lägg till “ta ansvar” för att explorer högerklicksmenyn i Windows

Att bli ägare av systemfiler eller mappar i Windows är inte en enkel uppgift. Oavsett om du använder det grafiska gränssnittet eller kommandoraden, tar det alltför många steg. Denna metod fungerar i Windows Vista, 7, 8, 8,1, och 10, och det kanske fungerar i XP, om du inte behöver det där.

Lyckligtvis någon skapat en registren hacka som ger dig ett menyalternativ för “Take Ownership” som kommer att hantera alla steg för dig. Vi hittade detta många år sedan, och sedan dess har varit värd här för alla att använda.

Här är vad den nya högerklicksmenyn kommer att se ut efter att ha installerat denna registren hacka. Om du befinner dig i Windows 8, 8,1, eller 10, kommer den lilla skölden inte dyker upp, men det kommer att fungera alldeles utmärkt.

Ladda ner och packa upp filerna som finns i zipfil. Dubbelklicka på InstallTakeOwnership.reg filen och klicka dig igenom anvisningarna. Ingen omstart behövs.

Dubbelklicka på RemoveTakeOwnership.reg filen och klicka dig igenom anvisningarna. Ingen omstart behövs.

hämta TakeOwnership.zip

Allt jag får när jag dubbelklickar den extraherade InstallTakeOwnership.reg filen är fönstret frågar mig vilket program jag vill öppna den med. Vad behöver jag göra?

Trevligt faktiskt. Någon anledning till varför det står hur man gör detta i endast Vista? Har det skett några drastiska förändringar från 2k / XP / 2k3, kan vem som helst kontrollera om det fungerar på alla senaste MS operativsystem?

vad gör den exakt? Jag installerade det och allt verkar bra, men vad betyder “att bli ägare” betyder,. är det precis som gömmer eller kryptera en mapp?

http://www.winmatrix.com/forums/index.php?showtopic=13157 (ursprungliga källan såvitt jag kan säga)

Att bli ägare av en fil / katalog ger dig direkt läs / skrivåtkomst till filen (utan att gå via UAC) och tvingar andra användare att gå igenom UAC att få sådan tillgång. Nu när Vista har äntligen en förnuftig begreppet fil ägande (som Linux och Mac har haft i år), kommer den här sortens saker i större praktiskt (särskilt när man ofta byter filer som C: \ WINDOWS \ system32 \ drivers \ etc \ hosts ).

Herregud, är enorm här Ta Ägarskap funktionen. Stort tack till skaparen.

Tack för detta! Vi hade problem efter Belkin Easy Transfer Cable trasslat alla behörigheter upp och efter att ha provat flera gånger med Vista ägar ingenting hade arbetat. Det fungerade första gången!

Jag tillbringade alldeles för många timmar i dag försöka få våra Personal.xls med egna makron i den XLStart så vi kunde göra fakturering idag (före XP pc stekt, är ny pc Vista). Naturligtvis ger Vista mig ingen rätt till XLStart och jag är bara så glad att jag hittade det här zip fix här tonite. Kan inte vänta med att prova i morgon! Tack så mycket. Och Microsoft – få ett grepp, jag är trött på att behöva Mac folk berätta för mig att köpa en Mac! Inte göra våra liv svårare !!! Eller du hittar oss alla på MAC …

Jag kan inte ta ägandet av C-enheten. Men jag kan ta äganderätten av mapparna i C-enheten. Någon kommentar?

Ok grabbar … ..Jag verkligen skruvas upp. (Det är vad som händer oftast när du inte vet vad du gör) Jag försökte få tillgång till hela min enhet så jag kunde ta bort temporära filer / temp Internet-filer etc. Så, efter läser detta inlägg om hur man tar bort systemfiler jag använde detta i kommandotolken: [takeown / C: \ f] afterwhich det sa att min-acer hade owership … Kyla hittills … .I tror. Sedan använde jag kommandot cacls: [CACLS C: \ *. * / G my-acer: F] Jag fick frågan om jag var säker & svarade ja, slå tillbaka och det sade processen var lyckad. Nu kan jag inte få många saker att köra alls och om jag försöker använda kommandoraden som administratör får jag detta: “c: \ windows \ system32 \ cmd.exe parametern är felaktig”. Jag får samma typ av meddelande när jag försöker & köra andra saker. Jag måste också säga att när jag logga in för att starta windows mitt namn är “Ironhorse” & namnet på datorn är “my-acer”. En vän sa att jag måste ge fulla rättigheter till båda dessa namn om jag vill ta bort vissa filer som deras anses administratörer (både mig naturligtvis). Jag har inte startat maskinen för jag vet att det aldrig kommer att starta så jag försöker att få detta åtgärdas genom kommandotolken. Jag belagt att rulla tillbaka genom systemet skydd, men kan inte komma dit heller. Är jag skruvade eller är det fastställbara. Mikrofon

Mike för mig låter som din skruvas, jag antar att det bara går att visa att du inte bör röra runt om du inte vet vad din doin. Jag hade ett liknande problem innan och jag var tvungen att göra en ominstallation, din bästa insats för att hålla dina filer skulle vara att få en knoppix skiva och en flash-enhet ** att kopiera filer till. Du kommer fortfarande att behöva installera om Windows, men du kommer att hålla alla dina viktiga data.

Obs; ** Flashminnet är inte nödvändigt om du har mer än en CD-brännare i ditt system.

Tack! Tack! Tack! Tack! Tack! Tack!

Du gjorde bara mitt jobb mycket enklare. Migrera filer från en kund gamla XP-maskin till en ny Vista maskin fick bara en mycket enklare.

Har jag berättat att jag älskar dig, du räddade mig 10 år av mitt liv

Det var thsi fil som jag inte kunde ta bort, jag hatade att se filen. googlade … ..file inte bort …… och fick denna webbplats. tack man …… wat annat har du fått för oss?

Varning: “Jag också” följer

Leverantören av dessa registerposter bör få en medalj.

Här är virtuella 2 medaljer – du förtjänar en att offentliggöra dessa.

@ # $% ^ & MacroCrap!

tack så mycket. varför Vista gör fil ägarförändring så svårt?

Detta fungerade inte på min Vista Ultimate. Jag har installerat enligt instruktionerna, men det finns ingen möjlighet att “ta ansvar” när jag högerklicka på en fil eller mapp.

Detta var exactely wat jag letade efter några dagar nu,), Tack, mycket användbar reg fix, nu kan jag bli av med mappar och filer som jag crated på en annan dator (så att du don `t har administratörsrättigheter längre).

/ Lasse

Jag har samma problem som rapporterats av Bob Cudmore: Detta fungerade inte på min Vista Ultimate. Jag har installerat enligt instruktionerna, men det finns ingen möjlighet att “ta ansvar” när jag högerklicka på en fil eller mapp.

Jag installerade, avinstall och installeras med samma resultat

Jag har installerat men .. fortfarande verkar cant att ta bort en * MOV-fil jag har på min Vista Pc. när jag högerklicka på “ta ansvar” det öppnar upp * cmd skärm och jag kan inte skriva något i det

Tack, tack, tack till den som gjort detta hack !!!! Jag ville att kopiera data över från min gamla hårddisk, och det krävs mer än 5 klick för varje enskild blodiga fil på hela hårddisken innan detta hack!

hi Geek

Vet du detta kommer att fungera på Windows Vista Home Premium? Om så är fallet, skulle någon hjälp vara mycket uppskattat.

Med vänlig hälsning, Michael Higham

Jag har provat det på Vista Home Premium och kan inte det att fungera

Jag har redan något som (standard) produkten här: HKEY_CLASSES_ROOT \ Directory \ shell \ runas (och i “command” under det), så jag kan inte använda den här mod. (Om någon har undrar, är det en upphöjd kommandotolk.)

Fråga: Hur du lägger till en andra objekt till den del av registret och få dem båda dyker upp på en högerklicka?

Jag kunde också inte få det att fungera, några idéer tack?

Tack för stolparna. Jag uppskattar det ta ägar hjälp. takeownership.zip är bra för filer / mappar. MEN, jag måste ta ansvar för en enhet och varken vista eller programmet fungerar.

