skapa en startbar Ubuntu 9.10 USB-minne

Ubuntu Live-CD är inte bara användbar för att testa Ubuntu innan du installerar det, kan du även använda den för att underhålla och reparera din Windows-dator. Även om du inte har för avsikt att installera Linux, bör varje Windows-användare har en bootbar Ubuntu USB-enhet till hands om något går fel i Windows.

Skapa en startbar USB-minne är förvånansvärt lätt med en liten fristående program som heter UNetbootin. Det kommer även att ladda ner Ubuntu för dig!

Obs: Ubuntu tar upp ungefär 700 MB på flash-enheten, så välj ett flashminne med minst 1 GB ledigt utrymme, formaterad som FAT32. Denna process bör inte ta bort alla befintliga filer på flash-enheten, men för att vara säker bör du säkerhetskopiera filer på din flash-enhet.

Sätt Ubuntu på flash-enheten

UNetbootin kräver ingen installation, bara hämta programmet och köra det.

Välj Ubuntu från listrutan Distribution, sedan 9.10_Live från version listrutan. Om du har en 64-bitars maskin, välj sedan 9.10_Live_x64 för version.

Längst ner på skärmen, välj enhetsbokstaven som motsvarar USB-enheten som du vill sätta Ubuntu på. Om du väljer USB-enhet i listrutan Typ, kommer de enda enhetsbokstäver tillgängliga vara USB-minnen.

Klicka på OK och UNetbootin kommer börja göra sin grej. Först kommer det att ladda ner Ubuntu Live CD.

Då kommer det att kopiera filerna från Ubuntu Live-CD till din flash-enhet.

Hur lång tid det tar varierar beroende på din Internet hastighet, en när det är gjort, klicka på Avsluta. Du inte planerar att installera Ubuntu just nu, så det finns ingen anledning att starta om.

Om man tittar på USB-enheten nu, bör du se ett gäng nya filer och mappar. Om du hade filer på enheten innan, bör de finnas kvar.

Du är nu redo att starta datorn i Ubuntu 9.10!

Hur att starta upp Ubuntu

När det är dags att du måste starta upp Ubuntu, eller om du bara vill testa och se till att din flash-enheten fungerar på rätt sätt, måste du ställa in datorn att starta upp av flashminnet.

Stegen att göra detta kommer att variera beroende på BIOS – som varierar beroende på ditt moderkort. Att få detaljerade instruktioner om hur du ändrar hur datorn startar, söka efter moderkortets manual (eller din bärbara dator handbok för en bärbar dator).

För allmänna anvisningar, som räcker för 99% av dig, läs vidare.

Hitta viktiga tangenterna

När datorn startar upp, en massa ord och siffror blinkar över skärmen, oftast ignoreras. Den här gången måste du skanna startskärmen för några nyckelord med några tillhörande tangenter: Boot-menyn och inställning. Typiskt kommer dessa visar upp längst ner på skärmen.

Om BIOS har en startmeny, sedan läsa vidare. Annars går du till hårt: Använda inställningsavsnittet.

Enkelt: Använda startmenyn

Om ditt BIOS erbjuder en startmeny, då under startprocessen genom att trycka på knappen i samband med startmenyn. I vårt fall är detta ESC.

Vårt exempel startmenyn inte har möjlighet att starta från USB, men din Boot Menu bör ha några alternativ, såsom USB-CDROM, USB-hårddisk, USB-diskett, och andra. Prova alternativ som börjar med USB tills du hittar en som fungerar.

Oroa dig inte om det inte fungerar – du kan bara starta och försök igen.

Använda startmenyn ändrar inte den normala startordning på ditt system, så nästa gång du startar datorn kommer det att starta från hårddisken som vanligt.

Hård: Använda Setup

Om BIOS inte erbjuder en startmeny, då måste du ändra startordningen i Setup.

Obs: Det finns några alternativ i BIOS Setup som kan påverka stabiliteten av maskinen. Var noga med att bara ändra startordningen alternativ.

