kuvöser, nu en stapelvara i tidig spädbarnsvård, har banat väg där?

Svar: Coney Island

Inkubatorer är nu en stapelvara i tidig spädbarnsvård. Under de senaste femtio åren har miljontals prematura och utsatta barn hållits vid stabila temperaturer tucked säkert i sina glas och plast kapslingar tills deras fina kroppar var redo att hantera full exponering mot omvärlden. Det är svårt att föreställa sig en tid när vi inte så intuitivt skydda tidigt födda barn på ett sådant sätt.

Ändå läkaren som först skapade och kämpat inkubatorn, Dr. Martin Couney, inte togs på allvar av det medicinska etablissemanget och hans inkubatorer gick ENSKILD. Avskräckas av misslyckandet med inrättandet att se värdet av inkubatorer och hur kritiskt de skulle hålla för tidigt födda barn vid liv, tog Couney en mycket okonventionell metod: han tog sina inkubatorer till Coney Island.

Ja, att Coney Island, New York ön bekant känd för nöjesparker och läckra varm korv. Couney plan var lika smart som inkubator han hade skapat. Han närmade sig ägarna till Luna Park, en framträdande nöjesfält på Coney Island, och föreslog en plan. Han skulle sätta upp en sideshow fylld med inkubatorer för att hysa för tidigt födda barn. I sin tur han skulle ta ut tillträde och att inträdesavgift skulle användas för att täcka kostnaderna för bemanning utställningen med vaktmästare och sjuksköterskor så att de anhöriga till för tidigt födda barn kan njuta av vård utan kostnad.

Även om det verkar utmärkande för en modern läsare att sätta tidigt födda barn på displayen som en sideshow agera på ett nöjesfält, arrangemanget räddat livet på tusentals och åter tusentals barn under årtionden Couney drev programmet. I en tid när läkarna skulle helt enkelt berätta för föräldrar till för tidigt födda barn “Vi beklagar, det finns inget som kan göras,” desperata föräldrar över New York City skulle hagel förarhytter och rusa sina sköra barn till Coney Island där Dr. Couney använde sina innovativa inkubatorer och nyfikenhet hos allmänheten för att hjälpa barn som sina egna.

Strax före sin död 1950, slutligen kom etableringen runt, kanske mot bakgrund av hur många barn hans Coney Island projektet hade sparat och inkubatorer blev en stapelvara fixtur inom neonatalvården avdelningar över hela landet.

Ja jag visste svaret på grund av att titta på dramaserie Boardwalk (starring Steve Buscemi). Det fanns en scen som visade ett rum fullt av barn i glasrutor och sjuksköterskor. Detta är en utmärkt show som visar förbud Atlantic City och korrupta politik.

Detta är den 2: a gången som du nu stavar namnet på mitt universitet. Du kanske vill stavningskontrollera oftare. Du anger:> John Hopkins University, när det är:> Johns Hopkins University. Det finns en “s” i slutet av John.

Tyvärr, men jag var tvungen att ta upp denna fråga till er uppmärksamhet

Felet är åtgärdat. =)

och jag har alltid trott att det var Johns Hopkins University.

Och jag trodde att det var Coneys Island

Go Blue Jays!

Egentligen är en frågande människor, ville jag veta varför Johns. Så tack igen till Wikipedia jag hittade den här. Intressant, som jag uppkallad efter min farfar och alla.

Johns Hopkins föddes den 19 maj 1795. Han var en av elva barn till Samuel Hopkins (1759-1814) i Crofton, Maryland, och Hannah Janney (1774-1864), i Loudoun County, Virginia. Hans hem var Whitehall, en 500 tunnland (två km²) tobaksodling i Anne Arundel County. Hans första namn ärvdes från sin farfar Johns Hopkins som fick sitt första namn när hans mamma Margaret Johns gift Gerard Hopkins.