En av datorerna jag använder är delad och den här funktionen är mycket användbar, men jag vill inte de andra användarna (standard konton) för att se det här alternativet. Jag förstår att de inte kommer att kunna köra kommandot, eftersom de kommer att bli tillfrågad om ett administratörslösenord och alla, men ser alternativ alls är oönskat för det mesta estetiska skäl. Följande (om det inte blir modifieras eller filtreras av detta kommentera systemet) är innehållet i the.REG fil jag använde

-; Windows Registereditorn Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Classes \ * \ shell \ runas], @ = “Take Ownership”, “NoWorkingDirectory” = “”

[HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Classes \ * \ shell \ runas \ command], @ = “cmd.exe / c takeown / f \”% 1 \ “&& icacls \”% 1 \ “/ bidrags administratörer: F”, “IsolatedCommand “=” cmd.exe / c takeown / f \ “% 1 \” && icacls \ “% 1 \” / bidrags administratörer: F ”

[HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Classes \ Directory \ shell \ runas], @ = “Take Ownership”, “NoWorkingDirectory” = “”

[HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Classes \ Directory \ shell \ RunAs \ command], @ = “cmd.exe / c takeown / f \”% 1 \ “/ r / dy && icacls \”% 1 \ “/ bidrags administratörer: F /t”;”IsolatedCommand”=”cmd.exe / c takeown / f \ “% 1 \” / r / dy && icacls \ “% 1 \” / bidrags administratörer: F / t “, –

och avinstallation har liknande ändras, -, Windows Registereditorn Version 5.00

[-HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Classes]

[-HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Classes \ Directory \ shell \ runas]

Det skulle vara trevligt att ha detta på Skift + högerklicksmenyn. Precis som “Öppna kommandofönster här …” är,. Någon som vet hur man gör detta?

5 guldstjärnor för som någonsin utformade detta … det fungerar som det var tänkt att vara där hela tiden, tack för att lösa ett av de många miljoner anoying saker om vista …

Äntligen hittat quick fix jag behövde! Tack!! Jag är en nybörjare och lärande mre och mer för varje dag,. Jag uppgraderade från XP till Vista förra veckan och hade några probs läsa in den, var tvungen att installera igen efter ett tekniskt fel. Allt är bra men märkte min 120GB HD är nästan fylld! Jag grävde djupt och såg att Vista skapat en backup för hela min C-enhet av min gamla XP-grejer och hade en annan backup med min glitched Vista installera. Som 60 GB mellan dem! Jag lyckades ta bort den gamla XP-skit, men Vista var hårt. Jag fick bitar av den raderade, försökte en dokumentförstörare program och fick lite mer, men fler gånger än inte att Tillstånd BS dök upp. Jag hade fortfarande 9 GB kvar att dumpa. Jag sökte hela nätet för hjälp men var att få blandade resultat eller alltför komplicerat. Detta fungerade bra,. Tack igen.

Ni skulle lösa alla dina problem om du skulle bara gå Linux revolutionen och tvinga onda företags Microsoft precis härifrån

Aldrig har dessa typer av problem i Linux, någonsin.

Du har just fast min största Vista irritation. Tack, tack, tack!

denna sak rädda mitt liv och tid … gazillion tack …

tack så mycket. Jag inte kommer ihåg att ha det här problemet med Windows XP, ser det ut som standard i Vista är att tvinga dig att ta ansvar innan du kan göra något som skapats på andra datorer. detta verkligen suger och detta enkla fix det en stor botemedel för det.

tack

http://www.herbystweaks.net/files/TakeOwn.zip för en skifthögerklicka version!

Tack mannen!

Och för dem som inte vet vad det är.

Låt säga att du sätter en hårddisk i datorn som har en Windows XP-installation. På den XP-installationen användarmapparna där skyddade, och du kan inte bara acces detta på Vista. Med denna registerymod du bara högerklicka på mappen du inte har acces också, och i en whipe du bara fick själv acces utan mycket besvär!

Tack för att dela denna.

HI killar, detta låter som precis vad jag behöver. Jag har tagit bort hårddisken från min gamla XP-dator och använda det som ett tillägg på hårddisken för min Vista Home Premium driven skrivbordet. Jag försöker att ta ansvar för de mappar och filer däri som alla lösenordsskyddade och behöva göra det på en fil för fil basis. Unfortunnately detta hack doesnt verkar fungera, Jag får rätt indikation när jag högerklicka på relevant mapp eller fil, men ingenting händer …, förslag vänligen ….

Tack en miljon till vem någonsin skapat denna underbart verktyg. Räddade mig miljon klick.

Tack för alla er blåser bort alla här säger att de inte kan få programmet att installera på rätt sätt. Vi uppskattar verkligen den respektlöshet och brist på stöd.

@Henry

Om du vill ha en fråga som måste besvaras snabbare, måste du lämna den på forumet. Kommentarerna om denna artikel inte kontrolleras regelbundet, och med tusen artiklar på webbplatsen är det omöjligt att svara på varje artikel kommentar.

Du kanske märker att jag har en anteckning precis ovanför kommentarrutan, be folk att lämna datorn hjälp frågor på forumet. Jag antar att jag måste göra det mer uppenbart.

Ber om ursäkt för besväret.

http://www.howtogeek.com/forum/

det är en underbar bit kit. Tack så mycket till den som skapade det.

Tack så mycket detta är awesome !!!! Fungerar bra !!!

Ja, det fungerar på Home Premium, men medan filerna åt, högerklicka på mappen som höll dessa filer inte ta upp bemäktiga alternativet.

Jag drog den sista av mitt hår ut att försöka hitta en lösning (Home Premium) då jag hittade din webbplats – lysande !!!!; Det fungerade !!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!;Tack så mycket

Hej, jag försökte detta “ta ansvar” på en worng fil (tpcps.dll i stället för “tabskd.dll”) för att bli av detta “ombord skärm” visas på skrivbordet på varje login.Can u hjälpa mig i fastställande detta fel, eftersom dess före fortfarande i varje start och vänligen meddela är det några problem med för “tpcps” filen genom att göra “Bli ägare”? (jag använder HP dv6502au laptop)

Tack på förhand, Regs; Prince

@Prince: Här är hur man stänga av den automatiska start på tangentbordet på skärmen, en. Öppna Kontrollpanelen,. 2. Klicka på Hjälpmedels,. 3. Klicka på Hjälpmedelscenter,. 4. Klicka på Använd datorn utan mus eller tangentbord,. 5. Avmarkera Använd Skärmtangentbordet,. 6. Klicka på Spara.

Är det bara jag eller har öppet som alternativ administratör försvinna med detta aktiverat?

Jag är inloggad som administratör och jag har installerat ta ägar grejen men när jag högerklicka på min spelare mappen Windows Media jag kan ta ansvar, men det är fortfarande säger att jag behöver tillåtelse att ta bort filen. Gör jag något fel kan någon hjälpa ??? T_T

Jag behöver hjälp eftersom jag vill ta bort mitt WMP mapp eftersom programmet inte fungerar.

Hur som helst för att hålla kommandotolken OPEN efter kommandot har utfärdats? Jag skulle vilja veta vad som görs och om några fel har uppstått men cmd.exe stängs snabbt. Tack

Ok jag ladda ner programmet och jag fortfarande får meddelandet “du behöver tillstånd för att utföra denna handling.” När im försöker ta bort detta program som inte fungerar och behöver reuninstall det. Redan försökt från kontrollpanelen och kan inte.

@HELP !!: Följ bara stegen i avinstallera i slutet av den här handboken.

Om du använder Vista måste du Start> Kör> regedt32, Arkiv> Importera install.reg lämna din gjort.

Jag gick forumet bara så jag kunde säga tack. Det här är fantastiskt! Jag kan nu visa systemmappar som var förbjudna innan. Detta sparar mycket tid jakt runt letar efter alternativa vägar till dessa mappar. Tack så mycket.

Tack så mycket! Detta är söt!

Det är vad jag letade efter,. Det fungerar bra och det är för enkelt, Awesome!;! Tack vare skaparen av dessa två filer!

