skapa en genväg för att ta bort de senaste objekt i Windows Vista (eller XP: s) startmenyn

Har du någonsin försökt att gå igenom alla menyer som krävs för att ta bort Senaste objekt i XP Start-menyn? Det tar alltid, särskilt när du vill dölja vad du inte borde ha gjort. Som vanligt finns det ett enklare sätt att göra det.

[Update] Ett antal läsare har påpekat att i Vista kan du bara högerklicka på den senaste tidens artiklar och välj “Töm Exemplarlista”. XP är den enda med en massa menyer för att gå igenom. Hursomhelst bör detta fungerar på samma sätt över båda versionerna.

Du kan antingen manuellt öppna skalet mappen och rensa ut objekten, eller så kan du använda skriptet jag har angett som faktiskt kommer att ge dig en genväg som tar bort de senaste objekten med ingenting mer än ett dubbelklick.

Bara för att vara mycket tydlig, är detta en lista över objekt som vi kommer att rensa ut

Obs: Det kommer faktiskt inte att ta bort dessa filer, det kommer bara ta bort genvägar till filer som är lagrade i den senaste mappen.

Var Är Senaste mapp så jag kan ta bort dem manuellt?

Liksom många mappar i Windows, är detta en göms undan under din profilmapp. Den fullständiga sökvägen i Windows Vista skulle vara så här, varvid ditt användarnamn i banan

C: \ Users \ \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Windows \ Senaste \

Om du använder kommandoraden, kan du använda% APPDATA% miljövariabeln att räkna ut vägen utan att behöva känna till användarnamnet (Detta fungerar även i Explorer samt)

% APPDATA% \ Microsoft \ Windows \ Senaste \

Eller på enklast möjliga sätt är att bara skriva in detta skal genväg i adressfältet eller startmenyn sökrutan

skal: Senaste

Du kan ta bort alla objekt från denna mapp, eller till och med ta bort alla objekt. Du ser dem att försvinna från Senaste menyn omedelbart. Återigen, det är bara genvägar till den aktuella filen, som du kan se med kolumnen Typ ovan.

Rensa ut senaste objekt med en genväg

Med en liten bit av Windows Script Host magi, kan vi göra ett skript som tar bort posterna i den nya mappen … det tar bara 4 rader kod!

Skapa en ny fil med namnet DeleteRecentItems.js med Anteckningar, och sedan klistra in följande rader (eller bara ladda ner zip-filen länkad nedan)

var FSO = WScript.CreateObject ( “Scripting.FileSystemObject”), var WSH = new ActiveXObject ( “WScript.Shell”), var folder = WSH.SpecialFolders ( “Senaste”); fso.DeleteFile (mapp + “\\ *. * “)

När du sparar filen, bör du nu ha en ny ikon som kan vara dubbelklickar på för att rensa senaste objekten.

Om du vill tilldela en ny ikon eller lägga till ett kortkommando, måste du skapa en genväg till filen. Jag skulle rekommendera att sätta skriptfilen till en mapp någonstans, och sedan skapa en genväg till den i din Snabbstart eller mappen Desktop.

När du har en genväg som skapats, kan du högerklicka på den och välj Egenskaper och klicka sedan på Byt ikon eller lägga i ett kortkommando om du vill.

Varning: Jag har testat detta på Windows Vista, men eftersom detta tar bort filer … användning på egen risk och jag är inte ansvarig, osv =)

Hämta DeleteRecentItems Script (Zipped)

precis som andra saker av detta slag, kommer det inte att skydda dig från människor som aktivt söker vad du har gjort nyligen. Det finns fortfarande spår

http://www.nirsoft.net/utils/iehv.html

Du kan fortfarande se där någon har varit, vilka filer de öppnade, och annat,. (Där de har tänkt att de använder IE)

Yo dude! Bara högerklicka på den senaste tidens artiklar länk på din Start-menyn och välj “Töm Exemplarlista”.

Inte svårt alls

Dude! Re rensa mappen senaste poster, bara högerklicka på Senaste objekt länken i Start-menyn och välj “Töm Exemplarlista”.

Inte svårt alls.

@Harry

Du har rätt, jag tror kanske jag sålde idén på fel sätt =)

Detta är en mycket vanlig begäran om att jag får, så jag tänkte att det kan hjälpa någon.

Synd – allt som arbetet med att skapa smart lösning med ett manus och allt, och högerklicksmenyn var rätt där hela tiden. Det är skönt att veta att även erfarna Geeks missar en då och då.

@Carl

Ja, jag definitivt sätta fel spinn på artikeln. Hade jag betalat mer uppmärksamhet jag skulle ha skrivit det för XP i stället för att vista i titeln. Det är faktiskt bra för XP … inte så mycket för Vista.

Jag behöver mer sömn. =)

Detta kan vara användbart för min XP-maskin, tack!

Åh, och få lite vila, så att du kan komma tillbaka till att skriva stora tweaks för oss mindre geeks. 🙂

Geek, du har pekat ut de principer, men jag har automaticcally delat CCleaner för att radera allt i Senaste mapp. Allt jag behöver göra är att Högerklicka köra den från traybar, och 0,5 sekunder, voila sin raderas. 🙂

@ Hash; Akta dig för CCleaner det radera Systeme återställningspunkter

@Maher -; NAH … Människor behöver inte systemåterställningspunkter, de som bara tar upp behövs hårddiskutrymme. Bara göra en fullständig bild av din hårddisk varje gång på ett tag och göras med det. [Halvvägs skämt]

Varför inte bara göra en super-enkel kommandofil för att göra det i en rad?

