nybörjare photoshop: svart och vitt och rött fotoeffekt i tio sekunder

Det är en klassisk effekt: den svartvita foto med skarp, isolerade röda. Så här slå ut detta i Photoshop i tio sekunder med vår metod (GIMP vänliga!).

Detta är en stor, enkel how-to för instegs Photoshop användare. Denna metod innebär också lätt till en GIMP teknik, som de verktyg som används är likartade i båda programmen. Mer avancerade användare kan ta en titt bonus metod, eller lämna sina egna metoder i kommentarerna att hjälpa nybörjare.

Vi börjar med en god kvalitet fotografi. Du kan använda en bild som du vill och även isolera vilken färg du vill-det inte behöver vara röd. Men plocka ett foto som har en bra samlingspunkt eller något du kan markera med isolerad färg.

Du kan ta din pipetten med kortkommando. Plocka en färg som representerar den “genomsnittliga” färg du försöker isolera. Med andra ord, det finns flera “röda” i denna röda bilen, men jag väljer den typ av “mitt röda” i det område som visas ovan. Vänsterklicka på den färg du vill ha och fortsätta på.

Navigera till Välj> Färgområde.

Du kan skapa ett urval här baserat på varhelst Photoshop hittar den färg du just valt. Ta en närmare titt på den förhandsgranskade bilden när du spelar med “Strålning” reglaget. Du vill de flesta av färgen du försöker isolera (i det här fallet, det röda i bilen) att visas som vitt i förhandsgranskningen. Tryck på “OK” när du känner att du har isolerat de delar du vill stanna färgstark.

Som en sidoreplik för avancerade användare, kan du isolera alla de primära färger med samma verktyg och metod genom att ändra rullgardinsmenyn till något av alternativen som visas ovan. Du kan bortse från detta skärmdump om du bara efter nybörjare hur man gör.

När du trycker på OK i dialogrutan Färgområde, du ges ett urval av dina röda (eller vad färg du har valt att använda).

Tryck för att invertera att urvals istället för att välja de röda i bilen, nu har vi hela resten av bilden väljs.

att omedelbart Tunna detta val. Navigera till Markera> Avmarkera för att se vad du har gjort. Eftersom detta har alla skett i ett enda bakgrundslager, se till att du använder Spara som för att spara en alternativ kopia av fotografi, och inte skriva över din dyrbara originalet!

Anmärkning för GIMP-användare: Du kan uppnå liknande val och effekter genom att använda “Välj efter färg” verktyg, som kan hittas under Verktyg> markeringsverktyg> By Color Select. Du kan ställa in tröskeln i verktygsfältet, visas ovan till höger, och få liknande resultat i “Selection Editor” panel, som visas ovan. Öppna panelen genom att navigera till Välj> Val Editor.

Jag skulle satsa de flesta läsare har kommit över den här bilden en gång eller två gånger, även i vardagligt surfar. Låt oss ge Jimmy en makeover genom att isolera färgen i hans ögon. Den andra metoden förutsätter att du har en något högre komfortnivå med Photoshop.

Gör en grov markering med din Quick Selection Tool, kortkommando “W.” Det behöver inte vara mycket bra, som ni kan se ovan, men du kan vara så exakt som du vill, eller ens använda någon metod som passar dig .

Vi har skapat val på båda ögonen. Tryck här för att skapa ett nytt lager från dem.

Observera att vi använder bakgrundslagret i vår how-to: många purister hatar ändra bakgrundslagret, så innan nästa steg, Spara som för att skapa en ny kopia eller helt enkelt högerklicka på bakgrundslagret att duplicera det. Efter att ha gjort det (eller ignorera detta råd) gå till antingen din bakgrund eller bakgrunds Kopiera lagret i panelen Lager.

Tryck för att avmätta bakgrunden del av bilden, lämnar ögonen på ett separat lager.

Tryck på för att få suddgummit. Om du vet hur man använder lagermasker, kan du alltid skapa en att maskera ut delar av isolerade färg (ögon, i vårt exempel) skikt. Emellertid kan nybörjare Photoshop-användare tycker att det är lättare att helt enkelt använda radergummit. Se till att du gå till din “ögon” lager i panelen Lager för att börja radera. Eliminera någon del av val du inte vill vara färgstark.