Jag installerade det, och det är bra, men jag har ett problem fortfarande.

när jag startar det, står det att utgivaren inte kunde verifieras, och därför måste jag slå köra varje gång jag öppnar den.

Något sätt att åtgärda detta?

tack; Wes

Jo, tack det fungerar som en charm …

Så jag kan bära Window $ Vista nu … knappt!

Tack…

Du måste använda skift vänster klicka på Vista Ultimate 64 men fungerar utmärkt i övrigt.

Ok så jag laddade ner detta i går kväll, det fungerade bra. Nu säger jag måste ha administratörsbehörighet för allt. Jag kan inte ens komma in i kontrollpanelen. det står även jag måste ha administratörsbehörighet för att ta kontroll över ta kontroll. Någon hjälp?

Jag kan inte heller skapa en återställningspunkt. Den säger att antingen filplatsen har försvunnit eller jag har inte rätt behörighet. någon hjälp?

Tack, det fungerar.

Hej, jag ville bara tacka dig för kvaliteten på informationen du lägger upp här på denna webbplats. Jag gör en hel del att söka på “nätet när jag har ett problem, och jag är förvånad över hur många gånger jag har kommit på din webbplats med ett problem, men lämnade utan problem.

Jag älskar visuella hjälpmedel och din kommunikationsstil. Bara en alla runt stor plats och en stor offentlig tjänst. Det är människor som du som gör världen till en bättre plats!

Bra! Det fungerade för de första filerna, men sedan gick tillbaka till det normala med den du behöver tillstånd låda, även efter att bli ägare av hela enheten!

Vad verkar fungera, är att kopiera den mapp som du behöver för att flytta, sedan klistra in den i destinationsmappen, gå tillbaka till den ursprungliga och radera filerna i, då kommer du att kunna ta bort mappen som behöver tillstånd för att flytta .

Detta är löjligt!!

har någon provat det på Win Vista x64,? Verkar som om det inte fungerar på Vista 64.

Jag ville döpa några systemfiles, men det kommer en pop-up med “Bla Bla du inte har några rättigheter för denna åtgärd” och jag kan trycka på “Ta Ägarskap” hundra gånger, det brukar fungera.

är denna version bara för 32-bitars?

Du är en beaut !!!! Tack, vad ett nöje !!!!

Jag laddade ner detta program för ett år sedan. Jag vill bara att du ska veta det fortsätter att vara det bästa nedladdning jag någonsin har använt. Vet inte om du någonsin fick reda på vem skrev det här programmet – men jag skulle gärna bidra till den webbplatsen!

fungerade inte alls … försöker avinstallera ett program, få 1321 fel. I “tog ägande” i mappen i fråga, och ändå kunde inte avinstallera, eller bara ta bort mappen som programmet är i. Jag önskar att denna how-to faktiskt hade viss information i det, i stället för att bara säga hur man installerar och avinstallera programmet. Tack för ingenting.

SV; Detta Reg File fungerar bara på engelska Vista installationer … Jag har ändrat det för tyska installationer: -> Se här

DE; Diese Reg File funzt nur auf Englischen Vista Installationen. Fr deutsche Installationen schaut hier

http://www.ja-we.de/blog/2009/01/21/takeownership-deutsche-fassung-vista-benutzerrechte-per-kontextmenu/

tack så mycket! detta gjorde det möjligt för mig att få tillgång till mina filer från min gamla bärbara dator som inte kommer att starta i förra veckan. det är det bästa nedladdning jag någonsin använt!

semmed som den perfekta fix men har fortfarande ett problem. sprang hacka och allt wizzed av men fortfarande ingen tillgång. *** Jag hade mappen i xp driva någon form av skyddad, alla mapposter är gröna. dess cirka 5000 bedömnings bilder *** arbetat två hela dagar, hemlig admin inloggning gav full behörighet till alla, ingenting !!! Jag betalar för en fix på denna punkt, behöver för att få tillbaka till arbete ASAP och varje BEDÖMNING SÖKER denna mapp OUT länka BILDER. TACK

stor hjälp! försökt komma åt min bärbara hårddisk för timmar nu, snart jag försökte detta det fungerar direkt.

Skål!

förresten, jag installerat skriptet på min Windows 7 maskin, fungerar bra.

Du är en absolut legend mate, absolut superstar

Tack

Som Scott said..works på Windows 7 x64 också ..

Tack för detta! Jag försöker att konvertera Microsoft Word 2007 prov till den fullständiga versionen och jag behöver ägande först. När jag kommer till Registereditorn och klicka ja det säger att det finns ett fel tillträde till registret. HJÄLP!

Detta är precis vad jag behövde. Tack.

Här är ett kommandoskript version som är lite mer mångsidig. Gör en genväg till TakeOwnership.cmd, då kan du dra och släppa filer och / eller mappar på genvägen att ta ansvar för dem.

Innehållet i TakeOwnership.cmd följer, ————–; @ echo off

Börja, om ‘% 1’ == ‘? /’ Echo Användning:% 0 [Namn på en eller flera filer och / eller mappar] && pausa && utgången, om% 1 == “eko Det finns ingen mer kommandorad argument. && Pausa && utgång, om inte existerar% 1 echo% 1 är inte en fil eller mapp. && Pausa && goto Nästa

echo Detta skript kommer att ta ansvar för% 1.

pushd,. pushd% 1 2> NUL, om errorlevel en goto Arkiv

popd; echo% 1 är en mapp,. eko Detta skript kan ta ansvar för en mapp med rekursion, eko dvs kan det ta ansvar för alla filer och undermappar i en mapp,. val / m “Vill du ta ansvar för denna mapp med rekursion “, om inte errorlevel 2 goto Recursion

val / m “Vill du ta ansvar för denna mapp utan rekursion”, om inte errorlevel 2 goto NoRecursion

goto Nästa

Rekursion, takeown / f% 1 / r / d Y; icacls% 1 / bidrags administratörer: F / t; goto Nästa

Fil, echo% 1 är en fil (inte en mapp) .; val / m “Vill du ta ansvar för denna fil”, om errorlevel 2 goto Nästa

NoRecursion; takeown / f% 1; icacls% 1 / bidrags administratörer: F

Nästa, eko,. Shift; goto Börja; ————–

@J. Woolley: Thanx för det. Det kommer att bli ganska praktiskt.

Efter installation, jag kontrolleras genom att högerklicka. Det var inte där. Jag kommer att försöka starta.

Jag använder detta på Vista Ultimate 64bit och det fungerar bra. Jag tror jag var tvungen att starta först innan det dök upp ändå.

Detta fungerar perfekt på Win 7 beata Ultimate 🙂

Det fungerade efter Reboot!

Detta fungerade inte på min Vista laptop. Jag installerade det och det gjorde sitt sak men då sade operativsystem slutat fungera. Några idéer? Jag kan inte få tillgång till filer jag skapat i ord via min laptop. Det finns bara mig på denna dator, ingen annan använder den.

tack

PROBLEM Under vissa Vista-versioner LÖSAS !!!!

Om du fortfarande inte kan redigera / ta bort / byta namn / vad din fil, även om du har redigerat det med “Take Ownership” bara gå till egenskaperna hos denna fil och fastställs de användarrättigheter till full tillgång manuellt, “Ta Ägarskap” kan bara kan du redigera denna nyttjanderätt, så du måste redigera dem själv.

Arkiv -> Egenskaper -> Säkerhet -> Avancerat -> Redigera -> sedan in all rätt till “Full Access” -> OK

(Tyvärr, jag har den tyska Windows-versionen, så jag vet inte hur knapparna namnges i Englisch version)

Detta är bra för att ta bort teckensnitt jag hatar, tack

Tack! Fan jag hatar Vista!

En miljon tack !!! omg, räddade mig så mycket

IM IN LOVE tack sååå mycket för detta program var fantastiskt bara installera och sedan gå in c och hitta filen som ur få felet i högerklicka på hela filen och bam ur ägaren hehe super awesomeness

oh tack så mycket för detta – det fungerar perfekt på Vista Home tack !!!

