innan det var känt som den svarta pesten befolkningen decimerar pandemin var känd som?

Svar: Den justinianska pesten

Långt innan Black Plague svepte genom Europa och decimerade befolkningen i den 14: e århundradet, var det utplåna horder av människor i östra romerska riket under det 6: e århundradet. Vad vi har gett olika namn under åren, böldpest, Black Plague, digerdöden, och andra namn som telegraf hur allvarlig sjukdoms är alla manifestationer av samma bakterier: Yersinia pestis.

När människor började samlas i stora mängder i tidiga stadsstater, kom skadedjur tillsammans med dem att leva på sina livsmedelsbutiker och vägra. Tillsammans med de ohyra kom loppor (verkliga bärare av bakterierna), dessa skadedjur i kombination med dåliga sanitära praxis i dag lett till täta och förödande utbrott av bakterierna. Långt innan svindlande antalet dödsfall runt 1340-talet och 1350s i Europa, det var en mindre, men ändå dödligt, utbrott runt om det 6th århundradet kallas justinianska pesten orsakas av de bakterier som skulle resa lugnt och med stor konsekvens runt Asien och Europa i århundraden.

Trots Yersinia pestis infektioner har en dödlighet på cirka 50 procent i obehandlade fall, Justinianus I (den romerska kejsaren vid tidpunkten för det ursprungliga utbrottet) överlevde en borste med pesten som senare skulle namnges efter honom.

Detta är helt enkelt nonsens. Om du menar “Vad var tidigare pandemi orsakad av samma organism som orsakade Digerdöden heter?” rimligt nog. Digerdöden var aldrig känd som justinianska pesten. De var 800 udda år isär och varken titel syftar på själva sjukdomen, men till pandemier det orsakat.