lägga tangentbordet språk till ubuntu

Vill skriva på flera språk i Ubuntu? Här visar vi hur du enkelt kan lägga till och växla mellan flera tangentbordslayouter i Ubuntu.

Lägg ett tangentbord Språk

För att lägga till en tangentbordsspråk, öppna systemmenyn, välj Inställningar och välj sedan Tangentbord.

I dialogrutan Tangentbordsinställningar, välj fliken layouter, och klicka på Lägg till.

Du kan välja ett land och sedan välja ett språk och tangentbord variant. Observera att vissa länder, till exempel USA, kan visa flera språk. När du har gjort ditt val, kan du förhandsgranska den på prov tangentbordet visas under menyn.

Alternativt, om den andra, välj ett språk och sedan välja en variant. Klicka på Lägg till när du har gjort ditt val.

Nu kommer du att märka att det finns två språk som anges i Tangentbordsinställningar, och de är båda redo att användas omedelbart. Du kan lägga till fler om du vill, eller stänga dialogrutan.

Växla mellan språk

När du har flera inmatningsspråk installerat, kommer du att märka en ny ikon i aktivitetsfältet längst upp till höger. Det kommer att visa en förkortning av landet och / eller språknamn som för närvarande är vald. Klicka på ikonen för att byta språk.

Högerklicka på dialogrutan för att visa tillgängliga språk (som ingår i grupperna), öppna tangentbordet Dialog igen, eller visa den aktuella layouten.

Om du väljer Visa Aktuell layout ser du ett fönster med tangentbordet förhandsvisning vi såg tidigare när du ställer in tangentbordslayout. Du kan även skriva ut denna layout förhandsgranskning ut för att hjälpa dig att komma ihåg en layout om du vill.

Ändra kortkommandon för att byta språk

Som standard kan du växla inmatningsspråk i Ubuntu från tangentbordet genom att trycka på båda Alt-tangenterna tillsammans. Många användare är redan används till standard Alt + Växla kombination för att byta inmatningsspråk i Windows, och vi kan tillägga att i Ubuntu. Öppna dialogrutan tangentbordsinställningar, välj fliken Layout och klicka på Alternativ.

Klicka på plustecknet bredvid Key (s) för att ändra layout, och välj Alt + Skift. Klicka på Stäng, och du kan nu använda denna välbekanta genväg för att byta inmatningsspråk.

dialogrutan layoutalternativ erbjuder många fler snyggt kortkommandon och alternativ. En speciellt snyggt alternativ var möjligheten att använda ett tangentbord lett att visa när vi använder den alternativa tangentbordslayout. Vi valde Scroll ljus eftersom det är knappast används idag, och nu lyser upp när vi använder våra andra inmatningsspråk.

Slutsats

Oavsett om du regelbundet skriver på flera språk eller behöver bara ange en enstaka tecken från en alternativ tangentbordslayout, inställningar Ubuntu tangentbord gör det enkelt att göra tangentbordet fungerar som du vill. Och eftersom du kan även förhandsgranska och skriva ut en tangentbordslayout, kan du även komma ihåg en alternativ tangentbordets layout om det inte är tryckt på tangentbordet.

Windows-användare, du är inte kvar, heller. Kolla in vår handledning om hur man Lägg tangentbordsspråk till XP, Vista och Windows 7.

Vad jag faktiskt letar efter hur man gör min anpassade tangentbord variant visas i listan av varianter. Det fungerar när jag använder “setxkbmap” CH (fr_myvariant) ‘ “, men jag kan inte välja den i GUI som visas här.

Hej, Tack för den här artikeln,. Jag gjorde det, men då jag gjorde nåt, vet inte vad och nu i stället för att ha en ikon med bokstäverna i språket tangentbordet för närvarande används som “USA” eller “ISL” (för Israel) jag har en enkel tangentbordsikon,. Hur jag föra tillbaka ikonen med bokstäverna beskriver språket? närvarande vet jag inte till vilket språk jag ändra när jag träffade “ALT + SKIFT” … .., Tack,! Michael.

hi Matthew

Detta hade arbetat på min Ubuntu 10.04 installation som beskrivs här,. Men nu är det inte mer funktion,. Jag kan inte “lägga” inte någon tangentbordslayout längre om jag bara har tre layouter installerat,. Knappen alternativ visar en tom fönster utan några val,. Så jag tror min Ubuntu 10.10 installation är något som ofullständig,. vet du hur man reparera den?

Jag har samma problem som Micheal, jag kan inte se indikator språket. Bara tangentbordsikonen och jag vet inte det aktuella språket. Det är irriterande!

Har någon löst det ännu? Jag kör på Ubuntu 11.04 btw

Tack.

Något fungerar på grund av ubuntu bugg.

Det fungerar perfekt. Många många tack!

Tack för enkel handledning

thnx

tack så mycket. din handledning mycket bra.

– Tack så mycket!! Idiotsäker !!!

tack, för detta lärande

Tabasco sås, som ikoniska kryddig amerikanska krydda, tar tre år att producera, de flesta av den tid investeras i jäsningsprocessen som hjälper mjukna och bryta ner rå peppar utan matlagning det.