kan ett smart termostat faktiskt spara pengar?

Smarta termostater är bekväma, och hävdar att de kan spara en hel del pengar på dina energikostnader. Men är en smart termostat faktiskt värt priset och ansträngning?

Om du inte vet mycket om smarta termostater, kanske du tror att de är magiska enheter som helt kan förändra ditt sätt att värma och kyla ditt hus. Det är … .slightly sant, antar vi.

Smarta termostater kan du ändra olika termostat inställningar från din smartphone-och i vissa fall, en webbläsare, dator, eller med din röst med hjälp av en enhet som Amazon Echo. Detta ger en ny nivå av bekvämlighetsskäl, eftersom du kan skruva upp A / C när du är på väg hem från semestern, så det är trevligt och cool med den tid du kliver in genom ytterdörren. Eller så kan du skruva upp värmen medan du hopkrupen på soffan, utan att behöva gå över huset.

De flesta smarta termostater kan du också visa din användning historia och se när värme eller kyla sparkade på och vid vilken tidpunkt som inträffade, vilket ger dig en bättre uppfattning om hur ofta systemet är igång.

Kanske den största funktionen av smarta termostater, åtminstone i vissa fall, är förmågan att lära justeringen vanor. Nest termostat, till exempel, kan lära sig med tiden när du är hemma eller borta, och hur varm eller kall du ditt hus att vara vid olika tidpunkter under dagen, utan att du behöver programmera den manuellt. Du justerar bara termostaten när du vill, och det lär dessa vanor.

Allt detta låter bra, och om du är i marknaden för en ny termostat eller bara vill göra ditt liv lite enklare, en smart termostat verkar vara en no-brainer. Men det finns några andra saker att tänka på.

Kostnaden är förmodligen den största nackdelen, att se att de flesta smarta termostater kostar runt $ 250, medan en traditionell, grundläggande programmerbar termostat kan fås för så lite som $ 25.

Det innebär att de extra kapacitet-smartphone tillgång, användning historia, möjligheten att ha din termostat justera temperaturinställningar för dig och andra klockor och visselpipor kostnad en extra $ 225 eller så.

Naturligtvis kommer den extra pengar du spenderar på en smart termostat spara mer pengar i det långa loppet, eller hur? Smarta termostater marknadsförs som har förmågan att enkelt spara pengar på dina energikostnader, och de verkligen kan.

Men det är egentligen bara för att termostaten kan lära dina justerings vanor och optimera uppvärmning och kylning, vrida ner A / C under dagen när du är på jobbet och slå på den igen när du kommer hem. En grundläggande programmerbar termostat kan göra exakt samma sak, men det är mycket mer av ett besvär att programmera använda dessa clunky knappar. Smarta termostater är mycket snabbare och enklare att programmera, och en del (som Nest) kan göra allt automatiskt, vilket gör det ännu enklare.

Så på egen hand, smarta termostater förmodligen inte kommer att spara mer pengar än en vanlig, programmerbar termostat. Och om ditt hus inte är optimerad för luftflöde och ventilation, så har du mycket större problem än bara termostaten.

Men om du inte kommer att ta tid att programmera termostaten du redan har, eftersom det är alldeles för mycket av en smärt en smart termostat kan vara en klok investering, eftersom det kan programmera själv för dig (eller åtminstone göra det mycket enklare än en traditionell termostat). Fjärråtkomst kapacitet enbart skulle vara värt de extra pengar också. Många människor, däribland jag själv, föredrar att ha full (eller åtminstone de flesta) manuell kontroll över termostaten, och fjärråtkomst är praktiskt, jag kan helt enkelt öppna upp smartphone app och ändra temperaturen på termostaten, oavsett var jag m vid i världen.

I slutändan, du behöver antagligen inte en smart termostat, och de kommer inte nödvändigtvis att spara mer pengar på dina energikostnader på egen hand (om inte den aktuella termostat är så trubbig att du inte programmerar det optimalt). Men de är säkert mer praktiskt, och om du inte tar dig tid att använda din termostat som det var utformat, kan en smart termostat spara några dollar samtidigt som ditt liv enklare.

Extra $ 225 är för mycket, men i det långa loppet ja dess ska spara massor av dollar, tid och energi. Spara pengar för dig själv och energi för kommande generationer.

Jag är säker på att “spara pengar” med en smart termostat mer marknadsföring än verkligheten. Ungefär som nästan allt annat. Tills den dagen kommer att vi billigt kan motorisera fönster och ventiler, då besparingarna kan vara försumbar. Jag har en Ecobee3, och medan freakin cool, ser jag inte det rädda oss mycket- särskilt på somrarna när det är mycket varmt och fuktigt. A / C har att rutinmässigt cykel för att hålla fuktigheten i huset nedåt. Det kan vara mer nytta på vintern där vi kan justera vid behov. Det är långt mer “ekonomisk” för att höja en temperatur, snarare än kyla.

Du har missat hela poängen! De ser cool på väggen jämfört med de clunky beige dem! Igår öppnade jag dörrar och fönster eftersom det var trevligt utanför. Men min Nest inställd på en nivå där th A / C kom. Inte vill köra ner, öppnade jag Nest appen och flyttade temp upp.

Har det rädda mig $$$? Förmodligen inte, men jag inte behövde köra ner!

Jag tror jag kommer att hålla med min föråldrade programmerbar termostat. Jag sparar i genomsnitt cirka 50 cent per dag på sommaren och 70 cent per dag på vintern jämfört med att köra det manuellt. Det är med en energikostnad på 10,3 öre per kWh. Det låter inte som mycket, men det tillför upp över tid.

Det är ganska mycket den enda anledningen jag gillar smarta termostater. De är bra för lata människor!

Rubiner och safirer är båda varianterna av mineralet aluminiumoxid (kristallin form), allmänt känd som korund-ofullkomliga och ogenomskinlig korund prover som vanligtvis används för industriella ändamål i stället för smycken.