kringgå enighet ui helt i Ubuntu 11,10 med gnome skal remix

Är du mindre än nöjd med Unity men vill fortsätta att använda Ubuntu utan att byta till KDE, XFCE eller LXDE? Då kanske du vill ta en närmare titt på GNOME Shell Remix av Ubuntu 11.10.

Övergången till den nya enhet UI i år har skapat stor uppståndelse bland Ubuntu entusiaster … vissa älskar det och andra hatar det. Om du tillhör den senare kategorin då denna remix kan vara precis vad du letar efter.

Den Remix är inställd med GNOME Shell 3.2 och får du rätt i den senaste Ubuntu godhet utan att någon av de Unity UI komponenter att hantera. Du har möjlighet att använda den nya GNOME 3 stil skrivbordet (som visas ovan) eller kan gå med den klassiska stilen skrivbordet (se nedan) om du föredrar mer traditionellt utseende.

Obs: Tryck bara på Alt-tangenten och högerklicka på den övre och / eller lägre aktivitetsfält för att lägga till objekt precis som i GNOME 2.

Viktigt: Du kommer inte att kunna uppgradera till en nyare version av Ubuntu när du använder denna remix. Du kommer att behöva göra en fullständig installation när nästa Ubuntu versionen är tillgänglig. Detta beror på att den Remix är en inofficiell release.

Ladda ner Ubuntu GNOME Shell Remix Obs: 32 och 64 bitars versioner (ISO-filer är 836.6 – 854,0 MB).

Visa utgåvan Obs: Du bör ta en stund att se över utgåvan för Remix.

Besök Ubuntu GNOME Shell Remix Hemsida

[Via Softpedia]

Jag tror att om du är villig att lära sig hur det är annorlunda att Xfce är det bättre alternativet. Det är ganska lik GNOME 2 och fortfarande aktuell. Många användare har bytt till Xubuntu på grund av dess liknande UI. GNOME 3: s reservläge är inte typ av Matt från vad jag har sett jämfört med Xfce.

Jag bytte bara Mint när Ubuntu lagt molnet / social skräp och bytte till Unity.

Jag håller med jon.

Ett annat alternativ är PinguyOS. Dev talar om att använda Gnome Shell 3 eller Gnome Classic igen. Eller båda.

Eller bara köra sudo apt-get install gnome-skal från terminalen för att installera gnome 3, hålla enhet och ändå få uppdateringar när nästa version kommer ut.

@Jack

Det är vad jag gjorde. Det var riktigt irriterande när jag fick reda på att den senaste uppdateringen i stort sett död på gnome för alla avseenden. Gjorde lite grävande och installerad gnome-skalet. Har inte sett tillbaka. Unity är stor en allt, men dess bara inte för mig.

Unity blåser bitar. Bye-bye Ubuntu. Hör du, MARK?

Om du redan har Ubuntu installerat kan du bara använda växeln bredvid där du loggar in för att byta din läge till gnome skal som en reservläge.

Det är det bästa distro nu, jag älskar det,! Canonical bojkotter Gnome Shell, DistroWatch bort alla kommentarer om Gnome Shell Remix,. Sprid ordet om verkliga ansikte meritokrati!

Gnome shell installeras enkelt genom Software Center, tillsammans med Synaptic Package Manager, Bleach Bit, etc. Den så kallade Gnome Classic är ett skämt i min mening. Jag har sedan återvänt till 11,04 bara för att få Gnome 2.32. Min favorit Ubuntu är LTS, men tyvärr det inte erkänner Ethernet och upplösning skruvas upp på min nya Lenovo Ideacentre. Jag har aldrig haft 10,04 röra upp detta dåliga innan, så jag antar mitt skrivbord är att skylla. Du får inte Gnome Shell 11,04, men 64bit versionen är mycket snabb och stabil. Viktigast av allt, du får Classic Gnome. Jag älskar helt enkelt Macbuntu och förmågan att anpassa panelerna och allt annat för den delen. Om Gnome 2.32 fanns i 11,10, tillsammans med Gnome shell, skulle jag definitivt att använda den.

Ya. “Inofficiella”. Ser inte ut som jag ska försöka det någon gång snart. Tack Ubuntu. Tack för ingenting!

Vad jag skulle vilja veta är varför “idioter” på Canoical någonsin beslutat att skruva upp oss genom att byta till Unity UI i första hand? Var det inte illa nog bara byta starthanteraren från Grub1 till grub2 ?! Vad sägs om en liten tid för att låta oss fastna tydligt (och låta dokumentation ikapp också)?