Jimmy ögon är mycket subtila, så att vi kan öka mättnaden. Fortfarande i vår isolerade färglager, kan vi ta upp Nyans / Mättnad och justera den av sig själv.

Tryck för att ta upp reglaget Nyans / Mättnad.

Vi anpassar vår färglager som visas ovan till höger. Den “Färga” alternativet är på, och reglagen ändras för att göra hans ögon en färgstark, mättad blå som sticker ut från den grå bakgrunden.

Och här är vårt slutliga bilden. Det kommer sannolikt att vara hundra olika sätt att uppnå samma effekt, bland annat med hjälp lagermasker och justeringslager. Om du har en favorit metod för att göra detta trick, lämna det i kommentarerna nedan för att dela med andra läsare!

Bild Poäng: Corvette 1958 av Softeis, tillgänglig under Creative Commons. Jimmy Wales av Manuel Archain, tillgänglig under Creative Commons.

Trevlig handledning, tack. Jag ska prova detta i min trogna Paint Shop Pro X också. Skål.

Allvarligt, jag har alltid velat veta hur dess gjort, jag gjorde det den hårda vägen: D

Var är liknande knapp lol

En av de bästa tipsen så långt! Visste inte att det var så lätt.

Var är en knapp?

Fantastiskt …… Har du mer “tutorials” så här. Jag är en helt ovetande, och nybörjare GIMP användaren. Jag har boken men jag har problem med förståelse, jargong används. Jag är villig att lära sig, men jag behöver något enkelt. Denna artikel, är vad jag är ute efter.

Joe O’Loughlin

@Joe, Alla: Tack, killar. Jag kan skriva mycket mer artiklar som denna, de är mycket roligt att sätta ihop och reaktionen har varit ganska positiv. Om du har några frågor om grafik redigering, särskilt om “jargong” du nämner, Joe … Du kan alltid fråga mig på ericgoodnight@howtogeek.com. Jag kan förklara saker enkelt men det hjälper mig att veta var människors blinda fläckar är.

Var snäll och gör mer av dessa! Jag är också en nybörjare med gimp och kan oftast lista ut saker, men det finns så mycket. Jag tänker redan hur kan jag ha kul med den här guiden. Bra jobb!

Trevlig handledning. Jag förstår inte något av det, men det verkligen hjälpa mig,. Jag har just placerat min kamera på eBay. Det är inte värt besväret,. Jag önskar att jag kunde fortfarande hitta film för min Polaroid Tryck på knappen och wysiwyg “Swinger.”. Det var den enda kameran jag någonsin haft hjälp.

cooooooooool …………………. 🙂

Love this mycket!

Du har nu väckt mitt intresse för GIMP.

Tack för ditt försök

tack för att dela den här artikeln var mycket använda full

man im sådan noob im även fortfarande kämpar med detta att alla hitta lätt

För mig jag har ett ännu enklare sätt. Jag ger bara det till hustrun (professionella grafiker) och göra mina önskningar kända, säg gör det så. Fungerar perfekt varje gång. Om jag har gjort något för att pissa henne.

Ok jag behöver verkligen mer hjälp än någon av er / gals. Vad är GIMP? Jag skulle verkligen vilja veta mer. Jag gillar att spela med bilder. Och jag tycker verkligen alla artiklar som hur man geek lägger ut. Tack för tips och information för användning mindre kunniga.

En bra beskrivning. Av erfarenhet, skulle jag bara föreslå att “Spara som” innan du gör något redigering, bara för att undvika att trycka på Ctrl-S utan att tänka innan den ursprungliga är säker.

@Joe O’Loughlin – Bra ordlista av GIMP villkor på http://docs.gimp.org/en/glossary.html

@Bridget – Google, “Vad är GIMP” … Det är en stor bildredigerare … gratis … Open Source.

Råttor inte kräks (de saknar membran styrka och neurologiska svar på ens göra det) och det är därför råttgift är så effektiv.