skapa en Windows 7 temapaket från scratch

Windows anpassning är inte något nytt, men med Windows 7, fick anpassa en mycket enklare med tema förpackningar. Här är hur du kan skapa din egen temapaket från scratch.

Skapa en temapaket från början är en mycket mer arbete än att använda inbyggda verktyg, men det ger dig en mycket större flexibilitet genom att du kan skapa varumärkes ikoner, RSS bakgrund flöden och anpassar varje funktion som inte kan vara lätt att göra i Windows infödda verktyg. När du ska skapa ett tema som du kan dela med andra som du kommer att vilja ta hänsyn till vad just du kommer att kunna ändra på det andra kommer att kunna använda. Windows 7 temapaket kan du anpassa skrivbordsbakgrunden (inklusive “bildspel” bakgrunder, och RSS feed bakgrunder), skärmsläckare, systemljud, ikoner på skrivbordet, muspekare och systemfärger.

Anpassa din tema

Starta temapaket genom att samla alla filer som du vill använda för din customization. Kom ihåg att få objekt för varje del du ska anpassa. Om du inte anger delar tema, kommer systemet att använda förvalda inställningar som följer med Windows. Så om du inte hittar en muspekaren du vill, kommer Windows att använda standard markören för systemet. När du har de filer du vill, lägga dem i en mapp som du lätt kan komma till. Jag kommer att bygga ett tema baserat på matrisen tapeter vi postat nyligen.

Vi kommer att börja anpassning genom att generera the.theme fil. Denna fil är hjärtat i din temapaket och kommer att tala om Windows som mediefil att använda där. The.theme fil är egentligen bara en speciellt formaterad textfil så börja genom att högerklicka på mappen och skapa ett nytt textdokument. Namnge fil vad du vill och öppna den med din favorit texteditor.

The.theme fil kommer att delas upp i sektioner. Den första delen är den [Tema] sektionen. Den [Tema] sektionen har bara två alternativ, temat visningsnamn och ikonteman. Visningsnamnet kan vara vad du vill temat att kallas i kontrollpanelen> personifiera fönstret och ikonen grafik måste vara en PNG-fil. Den grafiska skalas till 80 × 240 så använd något nära den upplösning eller förhållande.

Obs: Temat Ikonen visas bara under Kontrollpanelen> Anpassning fönster så oroa dig inte om du inte ser ikonen.

Resten av [Tema] avsnitt kommer att berätta fönster vilka ikoner som ska användas för skrivbordsikoner (dator, Dokument, Papperskorgen, Network). För ikonfiler kan du använda antingen standalone.ico filer, eller så kan du använda ikoner inbäddade in.exe or.dll filer också. For.exe and.dll filer måste du ange vilken ikon som ska användas med ett kommatecken och sedan säga vilken ikon du ska använda. (My.exe, 0 eller my.dll, -50). Varje skrivbord objekt har en unik skärm som identifierar det så se till att du använder rätt sträng för varje objekt.

Dator = [CLSID \ {20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D} \ DefaultIcon], Dokument = [CLSID \ {59031A47-3F72-44A7-89C5-5595FE6B30EE} \ DefaultIcon]; Network = [CLSID \ {F02C1A0D-BE21- 4350-88B0-7367FC96EF3C} \ DefaultIcon], Papperskorgen korgen~~POS=HEADCOMP = [CLSID \ {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} \ DefaultIcon

Under varje punkt kommer du ange vilken ikon med default utom papperskorgen som kommer att använda värden full och tom.

Efter [Tema] sektionen är tillvals [Control Panel \ Colors] och [Control Panel \ Markörer] sektioner. Avsnittet färger skulle vara extremt svårt att manuellt justera men om du verkligen vill prova kan du justera följande poster med hjälp av RGB-koder.

Obs: RGB koder sträcker sig från 0 till 255 och är åtskilda av mellanslag. Så svart är 0 0 0 och vitt är 255 255 255.

ActiveTitle, bakgrund, HiLight, HilightText, TitleText, Fönster, window, Rullnings, InactiveTitle, Meny, fönsterkarm, MenuText, ActiveBorder, InactiveBorder, AppWorkspace, ButtonFace, ButtonShadow, GrayText, Knapptext, InactiveTitleText, ButtonHilight, ButtonDkShadow, ButtonLight, InfoText, InfoWindow, GradientActiveTitle; GradientInactiveTitle

Istället för att göra det här avsnittet för hand kan du också justera färgerna med hjälp av kontrollpanelen> personifiera> färger, och sedan spara temafil och sedan bara kopiera avsnitt färger till temat du vill klistra.