Tack vare dem nämna bara installera gnome skal. Jag planerar att gå tillbaka till 11,04, men jag ska försöka att först. Jag gillar hur Unity får ur vägen när jag inte använder den, men då jag fruktar nästan flytta min markören tillbaka över till vänster sida för att interagera med det igen.

Jag använder 11,04 med Unity just nu, efter att ha arbetat med Windows 7 under flera månader. Bara fick 11,04 arbeta nyligen! Jag behöver Linux för arbete just nu och har inte tid att installera en annan distro. Jag vet inte ens vågar uppgradera till 11,10. Vi borde ha fått höra att 11.xx är bara betaversioner. Någon drömmer om Ubuntu är en andra MacOS, och lämnar bakom användarna …

Jag antar att det är med hjälp av officiella Ubuntu gnome3 paket, Anon, men du kan alltid installera Gnome Shell på regelbunden Ubuntu 11.10 om du är orolig.

Jag håller med dig om Unity, men personligen jag hatar Gnome 3 endast något mindre (både skal och klassisk), och KDE är långsam på min downspec laptop så jag kör Xubuntu. Idealet skulle vara igång Mint (en mycket mer förnuftig distro än vad Ubuntu har blivit, men fortfarande använder Ubuntu-paket) om fungerat med mitt trådlösa kort som oneiric inte – kanske Mint 12 kommer att fungera.

Även med installation av gnome, om du flyttar båda menyrader till botten av skärmen, (ledsen men det är där 99% av före detta Windows-användare föredrar det), har du fortfarande en mac-ish “fil …. “Menyn längst upp på skärmen. Det enda sättet att rensa upp är att: “sudo apt-get remove appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-q”.

Det verkade åtminstone tillbaka den till (nära), till 10.x funktionalitet. Du har fortfarande “alt + rt-klicka” irritation att ta itu med.

Jag är en Windows 7 användare som auditions Linux distributioner i VMware Player. Jag gillar verkligen Windows 7 och jag vill inte byta, men jag tycker inte om hur Windows 8 ser ut och om de sluta stödja 7 med uppdateringar i framtiden och har inte ersatt det med något jag gillar, jag ll hoppa skepp. Jag var på väg att hoppa skepp efter Vista. Poängen är att Unity troligen riktar sig till personer som mig (eller människor som, liksom jag, är osäkert om Windows, men är mindre teknisk). Och jag tycker inte om Unity. Jag var beredd att ge det en chans, men Ubuntu 11,04 sa min maskin var inte tillräckligt kraftfull (det är, men VM är inte). Så det bara gav mig gamla Gnome skrivbordet. Kanske finns det ett sätt du Linux killar kunde utnyttja det. Inte säker på 11,10, men Gnome du känner och älskar IS i Ubuntu och du kan få det om Ubuntu tror datorn är inte håller måttet. Så kanske (jag vet inte jag bara brainstorming) leka kurragömma med din GPU förare, göra Ubuntu dike Unity bort Unity filer, sedan lägga föraren tillbaka? Eller något?

tl; dr: Jag är Unity målgrupp och jag tycker inte om det, och goda ol ‘Gnome finns i Ubuntu och du kan använda den om din dator är inte tillräckligt bra för Unity.

Jag var i samma båt och flyttas över efter vista. Jag håller med din åsikt om enighet. Jag var (nästan), redo att gå tillbaka efter den påtvingade enhet fiasko. Jag är ingen var nära en expert, men om du surfar tillräckligt användargrupper eller uttag som detta kan du råda. Jag installerade det på en andra dator och det var inte alls lika smärtsamt. Detta var den tingens ordning: Efter första start, lägga 11,10 installera, öppna ett terminalfönster och skriv: “sudo apt-get install gnome-session-reserv”, omstart och välj GNOME gränssnittet som den du vill använda ( den lilla pilen bredvid din inloggnings-ID / lösenord fönster) och skriv sedan detta i en annan terminalfönster: “sudo apt-get remove appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-q”, och du är bra att gå. Jag vet inte om det är allt utan risk men det fungerade för mig på vissa ganska magra hårdvara.