Tryck på knappen i samband med installations. I vårt fall är detta F2.

Om BIOS Setup har en flik Boot, sedan byta till den och ändra ordningen så att en av de USB-alternativ som inträffar först. Det kan finnas flera USB alternativ, till exempel USB-CDROM, USB-hårddisk, USB-diskett, och andra, prova dem för att se vilken som fungerar för dig.

Om BIOS inte har en flik boot, är startordningen vanligt förekommande i avancerade CMOS alternativ.

Observera att detta ändrar startordningen permanent tills du ändrar tillbaka. Om du planerar att bara koppla in en startbar flash-enhet när du vill starta från det, då kan du lämna startordningen som det är, men du kan finna det lättare att växla ordern tillbaka till föregående ordning när du startar från Ubuntu .

Uppstart till Ubuntu

Om du ställer in start optionsrätt, så ska du hälsas med UNetbootin skärmen.

Tryck Enter för att starta Ubuntu med standardalternativen, eller vänta 10 sekunder för att detta ska ske automatiskt.

Ubuntu startar lastning.

Det bör gå direkt till skrivbordet utan behov av ett användarnamn eller lösenord.

Och det är allt! Från denna levande skrivbordssession, kan du prova Ubuntu, och även installera program som inte ingår i live-cd. Installerad programvara kommer bara att pågå under hela sessionen – nästa gång du startar upp live-CD kommer det att vara tillbaka till sitt ursprungliga skick.

Hämta UNetbootin från sourceforge.net

Det är också möjligt att starta installationen från CD eller ISO och har installatören gör det är saker på USB memorykey. Detta kommer att ge dig möjlighet att installera program du vill ha och att välja det språk som du vill använda Ubuntu. Plus att du kan installera aditional programvara och arbete på memorykey som om det vore en vanlig installation. Allt du behöver göra är kvar på memorykey. När allt det är en vanlig installation, bara enheten är inte en hårddisk, men en USB memorykey.

Om du ska installera ett VM, det är ingen idé att göra en USB-startbar med ISO. Bara peka på den aktuella ISO-filen frmo VM-konfiguration. USB-baserad installation med UNetbootin är stor när det verkligen starta från en USB på en fysisk maskin. för en VM, startar bilda en ISO-fil direkt skulle faktiskt vara snabbare.

Det är easer att installera på ett minne via en live-cd som denna metod inte säljoptioner för att installera från minnet.

Kan vi byta namn på enheten från “Installera Ubuntu” till något annat?

Jag skulle använda den för att installera FreeBSD, eftersom jag tror att BSD är bättre än Linux. (Jag skulle vara glad att förklara varför, om någon är intresserad.)

@Navjot

Installera Ubuntu är faktiskt inte namnet på enheten, om du högerklicka på enheten och välj “Egenskaper” kan du se att enheten etiketten är det inte dyker upp som installerar Ubuntu eftersom alla filer “installera Ubuntu.” från Ubuntu CD finns där, och det finns en autorun.inf som förändrar etiketten i Utforskaren.

Om du vill ändra på det, kan du antingen redigera autorun.inf och ändra etiketten (eller ta bort den raden) eller bara ta bort autorun.inf från USB-enheten. Det kommer inte att påverka något annat utom autorun alternativ du får när du ansluter enheten och har Autorun aktiverat i Windows.

@calebstein

Den sista gången jag använde FreeBSD var för några år sedan, och jag var inte tillräckligt bekväm med Unix familjen för att kunna använda den på rätt sätt. Jag började en X-session, men det var bara ett fönster med en terminal och jag balked och installerade Ubuntu istället. Vad gör BSD bättre än Linux?

Jag försökte installera 10,04 beta1 till ett USB-minne. Den absolut enklaste sättet att göra detta är att starta från Live-CD sedan in minnet och välj System> Administration> Skapa startdiskett. Det kommer även att ge dig möjlighet att uthållighet och hur stor för att göra Casper-rw fil. Det fungerar som en charm, det är så lätt som man kan föreställa sig, och 10.04 är AMAZING.

