kan ett USB-minne kan användas på ett tillförlitligt sätt som en manuell backup-enhet?

När det gäller att säkerhetskopiera dina filer, kan du hamna diskuterar vilken typ av “enhet” bäst skulle passa dina behov. Som är bättre, en vanlig extern hårddisk, en SSD, eller ett USB-minne? Dagens Superuser Q & A stolpen hjälper en nyfiken läsare att göra rätt val för en lösning för säkerhetskopiering.

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A webbsidor.

Foto med tillstånd av AmsterdamPrinting.com (Flickr).

Superuser läsare Doctor Vem vill veta om USB-minnen på ett tillförlitligt sätt kan tjäna som manuell säkerhetskopiering enheter

Jag överväger att använda flera stora USB-enheter som mina backup media, med redundans för viktiga filer. Jag är nyfiken på om detta är ett alternativ till en extern hårddisk.

Allt jag har kunnat läsa om detta ämne hittills diskuterar brister som egentligen inte gäller oss. Flash har begränsade överskrivningar, men vi gör säkerhetskopior manuellt inte använder automatiserad mjukvara, så det är i princip irrelevant.

Det är dyrare per GB, men vi kan passa allt viktigt på ett par 128 GB flash-enheter, plus en för redundans av våra viktiga filer. Vi skulle lagra dem på ett säkert sätt, så det finns inga problem att förlora eller släppa dem.

Vilka är de tekniska fördelarna och nackdelarna med att använda USB-minnen som backup lagring? Vad skulle vara det jämförande tillförlitlighet under säkra lagringsförhållanden?

Kan USB-minnen fungerar tillförlitligt som backup-enheter?

Superuser bidrags Brendan Long har svaret för oss

Jag kan inte tänka mig någon anledning att använda USB-minnen för säkerhetskopiering. Först ut, läsa recensioner av de mest populära 128 GB USB-minne på Newegg och fråga dig själv om du vill använda den för säkerhetskopiering

PNY 128GB Turbo USB 3.0 Flash Drive Modell P-FD128TBOP-GE (Newegg)

Vissa Choice Citat

Jag tror du får idén. Båda roterande skiva hårddiskar och SSD-enheter är mycket mer tillförlitliga än den genomsnittliga USB-minne.

Utöver detta, spinning disk hårddiskar är förmodligen snabbare också (även med sämre direktåtkomsttider, men det spelar ingen roll för säkerhetskopiering). SSD-enheter kommer att vara mycket snabbare och goda SSD-enheter kommer att vara ännu mer tillförlitlig än spinning diskar.

Mitt råd skulle vara

Se till att läsa igenom resten av de intressanta svar om detta ämne via länken nedan!

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

Personligen har jag hittat mina USB-minnen för att vara ganska tillförlitlig – när den används på rätt sätt. Jag har förmodligen haft ungefär lika många Flash-enheter som hårddiskar misslyckas, alla sa.

Men det största problemet jag har är med priset per GB. Jag har nyligen köpt två 128GB Flash-enheter, en för utbyte “sneakernet” data i arbetet och en för samma sak hemma. Jag tillbringade ungefär $ 90 för 256GB lagringsutrymme.

För samma $ 90, skulle jag ha blivit åtminstone 1 TB hårddiskutrymme, och det är en mycket mer användbar för säkerhetskopiering än en mindre Flash-enhet.

I artikeln nämns också prestanda – och detta är spot-on. Dessa USB 3.0 Flash-enheter är inte mycket snabb … jag om 30-40MB / sek med dem, där jag kan få 80-90 med USB 3.0-hårddiskar.

Så jag antar att svaret är: det finns ingen anledning att du inte kan använda kvalitets-minnen för säkerhetskopiering, men du slösar bort pengar genom att göra så.

Alla dåliga recensioner? Förmodligen Apple-användare!