DEL / Q C: \ HANDLINGAR ~ 1 \% username% \ Senaste \ *

Funkar för mig..

Det har varit till nytta för mig!

Med Vista kan du välja Vista startmeny eller Win95 startmeny (prova).

Det är inte WINXP START MENY !!!!!!!!!!

Så om du vill ha en senaste dokumenten genväg du måste göra det själv, vilket innebär att det inte finns någon högerklicka och tydliga dokument.

Tack för detta! – Behöver ett sätt att notering nyligen använda program … där de hålls?

Jag använder Vista Home Premium, och jag ser ingen “Töm objekt” alternativet. Jag har provat att högerklicka på den faktiska Senaste objekt knappen och på objekt i själva listan. Alternativet är inte där. Jag gjorde en sökning på “tydlig lista senaste objekt” i Hjälp och support och hittade ingenting.

haha: P jag gjorde det själv, utan att ladda ner the.zip, och det fungerar alldeles utmärkt .. thx nörd: P

Fungerade bra – nu sägs om att lägga till Clear temporära filer, cookies, Temp Internet Files etc – Det finns gott om program där ute som gör dessa uppgifter, men alla av dem gör allt och ger inget val av vad användaren vill göra. Jag försökte ändra skriptet för den senaste tidens mapp för att radera cookies, men allt jag fick var Åtkomst nekad

Jag har arbetat med detta problem för en oändlig tid, Tack för tipset – det gjorde min dag,. Jag märkte också på min dator att antalet Maxdocument är mycket mindre än jag definierade, becuese det räknar mappar samt. filerna,. Din proram var till stor hjälp, eftersom “clear DocsOnExit”, inte gör vad det är tänkt att göra. Tack igen

Jag använder Vista Home Premium, och jag ser ingen “Töm objekt” alternativet. Jag har provat att högerklicka på den faktiska Senaste objekt knappen och på objekt i själva listan. Alternativet är inte där. Jag gjorde en sökning på “tydlig lista senaste objekt” i Hjälp och support och hittade ingenting.

Det brukade vara där, men efter en viss uppdatering det gick bort. Du är inte galen, min saknas också.

Det är också ganska meningslöst, eftersom det håller en sådan lång lista, men visar dem i bokstavsordning. Detta innebär att filer som börjar med siffror är de enda på listan om jag har rensat det nyligen. Någon som vet hur man ändrar antal saker mindre, och även föra tillbaka den tydliga funktionslistan?

Fungerar bra för mig på WinXP …

Jag bara skapat a.txt fil och sedan öppnade den, sedan klistras manus, sedan sparas det, sedan döpte om den till cleardocs.js.

Sedan är det bara att dubbelklicka på det eller det är genväg och whalla,! Raderar senaste dokumenten,! Woot!

Tack Geek!

Jag har samma problem som Alex två stolpar ovanför mig. Någon gång under den senaste månaden, har min senaste mappen slutat fungera korrekt. Det gör precis vad Alex säger, och därför ger mycket lite användbar information. Det håller filer i Senaste objekt själva mappen en riktigt lång tid, vilket gör den alfabetiska listan på Start-menyn verkligen föråldrad. Oavsett hur gammal, listas filer som börjar med siffror, så en alfanumerisk lista i motsats till en riktig omvänd kronologi.

Dessutom, samtidigt som min indexfunktionen inte längre söker efter Wordperfect-dokument, bara, helt plötsligt utan uppenbar nyligen. Jag också undrar om detta är en Windows Vista Update gått snett.

Alex och Valerie

Anledningen till att du inte ser “Töm Exemplarlista” är förmodligen att du använde geeken manus eller en tredje part verktyg för att ta bort allt från Senaste mapp på din Vista-maskin.

Geek: ditt manus är farligt att köra på Vista – det tar bort standard Desktop.ini filen också. Du kanske inte märker effekterna omedelbart – men nästa gång du startar om datorn, hittar du att de senaste mappen har förlorat sin speciella egenskaper inklusive “Rensa senaste Exemplarlista” alternativet.

För att fixa det “Rensa Senaste objekt” alternativ saknas på Vista

a) Stryk hela Nya mappen. (Om du inte kan ta bort mappen Senaste objekt, använder geeken manus att radera Desktop.ini där, starta om datorn,. Och sedan försöka igen)

b) Skriv “shell: Senaste” i startmenyn sökrutan. Detta kommer att återskapa de senaste mappen med standard Desktop.ini filen.

c) Starta om datorn.

tack.

fungerar om u är på en skola dator och vill delte dina senast sparade dokument

pwed ,, magtanong paano po ung radera ansluta mo sa vb06 ung mismong radera ng keybord ….

Den Shure SM57 är en av de bäst säljande mikrofoner i världen och dessutom till bred användning i liveframträdanden och studioinspelning, har använts för offentliga tal aktiveringar av varje amerikanska presidenten sedan den infördes 1965.