Det finns inte något jag behövde göra jag kunde inte räkna ut med gnome på Ubuntu. Om 11.10 inte laddas alls, (dvs; vägrar din hårdvara), det är bortom min kompetens och skulle böja sig för de verkliga experterna som läsa noggrant denna webbplats för att lösa det åt dig. Kanske installera en tidigare version (10.x), och låt den göra uppgraderingen själv. (Mine var alla uppgraderingar från tidigare versioner). Bara en gissning från min sida med det, men ibland måste man smyga upp på operativsystem som.

Jag använder Windows 7 på jobbet, och Ubuntu hemma. Med Unity Ubuntu blev så äckligt som Vista och Windows 7 ser ut som Ubuntu före 11.04 …. Jag kommer att flytta till Debian men jag har vissa tvivel om min förmåga att installera den. Så om Canonical öppnar en gnome alternativ mitt val kommer o vara Mint.

Du behöver inte lura Ubuntu 11.10 för att installera gnome. Bara installera gnome-shell paket, och välj gnome eller gnome klassiska som skrivbordschef på inloggningsskärmen. Eller så kan du installera någon annan Desktop Manager du föredrar – det finns ett gäng och det är värt att försöka dem ut för att se vilken du gillar.

Jag installerade gnome, men det fortfarande stinker precis som alla dot-noll frisättning av KDE och GNOME,. Försökt fedora 15 W / kde men det är lite för mycket av en gris för min laptop som värmer upp när för mycket skräp är igång och är bäst när dual core AMD-processor går bara efter 10% ibland.

Nu kör xfce, men energihantering fungerar dåligt, det ska låta batteriet springa till noll utan att vidta lämpliga åtgärder. “Kritisk” nivå är svårt kodade och för låg.

Jag hatar gnome 3.x, hat enighet ännu mer, kde är alltför mycket en gris, Xfce är inte lika bra som gnome 2.x.

Ser ut som jag ska sätta Ubuntu 11.04 igen med gnome 2.x. Jag ska spela distro-sökning spel i ett år eller två när 11.04 slutar få uppdateringar.

Vilken patetisk ambitioner från Ubuntu killar att köra för en tävling med senaste gränssnitt i Windows 7 och MacOS, vilket hundratusentals sina Gnome 2.x användare utan stöd. Resultatet blir mindre Ubuntu-användare, och mer Linux-användare som har sin rätt UI som ger dem optimal kontroll och makt över de maskiner som de använder. Jag försökte XFCE men är inte så bra som Gnome 2.x. Jag ser vissa människor talar om Mint – förmodligen jag kommer att prova det också. Men ett är säkert: JAG HATAR UBUNTU beslut att lämna min favorit Gnome 2.x. utan stöd.

Jag håller med jon, är mynta ett bra val så långt som en liknande känsla till ubuntu men med gnome2 UI.

För att vara ärlig jag hatar enhet (för mycket som OSX) och är Windows / Linux hela mitt liv, jag behöver något som känns liknande. Men för att vara ärlig jag gillar gnome3 ännu mindre än enighet. Eftersom mynta bygger till stor del på ubuntu, im orolig vad mynta framtid kommer dock.

Tillbaka till artikeln, jag installerade gnome skal från 11:10, men den “klassiska” läget känns mycket annorlunda än gnome2. avlyssnat mig så mycket jag dammas av ubuntu 11:04 disken och installera det över 11:10.

Jag var en KDE fläkt år, då de gjorde det i en gris och jag bytte till Gnome. Nu Ubuntu går crapola med Unity och Gnome blir en gris också. Dumma barn. Det är som att se en unge köpa en bil med en fin lack och en blåst motor. Ja, jag har förtjänat rätten att kalla ’em dumma barn.

Försökte Unity 11,10. Inte har tillräckligt med tid att slösa med detta skräp. Försökte installera Gnome-shell men även om jag plocka i inloggningsmenyn jag fortfarande fast i enighet. Tyvärr, bet det kommer att vara Adjö Ubuntu är det enda problemet som OS för att plocka …

Installera 10,10 till tills något bättre kommer tillsammans.

Jag bytte till Xubuntu också och det är hundar b *******. Inget av detta gnome3 klassiska fakery för mig.

eftersom ubuntu förändring enhet .. Jag flytta till andra distributioner. och vet. jag bara fortfarande hopp ubuntu mer bättre. i långsiktigt stöd frisättning ..

Den 31 oktober 2001 över 300 år efter Salem Witch Trials, en resolution som proklamerar alla individer (kvinnor och män) anklagas för trolldom oskyldig undertecknas av guvernören i Massachusetts, Jane Swift.