Tack för att hjälpa oss ut, jag går vidare för att prova det.

@Trevor Bekolay: Jag är glad att du frågar. Jag förstår att det kan vara svårt att lära sig, och det är därför många människor går till Linux. För mig, FreeBSD var svårare att lära sig, men när jag lärde mig det, det kändes bara mer naturligt. Enligt min mening är Linux lättare att använda ur lådan, men BSD är mycket mer anpassningsbar. Jag tri-boot Windows, BSD, och Kubuntu, och jag har det enklaste tid med BSD. Jag föredrar också det sätt som FreeBSD kommer med ingenting förinstallerad med undantag för det centrala systemet. Det gör att du kan installera allt du vill utan att behöva ta itu med saker som du aldrig kommer att använda. Ärligt talat, alla har rätt till sin egen åsikt, och min uppfattning är till förmån för FreeBSD,. Om din X problem, skulle jag vara villig att hjälpa om du vill.

@calebstein

Har du installera en Gnome / KDE skrivbordsmiljö på BSD installation, eller använder du en annan Desktop Manager? Jag tror på denna punkt jag skulle vara bekväm inställning denna typ av saker upp, jag är bara nyfiken på om det finns en annan föredragen gränssnitt för BSD.

@Trevor Bekolay: jag installera KDE, Gnome, Xfce, Fluxbox, After och IceWM på min FreeBSD maskiner, eftersom jag gillar val, men jag använder kdm som standard inloggningshanterare. Av någon anledning men kräver Xorg en hel del inställningar. Kanske det är därför många människor inte gillar FreeBSD.

Hej, Thanx 4 installationsanvisningarna och allt men jag har ett problem ..; efter att jag helt installerat och kör Linux OS tangentbordet fungerade inte .. det fungerar under Windows men, jag bara kan inte få det arbetar under USB Live Linux Version

@LinuxUser

Vilken typ av tangentbord är det? Jag har aldrig hört talas om någon tangentbordet inte fungerar korrekt, men kanske om det är en super gamla med hjälp av en PS / 2 till USB-omvandlare, kan det finnas några konstiga problem …

Har du försökt att koppla bort det och ansluta den igen det?

@Trevor Bekolay

Det är en bärbar dator inbyggd tangentbord: S

@LinuxUser

Det är olyckligt, jag skulle försöka googla just din laptop modell och något om tangentbordet inte fungerar i Ubuntu Live CD, det verkar finnas vissa problem med vissa bärbara tangentbord i senaste versionen av Ubuntu, och jag är inte säker på om de har lösningar. Du kan bara vara otur

Jag har en återhämtning disk från Dell för en ubuntu netbook. Som ni kanske gissa nämnda netbook saknar en CD-enhet och jag skulle vilja ställa återställningsskivan på en flash-enhet för att komma runt det här problemet. Finns det något speciellt jag behöver göra för att göra detta än att bara kopiera data / filer på CD till flashminnet (skapa en iso skivavbild till exempel)? Och kan denna spiffy program diskuterats ovan gör detta för mig?

@Roy

Programmet som beskrivs ovan kommer att göra det hårda arbetet med att göra en flash-enhet som du kan starta upp från. Bara att kopiera filerna till en flash-enhet kommer inte att ha samma effekt, måste du använda den metod som beskrivs ovan eller en liknande metod.

Jag gjorde allt detta men i netbootin menyn Enter fungerar inte. Det är skrivet Automatisk bagage ix andra och om jag inte gör någonting, startar den på 10 sekunder.

Jag har en Dell Mini 10.

Tack

Jag försökte detta och det fungerade bra! Men jag letar efter mer eller mindre en permanent lösning. Jag var mot att kunna använda USB-minnet som den primära hårddisken och installera drivrutiner och program på den. Jag kan inte installera program med denna metod. Kan du ge mig några förslag.

