kontrollera din diskanvändning på ubuntu med Diskanvändningsanalysator

Ubuntu Linux har en stor Diskanvändningsanalysator GUI verktyg som låter dig ta reda på vilka filer och mappar som tar upp allt utrymme på hårddisken. Detta är en av de stora små verktyg som ska levereras med varje operativsystem.

Du hittar verktyget på menyn Tillbehör

När du startar verktyget kan du välja att öppna filsystemet eller en viss mapp. Om du väljer filsystem, måste du vänta ett tag eftersom det går igenom och kontrollera alla filer och mappar på datorn … men det är värt att vänta när du ser fin GUI i aktion

Högerklicka på något i trädet, och du kommer att se en lista med alternativ

Open kommer naturligtvis att öppna mappen med Gnome: s filhanterare. Lista alla filer i mappen kommer att visa dig en lista till höger i verktyget.

Mappen grafisk karta verkar vara en trevlig idé, men när detta howto, inte ser ut som det visar namnet på filen / mappen i kartan. Jag är säker på att kommer att lösas snart.

Du kan också ta bort filer inifrån verktyget, som är ett extra plus.

Testat på: Ubuntu Edgy Eft. (Verktyget får inte existera på tidigare versioner)

Installera grejen i Kubuntu inte visa det i menyn till vänster,. Vad är kommandot för att göra den att köra?

Jag har precis börjat använda Ubuntu Linux ungefär en vecka sedan och denna webbplats har verkligen hjälpt mig. Men det är en sak jag vill veta och det är hur man mata säker borttagning pendrives.

Kommandot är baobab.

Även om du rakar en tiger bar, kommer det fortfarande att ha sina ränder, tiger huden har samma distinkta färgning som päls som växer ur det.