Tror jag skämtar? Leta upp ett stycke hårdvara på Amazon. Du hittar kanske 10-100 + 4-5 stjärniga recensioner säger dess perfekt. Då de två 1-2 stjärniga recensioner kommer från Mac-användare moaning det inte fungerade.

Av någon anledning Mac-användare verkligen kämpa med hårdvara. Hjärnan förtvinar?

Av någon anledning Mac-användare verkligen kämpa med hårdvara. Hjärnan förtvinar?

Massor av saker antingen inte alls på Mac eller kräver särskild behandling.

Till exempel var jag i Best Buy tittar på externa hårddiskar. En kund betalade $ 40 mer för en USB-hårddisk som har formaterats för Mac, trots att det var så gott som identisk med Western Digital bredvid den. Hans anledning? Han visste hur, men inte vill tillbringa tid att formatera enheten.

Jag har också en hel del hårdvara som fungerar bra på en dator, men antingen stöds inte på Mac eller inte fungerar så bra.

Det är bara hur det är … inte allt fungerar likadant på varje OS.

Jag har haft tur med USB-enheter. Jag har aldrig snävt på dem och alltid kontrolleras specifikationer.

Jag nu bara köpa toppmodeller USB3.0 nu och brukar få runt 190MBps från dem.

Betala extra är värt det. Aldrig hade en USB-enhet misslyckas heller.

Har inte haft tillförlitlighetsproblem med USB-minnen, men de är långsamma för stora säkerhetskopior. Om du är för lat för att lägga till hårddisk eller SSB enheter, då är det bättre att riskera att använda ett USB-flashminne än att aldrig komma runt att säkerhetskopiera till disk. Jag håller en liten USB-enhet alltid är ansluten till en USB-port och gör inkrementella säkerhetskopieringar ofta. Sedan mer sällan jag gör en fullständig säkerhetskopia till en extern hårddisk. Jag tror att det är det bästa av två världar: bekvämlighet och tillförlitlighet.

Inte automatisera säkerhetskopior är att be om problem – du kommer att behöva när du minst anar, Murphys lag. Det bästa är både online och lokala säkerhetskopior, och jag rekommenderar starkt Mozy, http: //mozy.com/product/mozy/business, som tar hand om både samtidigt till en kostnad av ca $ 75 för två år, plus kostnaden oavsett enhet du väljer. För de flesta företag idag är data deras viktigaste tillgång, och många är i konkurs helt om förlorade. Flash-enheter är inte konstruerade för detta, och i dag får du en 3TB USB-enhet för ungefär $ 60. Försök Newegg eller Costco efter att ha läst recensioner på cnet.com.

Jag har använt USB-minnen för år utan några problem. Men tänk på 3-2-1 regeln för säkerhetskopiering. 3 kopior på 2 olika typer av media med en kopia sparas offsite. Ett exemplar skall behållas på datorn för bekvämlighet och de andra två på två olika typer av media med en kopia på plats för att utföra säkerhetskopiering i händelse av en krasch med en kopia på annan plats i händelse av en katastrof. Vanligtvis på plats backup skulle vara flashminnen och utanför anläggningen kopiera DVD-skivor.

Som sagt jag har ganska mycket övergivna säkerhetskopior till förmån för lagring i molnet. Jag håller mina personuppgifter om Dropbox och mitt företag uppgifter om OneDrive. Det finns många gratis molnlagringsalternativ och som eliminerar eventuella oro att förlora data och vilken dator som helst kan komma åt data som behövs. Om mina HD kraschar då jag omlastning från början i alla fall. Du behöver en ren installation och sedan hämta de flesta av de appar som du har laddats så att du får den senaste versionen av programvaran. Alla program som inte kan laddas ner dig att hålla den ursprungliga DVD-skivor för en ren installation.

Hunnerna, ett nomadfolk som kontrollerade Centraleuropa i 3: e-talet, hade ingen skriftsystem, alla konton av dem kommer från omgivande kulturer och beskriva dem som skrämmande utseende och hård i strid.