@David Och andra

Om du vill installera program som kvarstår på USB-minnet, postade vi bara en artikel om att en beständig Ubuntu flash-enhet. Du kan installera program och ändra inställningar, och de kommer att stanna kvar nästa gång du startar upp med flashminnet.

hi Trevor

Stor Post. Jag installerar lucid live-cd i min USB genom att följa din artikel. Förresten hur du skärmbild BIOS Setup Screen?

@zainulfranciscus

Tack! BIOS skärm i den här artikeln är tagna med VMWare Player.

Jag följde alla steg och när jag kom till Unetbootin skärmen efter uppstart från USB-minne när jag valt standard eller väntade på timern att köra ut det bara återställer. Gjorde jag något fel eller ska jag bara försöka igen?

@Tchad

Om du fick Unetbootin skärmen, då du gjorde allt rätt, varför det startas Jag är inte säker. Försök att starta den igen, och om det fortfarande inte, kan du prova med stegen i den här artikeln för att se om du får ett annat resultat.

@Trevor Bekolay det inte starta faktiskt, timern för automatisk återställning boot. Det ser ut som gbou hade samma problem. Jag tryed Ihållande bootbar metoden och i den process som jag får en 7-zip: Diagnostiskt meddelande notering flera datafel säger filerna bryts

Jag har samma problem som Tchad. Timern återställs bara. När jag gjort ihållande startbar det gav en kompressions fel och stoppas.

@ Linux användare, är den bärbara datorn en Toshiba? Jag hade problem även när jag installerade redhat 4 i min laptop. Det enda var att tangentbordet börjar arbeta efter att vidröra som rätt shift-tangenten. Försök bara knapparna på den högra sidan av tangentbordet. Jag är inte så säker på den speciella nyckeln.

är inte det något sätt förutom att använda UNetbootin och ladda ner 700 MB ubuntu … eftersom jag har långsam internetuppkoppling så det tar nästan 24 timmar att ladda ner den … (… gör från live-CD skulle vara bra!

Du kan ladda ner Ubuntu från torrent men andra sätt att köra Linux live CD / USB är den bästa metoden.

Har någon räknat ut hur man rättar till “Automatisk bagage i X sekunder” nedräkning snabb fel i samband med UNetbootin (~ ubuntu)? Jag har en Thinkpad X41 så jag inte har lyxen att använda en Windows XP-CD b / c jag inte har det och jag har inte en CD-enhet (?!). Jag d / l’d en Windows XP-iso-fil och försökte använda UNetbootin (~ ubuntu) program för att kopiera iso-filer till USB-enheten / att göra usb startbar, när jag använder min USB-enhet för att försöka köra Windows XP , upprepar sig nedräkningen prompt.

För mer sammanhang runt mitt problem, jag försöker fixa min IBM (Lenovo) Thinkpad X41. Jag använde det en dag och fick ett felmeddelande när jag klickade på min volymikonen. Jag trodde att jag stött på fel i det förflutna (där jag skulle bara starta om datorn och det skulle gå bort). När jag startat min dator, fick jag följande felmeddelande vid start

Windows kunde inte starta eftersom följande fil saknas eller är skadad, \ windows \ system32 \ drivers \ Isapnp.sys

Nu kan jag inte starta / använda min bärbara dator. Så, det är därför jag vill kopiera XP ISO-filen till min USB-enhet för att reparera mitt system. Om någon har svar, vänligen skjuta mig ett mail på b.dasean_s@yahoo.co.uk och använd vanlig engelska (jag är inte en techie). Dessutom, om din lösning är för mig att öppna upp min laptop och göra vissa ledningsdragning eller skriva några slumpvis kod, ska du inte slösa din tid och energi att svara (lol).

Detta fungerar på Mac? Hur man startar en usb på en iMac?