Noggrann med this..I installerat det och nu min handler skruvas upp i Vista, Genvägar i startmenyn inte längre fungerar ?? Det går inte att hitta en bra fix heller. Om någon har ett Jag skulle uppskatta en link..Thanks 🙂

Hej, min högerklicksmenyn bombade efter att ha utfört vissa register korrigeringar i Home Premium SP1 på min bärbara dator. Har försökt att rulla tillbaka men det har inte hjälpt. Förslag för att åtgärda detta vänligen ??

Jag var tacksam att hitta denna lösning (mindre så att en sådan lösning är nödvändig!)

Tillbaka historia – jag överfört några bilder från min smartphone via Winows Mobile Command Center Försökte att rotera en av bilderna, hålls få “Filen är skrivskyddad i bruk …” visas..

Såg “gröna boxen” skrivskyddad på mappen katalogen (men inte bildfilen själv!)

Hämtat, installerat och sprang “TakeOwnership” som alla tycktes gå bra,. För bra åtgärd, tog ägandet av hela dokumentmapp i min (administratör godkänd) användarkonto. Såg hundratals filer framgångsrikt “ägs”.

Fortfarande inte kommer att låta mig rotera bilden eftersom det är “skrivskyddad.”

Försökte “fulla användarrättigheter” lösning,. Fann att den hade två separata poster rättigheter för administratör, en som inte lista dess beskärn,. Jag raderade den.

Försökte exportera bilder till nya filer via Windows Picture Manager,. No go.

Jag får orolig eftersom nu alla mina användarkataloger har “skrivskyddad” grön box.

Några tankar?

Inte det enklaste sättet att fixa saker, men jag löste frågan om de plötsligt skrivskyddade bilder.

Tydligen jag brutit några oskrivna bud som du inte kan överföra bildfiler från en mobil enhet till din bärbara dator med hjälp av Mobile Device Center.

Du måste använda Bild / Video importfunktion.

Inte en hemsk process, men det verkar vara en allt-eller-inget förslag, vilket innebär att inte bara de senaste telefon / kamerabilder importeras men varenda ikon / telefon bilder som lagras på enheten.

Hör jag inte en gång att dessa enheter skulle göra våra liv enklare?

Jag laddade ner detta program så att jag kunde ta bort program i Vista 64 som inte skulle tillåta mig att ta bort. Detta program inte fixa det situation för mig. Jag kan fortfarande inte ta bort filer efter att jag högerklicka och ställa Ta Ägarskap. Im förbannad att Vista inte kommer att låta mig ta bort filer. Vilken typ av operativsystem är detta ändå.

Tack, tack, tack. Du löste bara den största Vista irritation som plågar min existens. Fungerar som en dröm.

MIKE, Du måste ta ansvar för hela enheten vid behov, och inte bara mappen så ta ansvar, försöka ge alla tillgång till roten på enheten där dina hundratals bedömning bilder är, bör detta göra det, btw ( bIG Dessutom måste du göra detta på det system som enheten startades med behörigheter på, annars kommer absolut inte att fungera när man försöker på andra system. Min stora förslag MIKE är att du köper en nie rejäl USB-enhet för sådana kontakt … jag vet ovan kommer att hjälpa om du följer vad jag jive, Håll dig sval fredkärlek och lycka till dig och din !!!! – = 8 ^ 0- =

Åh, wow. Jag hade en anställd på väg att avgå eftersom jag inte kunde övertyga henne jag inte undanhålla lösenord från henne. Och hennes hårddisk var full och hon kunde inte ta bort något och det var mitt fel. Installera den här = slutet av såpopera. Tack.

Jag älskar det här programmet, men det har några oönskade biverkningar, och jag kan inte avinstallera det. Jag försökte avinstallera, men det är inte helt ta bort den. Jag är inte längre kunna ta ansvar för det mesta, men jag har fortfarande möjlighet att ta ansvar för ikoner på skrivbordet. Några förslag? Jag ville inte börja jävlas med mitt register. BTW, Windows 7 64.

Bra. Bara fantastiskt. Nu är jag lämnar en bra kommentar som den enda anledningen till att jag hämtat ett register redigera var att alla som gjorde det rätt gav bra recensioner: D

Bara provat detta på min Vista Home Premium 32-bitars maskin. Fungerade perfekt. Finns det plats på Mt. Rushmore för killen som skrev detta? Jag älskar det.

För alla som har bee inte kan installera Ta Ägarskap … .Vad de inte berätta för dig är att du måste gå att köra, eller söka i Vista och skriv in regedit

Detta kommer att öppna Registereditorn. Välj Arkiv – Import och peka med musen till den plats där du har uppackade take ägarfilen

blå våg

Vem skulle tro något så litet skulle göra någons liv så enkelt !! Detta är ett utmärkt verktyg som säkert kommer att komma till nytta i framtiden. Tack så mycket för att dela du är ett geni !!

Coranne

Jag hade samma problem på Vista 64 och nu på Win 7 64. Jag bytte var och en manuellt tills jag kom på det här programmet. Vad en livräddare. Jag märkte som någon nämnde ovan att “köra som administratör” är inte längre ett högerklick alternativ. Jag antar att ta ansvar alternativet är en nivå över detta resulterar i det försvinnande. Dessutom har jag inga problem (i Win 7 64) med kontrollpanelen, vilket gör återställningspunkter, etc. Min hatten den person som gjort denna lilla men mycket viktigt registren hacka.

TakeOwnership woudl inte installera för mig på Vista 64 Ultimate. Filen helt enkelt hålls öppna upp i anteckningsblock istället för att göra ändringar i registret. För att komma runt detta jag sprang regedit från startmenyn och sedan inifrån regedit det finns en möjlighet att importera. Jag importerade installtakeownership filen och det fungerade bra!

Du är min absoluta hjälte !! Tack så mycket. Jag började bli så frustrerad att efter år av motstå ett kontor belastning på människor skriker åt mig att “få en Mac” Jag var frestad att duka under.

Men nu kan jag inte kämpa den goda kampen för längre !!

Bra du.

Skål

Rusa

nice work och utseendet är bra

Jag kan inte använda denna fil jag måste bli av med denna iTune filen men det håller att säga jag inte har tillåtelse. Jag har bara ett konto im kör perspektiv samt någon hjälp

Detta är det bästa jag någonsin använt … .. av ett misstag jag förändrat ägande till många filer på min HD, så jag kunde inte öppna det igen …. men detta är en perfekt lösning för att CIND av röran …, stort tack till mannen som skapade Athis registret hacka !!!!!!!!!!!!!!!!!

Tack så mycket för att ta sig tid att göra allt detta info tillgänglig för alla de digitalt utmanade människor här !!, fred och välsignelser! en gammal hippie seattle

Jag tror inte att jag har sagt det till en annan man innan (utom för min far, naturligtvis) men här går. Jag älskar dig.

Jag skulle inte rekommenderat detta för win7 …. Jag använde det hela tiden på XP och Vista, men jag installerade det i win7 RC och använde det några gånger, och mitt system är alla trasslat till. Det går inte att uppdatera något, och många program arn’t kör höger …. Jag bara väntar tills 22 min fullständig kopia av win7 att formatera.

Detta var en stor hjälp, men jag gissar precations bör användas med detta också. Det kommer rekursivt gå igenom alla barn i mappen och ändra dessa behörigheter. Kan det vara mycket dåligt?

Det en stor funktion men personligen jag wud som en återgå ägande funktion också. Eftersom jag har mina tvivel att om ägande var med min admin och om någon skadlig kod var bosatt i systemet, det cud användning ägandet till korrupta Windows-filer, medan tidigare UAC wud inte tillåter det. Finns det något sätt att återställa ägar tillbaka Wat det var?

Jag kan inte ersätta these.dll filer även om jag redan tog ägandet av mappen och fick fullständiga rättigheter till dessa? Denna underbara vista säger att `ve några rättigheter eller dess öppna i ett annat program. Vänligen någon hjälpa mig! Jag har varit kämpar med detta i flera timmar.

Vi kan se ta ansvar i contextualmenu, men när vi utför det, ingenting händer i advancy-säkerhet, normalt alla fall för administratör måste vara x (full behörighet !!), i sak att det fungerade, men inte sedan två månader, eftersom en uppdatering (eller kanske eftersom SP2 !!)

