 7 – svarade du

Warren, [Om] det är en nyare bärbar dator det förmodligen har [a] SATA-hårddisk och XP kommer inte att se att nyare enhet om du slipstream en SATA-drivrutinen i en ny iso image och bränna en ny XP-CD.

Jag håller inte med. Det råd verkligen gäller inte för 99,9 procent av datoranvändare. (Jag skulle kunna säga 100% om det inte vore för en del idiotiska maskinvara där ute som bara inte kommer att fungera på något annat sätt – och som vanligtvis grund av dålig konstruktion / teknik.)

Vad du förmodligen tänker på kan vara SCSI och / eller RAID-stöd. Eftersom med SCSI / RAID, det är en mycket gemensamt behov av att få dessa enheter och fungerar innan du kan även fortsätta att installera Windows. Men med SATA, du förmodligen inte behöver oroa sig för någonting bortom kontroll / inställning av BIOS.

Huruvida en SATA-enhet kan ses och användas verkligen beror på BIOS. Det finns nästan aldrig något behov av att göra någon form av slip streaming av SATA controller förare i Windows installationsmediet om BIOS tillåter redan någon form av I / O till SATA-enhet. Och eftersom vi pratar om en bärbar dator är det nästan en garanti för att BIOS faktiskt inte se SATA-hårddisk. Därför skulle glida ångande verkar vara ett slöseri med kraft om det fanns också andra viktigare saker som ingår (slip strömmade in) som service pack, säkerhetsuppdateringar, etc. Så min poäng är att slip streaming bättre förare helt av sig själv i Windows installationsmedium är verkligen slags dum särskilt när man betänker att du förmodligen kan göra det ännu lättare efter Windows är installerat.

… Och det är ännu dummare när du inser att de optiska enheter från där Windows är vanligen installerat från är också SATA-enheter. Så installera drivrutiner för något som redan fungerar slags faller längs samma resonemang “laga det inte om det inte är trasigt.”

Nu när Windows är installerat kommer du förmodligen vill uppdatera några drivrutiner för att få bättre prestanda – särskilt när det gäller stöd för video eller ens ger möjlighet att bränna optiska skivor. Och med Windows XP är det nästan viktigt att du gör detta också. I själva verket, installera chipset drivrutiner är ofta en stor förutsättning. Men med Windows 7 det ofta gjort för dig som är ytterligare en anledning att sluta använda (eller installera) XP.

Även mindre kända än smeder, whitesmiths existerar, de arbetar med tenn i stället för järn.