skapa en genväg eller snabbtangent för att öppna Aktivitetshanteraren s “alla användare” vy i Windows 7 eller Vista

Har du någonsin undrat hur man öppnar upp Task Manager med “Alla användare” vy i stället för bara egna processer? En av våra läsare skrev in med samma fråga, så jag skriver det upp för alla.

Om du är osäker på vad vi pratar om … på fliken Processer i Aktivitetshanteraren finns en knapp som heter “Visa processer för alla användare” som kommer att öppna Aktivitetshanteraren för att visa alla processer, som kan vara irriterande om du behöver göra det en hel del.

Skapa Aktivitetshanteraren Shortcut

Högerklicka på skrivbordet eller någon annanstans, och välj sedan New \ genväg från menyn.

Sedan i snabbplatsrutan, lägga till följande kommando

taskmgr.exe

När du har lagt kommandot gå till nästa skärm och ge genvägen ett bra namn – Jag valde “Task Manager (alla användare)” som namnet eftersom det verkade beskrivande nog.

Nu högerklicka på genvägen och öppnar Egenskaper, där du kan lägga till ett kortkommando om du vill (observera att genvägen måste vara på skrivbordet eller i startmenyn för att detta ska fungera) …

Och nu det viktigaste steget, klicka på knappen Avancerat och välj “Kör som administratör” kryssrutan.

Nu har du en genväg som omedelbart kommer att öppna upp Aktivitetshanteraren till alla användare visa (efter en UAC snabb).

För extra kredit, kan du skapa en genväg utan en UAC snabb (det tar bara lite mer arbete).

Tack

Jag kommer att prova det i kväll när jag kommer hem.

Tack, The Geek! Jag älskar när du skapar denna enkla råd!

trevlig trick. tack!

Förresten, något sätt att ersätta standard Aktivitetshanteraren öppningen (till exempel när högerklicka på aktivitetsfältet, och klicka på “Task Manager”) med detta?

Jag visste inte ens inser du kan associera snabbtangenter kombinationer med genvägar tills läser detta. Tack för handledningen.

Häftigt spets. Jag föredrar den gamla genvägen men du kan inte göra det med Vista. Tack;-)

Wow, 99 processer som körs? Tror du allt detta är nödvändigt?

Är det möjligt att ställa in genväg till ctrl + shift + esc istället för den vanliga uppgiften manager?

“Skapa en genväg eller snabbtangent för att öppna Aktivitetshanteraren s” Alla användare “Visa i Windows Vista” – … eller gå till OS (C 🙂 – Windows – System32 – taskmgr.exe och högerklicka på den för att skapa en genväg på skrivbordet :).

Jag kan inte få det att fungera när jag sätter genvägen i Autostart.

Den taskmgr.exe startar inte efter omstart, när jag kolla “Kör som administratör.”; Om “Kör som administratör” är markerat allt är OK, börjar det, efter omstart.

Någon som har en aning?

Tack på förhand

Per

tack

Om du går in i förväg knapp på propiertys och välj att utföra genväg som administratör det brukar föra UAC snabb upp på Windows 7 Ultimate (har inte kollat ​​på andra).

Bra jobbat!

Tack som fungerar.

Billy Flodhäst (William Johnson Flodhäst) var en dvärgflodhäst ges till president Coolidge 1927 av ingen mindre än däck titan Harvey Firestone. Billy var inrymt i National Zoo i Washington, D.C. och är den gemensamma förfadern till de flesta pygmé flodhästar i USA.