[Kontrollpanelen \ Markörer] sektionen har en option för which.cur or.ani filer som du vill använda för varje markör. De giltiga markörer du kan ersätta är följande

Pil, Hjälp, AppStarting, Vänta, NWPen, nej, storlek, SizeWE, Crosshair, IBeam, SizeNWSE, SizeNESW, SizeAll, Uppåtpil

Om markören inte är definierad systeminställningarna kommer att användas.

Efter dessa två avsnitt kommer den första obligatoriska delen och det är [Control Panel \ Desktop] sektionen. Om du inte har denna del av filen temat inte kommer att erkännas som en giltig tema. Här inne kommer du att ange vad bakgrundsbild kommer att bli, hur bilden kommer att visas och om bilden är kaklat eller inte. De tre värden du behöver är Bakgrund, TileWallpaper och WallpaperStyle.

Bakgrund kan vara a.bmp, .gif, .jpg, .png, or.tif fil. TileWallpaper är antingen en 1 eller 0; 1 visar tapeten bör kaklade medan 0 inaktiverar plattan. WallpaperStyle kan vara följande värden. 0 betyder att bilden är centrerad, 2 betyder att bilden sträcks, 6 passar bilden till skärmen, eller 10 kommer att ändra storlek och beskära bilden för att passa skärmen.

När du har [Control Panel \ Desktop] sektionen definieras kan du gå vidare till nästa valfritt avsnitt [Bildspel]. [Bildspel] är hur du kan göra roterande bakgrunder för Windows 7. I det här avsnittet har följande egenskaper: Intervall, Shuffle, RSSFeed, ImagesRootPath, punkt * Path (* representerar vilka bilder kommer att ingå i bildspelet). Attributen kan definieras med följande värden: Intervall visar hur lång tid att vänta innan du byter bakgrundsbild (i millisekunder), är Shuffle en 1 eller 0 för att avgöra om bilderna visas i alfabetisk ordning eller blandas, RSSFeed pekar på URL av bilderna RSS-flöde du vill använda, är ImagesRootPath den mapp som innehåller dina bilder och föremål * Path avgör hur många poster ingår i bildspelet. Varje objekt * Path infarterna till en bakgrundsbild så du måste ange varje bild manuellt.

Obs: ImagesRootPath och RSSFeed kan inte användas tillsammans.

Efter [Bildspel] är en annan valfri avsnittet [Metrics]. [Metrics] avsnitt visar dimensionerna olika visningselement, såsom fönsterkanten bredd, ikon höjd, eller rullningslisten bredd. De NonclientMetrics och IconMetrics värden är binära strukturer definieras av NONCLIENTMETRICS och ICONMETRICS i winuser.h. Med andra ord, du förmodligen inte vill redigera detta avsnitt för hand. Om du ska ändra värdet på alla fönstersnowboardåkare skulle jag föreslå att göra det via kontrollpanelen och spara den modifierade tema. Sedan exportera [Metrics] sektionen till önskad tema. Icke desto mindre, här är ett exempel på en [Metrics] sektionen.

Nästa är krävs [VisualStyles] avsnitt. I det här avsnittet kan du peka på en. msstyles fil som kan modifieras för anpassning. Om du använder a.msstyles värde i det här avsnittet måste du ta bort [Metrics] och [Färg] delar av ditt tema eftersom the.msstyles ersätter båda dessa sektioner. De giltiga attribut är Path, färg, sammansättning, storlek, ColorizationColor och Transparens. Dessa alternativ gör det lättare att anpassa en redan existerande tema. Till exempel, om du ställer in sökvägen attribut till% systemroot% \ resurser \ Themes \ Aero \ Aero.msstyles du kan enkelt börja anpassa standard Windows Aero tema.

Efter [VisualStyles] är valfria [Ljud] och [AppEvents] sektioner. För det här avsnittet kan du antingen ange varje ljud manuellt med hjälp av sökvägen till a.wav fil som så, [AppEvents \ System \ Apps \ DEFAULT \ SystemExclamation]; default =

Eller så kan du ange en av de inbyggda ljudsystemen med, SchemeName =; Du kan använda en av de inbyggda ljudscheman eller ange the.dll fil som innehåller temat.

Efter [Ljud] är [Boot] sektionen. [Boot] sektionen har bara ett värde för SCRNSAVE.EXE punkt detta värde till whatever.scr fil du vill använda för din skärmsläckare.