HERREGUD! Life Saver. Jag var bara om redo att få den gamla XP-skivan ut och nedgradering. Jag är såååå trött på Vista!

Jag behöver veta hur att få min SCREEN rätta av användarna i strandade wondows 7 HJÄLP MIG; REBEL

Deanna, Jonia, det är inte den högra delen !!

gr8 arbete .. ~~

thnx killen fungerar mycket för mig !!

Im fortfarande har problem men inte ber om hjälp. Im trött på Vista och Microsoft.

Tack så mycket! Detta är en fantastisk liten nytta. Tack för att du delar med dig!!!! … Och tack vare den som skapade den, oavsett var de befinner !!!!

Blodiga lysande! Började bli så frustrerad över att inte kunna redigera albumart eller andra detaljer i itunes, jag kommer att gå tillbaka till XP64.

Fråga: När jag ansöka ägande till en mapp, om jag avinstallera den här registerposten kommer jag fortfarande ägare till mappen?

Jag tror att en fråga som måste ställas är … .., hur gör du byta ägare tillbaka till vad det var, om det behövs ???

Åh … du är en livräddare,. Jag ville redigera en Windows-fil, och gjorda Ive gjort it..so enkelt med detta.

Tack så mycket

Mina vänner gamla Vista system stekt / köpte en ny över helgen försöka få gamla pics, kalkylblad och e-postadresser bort gamla enheten till den nya datorn kommer detta arbetsprogram för det. Gamla enheten är i yttre fall ansluten via USB kan se programfiler men inga datafiler.?

Akta dig för detta jag körde det på min Temp-mappen i win 7. Jag kunde inte installera någon ny programvara efter veckor Jag fann det bort systemet från temp mapp som stannar MSI-filer installerar

Min dator går långsamt vilka åtgärder kan jag göra för att fixa det?

dude, vem kom upp med detta är en levande legend !!! Jag har provat alla kombinationer av ägande och säkerhet, men ingenting fungerade. Ran detta och genast jag kunde kopiera och klistra in mina filer. Grymt bra.

Gryta

TACK! det var det enklaste och mest tekniskt freakin sak jag någonsin med framgång!

Grymt bra! De administratörsrättigheter begäran fick verkligen irriterande.

Inte fungerar i Windows 7 64-bit Enterprise. Alternativet saknas i menyn.

så gör detta din dator eller filer öppen källkod?

Ja, det var ganska coh awesomeness.

Tack för det snabba fix!

Detta är helt fantastisk. Jag argumenterar med min dator om behörigheter för den senaste timmen innan man kommer över denna söta verktyg!

Well, I like this hack, a lot.:) I have a USB tablet and the second I plug it in about 100MB of my RAM was gone because of all the input crap that I never use. (What’s the point of a computer if you’re just going to write on it?) So I got rid of the input stuff and now I just want to… well… remove Ownership from all the files in the System32 Folder. It kinda bugged me that you couldn’t just change ownership of a single file

Tack! It’s good work. It works on Win7. It’s easiest and bestest too!

does exactly what it says on the tin! Nice one buddy, thanks!

this is BRILLIANT!!!!!!!!!! just got rid of a pain in the @ss exe file – been trying since weeks!

thanks very much….

yessss. so awesome.

Really nice work, thanks!

when I double click installtakeownership, i get the first prompt, but the second one says there were errors accessing the registry, how do I fix this?

Wow. Thank you so much for this utility. My Windows 7- 64 bit machine now is at MY command. Works EXACTLY like you said. I guess I don’t have to go get a Mac after all….

I’ve installed TakeOwnership.reg file;it does a bunch of stuff at the command prompt, opens the explorer and thats it. I have recently migrated from XP and used an USB external hard drive, how do I take ownership of this baby?

OS: Win 7 64bit

Worked great! Tack! Finally gotten rid of that annoying folder…:D

please help!!! it work but only ones…n i hv problems trying to deleting this files from nero…>>>mfc71u.DLL >>>msvcr71.DLL>>NBShell.DLL

Well I thought this was exactly what I needed. And it looked like it was working, but it appears to have done absolutely nothing. The files are still with the same ownership. Ughhh I don’t want to go through all these steps for each file.

Huh. Well it kinda worked I guess. I was able to apply the permissions of the main folder to all the children and subdirectories, which I was getting access denied errors for before this tool. So it got my halfway. Tack!

WOW IT IS WORKING NOW. 10q 10q

Whoever made this hack, I love you (not love,love). You saved me 50 years of my life amn (or girl). Also you deserve the CPU nobel prize (if there was one.) I had the same problem as Olier62, but with the BACKUP being like 180 GB’s. Man thanks so *%#@$ MUCH!!!!

I swear this is the best hack I ever ran across thanks so much. The first time I tried it I had success;Like you aid just follow the prompts and presto problem solved. You deserve the Nobel Prize:)

Amazing, how even something as simple as the keys entered into registry, and you saved me a real bad headache, THANK YOU!!!

I just recently reinstalled due to a bad crash and subsequent virii, and for some reason, I don’t remember how, I had made all my music shared, and through doing this, it gave my profile on that computer, along with WMP(windows Media Player) through it’s network sharing protocol, total ownership and full permissions, withdrawing the ability to take ownership through windows 7. This literally was two steps(three if you include the extraction) download extract, run. I right clicked the folder and it gave me ownership back, and was able to copy and move music once again… THANKS A TON!!!

Why I can’t Take Ownership of a file? I can only Take Ownership of folder(s).

Anyone please help me.

Ok, so now, I can’t take ownership of an EXE file. But others can. What’s happening?

This file is awesome, enabled me to delete windows 7 off an older hdd i’ve made external. Jippie!

The person who made this app is a genius! Worked very well…

WOW, thank you whoever made this, and helping me un-tard windows 7 a tiny bit.

Fantastic. Easiest fix all week. Thanks to the programmer & to you!