Jag har fått allt klart, men jag vet hur du ansluter till Internet med Ubuntu Live (för att hämta paket från förråden.) Wireless är inaktiverad och Ethernet-anslutning kommer inte att detected.Using AspireOne netbook inte.

Jag får ett felmeddelande om att min bootmgr saknas. Är det fastställbara? Jag har gjort allt här, så jag är inte säker på vad fel ..

Jag har en Everex laptop och när jag försöker ladda ner Ubuntu från min usb. skärmen fortsätter att berätta för mig att Windows-installationen inte kan fortsätta. brinner såvitt jag kan komma på min laptop nu.

Jag hade fönster och im nyligen hämta ubuntu gör allt från foton till mjukvaran gå ?? plz svara ASAP

gjorde ubuntu sak till en 4 GB USB-enhet .. program som användes var 10,1 x64 eftersom jag har win 7 64 bitars sys ..; Alla tycktes gå bra och min w explorer notering är nästan exctly som skärmbilden du visar för 9,1; bit, kan mina bios inte USB-enheten och så jag inte kan läsa in systemet .. att veta mig jag antar jag skruvas upp så jag gjorde det igen med samma resultat .. jag hade en USB-diskett ansluten och dos ombord skulle belastning .. Jag unplugged enheten och nu får bara en post som säger “flyttbara enheter” ingen acknowlegement att USB-flashenheten är tillgänglig för bios .. tnx … John

Jag antar att de “proffs” bara kommentera tillbaka så långt som deras kunskap går, och sedan de bara slutar svara. Besviken över bristen på upplösning på problemen som presenteras i denna tråd.

efter denna ubuntu instalation, hur vi kan ändra fönster lösenord

@John eck, En liknande sak hände mig. Jag hade ubuntu installerat på min netbook dual boot med Win 7. Jag beslöt att försöka FreeBSD. Efter beslutar att jag inte har tid skräddarsy och installations allt på det, ville jag prova Fedora. Men något hände med / under? FreeBSD installera och min netbook inte längre har möjlighet att starta från en USB-drive.?!;After blinkar en ny bios, och många tester (alla BIOS-inställningar verifierades, usb disk fungerar på andra system etc.), kunde jag bara att installera ubuntu från min flash-enhet med hjälp av EasyBCD (i Windows) och med appinstallation Plop, http://neosmart.net/dl.php?id=1. Den Plop starthanterare har förmågan att göra systemen startbar från USB-enheter. http://www.plop.at/en/bootmanager.html

Jag är inte knuten till någon produkt. Jag är bara ett fan av EasyBCD och lättad av min desperation tack vare Plopp.

Inget brott men detta program stinker sin värdelösa för mig hittills. Jag har ännu inte hittills skapa en användbar start minne använder det antingen ladda ner eller ISO-läge. Detta är att använda flera flashminnen och iso källor,. Kanske är det en Microsoft Windows 7 sak. Men Unetbootin vägrar att skapa något start kan i mitt fall.

Jag ska fortsätta leta framtida utgåvor i hopp om att de får vad det är rakt. Oavsett om det är en bugg i kör i Windows 7 miljö etc.

Som GDM sagt. Dess inte fungerar för mig heller. Jag följer alla instruktioner. Datorn känner inte igen en USB att starta från,. Ibland får jag ett felmeddelande från Windows 7 att något var fel med uppstart, och det ger mig möjlighet att starta Windows normalt eller åtgärda problem sedan starta Windows.

bara en snabb fråga jag fick allt arbetar jag fick så långt som unetboot startskärmen där du har möjlighet att välja standard eller vänta ut 10 sekunders nedräkning antingen alternativ jag väljer nedräkningen bara återställs till 10 sekunder och jag kan komma förbi initial skärm någon hjälp uppskattas

Ungefär 75% av övergångsställe knapparna i New York gör ingenting, de är effektivt placebo att blidka fotgängare väntar på ljuset för att ändra.