skapa en genväg för att enkelt visa Windows Urklipp

Har du någonsin undrat vad som finns på Urklipp? Visst kan du öppna upp anteckningsblock och försöka klistra in den i, men det finns ett enkelt verktyg inbyggt i Windows XP som du kan använda för att visa innehållet i klippbordet.

Idag visar vi dig hur du skapar en genväg till det här verktyget, och även hur man använder det i Vista om du har en gammal XP-installation om runt.

Skapa Urklipp genväg i XP

Först högerklicka på ett tomt område på skrivbordet och välj Ny genväg.

Nästa, skriv in “% windir% System32clipbrd.exe” utan citattecken och klicka på Nästa.

Du kommer då att bli ombedd att namnge genväg och fortsätta. När du är klar när du vill kontrollera vad som finns i Urklipp bara dubbelklicka på genvägen.

Aktivera Klippbok Viewer i Vista

Vista innehåller samma körbara programmet inte som i XP, så att aktivera den här funktionen i Vista måste vi kopiera clipbrd.exe från XP till C: WindowsSystem32 katalog i Vista som visas nedan.

Nu kan vi gå vidare och skapa en genväg till Urklipp i Vista. Stegen är mycket lik XP, först skapa en ny genväg på skrivbordet.

Nästa ange sökvägen till clipbrd.exe som är i C: WindowsSystem32clipbrd.exe och klicka på Nästa.

Skapa ett namn för genvägen du enkelt komma ihåg sedan slå på Slutför. Klicka på OK genom de återstående fönstren för att komma tillbaka till skrivbordet.

Tar idén till en annan Urklipp artikeln som ett ytterligare tips vi kan ändra ikon till en Urklipp. För att göra detta bara högerklicka på ikonen, gå till Egenskaper och Byt ikon bläddra sedan över till den medföljande ikonen i Windows.

Nu när vi dubbelklicka vår ikon vi kommer att ha tillgång till Klippbokshanteraren.

Om du inte har en fungerande XP-maskin för att kopiera filen från dig kan använda en XP installationsskivan.

Öppna en kommandotolk och växla till mappen och typ I386 i följande kommando för att extrahera den komprimerade filen från CD, justera bana beroende på konfiguration.

extrahera D: i386clipbrd.ex_ c: filepathclipbrd.exe

Alternativt, om du använder den utmärkta 7-zip-program, kan du enkelt gå till filens plats och högerklicka på “Öppna arkivet” i 7-Zip …

Sedan kan du dra själva filen härifrån till var som helst du vill.

För mer Urklipp godhet, kan du kolla in Lifehacker Top 10 Urklipp tricks.

Den ovala banan i Indianapolis 500 raceway är 2,5 miles lång och att avsluta loppet, måste förarna fylla 200 varv.