Great!!!!!!!!!!!!!!!!!! Works perfect!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dude, this is awesome, superb, excellent, … <3 just wanted to leave a thanks, after reading a few guides and smashing my head against a wall when windows was still throwing confusing errors (need to optain permission from Phil when Im logged in as Phil??) at me… this works!!! Love your work, thanks! this is wonderful;can I make it so that only I could use this? that would help alot:) WORKS WONDER!!! The creater is a genius! Thankyou, thankyou, THANKYOU! Just that really, to the guy who made this, thanks so much. Saved me a day of my life…:P thank you so much for this, i was thinking i was goin to manually take ownership of everyfile in my old hard disk, who ever created this program is a legend i have downloaded takeownership but what can i do now? Thank you!;For anyone who has migrated from Windows XP Pro to Windows 7 Ultimate and discovered that the Windows Easy Transfer application has a massive password bug, this is the quick fix! Transfer the old documents anyway and then use the Take Ownership tool on the root folder and BINGO!;A massive thank you to the creator! Working beautifully, but having a slight issue.;I am running Windows 7 Home Premium x64. On install, it works perfectly, but on merging the uninstall.reg file, nothing happens. I'm having the same issues with the Copy/Move to… reg fix Tack så mycket. Vista has left me in anguish for soooo long. I nearly crapped my pants when i sall it. Thank you to whomever made this. God – Thank you for this. I have been trying to delete loads of rubbish files for months fiddling with security settings and getting told to contact my ADMINISTRATOR etc., permission denied your not smart enough. Damn Microsoft and their nanny software. This sorts it perfectly Thanks a million !!!! This is excellent!;Very useful indeed Tack. It worked great for deleting all of the.tmp files in the Windows/temp folder for the exception of one that is called Pvm and has no extension but apparently an.exe file. When right clicked on it there is no “Take Ownership” selection to choose! And when you click “run as administrator” warning dialog displays it as an exe file yet doesn't open it. Nevertheless, it helped a big time. Greatful to the creator and the distributor. THank you this was exactly what i needed!! It's all perfect unless one thing! THE TAKE OWNERSHIP ACTION IS NOT SHOWN WHEN I RIGHT CLICK IN C:/ or generally in a partition. THanks a million. THanks a million I love you for this! Amazing !! Thanks so much for your help !! Has saved soooo many hours of my life !! And a lot of mental pain. I have no idea why Microsoft inflicts such mental pain on it's customers with ridiculous things like this, and all the problems I'm having with media player 12. I want media player 11 back, and do not even have the option to do that.;Just got Windows 7 64 bit “upgrade” from XP, and so far, with “trusted installer” rubbish and the way they only let us use the new media player, I am not very impressed.;Thanks again. This is what I'm looking for ! It solved my difficulty to read some files..;i thank you so much !! and also for the programmer.. helo Worked like a charm! Tack!! Worked a fucken treat !! Älskar det DoubleCliked the.reg file as instructed but it just opens up in Notepad. Where go from there?;It reads as follows Windows Registereditorn Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas];@=”Take Ownership”;“NoWorkingDirectory”=”” [HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas\command];@=”cmd.exe /c takeown /f \”%1\” && icacls \”%1\” /grant administrators:F”;“IsolatedCommand”=”cmd.exe /c takeown /f \”%1\” && icacls \”%1\” /grant administrators:F” [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas];@=”Take Ownership”;“NoWorkingDirectory”=”” [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas\command];@=”cmd.exe /c takeown /f \”%1\” /r /d y && icacls \”%1\” /grant administrators:F /t”;“IsolatedCommand”=”cmd.exe /c takeown /f \”%1\” /r /d y && icacls \”%1\” /grant administrators:F /t” Hej Needed to fix a mates xp that had died couldnt back up any of his data before is started playing, found this and it worked took ownership and backed up all the data. managed to get the xp machine running again however now it appears that he cannot access any of his data, is there anyway to reverse this? Found a revert on Hirens boot disk:) Excellent !;Tks !!! Awesome This is exactly what i needed. If only it would take a less while:) this think is sooooooooooo useful, it came with a theme and i done adding that, it helped me alot even deleting a virus:D my god i love the creator thanxs for the share its a bitch to do this otherwise whenever i plug in my 2 TB external to share my movies with friends now i dont have to sit there and wait to go through security tab etc etc i love win7 but they should have integrated this Awesome, thanks! You saved med hours with this little reg hack! This is a great program. Saved me alot of headaches and frustration. I could not get rid of an older installation of Windows 7 on another hard drive. I kept on getting a message that some program had to give permission for me to uninstall. This program allowed me to finally get rid of the whole windows folder. Thanks a million to whoever created this. What more to say but thanks a 108 times (the lucky number is for you, whoever programmed it…). This little skript has helped in an instant of a second what before has taken me wasteful hours. After migrating from Win Vista to Win 7 this has been the solution for me. Keep up the good work. You are angel, (thank you very much) x 1212452+E. Now I can kick out Windows 7 from my old HDD, which I am now using as additional disk space. Rgds Using win 7, i was unable to delete a desktop folder i created. kept sayin i needed permission to perform this action (or some bollox like that) no matter what permissions i gave to all users and trusted installer, the file would not fuck off my pc. i downloaded TakeOwnership.zip, opened it with winRAR, double clicked InstallTakeOwnership.reg, said ok & yes to the messages, right clicked my problem folder then clicked take ownership… then i was able to move the little shit to recycle bin… I use Ccleaner to empty my recycle bin, because it has the option of using more secure methods of deletion….. DOD(department of defence)5220.22-m {3 passes over file}. NSA-(7 passes). Gutmann-(35 passes).;ByeBye unwanted stuff!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A thousand thank you's to you all, May your PC's run true and smooth, let your advice and guidance be sound and freely available, Ye let us continue to thwart the errors of our mindless machines, for they do not realise we are the all powerful. Blessed art thou EXCELLENT. Win7 x64 worked perfectly in solving a permission error Tack igen This was a GIFT from the GODS!!!!!!!!!! Worked perfectly and was sooooo simple!!! I bow down to the maker of this!!!! May you win the lottery!!!! Ever since I've tried this, all exe files I attempt to run result in my getting the error “Windows cannot access the specified device, path, or file. You may not have the appropriate permissions to access the item.”. Using Vista Home Premium SP2. If there is any way “reset” the permissions, it would be wonderful to be able to undo what this “wonderful” fix has done. I used it on win7 ultimate 32 bit (running on 64 bit athlon). It mostly worked, I can delete the Program Files (x86) folder from a previous install, but still cant delete windows.old:(…. Actually, its only \windows.old\windows\wow64 that it doesnt work for. Still handy OMG this thing is awesome. I moved a drive from a different system to this one and it was a royal pain in the butt to delete stuff off of it. I was getting really frustrated trying to get ownership of stuff and getting permissions to be inherited. This saved me HOURS of frustration. I added this a half a year ago, and now I can't remove it, even with the Remove TakeOwnership.reg file. Hjälp? WOW!!! I just spent 1/2 a day trying to replace a broken SYS32 file. Thanks to you done in 2 mins!! this is extremely useful. the unknown person who wrote it is smarter than all of the ms programmers put together. can you pls… help me on how to make a system file. hollo friends;after commit take ownership stoped ” secure soket tunneling protocol servise” and not run VPN sirvece to connect to internet. please help me? Anyone, anyone.. I added take ownership after trying many things with permission settings on a particular file. On right clicking any file, the ‘take ownership' option appears – but NOT on the file I'm having troubles with.;Pretty much every change I can make with properties->security etc I have tried, it still gives me ‘need permissions’ error when I try to move it.;Intriguingly, it ALSO gives me that error with I go to properties->details->’Remove Properties..’ and I try to change something.;Help meee… please.

This works well. You need to take owner ship of each and every file individually for it to work(the apply to sub files and folders does not work), and that’s exactly what this script does.

Wow!!!! works Great. Tack så mycket. !!!!!

THANK YOU SO MUCH!! Hours saved by this enormously helpful widget!

Excuse the text below – it’s for the benefit of Google and others who may have hit this irritating problem… a problem this AWESOME tool resolved…

“Windows was Unable to Complete the Format” – As you’d expect from where this is posted, the issue boiled down to ownership! In my case I was unable to even take control through the file properties and grab it manually as outlined in other forums…

Bit of background, previous Vista install on HDD, new HDD bought and Win 7 installed. Windows 7 then wouldn’t allow me to touch the Windows or Program Files directories on the Vista HDD… But no more!! Thank you creator! I guess I can cancel my Ubuntu install now (the Plan B!)

Thanks you

This saved my life. +1111111111111111111111

Works great takes a little bit of time to grant access to a lot of files, but it is worth the wait.

Thanks so much for this…I hate Windows and I’m used to the ease in which I can actually ACCESS MY OWN FILES on Fedora… One day, Windows decided I wasn’t allowed to access my own digital art folder…;Life saver, thank you.:)

Saves life.Thanks a million.

When I double click on the file InstallTakeOwnership.reg it just shows me all the registry program language. What am I supposed to do with that?

An amazing time saver! I was faced with having to reset permissions on thousands of system files manually through the cmd interface. This little shortcut saved me tons of time! Tack!

thanks this really worked. it solved everything…and stoped my screaming at my computer

Kick ass! Tack.

Thanks so much, This saved me. I Can’t believe that windows seven is this bad with file ownership.

Hi !

I guess i`ll have give hommage to the creator of this handy little fix, really helpful, thanks a lot !

Kalle

absoulte thank you. this had been the utter nonsense!!!;Thaks to you and thanks to the creator:)

hey i installed it and been using if for some time. i went to install some programes and it kept error-ing out so i took ownership or the folders it was trying to put what ever in and it worked fine. but later when i went to intall somthing else or certin updates it just errors out and wont tell me what to do or why, i am pretty sure its because of the tkaeownership thing,.. any way to fix it or undo it?

Tack! Finally I have permission to use my own computer.

Wow. I’m so thankful to you and to the developer of this hack. I finally can clean up the hard drives and use them for storage!;Thank you!;Bill

I had this annoying C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Resource\CMap folder full of files that could not be deleted from the system because it only had LocalSystem permissions. And it wasn’t removed when Reader 8 was uninstalled.