Slutligen är det som krävs [MasterThemeSelector] som endast har ett attribut och du inte har ett val för värdet. Det enda som går i detta avsnitt är MTSM = DABJDKT vilket tyder på att temat är giltig.

När du har alla obligatoriska och frivilliga delar i filen, spara filen till vad du vill kalla det och ändra förlängning from.txt to.theme. Se till att du tittar på kända filnamnstillägg vid byte förlängningen annars verkliga förlängningen kommer att döljas.

Förpackning ditt tema pack

Det sista steget är att paketera alla dina media i a.themepack fil. The.themepack fil är helt enkelt a.cab fil med en förlängning förändring. Så om du redan har ett program som kan skapa a.cab fil, helt enkelt använda programvara för att komprimera tema mapp med alla dina media i det och ändra förlängning. Om du inte redan har en hytt packning program du kan kolla in CabPack som är freeware.

Här är ett exempel på Matrix Theme vi byggt från grunden.

Slutsats

När du har ditt tema pack du kan tillämpa den på ditt eget system innan du delar den. Om det är något annat som behöver tweaking du kan antingen gå tillbaka och ändra det i your.theme in din du kan ändra det genom Windows GUI och sedan åter spara temat för delning. Nu gå ut och dela dina favorittema tweaks med resten av världen.

länkar

Microsoft temapaket referens; CabPack

Jag följde allt upp till ljudet. Jag har några Pink Floyd ljud i en fil. lägger jag den individuella ljudfilen efter “default =” ???

Ja du sätter ljudet efter default = precis som avsnittet ikoner. Ljudfilerna kan bara be.wav format. Till exempel kan du ställa in ett ljud med default = ljud \ error.wav, jag hoppas det fungerar för dig.

oh Geesh, som hjälper nu, var de mp3. jag inte ens märker det. tack…

Efter komplett allt inställningen, jag använder bara WinZip fpr alla. Och sedan ändra the.zip to.themepack ~ Dess verk, eller så kan du göra andra sätt att öppna any.themepack till. zip att få alla arkivet ~

Citat “du kan också justera färgerna med hjälp av kontrollpanelen> personifiera> färger och sedan spara temafil och sedan bara kopiera avsnitt färger klistra” … där ska man hitta filen för att kopiera avsnitt från det? Jag har tittat överallt men kan inte hitta några redigerbara / öppnings (?) Filer som jag kan kopiera det från.

Justin

Tack så mycket för att göra denna information tillgänglig!

Vet du hur man skulle inkludera inloggning bakgrundsbilder?

Flera themepacks Jag har seeen har inkluderat denna funktion,. T.ex.. Den som Dell levererar med sina Latitude bärbara datorer, och åtminstone en av de themepacks som jag hämtat från Microsoft.

Hej, jag är intresserad av att skapa ett tema som är exakt densamma som standard Win7 Aero, men möjliggör en fönsterkanten storlek 0. Vet du om det är möjligt?

Jag sparade som a.themepack, men hur söker jag det? Det kommer inte att öppna, och jag vet inte var att sätta den manuellt för att få det att fungera. Jag har också tried.theme, men det säger sedan “Windows kan inte använda temat.” Hjälp!

Jag har Acer Aspire dator med Windows 7 Home Premium. Jag vill göra Aero-teman, men med endast två eller tre tapeter, utan att ändra någonting more.Is det möjligt? Dessutom hämtade jag några gratis Aero-teman från Internet, sätta på C: Windows \ Resources \ Themes, men min dator bara öppnar de jag fick från Microsoft.Do du vet varför Ledsen att vara så länge med så många frågor, är jag? en nybörjare i Pcwork.I göra tack på förhand.

Ursäkta mig igen, kan det vara möjligt att ha en Aero tema som modell som den som gjorts av Windows 7, så jag skulle bara ändra tapeter till de jag mest gillar det och spara filen med ett annat namn? Jag är inte säker på om jag var tillräckligt tydlig vad jag vill, när jag inte är amerikansk, engelsk är min andra language.Thanks i förväg.

Jag satte the.theme fil i \ windows \ resurser \ teman men sedan när jag går att personifiera, det verkar inte som ett alternativ vad gör jag för fel jag vill att det ska vara i the.wim fil jag skapar för utplacering .

Jag hade samma problem som TechGeek01 hade. Vad är lösningen?

De första i bilen radio var otroligt dyrt. När introducerades på marknaden 1930, kostar en i bilen radio $ 130 (vid en tidpunkt då en helt ny Ford Model A kostar $ 540).