säkerhetskopiering och återställning Internet Explorer först lista platser

Om du har använt en dator på ett företagsnätverk som du har förmodligen tvungen att lägga till en webbplats i listan över tillförlitliga platser eftersom det bara inte skulle fungera annars. Efter ett tag, du sluta med en röra av platser i listan över tillförlitliga webbplatser … så hur du överför dem till en ny dator utan att behöva skriva dem?

Liksom de flesta allt annat i Windows, det är ett snabbt sätt kan du göra det i registret genom att säkerhetskopiera en enda nyckel, som vi kommer att täcka för dig idag.

Vad är det vi säkerhetskopiering igen?

För er som inte vet vad vi pratar om, om du går till fliken Säkerhet i Internet-alternativ, visas en ikonen Tillförlitliga platser i listan.

Välja ikonen och sedan på knappen webbplatser kommer att ta upp en dialogruta som gör att du kan lägga till eller ta bort webbplatser från zonen.

Vid tillämpningen av detta exempel använde jag en ren dator som bara hade howtogeek.com läggas till listan, vilket skulle vara dumt att säkerhetskopiera via registret … detta borde verkligen användas för maskiner med en lång lista.

Säkerhetskopiera Via Regedit

Öppna regedit.exe igenom starten menyn söka eller springa låda och navigera ner till följande nyckel

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Internet Settings \ ZoneMap \ domäner

Högerklicka på nyckeln Domains och välj Exportera och sedan ge filen ett användbart namn. Du kan sedan överföra den till en annan dator som du vill.

Importera Backup

Detta är så enkelt som att dubbelklicka på filen på någon maskin som du vill återställa denna förteckning på. Tänk på att det eventuellt kommer att utplåna poster för närvarande på den maskinen du åter över och ersätta dem med säkerhetskopian.

Som ni kan se, kunde jag ta backup-filen från min Vista maskin och återställa det på min XP-maskin

Detta är förmodligen mest användbar för någon i IT … enkelt sätt att lägga till alla företagets webbappar bara en gång till i listan över betrodda webbplatser.

Detta är definitivt användbar för företagsanvändare.

Vad sägs om på en Windows 2000 maskin? Jag har inte en ZoneMap / domännyckel i mitt register. Vänligen meddela. Tack.

Detta är bra … jag har faktiskt gjort denna specifika sak innan … en annan anledning, men aldrig tänkt att använda den för att säkerhetskopiera alla mina tillförlitliga platser och sedan överföra dem till en annan dator. Det är precis vad jag behöver göra detta tacksägelseferie. Överföring från Vista till X-P Pro.

Många tack “How to Geek” Detta är en stor tjänst du tillhandahåller för de mindre tekniskt bland oss ​​som vill lära … hur man får till den nästa kompetensnivå i vår kompetens … KL

Kära Forum / också … Hur Geek … Vänligen meddela mig, “min bror som bor med mig har nyligen utvecklat ett problem med sin dator. Han hade nyligen en personlig resa för familjeföretaget … en obligatorisk bröllop attend.While där med familjen, vår brorson som är en datavetenskap stor på college … torkade mina bröder hårddisk ren för att ge honom en “nystart” på sin plats han installerade en “färsk Windows” kopia av XP, en kopia han kallar XP Black. Jag har aldrig hört talas om det tidigare … nu,. Men han säger att det är en korsning mellan Win-XP och Vista en proto typ version av Vista slags. Hans problem utvecklas men när han försökte att installera och använda ett registrerat program skiva av Nero-sviten 2007 program. Han har en extern L-G DVD-brännare ansluten till den nya datorn som han hoppades att använda.

Varje gång han försöker använda programmet men hans datorn låser upp och fryser. Min fråga till er alla är … hur och var börjar jag att felsöka detta problem för honom för att fixa det?

P.S. Han kan också ha installerat ett operativsystem ovanpå den andra tänker att de på något sätt skulle “slå ihop och reparera sina tidigare frågor”, men eftersom jag var inte där jag vet inte riktigt vad som faktiskt gjort till sin dator … Tack på förhand KL

mycket snyggt, jag har sett den här nyckeln innan, men aldrig tänkt på att utöka den … ..I’ll definitivt göra detta nu men! 🙂 Jag är en till “bläddra med hög säkerhet” och selektivt “tillåta” endast domäner som jag behöver dem, så min “betrodd” zonen är ganska stora ….

Fråga om, är det ett sätt att säkerhetskopiera “Restricted” område? Eller är de poster som ingår i denna gren?

Bra info, men författaren har glömt att HKEY_CURRENT_USER är bara bra för den aktuella användaren. Så deras uttalande “enkelt sätt att lägga till alla företagets webbappar bara en gång till i listan över betrodda platser.” Dos inte riktigt fungerar mycket bra om den aktuella användaren är inloggad på när inställningen reg tillämpas. Detta är inte fel av författaren, naturligtvis, är det bara en av tusen, måste sunt förnuft att Microsoft lämnar ut sina produkter. (Jag skulle kunna ändra Aktuell_användare till Local_Machine och har det sedan gäller för alla användare, men tack vare den vanliga MS halv A__ jobb jag kan inte.)

Jag har 40 + PC körs i en högre ed bibliotek med 100+ personer som använder datorer, alla med olika inloggningar och profiler och detta skulle vara ett bra sätt att ställa in Tillförlitliga / betrodda platser för dessa användare snabbt och enkelt, tyvärr MS inte har intelligens för att se det.

Denna kommentar är inte avsedd att ta bort från den utmärkta info författaren presenterar i den här artikeln, bara för att hålla någon av misstag vilseleda genom hans sista uttalande.

PS … Adam

Detta kommer också att backa upp den begränsade platsen som de är på samma plats. De har bara ett annat värde för DWORD finns inuti posterna under “Domain”. Det är värdet på DWORD som gör en webbplats betrodd, intranät, internet, eller begränsas.

Ralph

Alla Vidalia lök odlas i USA delstaten Georgia, den låg svavelhalt i Georgiens jord är orsaken till deras sötma.