Gone! Tack så mycket!

Grymt bra. I’m finally able to delete a stubborn folder/files!

Muahhhh!!! Thank you…THank YOu…Wow I can’t thank you enough….genius how u got this to work…i’ve been unable to access my folder for 2 WHOLE YEARS!…Now I can continue to enjoy all the amazing music that I had saved and lost access to…Thank you!!!

OMG LOVE IT!@ Thanks a LOTS!

Thanks!;It work. By the way whats the benefit of this feature.

Oh my GOD! There’s nothing more annoying than a computer that doesn’t do what it’s told. One just imagine’s a geeky nerdy Bill Gates-ish character being a stubborn nerd for a completely RETARDED reason, giving me the thirteen steps necessary for each file. (I don’t even want to know about ‘file ownership auditing WTF IS THAT? I DONT CARE!) This program is just like punching that nerd in the face knocking him cold out onto the floor. Why can’t computing in general be like this. TACK.

THANK YOU!;Saved me the headache of reinstalling Vista on a clients computer.

Great thanks – now I can remove all those old ‘XP’ accounts……………..

More importantly it makes now possible to rmoving infected files from different accounts with out all that mind numming ‘You must remember the password…………………….”

How to take the ownership of;C:\Windows\explorer.exe;Thanks

thanks so much but why is ther all thees other users any way i mean its my coumputer i shouldnt need permition from softwere

Thanks a lot it worked

excellent job

Tack. For some reason, Divx Converter screws up the ownership on any file that it creates (in the process, making them invisible to other users on the network), and this fixes them!

For those asking why we can’t use it with exe files anymore, the reason is simple. It seems that the name “runas” interfere with something built in.

Rename it to takeownership and it should work.

Something like that in the reg

Windows Registereditorn Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\takeownership];@=”Take Ownership”;“NoWorkingDirectory”=””

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\takeownership\command];@=”cmd.exe /c takeown /f \”%1\” && icacls \”%1\” /grant administrators:F”;“IsolatedCommand”=”cmd.exe /c takeown /f \”%1\” && icacls \”%1\” /grant administrators:F”

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\takeownership];@=”Take Ownership”;“NoWorkingDirectory”=””

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\takeownership\command];@=”cmd.exe /c takeown /f \”%1\” /r /d y && icacls \”%1\” /grant administrators:F /t”;“IsolatedCommand”=”cmd.exe /c takeown /f \”%1\” /r /d y && icacls \”%1\” /grant administrators:F /t”

Didnt work. Still aint having user rights on my external drive. Worthless.

Very Very Very Very good! Tack så mycket!

Genius, that man deserves a round of applause!!!!!

Actually, it is easy to once and for all take full ownership of the whole computer.

open windows explorer;right click on c: (if that is your OS drive), chose properties and the “security” tab.;Click “Advanced” button and chose “owner” tab;click” edit” button;click on the user of choice to give ownership and click apply.;Close everything and your done.

I have not yet checked how everything works after this change, but I, as being admin on my own computer, now appear to have special permissions of all folders that I’ve checked.

THANK YOU! It really works!;Actually, I thought that was not working, because I was just double clicking the both reg files without even read… So i was installing and after that uninstalling… LOL;What a stupid I am.;So, I read it and pum! It works.;Thank you

Lysande! Thank you so much, the other methods were such a pain.

Bleh, I still can’t remove Internet Explorer.

tq very much for the tips..it helps me a lot..

okay, the guy who programmed this should be a millionaire. It’s helped me get past the “get permission from TrustedInstaller” annoyance with ease. Thanks a million

Works a dream on win 7 – thanks guys this is a lifesaver.

TACK.

wow ! i was looking for this tool for almost 6 months.;now i can do whatever i want in my pc.;-) i am using win 7 professional.;works like a charm.

Thanks alot, you ®ock.

Thank you so much sir!

im tryin it and something pops up i cant see what it is and then goes away in like less than a second

THANK YOU! you SAVED ME FROM Headaches! i was really furious in getting rid of these folders with random character for months!

OMG Thank you SO much for this!!! I almost lost +20GB of music w/o this… I downgraded from windows 7 ultimate x64 to windows xp pro x64 where there is no sp3 and ownership control system… Thank you so very much!

is there an equivalent to this for my Windows XP? Tech support at blizzard said my SC2 game may work if i take ownership of the entire StarCraft II but the link for how to do this on XP didnt help

I’ve tried it a few times and it does nothing for me on Windows 7, so I’m back where I started… Wish I could’ve thanked you like most others here but I can’t.

Doesn’t work for me… I try to take ownership, some black window shows quickly and goes away. I try to delete a folder, but I still get the administrator needed message thing. FFFUUUUUUUUU—

Thanxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx for ur post

works fine for me on Win7u-N @sp1. THANKS!

Works Excellently.;By the way, how can I use this to take the ownership for the user ‘Everyone’?

Thank you, works perfect. Was a bit sceptical at first but I was so frustrated I was willing to risk frying my computer. Thankfully it didn’t!

Det här är fantastiskt. Tack.

god created man and then he created the man who wrote the registry hack. Awesome!!

This reg hack is AMAZING. Everyone involved in distributing and creating this has just earned a better next reincarnation…if I believed in such things. Well if you do: good luck as the next bill gates or as the Kami of reg hacks.

Det här är bra. Works an absolute treat!! Great reg hack.

THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU!

You are an absolute star – at last! I was going absolutely mad!!!

Tack igen!

Excellent product. Deleted protected files off of old XP hard drive, though just a couple, no matter what I did still could not be deleted. Still cleaned up tons of room off old drive. Thanks !

Excellent product

grymt bra!! tack

For the most part this has worked great. Still, I had Adobe CS5 installed on the computer I was reclaiming the drive from and I can’t seem to get ownership of a Macromedia directory in the Windows Subdirectory. I have gone as deep inside the directories as possible and two files in the Flash subdirectory won’t allow me ownership. That is when I try to delete them it still says it needs my (John) authorization. What do I do now?

Thanks works like a charm!

I makes windows just a step more like unix….:-/

I installed a fresh copy of Windows 7 x64, clean installation and the secondary hard drive has all my music and videos (about 1TB). Thanks for this fix, so I don’t have to go through each folder and manually change the owner from my old account (which is now unknown) and I could literally do it with two clicks. Thank you for saving me HOURS of tedium.

Tack så mycket. I dunno what it is about Win 7 but it messed up my rights on my profile. I am going to upload this app via torrents. This app should be shared and used by all.

Man thanks a lot, long live you!

I would like to say “Thank you” to the creator and the one that posted the fix to the Take Ownership problem. You are the MAN!

thanks a lot it really work and it so easy!!!!!

thanks man!!!!!!!!! this helps me,,,…. a lot of praise for the creator!!!!!!!!!

I am using Windows 7 (Updated). I have done a lot of things to replace Eplorer.exe.. But Failed every time. I have tried to change the shell value from old explorer.exe to new explorer.exe (explorer2.exe) through Regedit.exe. But after restarting just a blank page is coming. Anyway, I have taken back to previous one. But still I am unable to replace the explorer.exe. I have tried “Take ownership” too. But haven’t seen that feature when we clicking right button of explorer.exe. But I can see, every other files, except, explorer.exe.

And I have tried to change through Properties also. But got message like “Access Denied”

I request you to Please help me urgently

“Take Ownership” does just what it is supposed to do and does it in seconds. I have been plagued with ‘no permission’ problems after upgrading to Win 7 from Win XP. Surely the good folks at Windows R & D were aware of this. They should all kneel and bow to you for your efforts, – then reward you handsomely as they make your program part of all future great WindowsXXX software. I started on Windows 3.1 with three floppy disks for install. Awaiting the next user nightmare.

Det här är fantastiskt. Thanks so much for making this!

gr8, simple, and the best achievement I’ve ever come across in 2011;thanks mate

Wow this is just brilliant;I too have just moved up from XP to Win 7 (I started on Win 3.1 too) and was getting ‘oh so frustrated’ with this ****** permissions obstacle!!;Not anymore – thanks for a quick and easy fix.

thank u;u just saved 5 years of my life;i love u man

Incredible Tool!

