mobiltelefon evolution: från tegel till slick [infographic]

Under de senaste 30 åren mobiltelefoner har gått från monstruösa flera effektkrävande tegel för att driva läppja datorer du glida i fickan. Kolla in den här infographic för en genomgång av anmärkningsvärda ögonblick i mobiltelefon historia.

Hit upp länken nedan för en högupplöst kopia av bilden.

Mobiltelefon Evolution Infographic [Wilson Electronics via Mashable]

Inte en fläkt, men det verkar vara en björnbär skulle göra diagrammet.

Se diagram som detta påminner mig om hur mycket mer kreativa mobiltelefon beslutsfattare var innan iPhone avbröt design. Allt är nu bara en touch screen telefon eller horisontell reglaget telefon för snabb meddelandehantering. Borta är de unika flip ut stil telefoner som vände huvuden. Jag saknar verkligen ha mer unika söker enheter än bara pekskärm plattor. Jag tror att det skulle vara bra om någon började skjuta designen igen som företagen gjorde då.

HTC Evo 4G släpptes 2010, inte 2011.

Ja Blackberry visar först upp i 1999. Varför skulle det inte kännas igen på den här listan, http:? //us.blackberry.com/company.jsp

IT_Jedi.

Det kanske inte är på listan eftersom det verkar som de flesta av de telefoner i tabellen är för den vanliga användaren. När björnbär först kom ut på marknaden, och fram till nyligen var marknadsförs mot företagsanvändare som behövs tillgång till sina dokument och etc. Vem vet? De personer som är ansvariga för att göra diagrammet kan ha känt det inte göra tillräckligt påverkan på marknaden med den genomsnittlige användaren att motivera dess införande i diagrammet.

Jaja.

Är det här diagrammet beslutat om anslutning (dvs 4G, 3G etc) eftersom de nyare smartphones bör beslutas på sin makt och de som har verkligen gjort en förbättring av marknaden inte bara på anslutning. Eftersom varför finnas Galaxy S II på det är ett tekniskt underverk och det är inte där uppe.

Var tvungen att skratta – Jag har fortfarande min gamla Motorola väska telefon (det var analog, som jag minns – var tvungen att sluta använda det när allt gick digital). Betalade $ 100 för det, jag verkar minns när jag var med AT & T. Jag behövde extra kraft då, som mina barn var gamla nog för camping utanför stigen och jag ville ha något med extra räckvidd för nödsituationer – detta var redan i början av 90-talet, och täckning var mycket spottier då det är nu, jag förmodligen. höll det alla dessa år av sentimentala skäl – de var stora gånger.

BTW – ja, väska telefon släcka tre watt när i tiden var de vanliga mobiltelefoner dimensionerade för bara en halv watt. En stor skillnad i bergen.

Det finns ett par udda undantag skulle Blackberry vara den största (jag skulle hävda än många på telefonerna ingår där endast affärsverktyg). Handspring tidiga Treo eller Treo 600 skulle vara en annan (intressant bilden av en Treo kör Windows, faktiskt körs PalmOS). Jag vill också säga att den första Palm Pre, är den första webOS telefon bör också göra snittet. Nokia-telefonen jag skulle ha valt ut, skulle förmodligen ha varit 5110. WinMo egentligen inte få ett omnämnande (annat än Palm-enhet, som avbildas kör PalmOS, men beskrivningen säger att det är med hjälp av WinMo)

Jag håller också, så fantastiskt som iPhone är, är det inte för alla (läs mig) så jag också ledsen över bristen på innovativ design sedan den kom ut. (Som kan vara anledningen till Galaxy intervallet inte ingår, som samsung gick ett steg längre, eftersom inte bara formen var starkt påverkad av iPhone, men sedan sedan flås andriod att se mer ut som iOS)

oavsett vilka telefoner slumpmässigt eller avsiktligt gjort snittet, det var en intressant resa ner en technolgical memory lane.

Jag gillar verkligen den totala effekten av diagrammet. Men jag tror att det kunde ha visat en smidigare övergång från funktions telefon till smart-phone. Inklusive en Blackberry, Sidekick, Windows Mobile, eller ens en tidigare Treo skulle ha exemplifieras detta.

Dessutom skulle jag ha kastat T-Mobile G1 på det för att markera början av Android eran.

Det är roligt att upptäcka min önskade mobil i denna lista – Ericsson T39M. Jag köpte en begagnad från en vän tillbaka i 2002 och det tjänat mig väl fram till maj 2011 !!!!!, jag behövde inte ens att byta ut batteriet,. Tyvärr fick jag i en tung regndusch i maj och det dödade min T39M,. nu har jag en HTC Legend och jag tvivlar på att det kommer att pågå så länge som Ericsson.

Jag har alltid trott om de tog kroppen av en tegelsten och sätta in aktuella komponenter. Telefonen skulle vara hållbara och mer intressant för dem av oss som skulle vilja vara annorlunda. Jag saknar också de analoga dagar när en gammal TV med fin mottagare kunde plocka upp båda sidor av den lokala cell samtal.

Jag önskar bara att de fortfarande gjort telefoner som faktiskt arbetade som de gjorde förr i tiden

De twist band och plastbrickor som används för att täta brödpåsar i USA är färgkodade för varje dag i veckan brödet bakades på (färgkoden är blå / måndag, grön / tisdag, röd / torsdag, vit / fredag, och gul / lördag), detta visuell är relativt meningslöst att konsumenterna men är mycket praktiskt för harried strumpa kontorister fyller hyllorna varje dag.