kan ett domännamn har både IPv6 och IPv4-adresser?

När du lär dig mer om domännamn och hur systemet fungerar, kan du finna dig undrar om domännamn har både IPv6 och IPv4-adresser. Med detta i åtanke, dagens Superuser Q & A inlägg har svaren på en nyfikna läsare frågor.

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A webbsidor.

Foto med tillstånd av thierry Ehrmann (Flickr).

Superuser läsare Niks vill veta om domännamn har både IPv6 och IPv4-adresser

Kan ett domännamn (som example.com) har både IPv6 och IPv4-adresser? Vilken IP-adress gör ett domännamn har IPv6 eller IPv4?

Jag är ärligt talat inte säker på att ett domännamn har båda, eller någon, vid en given tidpunkt.

Kan domännamn har både IPv6 och IPv4-adresser?

Superuser bidrags Journeyman Geek har svaret för oss

Säker. Du har en A-post (för IPv4) och en AAAA Record (för IPv6). Typiskt AAAA Record blir löst först, sedan ett rekord.

Du kan antingen ha bara en ett namn (IPv4-bara värd), en AAAA Namn (IPv6-bara värd), eller båda. Du kan även ha olika servrar för båda. Du kan även ha flera A och AAAA Namn (för olika dual-stack eller en blandning av IPv4 och IPv6) servrar.

Se till att läsa igenom resten av denna intressanta diskussion via tråden länken delas nedan!

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

En enda domännamn kan ha flera olika adresser samtidigt. A (generell IPv4-adress) och AAAA (allmänt ändamål IPv6-adress) är bara två av dem.

Den andra vanligaste är MX-posten. Detta används för e-postservrar, så att något liknande myhost.com att skicka e-post till en server och kartlägga inkommande www-anslutningar till en annan dator helt.

Kolla in alla de olika posttyper på Wikipedia artikeln

Kärn har inget smör i det, mjölken kallas så eftersom det är det som blir över efter att fettet tas bort för att göra smör.