HI, had a big problem with an autorun.inf that my AV kept detecting but couldn’t delete – permissions (W7).;This little patch did the trick – thanks.

Thank you big time. I’d gotten into a real pickle trying to share files created on my last Win7 Ultimate x64 PC. Eventually didn’t know who owned what – Simple File Sharing? Hah! This got me back to sanity. Why don’t bloody MicroShaft make things clearer? Oh, right, it’s THEIR computer.

Hey this didn’t work for me either on 7 Home Premium, no read-only changing, no taking ownership and no cmd lines worked either.

BUT!!

Fantastic function on McAfee is the SHREDDER!!;Done in minutes.

Btw, im not trying to scam/ sell McAfee to you, just an observation that after all had failed, this worked.;Phew.

Bloody Brilliant! I am running Windows7 Home Premium and this hack made taking ownership of my dead laptops xp drive a breeze. Now if I could just remember where I stored that file I’m looking for….

thank you very much !!! thank you !!!

Impressive, spent hours trying to edit permissions to copy data from another hdd, no joy. installed this and 30seconds later it was moving across. credit to the creator of this masterpeice

windows 7 pro hdd from old laptop copied to new windows 7 hdd in new laptop

Thats great… now i’m able to take ownership of system files too.

Thank u very much….!!!

Holy hell. This little bit of reg sorcery just unlocked a ton of backed up folders from my old XP installation. They’ve been a total PITA to work with for almost a year now. I’m kicking myself for not searching for a solution right from the start.

Thanks to whoever scripted this!

I can only hope that everyone who needs this “take ownership” function has the Google-fu to find this page.

I have a really dumb question about this hack. I download it, unzip it, and double click on the InstallTakeOwnership.reg file. All I get is an open Notepad with the text of the hack in it. Be kind, but what am I not doing?

Dick

That probably means your file association settings for.reg files have been changed from their default. It’s not a big deal. Try right-clicking on the.reg and selecting “Merge”.

Skål.

Couldn’t see the merge command so I looked at file associations and saw that.reg was associated with notepad and not regedit. Thanks for steering me in the right direction. My files are now mine again!

This worked! It was awesome. I kept getting error messages b/c the lastest version of Adobe (10.1.1) was messing up big time! I have Windows Vista Premium and it worked for me! So tired of hacking my brain with the command prompt….now hopefully i won’t have the same problem re-installing Adobe:) Wish me luck b/c i can’t open PDF files unless u have Adobe and it is a BIG problem when u r a college student and stuff!

Confirmed this method also works in Windows 7.

Tack!

That was really useful. Some music files gave me an error when I tried to play them but now, after a right click, everything works as it did.;Thanks for that quick solution

Worked a treat! Highly satisfying, after trying all sort of other ways to get ownership. Many thanks for posting this fixit.

thnk you s-0o0o0o-0o0o mch:D

it work great, Thanks

*** I cant believe how retarded you all are needing a reg mod to do something that is so simple??? I guess if you need this then you shouldn’t complain about vista cos that should be telling you all something that your computer illiterate aka being a “TARD” ***

I would also bet that many of you are taking ownership of files that you have no idea of what the file is about and removing them …. well done!!!

you might as well go into folder options whilst your at it and select to show all hidden files so yous can mess with them also

I’ve never written one of these before, but this saved a massive project I’ve been working on. I F’d up my windows ownership rights on my old harddrive, and when I tried to transfer things, it ended up breaking and not allowing ANYONE to change the files, this changed that. I now have my entire album, danke.

This program is incredible, if you have an XP drive the permissions are a PITA use this and through Win 7 you can start listening to your music again…

Have a file that even after taking ownership on my own, then not being able to delete trusteduser, finding out a way to do that, so only i had full control, STILL cannot delete or move or rename or do anything with the corrupt file. What else is there?! Its the wsock32.dll and VERY important i delete it and replace, but have no way to do that. Tack för all hjälp.

Fantastiskt! Was having some problems with explorer shell instability and couldnt fix due to corrupt files not letting me take ownership to repair/delete. Fired this thing up and my problems were sorted within a min =D

Mate, THANK YOU THANK YOU!! Just done a clean install of 7 Ultimate but couldn’t get access to over 300GB of movie files! One click, all done! Thank you, GENIUS!

Thanks a lot.. just what i needed:-)

Thanks dude!;worked from the first time! you saved my life.

Trying to get access to Temp files to change Read Only on Vista. Still no luck. Can someone help? Thanks!!!!

PERFECT:) Works like charm:)

4 years after last comment, and here i am just found out this great tool. makes my life much easier.;thanks.

this was really useful.. thanks:)

thanks very much, work very very well with win 7 professional and now i can copy, open, edit my files very easy

Just ran this on Win 7 (customers hdd connected to my desktop) took control of their docs & settings folder and now my user files and settings are in where her files used to be! eeek! wtf??

thanks!! It is great

THIS IS AMAZING! ive installed windows 7 a couple of times cause it kept screwing up, i kept getting these windows old files, i deleted all my user and custom installed stuff but was unable to delete “trusted installer” files, i kept getting an error message and despite manually changing ownership it still didnt work

This script works 100%

Many thanks to the script creator! and uploader

Trying to transfer files from old Hd to new computer but all were access denied and couldn’t.;This changed permissions all at once, thanks. Simply genius!!

Hi, a couple of peolel have asked about an ‘undo’ command for this but I can’t find any response.;I have tried the script on a small set of system folders (on Win7) and it does what it says – ‘trustedinstaller’ permission has now gone and I have full control.;But what about if/when these files need updating by a real ‘TrustedInstaller’ (i.e.. a Windows Installer app – won’t there be problems? I won’t risk running it on any other folders until I can undo it after I have fixed the files that need fixing.

Me again.;After a Windows Update and a reboot, all 3 files that I replaced using this method have been automatically replaced again with the corrupted ones. So not a long-lasting fix at all.

I have been searching forever to find something to help me delete these permission files. This is the best! i install it and now the files r gone. Tack för detta.

I just HAD to leave a comment here.

You, the script author saved me A WHOLE LOT of time. Years even, by this simple script of yours, and you even made another script to uninstall it. Perfection.

I had to click 30 times (going in and out of tedious win7 permissions/ownership menus) just to delete A SINGLE FILE in windows 7 (some cockup of installing a dual boot XP OS and it creating some random folders in a root of one of my hard drives cos my processor has HT WTF, with permissions all tightly locked up).

Fucked I was, as there were about 2 folders with 30 subdirectories each, and about 20 files in each directory. Imagine 30 clicks to delete each file to get rid of all of that… wait, let me calculate that for you – that’s 36,000 clicks.

You just saved me 36,000 clicks, my mouse, and my sanity with your script. I thank you profusely.

Matthew

Thanks for this Hal I appreciate it a lot.;I often recommend you to friends all over the world.;Good onyah mate

Cannot take ownership of any applications. Varför inte?

I tried 2 different programs to delete a folder on my hard drive and they didn’t work. Take Ownership got the job done in 5 seconds.

THIS LITTLE NUGGET is all kinds of awesome. If you can’t get it to work, just right-click on it and select “Run as Administrator”.

On a related note, I couldn’t find it in my Installation Files library, so I came here to download it again. Asked to select a destination folder, lo-and-behold there’s the old folder with my original.reg file. … which I must have gotten from somewhere else. Comparing them in Notepad, the original adds a shield to its context menu entry

[HKEY_CLASSES_ROOT\dllfile\shell\runas];@=”Take Ownership”;“HasLUAShield”=””;“NoWorkingDirectory”=””

[HKEY_CLASSES_ROOT\dllfile\shell\runas\command];@=”cmd.exe /c takeown /f \”%1\” && icacls \”%1\” /grant administrators:F”;“IsolatedCommand”=”cmd.exe /c takeown /f \”%1\” && icacls \”%1\” /grant administrators:F”

In Norse mythology a “fylgja” is a spirit that accompanies a person in connection to their fate or fortune. In some instances, the “fylgja” will take on the form of an animal that shows itself after the birth of a child or as a “creature” that eats the afterbirth.